Arhiva vesti - Sve vesti

Teodora i Nikša osvojili Memorijal Anastasije Bebe Stajić

Datum objave: 20.09.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniske akademije Tipsarević održan je turnir I kategorije u konkurenciji juniorki i juniora do 18 godina, iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

Šampionski pehar osvojila je Teodora Kosotović pobedivši u finalu Taru Mihaljević 6:1, 6:4. U polufinalu Teodora je bila bolja od Milice Stošović 6:2, 6:1, dok je Tara savladala Lanu Stanišić 6:4, 3:6, 7:6(1). 

Naslov šampiona kod juniora poneo je Nikša Arsić pobedom u finalu nad Aleksandrom Huđecom 6:0, 6:2. U polufinalu Nikša je bio bolji od Ognjena Gajića 6:1, 6:0, dok je Huđec savladao Astro Pilipovića 6:4, 0:6, 6:3. 

Pehare je finalistima uručio proslavljeni svetski i srpski teniski as Janko Tipsarević, zlatni Dejvis kup reprezentativac naše zemlje. 


Kragujevac - TK Top Spin - turnir u konkurenciji do 14 godina, III kategorija

Datum objave: 20.09.2021. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Top Spin  u Kragujevcu  25. septembra 2021. biće održan turnir "švajcarac" u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake, III kategorija iz kalendara TSS. 
 
Prijava na turnir: online i na licu mesta, dečaci prijava 25. septembar do 9 časova, devojčice do 12 časova
 
Kategorija: III kategorija novi sistem
 
Kotizacija: 1500 rsd
 
Klub: TK Top Spin Kragujevac
 
Turnir ce se bodovati za rang listu TSS.
 

Stevanovićeva osvojila Tennis Europe trofej u Tirani

Datum objave: 19.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 14-godišnja Aleksandra Stevanović osvojila je Tennis Europe trofej u singlu na turniru u Tirani u konkurenciji do 16 godina. 

Kao drugi nosilac Stevanovićeva je do šampionskog pehara stigla savladavši u finalu domaću predstavnicu Gresi Bajri 2:6, 4:6. 


Milovanovićeva vicešampionka u Tunisu

Datum objave: 19.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Višestruka šampionka Srbije, 20- godišnja Elena Milovanović osvojila je dupli naslov vicešampiona na profesionalnom turniru iz fjučers serije koji je održan u Tunisu za nagradni fond od 15.000 dolara. 

U finalu singla Milovanovićeva je u borbi za tron izgubila od Tajlanđanke Aunčise Čante 6:7(4), 3:6. Finale dubla Elena je odigrala u paru sa koleginicom iz Amerike Dalajnom Hjuit. One su kao prvi nosioci ovog takmičenja u borbi za šampionski pehar poražene od indijskog para Čilakalpudi, Šarmada 5:7, 3:6. 


Obradovićeva trijumfovala u singlu, Vuk i Romeo u dublu (Mostar, ITFJ3)

Datum objave: 19.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srpska reprezentativka Andrea Obradović stala je na pobedničko postolje u singl konkurenciji ITF juniorskog turnira kategorije J3 koji je održan u Mostaru. 

Obradovićeva je u borbi za pobednički pehar savladala u finalu šestog nosioca iz Amerike Saru Smejkal 6:4, 6:0. Bilo je ovo četvrto finale za Andreu u 2021. i prvi trofej. 

Naslov šampiona u Mostaru poneo je i srpski dubl u muškoj konkurenciji. Srpski reprezentativci Vuk Rađenović i Romeo Hadžimehmedović u finalnoj borbi pobedili su slovenački par Lun Obrul, Nejc Skorjanc 7:5, 5:7, 10:3. 


Ludoški vicešampion Sančez Kasal junior Kupa

Datum objave: 18.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Državni šampion Srbije Zoran Ludoški osvojio je naslov vicešampiona dubla na ITF juniorskom turniru u španskom El Pratu. 

U finalu dubla Sančez Kasal junior Kupa Ludoški i njegov dubl kolega iz Estonije Oliver Ojakar izgubili su nakon velike borbe od prvih nosilaca ovog takmičenja, para  Alehandro Bankalari, Jaroslav Demin (CHI,RUS) 6:1, 2:6, 5:10. 


Popoviću dubl titula u Hanoveru

Datum objave: 18.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srpski juniorski reprezentativac Stefan Popović poneo je naslov šampiona u dublu na ITF J1 turniru koji je održan u nemačkom Hanoveru. 

U paru sa kolegom iz Hrvatske Lukom Mikrutom naš mladi as je u finalu savladao par Artur Kukasian, Artem Podorožnji 6:2, 6:4. 


Ristićevoj trofej u singlu, Stojanovićevoj u dublu u Konstanci

Datum objave: 18.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dve srpske teniserke pokorile Konstancu.

Državna šampionka i reprezentativka Srbije, 15 - godišnja Mia Ristić osvojila je ITF trofej u singlu na takmičenju koje je održano u rumunskoj Konstanci. Kao prvi nosilac ovog turnira J3 kategorije Mia je do naslova šampiona stigla u singlu gde je u finalu savladala domaću predstavnicu Karmen Andreu Hereu 6:3, 6:1. Ovo je bilo četvrto finale Mie u 2021. i treća titula. 

Šampionski pehar u dublu osvojila je srpska teniserka Leontina Stojanović koja je u paru sa koleginicom iz Bugarske Rositom Denčevom u finalu savladala druge nosioce, par Mia Ristić, Stefania Bojica (SRB,ROU).  


Memorijal Anastasije Bebe Stajic

Datum objave: 17.09.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniske akademije Tipsarević u Beogradu održava se Memorijal Anastasije Bebe Stajić, turnir u konkurecniji juniorki i juniora do 18 godina, I kategorija iz kalendara TSS. 

glavni žreb singla juniorke ovde

glavni žreb singla juniori ovde

raspored mečeva 20.09.2021. ovde 


Super 4 u konkurenciji do 14 godina - TK Tennis Point

Datum objave: 17.09.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tennis Point u Čačku održava se turnir iz serije Super 4 u konkurenciji devojčica i dečaka do 14 godina, I kategorija TSS. 

glavni žreb devojčice ovde

glavni žreb dečaci ovde

raspored mečeva 20. septembar 2021. ovde