Arhiva vesti - Sve vesti

Najmlađi osvajaju Evropu

Datum objave: 17.07.2024. // Kategorija: Selekcije (juniori)
Najmlađe nacionalne selkcije Srbije, ženski i muški timovi do 12 godina, vredno se pripremaju za predstojeće kvalifikacije za Letnja ekipna evropska prvenstva. Devojčice u sastavu Anđela Šćopulović, Anja Bajšanski i Aleka Kukrik, pod trenerskom palicom Branislave Bebe Janaković treniraju u Vinkovicima sa selekcijama Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije i Bugarske.
 
 
Dečaci u sastavu Nikola Jotić, Đuro Kotur i Neša Pavlović, pod budnim okom Veljka Barjaktarovića rade u Zenici takođe sa selekcijama BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije i Bugarske na zajedničkim pripremama. Kvalifikacije za samer kupove devojke igraju u Češkoj, a momci u Turskoj od 24. jula i ukoliko budu ostvarili plasman među dve najbolje selekcije na kvalifikacionom turniru igraće na Letnjem ekipnom evropskom prvenstvu.

Sparatak odbranio krunu

Datum objave: 16.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Repriza Ekipnog seniorskog finala iz prošle sezone, imala je identičan epilog. Spartak je odbranio titulu u svojoj "Dudovoj šumi" protiv Crvene zvezde - 4:3. 
 
Crvena zvezda je bolje otvorila finalni duel. Aleksa Marđonović je pobedio Mateja Sabanova 7:5, 6:1, a Lazar Vojinović je bio bolji od Zoran Ludoškog 7:6 (1), 6:3. Spartak je smanjio zaostatak preko Mirze Bašića, koji je pobedio Stefana Popovića 6:2, 6:0. Andrej Nedić je izjednačio pobedom u duelu sa Nikolom Milojevićem 6:1, 6:2. Treći poen crveno-belima osvojio je Miljan Zekić, koji je posle velike borbe i tri duga seta pobedio Dušana Obradović 6:7 (9), 6:2, 7:5. 
 
Crvena zvezda je tako posle singl partija imala vodstvo 3:2 i za šampionsku titulu joj je nedostajala jedna pobeda u dublu od preopstala dva meča. Spartakovi dublovi su prevagnuli. Mirza Bašić i Andrej Nedić slavili su protiv Stefana Popovića i Miljana Zekića 6:3, 7:6 (1), a braća Sabanov, Matej i Ivan su doneli odlučujući poen za slavlje Subotičana protiv tandema crveno-belih Lazar Vojinović - Marko Maksimović 6:3, 7:6 (6).
 
 
Pehare i medalje uručili su Srđan Samardžić, pomoćnik gradonačelnika Subotice, Milan Vučković član UO Teniskog Saveza Srbije i Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu.    
 

Srbi stali u finišu

Datum objave: 15.07.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
U Kuršumlijskoj Banji odigrana su prošle sedmice još dva ITF turnira. Devojke su igrale W15, a muškarci M15 kategoriju u organizaciji kluba Ti-lajn. Srpski teniseri stigli su do polufinala singla i finala dubla, ali nisu uspeli da se okite titulama.
 
Anja Stanković (1) je u singlu stigla do polufinala, a do četvrtfinala su je pratile Dunja MArić i Andrea obradović. trijumfovala je Čehinja Darija Vidmanova. Anja je odigrala i finale dubla sa Grkinjom Dimitrom Pavlou (2), ali su bolje bile Kamila Bartone iz Letonije i Darija Vidmanova iz Češke 6:4, 6:2.
 
 
Kod džentlmena najbolji srpski predstavnik bio je Branko Đurić (5), koji je jedini stigao do polufinala, a do 2. kola probio se samo Nikola Đošić. Trijumfovao je Federiko Bandioli iz Italije. U finalu dubla Stefan Latinović i Novak Novaković (4) izgubili su od Georgija Bjonolila iz Italije i Ignjasija Pariska iz Venecuele 6:4, 4:6, 10:3.
 

Petar rođeni pobednik

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Petar Stanić iz Ušća slavio je na turniru 3. kategorije do 18 godina odigranog na terenima TK Pobeda u Beogradu. Petar je sa 80 poena završio takmičenje ispred trija sa 60, koji su činili igrači Crvene zvezde Zoran Šegrt i Aleksandar Lazić i Samuil Čestovaliev iz Partizana.
 

Jevrosima bez premca

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Jevrosima Mitić iz Šumica bila je najbolja na turniru 3. kategorije do 18 godina odigranom na terenima TK Haron u Beogradu. Jevrosima je upisala 80 bodova, ispred Je Runjang iz Akademije Bogdana Obradovića, Anastasije Čolović iz Crvene zvezde, Stele Ričardskon Vujošević iz Tipsarevića i Nine Branković iz kluba organizatora sa po 60.
 

Nikitina Banjica

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Nikita Penkov iz Sportskog sela bio je najbolji na turniru 3. kategorije do 18 godina odigranom na terenima TK Banjica u Beogradu. Nikita he sakupio 40 bodova ispred tandema Aleksandar Marjanović iz Tipsarevića i Ivana Rogkusisa iz plejer zona, koji su osvojili po 30.
 

Luka pokorio Ćupriju

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Luka Milovanović, član Agrimesa, bio je najbolji na turniru do 18 godina odigranom na terenima TK Slavija u Ćupriji. Luka je osvojio 40 bodova i završio takmičenje ispred tandema sa po 30 poena Dušana Banjca i Miloša Milića iz kluba organizatora.
 

Hanina privilegija

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Hana Stanković iz Crvene zvezde trijumfovala je na turniru 3. kategorije do 14 godina odigranom na terenima TK Priviledž u Beogradu. Hana je bila najbolja sa 60 bodova, ispred kvarteta sa po 45, koji su činile Sultana Jarzhanova iz Tipsarevića, Nikolina Pešić iz Sivca, Zije Jang iz Bejzlajna i Petra Tanasković iz Set neta.
 

Nikolin Sopot

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Nikola Radić, član OTK Beograd trijumfovao je na turniru 3. kategorije do 14 godina na terenima TK Sopot. Nikola je sakupio 40 bodova ispred Klimentija Rusnitskija iz Plejer zona, klupskog druga Andreja Mitrovića, Admama Đurđevića iz Crvene zvezde i Alekse Momčilovića iz Beogradskog TK, koji su osvojili po 30.
 

Andrić na zelenom vrhu

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Marko Andriž, član niškog Radničkog, trijumfovao je na turniru Zelenog nivoa u Kraljevu, na terenima Top tenis. Marko je sakupio 40 bodova, a završio je takmičenje ispred Vojina Krstajića iz Đukića, Viktora Đurđeviža iz TAŽ i Jovana Popovića iz Metalca, koji su zaradili po 30 poena. Pored takmičenja, mladi teniseri su se družili i na gradskoj plaži.