Arhiva vesti - Sve vesti

Vujovićevoj šampionski Tennis Europe trofej u Ulcinju

Datum objave: 03.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije Luna Vujović osvojila je Tennis Europe prvenac na takmičenju održanom u Ulcinju u konkurenciji do 12 godina. 

Do pobedničkog pehara Luna je stigla pobedama najpre u četvrtfinalu nad Kazahstankom Kristinom Kručenko 6:1, 6:1, zatim u polufinalu nad predstavnicom Francuske Elisom Rohbah 6:1, 6:2, dok je u borbi za tron savladala Italijanku Anđeliku Saru 6:2, 6:1. 

Vujovićeva je 2021. startovala finalom na Tennis Europe takmičenju do 12 godina u Rusiji (Pirogovski) gde je osvojila naslov vicešampiona. 


Miloševićeva i Baždar osvojili Prvenstvo Vojvodine do 14

Datum objave: 02.05.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Mladost u Pančevu održano je Prvenstvo Vojvodine u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake. 

Pobednički pehar kod devojčica osvojila je Katarina Milošević koja je u finalu nakon velike borbe savladala Minu Kapor 3:6, 6:2, 7:6(6). U polufinalu Katarina je bila bolja od Anđele Đorđević 6:1, 6:1, dok je Mina pobedila Ninu Buhmiler 6:4, 6:1. 

Kod dečaka naslov šampiona poneo je Dušan Baždar pobedivši u finalu Jovana Bjelobrka 6:4, 6:4. U polufinalu Dušan je bio bolji od Milana Prodanovića 6:1, 6:1, dok je Jovan savladao Vanju Nikolića 6:1, 6:3. 


Pisarić šampion, Obradovićeva vicešampion na ITF turniru u Nišu

Datum objave: 01.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima Teniske akademije Živković u Nišu održan je ITF turnir J5 kategorije u konkurenciji juniorki i juniora. 

Šampionski pehar Srbiji je iskovao Aleksa Pisarić koji je u finalu savladao kolegu iz Bugarske Vladimira Popova 6:3, 6:1. Pisarić je u polufinalu izbacio prvog nosioca ovog takmičenja, Kineza Že Hongžua 4:6, 7:6(6), 7:5. 

Kod juniorski naslov vicešampiona ponela je srpska reprezentativka Andrea Obradović koje je u finalnoj borbi nakon velike borbe izgubila od Makedonke Jane Stojanove koja je slavila rezultatom 6:7(2), 7:6(3), 6:2. 

U konkurenciji muških dublova pobedu je odneo slovački par Almasi, Mičalik nad kineskim parom Hongzu, Ziheng 6:4, 6:4. 

Ukrajinski ženski dubl, sestre Vaščenko Ana i Anastasija osvojile su šampionsku titulu pobedivši bugarski dubl Konstantinova, Stojanova 7:5, 6:3. 


Topiću Tennis Europe trofej u Ulcinju

Datum objave: 01.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Šampion Srbije u konkurenciji do 12 godina Mihailo Topić osvojio je Tennis Europe prvenac u karijeri koja je od kako je ušao u takmičarske vode popločana trofejima. 

Novi naslov šampiona Topić je poneo u Ulcinju na Tennis Europe turniru u konkurenciji do 12 savladavši u finalu predstavnika Crne Gore Vuka Krstajića 6:1, 6:1. 

U dubl konkurenciji Mihailo je osvojio drugo mesto u paru sa zemljakom Filipom Đokićem. U borbi za tron izgubili su nakon velike borbe od para Krstajić, Mikšenko (MNE,KAZ) 6:2, 2:6, 8:10. 


Markoviću trofej u TK Winner - konkurencija do 12 godina

Datum objave: 30.04.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Winner iz Beograda održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji dečaka do 12 godina. 

Šampionski trofej osvojio je Andrej Marković koji je u finalu posle velike borbe savladao Vuka Pantića Crnćevića 7:5, 7:6(3). U polufinalu Marković je bio bolji od Relje Todorovića 6:1, 6:1, dok je Pantić pobedio Igora Perića 6:1, 6:2. 


Odluka o visini kotizacija za letnje turnire iz kalendara TSS

Datum objave: 29.04.2021. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani, 

Upravni odbor Teniskog saveza Srbije je na elektronskoj sednici 28. aprila 2021. usvojio visine kotizacija za letnje turnire iz kalendara TSS 2021. 

Odluku možete pogledati ovde 

Hvala 


Čolovićevoj i Periću OP Beograda do 12 u TK Winner

Datum objave: 28.04.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Winner u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji devojčica i dečaka do 12 godina. 

Kod devojčica trijumfovala je Anastasija Čolović koja je u finalu savladala Minu Marković 6:1, 6:3. U polufinalu Anastasija je bila bolja od Nađe Prodanović 6:1, 6:3, dok je Mina pobedila imenjakinju Minu Malićević 6:3, 6:2. 

U konkurenciji dečaka pobednički pehar osvojio je Igor Perić kome je finalni meč kod vođstva Perića od 6:1, 2:0 predao Krsto Krivokapić. U polufinalu Igor je bio bolji od Đorđa Šapića 6:1, 6:0, dok je Krsto savladao Relju Todorovića 6:7, 6:0, 10:5. 

 


TSS pokreće “Švajcarac”

Datum objave: 28.04.2021. // Kategorija: Domaća scena
U novoj sezoni Teniski savez Srbije će promovisati novi kalendar takmičenja sa  novim kategorijama turnira, povratkom profesionalnih turnira za ATP i VTA poene, zatim turnira za UTR rang kao i novu vrstu turnira za igrače koji počinju da se takmiče a koje smo nazvali „Švajcarac“.
U 2020 godini, u trenutku kada se zbog COVID 19 pandemije nisu igrali međunarodni turniri, Teniski savez Srbije je lansirao TSS TOUR za seniore i seniorke kao i svim konkurencijama od 12 do 18 godina.
“TSS Tour takmičenja su se pokazala odlično, bila su veoma značajna kako za junior, tako I profesionalne tenisere koji su kao I svi mi bili “vezanih ruku”. Svi smo bili u okvirima naše zemlje, bez mogućnosti odlaska na turnire po svetu, što je I danas veliki problem iako su se turniri vratili na svetsku tenisku scenu. Iz tog razloga je odlučeno da se i 2021. igra TSS TOUR koji će u tekućoj sezoni biti kombinacija domaćih turnira i međunarodnih turnira koji se boduju za svetske rang liste” – objašnjava sportski direktor TSS Aleksandar Bolić.
U 2021. uvode se turniri koji su nazvani SUPER 4  i biće deo TSS TOUR 2021.Cilj je da se se u svakom od regionalnih saveza organizuje po jedan, ali da se i podigne do maksimuma nivo organizacije ovih turnira.
“Kod seniora i seniorki TSS TOUR će se sastojati od čtiri turnira sa novčanim fondom nagrada, te pet muških turnira koji se boduju za ATP listu i tri ženska koji se boduju za VTA listu. Za TSS TOUR će se bodovati i prvenstvo Srbije za senior. Na kraju TSS Tour-a biće organizovani završni Mastersi” – ističe Bolić.
U juniorskim konkurencijama sistem će biti isti i sastojaće se od četiri SUPER turnira i međunarodnih turnira koji se igraju za svetske juniorske rang liste kao i letnja prvenstva Srbije.
“I na kraju ove serije turnira biće odigran Masters za sve konkurencije. Cilj nam je da podignemo nivo organizacije turnira iz Super kategorije kao i državnih prvenstava tako da će organizaciju dobiti oni klubovi koji ponude najbolje uslove za organizaciju turnira. Organizatori profesionalnih turnira u 2021. biće TK Player Zone Tennis Academy iz Beograda, dva turnira u Novom Sadu organizovaće TK Meridijana, po jedan turnir TK Zlatibor Springs i Teniska akademija Todorović iz Pirota”.
Za devojke organizatori su i ove godine TK Topličanin Prokuplje (dva turnira) i TK AS NS iz Vrnjačke Banje.
Teniski savez Srbije pokreće i jedan novitet kada je organizacija turnira u pitanju i nazvan je „Švajcarac“. 

Lana i Uglješa šampioni Prvenstva Vojvodine do 12 godina

Datum objave: 27.04.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK "Palić 1878" održano je Prvenstvo Vojvodine u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake. 

Naslov šampiona kod devojčica ponela je Lana Vasić koja je u finalu bila bolja od Mine Malićević 6:2, 6:1. U polufinalu Lana je pobedila Andreu Popović 6:4, 6:2, dok je Mina savladala Dunju Vlaisavljević 6:3, 6:2. 

Kod dečaka šampionski pehar osvojio je Uglješa Sofrenović savladavši u finalu Minju Živkovića 6:3, 1:6, 10:3. U polufinalu Uglješa je pobedio Luku Anđelića 6:4, 6:2, dok je Minja bio bolji od Mateje Vlaisavljevića 6:1, 6:1. 


NERADNI DANI POVODOM VASKRŠNJIH PRAZNIKA I PRAZNIKA RADA

Datum objave: 25.04.2021. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani,
 
Saglasno Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Teniski savez Srbije neće raditi na Vaskršnje praznike i Praznik rada, počev od 30. aprila zaključno sa 04. majem 2021. godine (petak - utorak)
Prvi radni dan je sreda 05. maj 2021.