Arhiva vesti - Sve vesti

Luka briljirao u Jermeniji

Datum objave: 23.07.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Grend slem razvojni program za igrače do 16 godina ITF i Tenis Evrope ove godine je održan u Jermeniji. Iz Srbije su pozvana dva mlada reprezentativca Luka Ćeramilac i Matija Putić. Pored treninga i druženja sa talentovanim igračima iz generacije, odigrana su i četiri turnira u Čaghadzoru. Po dva J30 i J60 kategorije.
 
Srbija ima čime da se pohvali. Luka Ćeramilac je osvojio tri, a na četvrtom turniru je igrao polufinale. Matija Putić je upisao jedno finale i to je bilo svesrpsko finale J60 turnira!
 
Na prvom J30 turniru Luka (7) je u finalu pobedio Italijana Filipa Apolita 6:3, 6:2, koji je eliminisao Matiju (LL) u 2. kolu 6:0, 6:3. na drugom J30 turniru Ćeramilac (8) je savladao u finalu drugog Italijana Matija Baroni (Q) 6:4, 6:0, a baš je Baroni eliminisao Putića (6) u polufinalu 6:2, 7:6(2).
 
Usledilo je svesrpsko finale prvog J60 turnira. Luka Ćeramilac je slavio protiv Matije Putića 6:4, 6:2! U samoj završnici probudili su se Rusi, pa su bili najteža prepreka mladim srpskim reprezentativcima. Matija je morao da preda Danilu Bogatovu (1) iz Rusije u 2. kolu pri rezultatu 6:1, 3:0. Luka Ćeramilac je eliminisan u polufinalu od Alekseja Šibajeva (2) 6:4, 6:3, koji je kasnije osvojio turnir.
 

Samo Stefanova dubl kruna

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Odigrana su nova dva ITF turnira u Kuršumlijskoj Banji na terenima kluba Ti-lajn. Ženski W15 i muški M15. Jedini je do titule od srpskih takmičara stigao Stefan Latinović u dublu, u paru sa DInkom Dinevim iz Bugarske, a u finalu su bili bolji od Francuza Barbije Gazua i Pijetrija 7:6(5), 5:7, 10:6. U singlu je slavio Francuz Luka Pavlović (1) protiv našeg Dušana Obradovića (5) 6:3, 6:2, a do polufinala je stigao i Viktor Jović.
 
Kod dama su do četvrtfinala singla stigle Natalija Senić (4) i Jana Bojović (6), a u dublu Draginja Vuković je došla do finala u tandemu sa Holanđankom Medelif Hageman. 
 

Ognjenu seniorski TSS tour

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Ognjen Pavlović (4) iz Požarevca slavio je na seniorskom turniru 1. kategorije, TSS tour na terenima TK Vojvodina u Novom Sadu. Ognjen je u finalu bio bolji od Nemanje Stokanovića (3) iz Crvene zvezde 6:4, 4:6, 6:0. Do polufinala su stigli Nikola Radišić(7) iz TA Elit i Miloš Vučković iz Palića.
 

Mina i Miloš do dubl kruna

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Odigran je Čikov memorijal u Subotici na terenima TK Spartak, turnir iz kalendara Tenis Evrope do 16 godina u obe konkurenciji. Srpski takmičari okitili su se titulama u dublu. Mina Marković u tandemu sa Teodorom Vukojević iz Švajcarske (2) u finalu je bila bolja od imenjakinje, Mine Malićević, koja je igrala u paru sa Isabel Angelom Relton iz Velike Britanije (1) 2::6m 6:4, 10:6. Marina Ostojić i Jana Prica (4) stigle su do polufinala, a u singlu do četvrfinala su došle Mina Marković, Iva Kovačević i Dragica Stevanović.
 
U muškom dublu slavio je Marko Sretenović u paru sa Hrvatom Rokom Zahirovićem (2) protiv mađarske kombinacije Sas, Leventa i Mihaljija (4) 6:7(3, 6:4, 10:1. Od srpskih takmičara u singlu je Mihajlo Topić igrao finale, a do polufinala su stigli Andrija Dragićević i Miloš Sretenović.
 

Rastko osvojio Meridijanu

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Turnir iz kalendara Tenis Evrope do 12 godina odigran na terenima TK Meridijana u Novom Sadu doneo je nešto što davno nismo zabeležili. Sva četvorica dečaka, koja su se od polufinala borila za trofej bila su iz Srbije. Slavio je Rastko keković, koji je u finalu bio bolji od Đorđša Adamovića 6:2: 6:3, a prethodno je Rastko pobedio Davida Tomaševića 7:5, 6:3, a Đorđe Aleksu Stevića 6:3, 4:6, 13:11.
 
 
Do dubl krune stigao je David Tmašević u paru sa bugarinom Emilom Aleksejvim, a do trećeg mesta stigao je mupški dubl Laketić-Tešić, kao i mlade dame Iris Ignjatović sa Rumunkom Anastasijom Leu i Anja Asović sa Ruskinjom Marijom Doklovom.
 

Jovana i Isabela slavile

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Dva turnira 3. kategorije do 16 godina za devojčice odigrana su na terenima TK Lokomotiva u Beogradu. Na jednom je slavila Jovana Ilić iz Tipsarevića, koja je sakupila 140 bodova, ispred Ane Božilović iz harona i Milene Brđanin iz Top tenisa, koje su osvojile po 105. Na drugom trijumfovala je Hao Jo Isabela Pang iz Tenis parka, takođe sa 140 poena, ispred Sofije Vuković iz Klasiksa i Đurđe Erić iz Prosporta sa po 105 poena.
 
 

Strahinji, Jovanu i Uglješi sve počasti

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Odigrana su tri turnira 3. kategorije do 16 godina. Dva u Beogradu, na terenima Setneta i Harona i Memorijal Neša Ćirovića u Kraljevu na terenima Top tenisa. Trijumfe su odneli Starhinja Vučenović u svom klubu, Setnetu, Jovan Panić na Haronu i Uglješa Sofrenović iz TA Elit u Kraljevu.
 
 
Strahinja je sakupio 140 bodova i završio takmičenje ispred Jaksinga Liua iz Dinama, Đorđija Bursaća iz Gazele i tandema OTK Beograda Jvana i Krsta Krivokapića, koji su na konto upisali po 105. Uglješa je sa 60 poena bio ispred kvarteta Luka Pantelić iz Kruševca, Luka Jovanović iz Požarevca, Pavle Petaković iz Takova i Kris Blkehšmit iz TSK, koji je osvojio po 45.
 
 

Nikolini i Barbari po trofej

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Odigrana su dva turnira 3. kategrije do 12 godina u Beogradu. Nikolina Pešić iz Sivca trijumfovala je na terenima TK Palilula u Beogradu, dok je Barbara Đorđević iz crvene zvezde bila najuspešnija na terenima TK Forhend.
 
 
Nikolina je sakupila 80 bodova, i završila na tabeli ispred Natalije Sulaver iz Elita, Arine Bukaleve iz Starog Košputnjaka, Nađe Čubrilo iz Tenis Parka i Jane Gujanica iz Tise Bečej, koje su završile takmičenje sa po 30 poena. Barbara je završila takmičenje sa 140 poena, a samo je Vera Nikulin iz OTK Beograda prebacila "stotku" - 105, iza nje.
 

Nikola, Matija i Vasilije do titula

Datum objave: 22.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Odigrana su četiri turnira 3. kategorije do 12 godina za dečake. Dva u Beogradu i po jedan u Novom Sadu i Gornjem Milanovcu. Slavili su Nikola Laketić iz Meč pointa na terenima Topaka, Čui Ženg iz Dinama na terenima Vajt stara u Begradu, Matija Vudragović iz meridijane na terenima Vojvodine u Novom Sadu i Vasilije Lazarević iz kluba organizatora na terenima Takova u Gornjem Milanovcu.
 
 
Nikola je na Topaku sa 145 poena bio ubedljiv ispred Gvozdena Rnjka iz OTK, Maksima Đurića iz Tipsarevićam Sergea Nikolića iz Starog Košutnjaka i Luke Paunovića iz Setneta, koji su sakupili po 105. Na Vajt staru Čui je završio takmičenje sa 40 bodova ispred Daniela Bulera iz Fortis1, koji je imao 30. Na Vojvdoini je igrano pravo finale u kome je Matija bio bolji od Branislava Sladića (2) iz Tisa Bečeja 4:6, 7:6(3), 10:6. Vasilije je bio prvi sa 40 bodova, ispred Tadije Ristića i Viktora Premovića iz Top tenisa, Save Tanaskovića iz Topaka i Alekse Ranđića iz Agrimesa sa po 30.
 
 

Tenisko usijanje 2024.

Datum objave: 18.07.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Počinje odbrojavanje pred tenisko usijanje 2024. godine! Na Olimpijskim igrama u Parizu, od 27. jula do 4. avgusta, započeće ga najbolji teniser sveta u istoriji Novak Đoković i srpski reprezentativac Dušan Lajović. Nastaviće ga, pojačani Mionirom Kecmanovićem, Laslom Đereom i Hamadom Međedovićem, učećem na Ju-Es openu, od 26. avgusta do 8. septembra. Zatim svi zajedno dolaze da pod trenerskom palicom selektora Viktora Troickog zaigraju u plej-ofu za Svetsku grupu protiv Grčke u Beogradu 14. i 15 septembra!
 
Novak Đoković je apsolutni favorit i na Olimpijskim igrama i na Ju-Es openu. Na pariškoj šljaci svi očekuju da osvoji olimpijski zlato, jedinu medalju koja mu nedostaje u prebogatoj kolekciji. Po tradiciji posle toga srpski teniseri beleže sjajne rezultate na njujorškom betonu. A, zatim - spektakl za kraj bogatog letnjeg programa! Dejvis kup plej-of duel s Grčkom koju predvode braća Cicipas.
 
Posle sedam dugih godina u Beogradu, ponovo u dvorani "Aleksandar Nikolić", zaigraće Novak, Miomir, Laslo, Dušan i Hamad. Protivnik je za poštovanje, predvođen Stefanosom Cicipasom, ali je Srbija uvek favorit, bez obzira ko se nalazi preko mreže. Ulaznice za spektakl biće puštene na samom početku vrelog teniskog leta. Ne propustite priliku da uživo bodrite jedan od najboljih reprezentativnih timova na planeti! Idemooo, Srbija!!!
 
Neka odbrojavanje počne! Deset, devet, osam, sedam, šest, pet, četiri, tri, dva, jedan..Poč!!!.