Arhiva vesti - Sve vesti

SRBIJA GRAN PRI METALAC VALJEVO 15.10.

Datum objave: 15.10.2022. // Kategorija: Domaća scena

METALAC VALJEVO

SRPSKI GRAN PRI

 

ŽREB

 

RASPORED


Mia i Pavle šampioni Paja Patka u Čačku

Datum objave: 12.10.2022. // Kategorija: Domaća scena

Završen je jubilarni 30. "Paja Patak" turnir za decu, u konkurenciji do 12 godina koji se tradicionalno održava u Čačku. Na terenima TK Borac iz Čačka, u okviru Sportskog centra Mladost od 08. do 11. oktobra 2022. takmičio se veliki broj dečaka i devojčica za naslov šampiona "Paja Patka", turnira I kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

U konkurenciji devojčica šampionski pehar osvojila je Mia Rakić koja je u finalu savladala Janu Pricu 7:5, 6:3. U polufinalu Mia je bila bolja od Nine Tepić 6:1, 6:4, dok je Jana pobedila Minu Bačanin 1:6, 6:3, 6:4. 

Kod dečaka trijumfovao je Pavle Stojiljković pobedivši u finalu Igora Perića 5:7, 6:0, 6:1. U polufinalu Pavle je savladao Dimitrija Gligorova 6:1, 6:1, dok je Igor bio bolji od Petra Jurišića 6:1, 6:1. 

Organizator "Paja Patka 2022" obezbedio je vredne poklone svim učesnicima. Šampioni turnira, kako u ženskoj tako i muškoj kategoriji dobili su najvredniju nagradu, bicikl koji će im zauvek ostati u sećanju kao jedna od prvih velikih nagrada u karijeri koja je sada u povoju, sa snovima i ciljevima koji su uvek isti, pokoriti tenisku planetu. 

 


Na Zvezdi kroz UTR do novih zvezda

Datum objave: 11.10.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Tenis je uvek u akciji, uvek živ i aktuelan. Kovanje novih zvezda je neprestano, nepresušno, isto kao i borba na terenu koja je nemilosrdna, koji gradi poene koji boje kompletnu karijeru igrača. Svaki turnir ima svoj značaj, svaki novi donosi nadogradnju i utiranje puta ka željenom cilju koji je uvek jedan, osvajanje trofeja, naslova šampiona i što bolji plasman na rang listama. Jedno od takvih takmičenja koje ima višestruku važnost akterima na terenu obeležiće ovu nedelju u Beogradu na terenima TK Crvena zvezda. 
Kovanje novih zvezda na Zvezdi teći će kroz međunarodni turnir za seniorke i seniore - UTR turnir i podršku Data Driven Laba, sa nagradnim fondom 50.000$ za obe konkurencije od 10. do 16. oktobra 2022. i okupiće 40 teniserki i tenisera. Od 2021. na svetskoj sceni pojavio se UTR (Universal Tennis rating) format turnira koji se boduju za sve rang liste (ATP, VTA, ITF i Tennis Europe) pored UTR rang liste. UTR rang je veoma važan za tenisere koji odluče da studiraju u SAD jer omogućava Univerzitetima da procene kvalitet igrača i ponude im stipendije za školovanje, ali koji donosi i novčane nagrade učesnicima. 
Najtrofejniji teniski klub u Srbiji, Crvena zvezda prepoznala je značaj ovog takmičenja.

Rađenoviću duplo finale i naslov vicešampiona sa Markovićem u Istanbulu

Datum objave: 10.10.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniseri Srbije Vuk Rađenović i Saša Marković poneli su naslov vicešampiona na juniorskom ITF turniru G2 kategorije koji je protekle nedelje odigran u Istanbulu. 

Rađenović je odigrao duplo finale, singl i dubl. Naslov vicešampiona u singlu Vuk je osvojio nanizavši četiri pobede, u polufinalu je savladao Rumuna Luku Preda 6:4, 3:6, 6:3, dok je u finalu zaustavljen od prvog nosioca ovog takmičenja, Rumuna Mihaila Aleksandra Komana 3:6, 4:6. 

U dubl konkurenciji srpski par Rađenović - Marković osvojili su drugo mesto. Na putu do šampionskog pehara zaustavljeni su od poljskog para Grzegorzevski, Simkoviak 3:6, 2:6. 

 


30. Paja Patak u Čačku - rezultati i žrebovi

Datum objave: 07.10.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Borac iz Čačka, u okviru Sportskog centra Mladost od 08. do 10. oktobra 2022. održava se jubilarni 30. po redu turnir za decu u konkurenciji do 12 godina (dečaci i devojčice) pod nazivom "Paja Patak", I kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

žreb devojčice ovde

žreb dečaci ovde

raspored mečeva 10.10.2022. ovde

MOLE SE IGRAČI KOJI IGRAJU PRVU SESIJU MEČEVA NA TK SLOBODA DA PRE POČETKA DOĐU U TK BORAC RADI PREUZIMANJA SPONZORSKIH PAKETA!!!


SRBIJA GRAN PRI DO 14g METALAC VALJEVO

Datum objave: 07.10.2022. // Kategorija: Domaća scena

TK METALAC, Valjevo

Srbija Gran Pri do 14 godina

 

 

 

 

ŽREB

RASPORED


Maja i Simeon šampioni Memorijala Anastasija Beba Stajić 2022.

Datum objave: 06.10.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TA Tipsarević u Beogradu održan je turnir iz serije Super 4 za juniorke i juniore u konkurenciji do 18 godina, A kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije, Memorijal Anastasija Beba Stajić. 

Šampionski pehar kod juniorki osvojila je Maja Miščević koja je u finalu savladala Nevenu Janošević 6:1, 4:6, 6:0. U polufinalu Maja je bila bolja od Teodore Vlajić 6:3, 6:0, dok je Nevena pobedila Angelinu Mihajlović 6:4, 6:4. 

Kod juniora naslov šampiona poneo je Simeon Stanković koji je u finalu pobedio Filipa Glogovca 6:3, 6:1. U polufinalu Simeon je bio bolji od Žua Šiksuna 6:3, 6:1, dok je Filip savladao Luku Ilića 4:6, 6:2, 6:4. 


Milić niže uspehe

Datum objave: 05.10.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi reprezentativac Srbije, 15-godišnji Ognjen Milić u proteklih tri nedelje nanizao je sjajne uspehe na međunarodnoj sceni.

U Doboju na Tennis Europe takmičenju u konkurenicji do 16 osvojio je duplu krunu, singl i dubl. U singl konkruenciji u borbi za tron savladao je Ivana Biletića (BiH) 7:5, 7:5. Šampionski pehar u dublu osvojio je u paru sa kolegom iz Austrije Maksimilijanom Heidlmajerom pobedivši u finalu par Šavija, Nikolin (SRB,GER) 6:4, 6:1. 

Na juniorskom ITF turniru Grade 4 u Velom Lošinju Milić je igrao polufinale singla gde je zaustavljen od Poljaka Alana Vaznija 6:4, 6:7(4), 1:6. Naslov vicešampiona u dublu Ognjen je osvojio u paru sa Nikolim Đošićem iz Švajcarske. Oni su u finalu dubla u Hrvatskoj zaustavljeni od poljskog para Miton, Vaznij 6:7, 3:6.  


Pirot i TA Todorović ugostili tenisere sa svih strana meridijana

Datum objave: 04.10.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniska akademija Todorović i grad Pirot još jednom poklazali su gostoprimstvo po kome su čuveni i koje ih krasi teniserima koji su u ovo prelepo mesto na jugu Srbije stigli sa svih strana meridijana. 

Na terenima TA Todorović održan je turnir iz fjučers serije nagradnog fonda 25000 dolara za muškarce u periodu od 18.09 do 25.09.2022. Pobednik turnira je Vladislav Orlov (UKR) koji je u finalu bio bolji od Kretu Cezar (ROU) rezultatom 6:1, 4:6, 6:3.U polufinalu Orlov je pobedio Kirila Kivatseva (RUS) 2:0, dok je Cretu Cezar savladao Korentina Denolia ( FRA) rezultatom 2:0.

Prepuni lepih utisaka, trenutaka, očarani prirodom i srpskom hranom teniseri su se iz Priota vinuli u svet i nastavili njihove bitke na teniskim terenima. 

Lara Stojanovski vicešampion u Mostaru

Datum objave: 04.10.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 16 - godišnja Lara Stojanovski osvojila je naslov vicešampiona na juniorskom ITF takmičenju J3 kategorije koji je održan u Mostaru u singl konkurenciji. U borbi za trofej Lara je zaustavljena od predstavnice Hrvatske Leticije Taroko 2:6, 1:6. Lari je ovo bilo drugo ITF finale u 2022, prethodno je osvojila titulu u Radomlju u Sloveniji. 

U dubl konkurenciji Lara je takođe osvojila drugo mesto. Do pehara namenjenog vicešampionkama Stojanovski je stigla u paru sa koleginicom iz Hrvatske Lunom Ivković. One su u finalu dubla izgubile od para Grabovska - Hradecka (BUL,SVK) 4:6, 2:6.