Arhiva vesti - Sve vesti

12.10. OP BEOGRADA 18 GOD TK FORHEND

Datum objave: 11.10.2024. // Kategorija: Domaća scena

OP BEOGRADA 18 GOD TK FORHEND


12.10. OP BEOGRADA 12 GOD TK HARON

Datum objave: 11.10.2024. // Kategorija: Domaća scena

OP BEOGRADA TK HARON 12 GOD


Završena Grand prix serija turnira

Datum objave: 09.10.2024. // Kategorija: Domaća scena
Završnim turnirom za sva tri nivoa takmičenja, Crvenom, Narandžastom i Zelenom, na terenima TA Tipsarević na Olimpu u Beogradu, stavljena je tačka na Grand prix seriju turnira za Tenis 10S takmičenja u organizaciji Teniskog saveza Srbije. Oko 150 devojčica i dečaka borilo se na poslednjem turniru za bodove, a preko 200 ih je bilo na završnim listama.
 
 
Odmah po završetku turnira proglašeni su i najbolji u svim kategorijama. Na Crvenom nivou kod devojčica prva je bila Mina Heror iz Elita, druga Sofija Gačić iz SOla 022, a treća Noa Grgić iz Sportskog sela. Kod dečaka najbolji je bio Dušan Vukosavljević iz Zvečana, drugi Stefan Majkići treći Vukašin Nikolić iz Elite. 
 
 
Narandžasti nivo kod devpojčica pokorila je Milana Magomedova iz Sajmišta, druga je bila Jelena Jovičić iz Grin Beja, a treća Eva Stromilo iz Bejz lajna. Kod dečaka dupli trijumf inđijske Elite. prvi je bio Vuk Kuzmanović, a drugi Strahinja Gašić. Treće mesto osvojio je Mateja Carić iz Rode.
 
 
Zeleni nivo kao da je doneo trku udvoje. Jagodinskog teniskog kluba i inđijske Elite. Kod devojčica su tri, od četiri pehara otišla u vitrine JTK. Prva je bila Lena Lazarević, druga Laura Adamović, a treća njena sestra Danica. Na deobi 2. mesta našla se i Maja Kukić iz Elite. Kod dečaka, trijumfovao je Marko Andrić iz TK Radnički, drugi je bio Filip Baričak iz Elite, a treći Vanja Sudar iz JTK. 
 

Dupla kruna Zvezdi do 18

Datum objave: 09.10.2024. // Kategorija: Domaća scena
Trijumfom Crvene zvezde u obe kategorije završeno je Ekipno držabno prvenstvo Srbije do 18 godina. Crveno-bele su u finalu bile bolje od večitog rivala, Partizana i to posle drame 2:2 (6:4), dok su crveno-beli u finalu bili bolji od niškog TAŽ 3:1.
 
Crveno-bele šampionke igrale su sastavu Dušica Popovski, Stela Džimović i Gaja Đuričković. Crveno-beli su osvojili titulu u sastavu Marko Maksimović, Aleksa Oparnica, Oliver Kocanović, Jovan Matović i Andrej Paunović.
 
 

Dragica i Uglješa bez premca

Datum objave: 09.10.2024. // Kategorija: Domaća scena
Turnir 1. kategorije do 16 godina odigran je na terenima TK Slavija u Ćupriji. Trijumfovali su Dragica Stavanović (2) iz TA Čonkić i Uglješa Đoković iz Meč pointa. Dragica je u finalu bila bolja od Anastasije Čolović (1) iz Crvene zvezde sa 2:6, 6:4, 6:2, a do polufinala su došle i Jana Prica iz TA Elite i Milena Brđanin (4) iz Top tenisa.
 
Kod muškaraca Uglješa je u finalu slavio protiv Andrije Sadžakovića (5) iz Starog Košutnjaka sa 6:0, 6:1, a do polufinala su stigli i Luka Pantelić (3) iz Kruševca i Lazar Naumovski iz Pume.
 
 

Vuku prija domaći teren

Datum objave: 09.10.2024. // Kategorija: Domaća scena
Vuk Dosković osvojio je turnir 3. kategorije do 14 godina na terenima svog kluva, Top tenis u Kraljevu. Vuk je sakupio 60 bodova, a iza sebe je ostavio sa po 45 poena Đorđa Adamovića iz Klasiksa, Mohajla Radojčića iz Starog Košutnjaka), Filipa Jovanovića iz TAŽ i Gvozdena Rnjaka iz OTK Beograda.
 

Anja i Makar sve zasenili

Datum objave: 08.10.2024. // Kategorija: Domaća scena
Turnir 3. kategorije u obe konkurencije do 14 godina održan je na terenima TA Elite u Novom Sadu. Trijumfovali su Ana Bajšanski iz Kikinde i Makar Đurvdjonkov iz Elita. Anja (1) je u finalu bila bolja od Tamare Jocić (3) iz Tise Bečej sa 5:7, 6:4, 10:2. Do polufinala su stigle i Nikolina Popćirić (2) iz Tise Bečej i Dunja Vojinović (4) iz Crvene zvezde.
 
Kod dečaka trijumfovao je Makar, koji je u finalu bio bolji na domaćem terenu od klupskog druga Uglješe Velickog (3) sa 6:4, 6:0, a do polufinala su došli Stefan Dimitrovski (4) iz Spartaka i Vladimir Popović (1) iz Hajduka.
 
 

Održana komemoracija Jovanu Liliću

Datum objave: 07.10.2024. // Kategorija: Domaća scena
Komemoracija prerano preminulom teniskom treneru Jovanu Liliću (1965-2024) održana je u Centru za kulturu "Vlada Divljan" u Beogradu. Na dirljivoj ceremoniji govorili su pred članovima porodice Lilić i prijateljima predsednik Teniskog saveza Srbije Goran Đoković i direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.
 
- Nažalost, okupili smo se tužnim povodom. Prerano nas je napustio naš Joca, Jovan Lilić. Ali to koliko nas se okupilo danas govori da je ostala ogromna praznina njegovim odlaskom. Jovan je živeo za tenis, a možda je bolje reći živeo je tenis. Kroz igru, treninge, mečeve, i sve ono pored terena ostavio je neizbrisiv trag. Takav je bio Joca. I kada nije želeo da bude upamćen, svi su ga dobro zapamtili. Bio je istaknuti teniski radnik, trener i čovek koji nam je vedrinom duha donosio osmehe na lica - poručio je u obraćanju predsednik TSS i UO TSS Goran Đoković.
 
 
Uspomene je evocirao kroz suze i Slobodan Vojinović, koga su vezivale ne samo sportske veze sa Jovanom Lilićem. 
 
- Sve što sam planirao da kažem, palo je u vodu kada sam video ovu sliku. Na terenu smo sarađivali, van terena bili kumovi. Mnoge anegdote smo zajedno proživeli, a neke istine u koje nismo ni sami verovali saznavali smo čak u Americi o njemu. Bio je jedan, jedinstven, neponovljiv i nikada nisi znao kako će da dođe obučen, a njemu je to baš stajalo kao da je po poslednjoj modi - rekao je Slobodan Vojinović, direktor TK Crvena zvezda. 
 
 
Sahrana Jovana Lilića biće obavljena u utorak, 8. oktobra u 13 časova na groblju Lešće u Beogradu.

05.10. OP BEOGRADA TK SOPOT 12 GOD

Datum objave: 04.10.2024. // Kategorija: Domaća scena

OP BEOGRADA TK SOPOT 12 GOD


05.10. GRAND PRIX ZELENI NIVO TIPSAREVIĆ

Datum objave: 04.10.2024. // Kategorija: Domaća scena

GRAND PRIX ZELENI NIVO TIPSAREVIĆ