Arhiva vesti - Sve vesti

Gde možete da gledate ITF J30 Subotica open 2024?

Datum objave: 15.04.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Počeo je ITF J30 turnir na terenima TK Spartak - "subotica open 2024". Takmičiće se devojke i dečaci u singlu i dublu, a sve možete da pratite uživo putem linkova:
 
 
 
ili skeniranjem QR kodova:
 
 
 
 
Uvod u organizaciju ITF J30 turnira bio je slavljenički, jer je 6. aprila reizabran Milan Vučković za predsednika kluba, na Izbornoj Skupštini Sprataka, a istog dana Vojvođanski teniski savez je 10. godinu zaredom proglasio Spartak za najuspešniji klub u Vojvodini.

Narandžasti Sivac

Datum objave: 14.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Turnir za devojčice i dečake Narandžastog nivoa održan je na terenima TK Sivac. Kod devojčica su se takmičile u Crvenom timu Sara Sekulić iz Tise Bečej, Mina Heror iz partizana i Sara Tot iz Sivca, a u Plavoj Anastasija Krivošić, Anđela Jurišić i Danka Božović iz Sivca.
 
Kod dečaka u 1. grupi najbolji je bio Marko Đokić iz Crvene zvezde, dok je u drugoj grupi bez premca bio Sergej Njegoš Pešić član Sivca sa po 16 dobijenih gemova, s tim što Marko nije izgubio nijedan gem.
 
 

Milica i Luka pokorili Šid

Datum objave: 14.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Milica Puzić iz Vojvodine i Luka Šarćev iz Tisa-Bečeja bili su najbolji na turniru 3. kategorije do 12 godina održanom na terenima TK SOl-Šid 2022. Milica je u finalu bila bolja od Lene Kukić iz Meridiane 6:3, 4:6, 10:7.
 
U konkurenciji dečaka Luka je u finalu savladao Aleksu Stevića iz Meridijane 6:2, 6:4.
 

Srbija treća u Prvoj Evro-afričkoj zoni

Datum objave: 12.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Završen je put Bili Džin King reprezentacije Srbije u Portugaliji u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Kada je bilo bitno, sve su pobeđivale, u mečevima koji ništa nisu nosili sem prestiža, umor i opuštanje su uzeli danak.
 
Srbija je obezbedila novembarski plej-of razbivši tri rivala iz grupe, Grčku i to sa Marijom Sakari, Švedsku, koja nm je ostala dužna od prošle godine i Norvšku. Selektor dušan Vemić sjajno je ukomponovao iskustvo Aleksandre Krunić, sa mladošću Mie Ristić i Lole Radivojević, uz konstantnost Elene Milovanović i povratak Nine Stojanović.
 
Poslednjeg dana takmičenja Srbija je u meču bez značaja igrala protiv Austrije. Elena Milovanović je prva izašla na teren i poražena je od iskusne Tamire Pašek - 4:6, 2:6. Druga je na teren izašla Mia Ristić protiv Sinje Kraus, i takođe poklekla - 2:6, 4:6.
 
U dublu su Elena Milovanović i Mia Ristić za rivalke imale Melani Klafner i Tamaru Kostić, a pobedu je odneo austrijski dubl posle super taj-breka 6:3, 4:6, 10:8.
 
Danas i sutra su na programu mečevi kvalifikacija za svetsku grupu Bili Džin King kupa, posle kojih će se znati imena potencijalnih rivala u novembarskom plej-ofu, u koji idu sve poražene ekipe.

13.04. PRVENSTVO ISTOČNE SRBIJE DO 16 GODINA

Datum objave: 12.04.2024. // Kategorija: Domaća scena

PRVENSTVO ISTOČNE SRBIJE 16 GOD


Bezbolan poraz Srpkinja

Datum objave: 11.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Počelo je razigravanje za plasman u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Srbija je u grupi sa Holandijom i Austrijom, a sve tri reprezentacije su izborile plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu Bili Džin King kupa. Zato su se selektori odlučili da prošaraju sastave u duelu Srbije i Holandije (1:2), u delu takmičenja koji ne donosi ništa osim prestiža.
 
Srbija je upisala prvi poraz. Prva je na teren izašla Lola Radivojević, a rivalka joj je bila Eva Veder, 413. igračica sveta iz Holandije. Lola je ekspresno preslišala rivalku - 6:3, 6:2 i donela prednost Srbiji.
 
- Bila sam spremna za meč. Iskoristila sam svoju priliku da igram. Osećala sam se dobro na terenu. Protivnica je bila dobra. Igrala je prošle godine i grend slemove. Znala sam da moram da držim visok nivo i uspela sam u tome. Odlično sam servirala, upisala i 10 asova i zdržala sam konstantnost. Pokazala sam dobar tenis i zadovoljna sam i igrom i stavom koji sam imala i pobedom koju sam donela Srbiji - poručila je Lola Radivojević. 
 
Mia Ristić je pomalo ispražnjena izašla u drugom singlu na teren protiv Suzan Lamens, 164. igračicom planete i poklekla - 2:6, 4:6. 
 
O pobedniku je odlučivao dubl. Nina Stojanović i Lola Radivojević su igrale protiv Suzan Lamens i Demi Šurs i izgubile - 1:6, 4:6. Sutra Srbija igra protiv Austrije.
 
- Poraz od Holandije od 2:1. Radivojević je savladala Veder, Ristić je poražena od iskusne Lamens, a i dubl je poražen. I sutra igramo protiv reprezentacije Austrije. Još uvek postoji šansa da osvojim 1. mesto, koje bi nam donelo potencijalno bolju poziciju na BJK kup listi - kaže selektor Vemić.

Kalendar takmičenja TSS za maj i jun

Datum objave: 11.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Završen je konkurs za domaćine turnira u organizaaciji Teniskog saveza Srbije za maj i jun 2024. godine. Takmičarski odbor teniskog saveza Srbije doneo je zvaničan kalendar za period od dva meseca.
 

SRBIJA OBEZBEDILA NOVEMBARSKI PLEJ-OF

Datum objave: 10.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije pobedom nad Švedskom je obezbedila plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu u nikad jačoj konkurenciji u Prvoj grupi Evroafričke-zone! Aleksandra i Mia su već posle singlova upisale novi trijumf za Srbiju.
 
Fenomenalna Aleksandra Krunić je ponovo pokazala kako se bori u dresu Bili Džin King reprezentacije Srbije. Upisala je u Portugaliji i treći trijumf u singlu, protiv Šveđanke Kasje Rinaldo Person 6:1, 6:4.
 
Prvi set je ekspresno rešila u svoju korist sa tri brejka, dozvolivši rivalki samo gem. Ali je zato drugi period igre počeo razmenom brejkova. Nijedna rivalka nije uspevala da sačuva servis punih osam gemova, a onda je priča otišla u taj-brek.
 
- Danas je bio jako psihološki zahtevan meč za mene. Već sam osećala umor posle dva uzastopna meča prethodna dva dana, izašla sam na nekih 50 odsto fizičke spremnosti i bila jako nervozna. Prvi set je išao glatko, a u drugom sam zbog umora i nervoze skratila lopte, nisam igrala tako agresivno, što je Šveđanka iskoristila i napala. Bukvalno sam na borbu i na srce izvukla taj-brek. Toliko sam želela da donesem taj bod, da nas dovedem bliže plej-ofu. Malo sam i pregorela zbog toga, ali mi je drago da sam sačuvala barem malo hladnu glavu da završim meč na pravi način - poručila je Aleksandra Krunić.
 
Čekao se samo jedan set u preostalom singlu i dublu za prvo mesto u C grupi i overu plasmana Srbije u novembarski plej-of. I odmah je sve razrešila Mia Ristić. Nije prepustila ni gram šanse Kasiji Vilde Henman - 6:3, 7:5. Nije stala samo na setu, već je rutinski upisala trijumf i razvejala sve sumnje.
 
- Bilo je teško danas. Bitno je da smo pobedile i da smo prošle dalje. Igramo u plej-ofu u novembru! Imala sam danas 6:3 i 5:1 i upala sam u frku. Kada je izjednačila na 5:5, rekla sam sebi, Mia, potrebno ti je još samo osam poena i naravno, pobedila sam. Najbitnije je da smo svi bili pozitivni, bodrili jedni druge kada nije išlo i idemo dalje. Da pobeđujemo još dva dana, koliko nam je preostalo u ovom delu takmičenja - kaže Mia Ristić. 
 
Kraj dana bio je rezervisan za dubl. Zaigrale su Nina Stojanović i Lola Radivojević protiv švedske kombinacije Lea Nilson - Neli Taraba Valberg i brzo su završile prvi set - 6:1. U drugom su se opustile, ali i stigle veliku prednost rivala za konačnih 7:5 i trijumf nas Švedskom od - 3:0. 
 
- Devojke su danas pokazale svoju snagu. Uprkos velikom pritisku, zvanju favorita i velikoj važnosti ovog susreta, jer nam je pobeda garantovala prolazak u plej-of, u sva tri meča su izvojevale pobede. Pokazale su da su sposobne da se nose ne samo sa protivnicama, nego i sa pritiskom momenta. 
 
Srbija se plasirala u novembarski plej-of i naredna dva dana razigrava sa pobednicima grupa A i B, Austrijom i Holandijom za konačan plasman.
 

Aleka i Nikola bez premca

Datum objave: 10.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice i dečake do 12 godina na terenima TK Haron. Trijumfovali su Aleka Kukrik, kod devojčica i Nikola Jotić kod dečaka.
 
U konkurenciji devojčica Aleka, član Setneta, kao druga kosturađica bila je bolja u finalu od prve Anđele Šćopulović iz Agrimesa 6:3, 2:6, 6:1. Treće mesto pripalo je polufinalistima Kasiji Kukrik iz Setneta i Anji Bajšanski iz Kikinde.
 
Kod dečaka pobednik Nikola iz Topaka, kao prvi nosilac, bio je bolji u finalu od četvrtog nosioca Lazara Nešovića iz TA Tipsarević 6:4, 6:0. Treće mesto pripalo je polufinalistima Lazaru Đokiću iz TAŽ i Rastku Kekoviću iz Klasiksa.
 
 

Srbija nastavlja seriju u Portugaliji

Datum objave: 09.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Srbija gazi na nikad jačem turniru Prve grupe Evro-afričke zone! Pred Bili Džin King kup reprezentacijom Srbije pala je i Grčka - 2:1.
 
Aleksandra Krunić nastavlja sa briljantnim partijama u dresu sa državnim grbom. Donela je novu prednost Bili Džin King kup reprezentaciji Srbije. Ekspresno je deklasirala Despinu Papamihail, 235. na svetu, za samo 62 minuta - 6:0, 6:2.
 
- Danas sam odigrala odličan meč, osećala sam se dosta bolje nego juče, bila sam agresivna i fokusirana i pokušavala sam da ja budem ta koja diktira i uspela sam u tome. Sutra očekujem da obe igračice izađu i daju svojih 100 odsto i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Šveđanke nisam gledala i malo znam o njima, ali nas ne treba da interesuje ko nam je protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, ali ne treba ni razmišljati preterano o timovima sa kojima igramo - poručila je Aleksandra Krunić.
 
U drugom singlu Mia Ristić se sudarila sa Valentini Gramatikopulo, 206. igračicom sveta i trijumfovala je posle preokreta. Grkinji je pripao prvi set, Mii, posle velike borbe drugi, a zatim je deklasirala rivalku u odlučujućem periodu igre - 2:6, 6:4, 6:1. Meč je trajao skoro duplo duže od Aleksandrinog, dva sata i 10 minuta.
 
- Bilo je čupavo. Jako teško. Imala sam tremu u prvom setu, ali sam se probudila, pomogao mi je selektor koga sam slušala i dala sam sve od sebe i jako mi je bitno da smo uspele da pobedimo. Znam da možemo i da ponovimo sve protiv Šveđanki. Atmosfera u timu nam je super i bodrimo se maksimalno. Tako će da bude i protiv Švedske - kaže Mia.
 
Iznenađenje je bilo to što u singlovima Grčke nije bilo Marije Sakari, koja je najnovijoj VTA listi 6. igračica sveta, ali očigledno nije bila spremna da zaigra u singlu, ali je zato odlučila dubl. Elena Milovanović, koja je zamenila najavljenu Ninu Stojanović, i Lola Radivojević pale su posle velike borbe u super taj-breku pred Marijom Sakari, prvom zvezdom turnira i Despinom Papamihail - 6:4, 3:6, 8:10.
 
- Ponosna sam na ekipu i Aleks i Mia su sjajno odigrale singl. Nažalost, Lola i ja samo izgubile dubl, pokazale smo igru, ali je iskustvo koje poseduju Sakari i Papamihail presudilo. idemo dalje, verujemo da možemo do pobede i protiv Švedske - rekla je elena Milovanović.
 
Selektor Dušan Vemić ocenio je pobedu nad Grkinjama:
 
- Sjajna igra Aleksandre Krunić koja je pokazala da je šljaka njena najbolja podloga. Naša mlada Mia Ristić je posle 2 sata i 10 minuta neizvesne borbe savladala iskusnu Grkinju i donela nam pobedu. U neizvesnom dublu su iskusnije rivalke ublažile poraz. Sutra je odlučujući meč za pobednika C grupe koji bi značio prolaz u plej-of za Svetsku Grupu koja se igra u novembru - zaključio je Vemić.