Arhiva vesti - Sve vesti

02.03. OP PANČEVA 12 GOD

Datum objave: 01.03.2024. // Kategorija: Domaća scena

OP PANČEVA 12 GOD


Usvojen Pravilnik o takmičenjima TSS

Datum objave: 29.02.2024. // Kategorija: Domaća scena
Upravni odbor Teniskog saveza Srbije usvojio je novi Pravilnik o takmičenjima Teniskog saveza Srbije. Sva takmičenja pod okriljem TSS biće organizovana po novom pravilniku.
 
Novi pravilnik možete da pogledate na linku ispod ili na stranici Dokuumenta.
 

Održane obuke za koordinatore

Datum objave: 26.02.2024. // Kategorija: Domaća scena
Dve obavezne obuke za koordinatore turnira za Crveni i Narandžastiu nivo održane su u Beogradu i Novom Sadu u organizaciji Odbora za razvoj tenisa Teniskog saveza Srbije. Prva obuka je održana u Beogradu na terenima TK Loptica.
 
Obuku je uspešno završilo 28 kandidata. Druga obuka je održana u Novom Sadu, u prostorijama TA Elite. U Novom Sadu, a prošla su 33 kandidata. Oba obuke obuhvatile su koordinatore iz sva četiri regiona.
 
 
 
Predavači su bili dr Tamara Kovačević, koordinatorka za Tenis 10S u Srbiji i Marija Zarić, koordinatorka za Tenis 10S za region Beograda. Odbor za razvoj tenisa i Teniski savez Sbrije zahvaljuju klubovima organizatorima obuka, kao i svim kandidatima koji su prisustvovali obuci.
 
 
 

24.02. OP NIŠ TAŽ 18 GOD

Datum objave: 23.02.2024. // Kategorija: Domaća scena

24.02. OP NIŠ TAŽ 18 GOD


Pravilnik TSS o javnim nabavkama

Datum objave: 22.02.2024. // Kategorija: Domaća scena
Na osnovu Zakona o Javnim nabavkama Republike Srbije, Teniski savez Srbije done je "Pravilnik o bližem uređivanju postupka javnih nabavki, nabavki na koje se zakon ne primenjuje i nabavki društvenih i drugih posebnih usluga Teniskom savezu Srbije".
 

KALENDAR TSS FEBRUAR, MART I APRIL 2024.

Datum objave: 14.02.2024. // Kategorija: Domaća scena

KALENDAR TSS FEBRUAR, MART I APRIL 2024. GODINE


Srbija protiv Grčke u plej-ofu Dejvis kupa

Datum objave: 08.02.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Balkanski derbi u septembraskom plej-ofu! Srbija dočekuje Grčku u plej-ofu za Svetsku grupu Dejvis kupa! U terminu od 13. do 15. septembra najbolji srpski teniseri će pred svojom publikom da dočekaju Stefanosa Cicipasa i njegove saigrače.
 
- Dobili smo neugodnog protivnika, jer imaju sjajnog igrača Stefanosa Cicipasa. Svi znaju za njega. Dobra okolnost je što pored njega nemaju vrhunske tenisere. Njegov mlađi brat je u Top 100 u dublu i braća Cicipas umeju da odigraju dobro u tom segmentu. Što se nas tiče, moramo da pokažemo kvalitet na terenu, da damo sve od sebe. Igramo ponovo kod kuće. Naše je da se što bolje pripremimo do septembra i da zaboravimo dva bolna poraza, u Kraljevu od Slovačke i od Italije u Malagi i da krenemo na bolje - poručio je selektor Viktor Troicki posle žreba za plej-of Dejvis kupa.
 
Parovi plej-ofa Svetskae grupe 1 su Srbija - Grčka, Hrvatska - Litvanija, Švedska - Indija, Kazahstan - Danska, Poljska - Koreja, Švajcarska - Peru, Egipat - Mađarska, Norveška - Portugalija, Austrija - Turska, Kineski Tajpeh - Bosna i Hercegovina, Izrael - Ukrajina i Japan - Kolumbija.

Bitno obaveštenje za klubove: Promena zakona

Datum objave: 08.02.2024. // Kategorija: Domaća scena
Počinju da se primenjuju izmene Zakona o javnim nabavkama, a one se odnose na obavezu objavljivanja određenih dokumenata na Portalu javnih nabavki (https://jnportal.ujn.gov.rs/) od strane Tensikog saveza kao korisnika budžetskih sredstava
 
Kako bismo izvršili tu obavezu, a ujedno bili u mogućnosti da isplatimo fakture koje izdajete Teniskom savezu (po bilo kom osnovu: turniri, nagrade, putni troškovi itd) potrebno je da se registrujete na pomenuti Portal javnih nabavki 
 
Uputstvo za registraciju se nalazi na sledećem linku:
https://gizsr.visualstudio.com/Uputstva/_wiki/wikis/Uputstva/3871/Registracija-privrednih-subjekata-korak-po-korak

Novi saziv UO TS Šumadije i Zapadne Srbije

Datum objave: 07.02.2024. // Kategorija: Domaća scena
Kraljevo je bilo domaćin Izborne Skupštine Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije. Na sednici je izabrano novo rukovodstvo.
 
Predsednik UO TSŠIZS je Ivan Milićević, a potpredsednica Zorica Petrov Cvetković. Članovi Upravnog odbora su Miloš Dedić, Stevan Karović, Bojan Debeljak, Jovana Vasiljević, Veljko Vukadinović, Goran Filipović i Danijela Lazarević.
 
Nadzorni odbor čine predsednik Boris Premović i članovi Radovan Perić i Ivan Obradović.

Obavezna obuka za koordinatore zbog organizacije turnira

Datum objave: 06.02.2024. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Srbije obaveštava sve teniske klubove da će, po novom Pravilniku o organizaciji takmičenja, svaki klub koji bude aplicirao za organizaciju turnira na crvenom i narandžastom nivou, biti u obavezi da ima koordinatora koji je prošao obuku za tu ulogu.
 
TSS će u narednom periodu organizovati dve besplatne, jednodnevne obuke za koordinatore. Prva je na programu u Beogradu, 27. januara 2024. godine, u TK Loptica, na Adi Ciganliji u 13 časova. 
Druga obuka koordinatora biće održana u Novom Sadu, 10. februara 2024. godine, u 12 časova na TK "Elit tenis lajn".
 
Molimo sve klubove da prijave pošalju na mejl adresu rade.poleksic@teniskisavez.com
 
Prijava bi trebalo da sadrži sledeće podatke:
1) Ime i prezime osobe koja će doći na obuku
2) Teniski klub ispred kojeg kandidat dolazi
3) U kom gradu kandidat želi da prisustvuje obuci. 
 
Obuka za koordinatore je besplatna.