Arhiva vesti - Sve vesti

Ulaznice u prodaji za povratak Dejvis kup reprezentacije u Srbiju

Datum objave: 28.01.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Dejvis kup reprezentacija posle punih pet godina ponovo u igra u Srbiji! Davno je bio septembar 2018. godine, kada smo ugostili Indiju u Kraljevu, a sada, 2. i 3. februara 2024. godine, ponovo u SC "Ibar" imate priliku da uživo gledate Srbiju!
 
Reprezentacija Srbije ima šampionske ambicije u Dejvis kupu. Prošle godine stala je u polufinalu, ove želi novi juriš na trofej. Selektor Viktor Troicki je za duel sa Slovačkom izabrao trenutno najjači sastav.
 
U Kraljevu igraju Hamad Međedović, osvajač poslednjeg Nekst-džen mastersa, takmičenja kojeg su pre njega uspeli da pokore Stefanos Cicipas 2018, Janik Siner 2019, Karlos Alkaraz 2021, zatim iskusni Laslo Đere i Dušan Lajović, a tu je i Miomir Kecmanović, otkrovenje prošlosezonskog finala Dejvis kupa. Naravno, bez srpskog specijaliste za dubl, Nikole Ćaćića, tim ne bi bio potpun.
 
Kvalifikaciona runda Dejvis kupa je prepreka koju Srbija mora da preskoči ka grupnom delu finalne faze. To je duel koji mora da se dobije i to bez Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta svih vremena će se timu priključiti u kasnijim fazama. 
 
Ulaznice možete da potražite na prodajnim mestima i onlajn na Tickets.rs.

IN MEMORIAM ALEKSANDAR KAMASI 1981-2024.

Datum objave: 25.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Kamasi, povodom smrti Aleksandra, fotografa i prijatelja saveza, a posebno Bili Džin Kup selekcije Srbije, čiji deo je i njegova supruga Tanja.   
 
U novembru smo se zajedno smejali, oduševljavali njegovim fotografijama Bili Džin King kup selekcije Srbije, pre nedelju dana dogovarali se oko organizacije Dejvis kup meča u Kraljevu, a sada smo zatečeni vešću da su to bili poslednji susreti, jer je otišao naš veliki prijatelj.
 
Aleksandar Kamasi iznenada je preminuo u 43. godini života. Rođen je 4. marta, 1981. godine u Novom Sadu, gde je završio srednju grafičku školu "Jovan Vukanović", smer fotograf. Već sa 20 godina počeo je da radi kao fotoreporter, a u svojoj biografiji je napisao da je sa 14 godina postao svestan da je fotografija njegov pravi interes u životu.
 
"Kako su moje prve fotografije jednog od najpoznatijih sportista tog vremena snimljene starim porodičnim fotoaparatom bile katastrofa, odlučio sam da završim srednju fotografsku školu", naveo je Kamasi na svom sajtu studiokamasi.com.
 
Sarađivao je sa mnoštvom medija u Srbiji. Od 2001. do 2008. je radio za "Građanski list", a od 2003. do 2006. za magazine "Svet" i "CKM". Pet godina je radio kao fotograf muzičkog festivala "Egzit". Od 2010. do 2012. je radio za "Blic", "24 sata", "NIN", "Auto Bild", "Blic Puls" i ostala izdanja kompanije "Ringijer aksel Springer". Od 2011. radio je kao urednik fotografije u magazinu "Nova misao" i nedeljniku "Novine novosadske".
 
Predavao je fotografiju na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima. Od 2000. do 2011. godine bio je službeni fotograf Atletskog kluba Vojvodina, a od 2000. do 2006. i službeni fotograf atletske reprezentacije Srbije. Imao je više samostalnih izložbi fotografija. Bio je urednik fotografije u dve knjige: "Sport u Vojvodini 2003" i "Sport u Vojvodini 2004".
 
Poslednjih desetak godina je živeo u Budimpešti i prvenstveno se bavio studijskom fotografijom, kao i postavljanjem teniskih terena, čime je čvrsto ostao u vezi sa nama, jer se na produktu njegovog rada igrao i Dejvis  kup i Bili Džin King kup širom Evrope. 
 
Kamasi je iza sebe ostavio suprugu Tanju i sina Davida. Potiče iz čuvene atletske porodice Kamasi. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.
 
Slava mu.

Usvojen kalendar takmičenja i počela prijava za organizaciju turnira

Datum objave: 23.01.2024. // Kategorija: Domaća scena

Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije usvojio je Kalendar takmičenja za 2024. godinu i raspisao konkurs za organizaciju turnira.

  • KALENDAR 2024. ovde
  • KONKURS ZA ORGANIZACIJU TURNIRA TSS 2024. ovde
  • OBRAZAC ZA PRIJAVU TURNIRA ovde

 

ZAPISNIK SA SEDNICE ODRŽANE 22.01. MOŽETE NAĆI ovde


Turnir dublova do 12 godina

Datum objave: 21.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Teniski klub Tvins iz Valjeva organizuje turnir dublova do 12 godina! Turnir je na programu u subotu, 27. januara.
 
Omogućeno je prijavljivanje do šest grupa, a možete da se prijavite na broj telefona - 065 4444 929.
 

Preporuka ADAS sportistima zbog diuretika

Datum objave: 17.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Analizom iskustava drugih antidoping agencija Antidoping agencija Republike Srbije je došla do zaključka da je u poslednje vreme pooštrena kaznena politika po pitanju zloupotrebe diuretika u sportu, pa se sada sportisti, posebno oni koji pripadaju težinskim sportovima, često kažnjavaju sa četiri godine zabrane učešća u sportu, u slučaju pozitivnog testa na diuretike.
 
Skrećemo pažnju savezima da podsete sportiste i pomoćno osoblje sportista da se diuretici nalaze na Listi zabranjenih doping sredstava.
 
Diuretici se zloupotrebljavaju kao maskirajuća sredstva u sportu ili sredstva za skidanje kilaže u težinskim sportovima. Upotreba diuretika zabranjena je u sportu na takmičenju i izvan takmičenja.
 
Načelno, diuretici su lekovi koji se koriste za lečenje različitih medicinskih stanja poput povišenog krvnog pritiska. Ukoliko je neophodno da sportista koristi diuretik u terapijske svrhe, pre upotrebe neophodno je da aplicira za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE).
 
Formular za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE formular) dostupan je na sajtu ADASa: https://www.adas.org.rs/wp-content/uploads/dokumenti/tue.doc
 
Pre upotrebe bilo kog leka savetujemo sportiste da popune Zahtev za mišljenje o leku kako bi saznali da li se u njemu nalaze zabranjene supstance: https://www.adas.org.rs/tue/misljenje-o-leku/

Maša i Maksim šampioni Srbije do 16 godina

Datum objave: 08.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je prvo Dvoransko prvenstvo Srbije u 2024. godini. Na terenu su se našli najbolje igračice i igrači naše zemlje do 16 godina. U oba finala viđena je borba u tri seta.
 
Šampionka Srbije do 14 godina Ena Ilić pomučila je Mašu Jnaković da osvoji krunu do 16 godina posle preokreota. Teodora Vlajić je bila treća, a Emilija Miljković četvrta.
 
Kod muškarac Maksim Despotović je bio bolji od Luke Ćeramilca posle tri napeta seta i osvojio šampionske lovorike. Treći je bio Uroš Živković, a četvrti Danilo Gruić.
 
Rezultati finala:
Devojke: Janković - Ilić 2:6, 7:5, 6:0
Muškarci: Despotović - Ćeramilac 7:6 (7:5), 4:6, 6:2 

Selektor Troicki odredio Dejvis kup tim Srbije za Slovačku

Datum objave: 04.01.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki prijavio je tim za plej-of duel sa Slovačkom 2. i 3. februara u Kraljevu. Na spisku su se našli Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić.
 
Na spisku nemaa najboljeg tenisera sveta u istoriji Novaka Đokovića, zbog povrede i mogućnoti da se što bolje pripremi za nastavak sezone u kojima ga očekuje, pored standardnih obaveza na ATP turu i Dejvis kupu, i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.
 
Slovčkoj će na megdan jak tim Srbije u kome su u singlu 33. igrač planete Laslo Đere, 52. Dušan Lajović, 54. Miomir Kecmanović i najmlađa zvezda i osvajač Nekst džen mastersa Hamad Međedović, 113. na svetu. Tu je i specijalista za dubl, 70. igrač na ATP listi Nikola Ćaćić.

Teniski savez Srbije ne radi 8. januara

Datum objave: 04.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u Republici Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića, 8. januara 2024. godine.
 
Prema odluci Vlade Rpublike Srbije, Teniski savez Srbije neće raditi 8. januara.

Ena i Luka šampioni do 14 godina

Datum objave: 29.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 godina na terenima TK Đukić u Beogradu. Šampionske lovorike poneli su Ena Ilić kod devojčica i Luka Kostić kod dečaka.
 
Kod devojčica drugo mesto je osvojila Andrea Popović, treće Marija Đukić  a četvrto Nina Tepić. Kod dečaka drugi je bio Pavle Stojiljković, treći  Andrija Sadžaković, a četvrti Viktor Višnjić.
 
Rezulati finala
Devojčice: Ena Ilić - Andrea Popović 6:1, 7:5
Dečaci: Luka Kostić - Pavle Stojiljković 6:2, 3:6, 7:5
 
 

 


DVORANSKO PRVENSTVO DO 16 GODINA 02.01.2024.

Datum objave: 29.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

Dvoransko prvenstvo do 16 godina 02.01.