Arhiva vesti - Sve vesti

ŽREB ZA LETNJE PRVENSTVO SRBIJE DO 12 GODINA

Datum objave: 21.06.2024. // Kategorija: Domaća scena

ŽREB ZA LETNJE PRVENSTVO SRBIJE DO 12 GODINA


Tradicija zajednički priprema

Datum objave: 20.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentacija Srbije do 14 godina domaćin je vršnjacima iz Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine na zajedničkim pripremama u Subotici na terenima TK Spartak. Pod trenerskom palicom Nemanje Ivića za predstojeće kvalifikacije za Ekipno evropsko prvenstvo u Rumuniji pripremaju se Pavle Stojiljković, Andrija Sadžaković i Miroslav Barjaktarević. Tako je nastavljena tradicija zajedničkih priprema svih selekcija, u kojoj ovoga puta nisu mogli da učestvuju mladi teniseri iz Hrvatske i Bugarske.
 
U Sloveniji, u Krškom, nalaze se devojke do 14 godina pod trenerskom palicom Silvie Hegediš, a srpski tim čine Ena Ilić, Nina Tepić i Iva Kolev, a Marija Đukić nije mogla da se priključi ekipi za pripreme.
 

Novak i Dušan na Igrama

Datum objave: 20.06.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Tenisku Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu predstavljaće Novak Đoković i Dušan Lajović. Iako su imali plasman, od OI su odustali Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Hamad Međedović, jer je procenjeno da moraju da se pripreme za nastavak sezone kako bi izborili što bolji plasman na ATP listi.


Počela prijava za Ekipna prvenstva Srbije

Datum objave: 20.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Vreme je za Ekipna prvenstva Srbije za seniorke i seniore! TK Dril brani krunu kod dama od 29. juna do 5. jula, a TK Spartak kod džentlemna od 6. do 12. jula. Rok za prijavu ekipa je 19. jun za ženske timove, a 26. jun za muške. Teniski savez Srbije obezbedio je nagradni fond od 300.000 dinara za žensko i 500.000 dinara za muško takmičenje. 
 
Rok za prijavu igračica je 24. jun, a igrača 1. jul, dok je krajnji rok za odjave 25. jun za dame, a 2. jul za muške timove. Dan kasnije biće određeni nosioci, a žreb će biti obavljen 27. juna za ženski i 5. jula za muški deo takmičenja.
 
Skenirajte QR kod i prijavite ekipu za takmičenje, ili uradite putem LINKA
 
 
 

 


Otvoren konkurs za organizaciju turnira

Datum objave: 20.06.2024. // Kategorija: Domaća scena

Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije raspisao je konkurs za organizaciju turnira od 1. jula 2024. godine. Prijavu za organizaciju turnira možete da pošaljete na našem OBRASCU, a planirane datume turnira pogledajte u KALENDARU TAKMIČENJA.


Seminar za trenersku C licencu

Datum objave: 20.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Trenerski odbor Teniskog saveza Srbije organizuje seminara za trenersku C licencu. Od 2023. godine, trenerske licence D i C su integrisane u jednu licencu, koja se sada zove trenerska C licenca. Seminar je na programu od 3. do 7. jula 2024. godine na Fakultetu za spot i fizičko vaspitanje u Beogradu. Prisustvo je obavezno tokom kompletnog trajanja seminara, kao i teniska oprema. Početak je zakazan za 3. jul u 10 časova.
 
Ovo je jedinstvena prilika da treneri nauče o pedagoškom radu sa decom, motivaciji i razumevanju potreba dece ovog uzrasta, metodici obuke, kreiranju i sprovođenju programa, tehničko-taktičkoj obuci, korekciji tehnike, psihološkoj pripremi, sportskom razvoju dece, psihološkim i fizičkim karakteristikama dece različitog uzrasta, razumevanju teniskog okruženja, organizaciji i sprovođenju treninga, kao i korišćenju rekvizita prilagođenih deci.
 
Prijave možete slati na mejl adresu trenerski.odbor@teniskisavez.com, a uplatu kotizacije za C licensu u iznosu od 36.000 RSD (PDV uračunat u cenu) izvršite na sledeći način:
 
PRIMALAC: TENISKI SAVEZ SRBIJE, BULEVAR DESPOTA STEFANA 62-64
SVRHA UPLATE: KOTIZACIJA ZA SEMINAR ZA TRENERSKU C LICENCU 
Tekući račun:  165-5991-17 ADDIKO BANKA

Višnja i Marko uzeli trofeje

Datum objave: 19.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Višnja Mitić iz TAŽ i Marko Orvil Kovačević iz Đukića osvojači su Trofeja Beograd Zelenog nivoa odigranog na terenima TK Haron. Višnja je u finalu slavila protiv Ene Tabak iz kluba organizatora 4:2, 4:1. Kod dečaka Marko je pobedio Filipa Baričaka iz inđijske Elite 4:1, 2:4, 10:7.
 
 

Lara i Mateja najbolji

Datum objave: 16.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Šekijev memorijal, turnir 1. kategorije, završen je u Novom Sadu na terenima TK Vojvodina, a najbolji u konkurenciji devojčica i dečaka do 14 godina bili su Lara Miličić iz Sportlenda i Mateja Vlaisavljević (1) iz Spina. Lara je u finalu bila bolja od Esenije Beliakove iz TA Čonkić 6:2, 6:2, a polufinalistkinje su bile Anja Bajšanski (7) iz Kikinde i Dragica Stevanović (8) iz TA Čonkić.
 
Mateja je u finalu savladao Pulina Abnera iz TA Elite, 2:6, 6:2, 6:0, a polufinalisti su bili Vladimir Grubačić (3) iz TA Čonkić i Stefan Milisavljević (8) iz Crvene zvezde.
 

Dubl kruna za Srbiju

Datum objave: 16.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Kristijan Juhas osvojio je novu dubl krunu na M15 turniru u Kuršumiljskoj Banji! Ponovo u tandemu sa Maratom Šaripovom (2) bio je bolji u finalu od srpsko-francuske kombinacije Stefan Latinović - Luka Pavlović (3) 2:6, 6:2, 10:1. Singl krunu na muškom turniru odneo je Petar Jovanović iz Crne Gore, kome je posle 6:4, 2:0, finale predao Luka Pavlović (4) iz Francuske. Dušan Obradović je stigao do polufinala.
 
Dame su igrale W15 turnir, a najbolji plasman od srpskih takmičarki upsala je Anja Stanković iz Srbije plasmanom u polufinale, a slavila je Kasja Vilda Haneman (2) iz Švedske, dok su u dublu najbolje bile Ksenija Laskutova i Aleksandra Šubladze (2).
 

Anđela, Nađa i Nataša do 2.mesta

Datum objave: 16.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Olga Soročkina iz Mastersa bila je najbolja na turniru 3. kategorije za seniorke odigranom na terenima TK Vajt star u Beogradu. Ona je upisala sve četiri pobede i završila takmičenje ispred Anđele Čolič iz Tipsarevića, Nađe Žmukić iz Crvene zvezde, Mataše Lužajić iz Zmaja i Li Hongjun iz Agrimesa sa po tri trijumfa.