Arhiva vesti - Sve vesti

Saopštenje Dejvis kup reprezentativca Srbije Hamada Međedovića

Datum objave: 06.12.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Mladi teniski as Srbije Hamad Međedović sezonu 2023. završio je trijumfalno osvojivši završni Masters za mlađe kategorije (do 21 godine) koji je održan u Džedi i koji je okupio najboljih osam na svetu. 
Hamad je podigao pehar koji su nekoliko godina ranije osvajali Stefanos Cicipas, Janik Siner i Karlos Alkaraz. Danas su ovi momci deo najboljih 10 igrača na svetu. Ovo je samo jedan pokazatelj da polako, ali sigurno 20-godišnji Međedović trasira put ka eliti. U finalu Mastrersa “Nove generacije” Hamad je savladao Francuza Artura Filsa 36. na ATP listi 3:4 (6:8), 4:1, 4:2, 3:4 (9:11), 4:1 i postao prvi srpski teniser koji je osvojio ovo takmičenje. 
U 2023. Međedović je osvojio čelendžer titule u Sekešfehervaru (Mađarska), Mathauzenu (Austrija) i Majorci (Španija). Igrao je i dva polufinala na turnirima iz serije 250 (u Gštadu i Astani). Početkom godine bio je 255. na ATP listi, a danas je 112. Debitovao je u Dejvis kup selekciji Srbije i ostvario pobedu.
 
Objavljujemo u celosti saopštenje za javnost Hamada Međedovića nakon trijumfa u Džedi i izuzetno uspešne sezone 2023:
 

Hamad i Novak ispisali istoriju svetskog i srpskog tenisa

Datum objave: 03.12.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Od 2017. od kada je uveden Neksdžen masters u tenisu, nikada se nije dogodilo da jedna država ima šampiona Nekstdžen mastersa i Završnog mastersa. Ove, 2023. godine, Srbiji su tu čast podarili Novak Đoković i Hamad Međedović.
 
Prvo je najbolji teniser sveta u istoriji, Novak Đoković, pokorio Torino, a sada je u Džedi mlađi srpski as Hamad Međedović trijumfovao i pokazao da Srbije ne mora da brine za tenisku budućnost.
 
Pred mladim asom iz Srbije prvo su padali u grupi Amerikanac Mihelsen 4:2, 4:3 (7:3), 3:4 (3:7), 3:4 (5:7), 4:3 (7:4), pa Francuz Van Aša 4:2, 2:4, 4:3 (9:7), 4:1, i Jordanca Šelbaja 3:4 (6:8), 4:2, 4:3 (7:5), 4:2. Polufinale mu je predao Švajcarac Štriker zbog povrede, a Hamad je u tom trenutku vodio 4:3 (7:5), 2:1.
 
U finalu čekao ga je drugi Francuz, Fils, a mladi srpski as je osvojio titulu u pet setova 3:4 (6:8), 4:1, 4:2, 3:4 (9:11), 4:1.

OP PANČEVA 02.12. TK MLADOST

Datum objave: 01.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

OP PANČEVA 02.12. TK MLADOST


OP NIŠA 02.12. TAŽ

Datum objave: 01.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

OP NIŠA '2.12.TAŽ


Skupština TSS 23. decembra

Datum objave: 30.11.2023. // Kategorija: Domaća scena
Predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije, Milan Jernkić, doneo je odluku da zakaže redovnu sednicu Skupštine TSS za 23. decembar 2023. godine.
 
Tim povodom upućen je i poziv svim članovima Teniskog saveza Srbije, klubovima, udruženjima i regionalnim savezima, da učestvuju u radu Skupštine 23. decembra 2023. godine u Beogradu u 12 časova. Mesto održavanja biće naknadno saopšteno.
 
Pravo učešća u radu imaju svi članovi TSS, ili njihovi opunomoćenici, koji imaju najmanje pet glasova. Oni koji nemaju pet glasova, mogu da se udružuju. Punomoćje se daje jednom licu, i važi i za ponovljenu sednic, ukoliko za zakazanu ne bude kvoruma. Punomoćja se dostavljaju predsedniku Skupštine TSS, u sedište TSS ili Verifikacionoj komisiji pre sednice.
 
Materijal za sednicu dostupan je na web stranici TSS od 11. decembra, a može se pregledati i lično svakog radnog dana od 13 do 15 časova u prostorijama TSS od 11. decembra 2023. godine.
 
Odluku možete pogledati - ODLUKA
 
Poziv možete da preuzmete - POZIV

Srbija protiv Slovačke u kvalifikacijama za Dejvis kup

Datum objave: 26.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije igraće kao domaćin protiv Slovačke u kvalifikacijama za grupnu fazu finala Dejvis kupa. Meč je na programu 2. i 3. ili 3. i 4. februara. Za tim selektora Vijtora Troickog ovo će da bude prvi ispit u 2024. godini.

Srbija se oprostila od Dejvis kupa

Datum objave: 25.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je od Italije 2:1 u polufinalu F8 Dejvis kupa u Malagi. Jedini poen doneo je Miomir Kecmanović u singlu protiv Lorenca Musetija i to preokretom - 6:7 (7:9), 6:2, 6:1.
 
Janik Siner uspeo je da iznenadi najboljeg tenisera sveta u istoriji Novaka Đokovića i donese izjednačenje Italijanima u tri seta velike borbe -2:6, 6:2, 5:7. Na scenu je stupio dubl Đoković-Kecmanović, ali je italijanska kombinacija Siner-Sonego bila bolja 6:3, 6:4.
 
- Drago mi je što sam posle gistog i nategnutog prvog seta koji sam izgubio, uspeo da nađem snagu i da preokrenem meč. Uvek je poseban trenutak kada se donese pobeda za Srbiju - poručio je Miomir Kecmanović posle meča.
 
Kritičan je bio Novak Đoković, najbolji teniser Srbije i planete u istoriji.
- Tragičar sam. Jedna lopta nam je nedostajala da se plasiramo u finale i ja sam je promašio. Preuzimam svu odgovornost na sebe - poručio je Đoković.
 
Selektor Viktor Troicki nije krio nezadovoljstvo.
- Samo jedna lopta, ponovo nas je odelila od finala. Kecmanović je bio sjajan, o Novaku i njegovom doprinosu reprezentaciji ne mogu dovoljno da kažem... Idemo dalje, u narednu godinu - poručio je Troicki.

 


25.11. OP BGD TK FORHEND

Datum objave: 24.11.2023. // Kategorija: Domaća scena

OP BGD TK FORHEND 25.11.


Bozoljac: Ponosni smo na igrače

Datum objave: 24.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Trener AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije Ilija Bozoljac veruje u snagu našeg tima posle trijumfa nad Britancima u četvrtfinalu i pred subotnji (12.00) duel u polufinalu sa Italijanima.
 
- Svi su videli da je juče bilo sjajno. Kecmanović je prvi meč odigrao fenomenalno, svi smo ponosni na njega. Novak je protiv Norija sjajno pobedio. Sve čestitke. 
 
Italijani čekaju AIR Serbia Dejvis kup tim Srbije u polufinalu.
 
- Ušli smo u polufinale, protivnik je Italija. Mi ćemo igrati našu igru i nadamo se pobedi uvek. Na momcima je da odrade najteži deo puta do poibede, a verujem da su spremnida to urade - poručio je trener AIR Serbia Dejvis kup tima Srbije Ilija Bozoljac.
 
Link za video ILIJA BOZOLJAC

Troicki: Novakov istorijski podvig

Datum objave: 24.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Selektor AIR Serbia Dejvis kup tima Srbije, Viktor Troicki, posle trijumfa nad Velikom Britanijom u četvrtfinalu F8 u Malagi nije krio zadovoljstvo. Sledi polufinale sa Italijom u sobotu, tačno u podne.
 
- Sjajan je osećaj dan posle pobede. Čestitao bih igračima koji su izneli pobedu, ali i ostatku tima na sjajno odrađenom poslu. Pobeda je izvojevena posle singlova u dva teška meča, jer Britanija ima odlične igrače i igrali su dobro. 
 
Osvrnuo se selektor AIr Serbia Dejvis kup tima Srbije i na pojedinačan učinak reprezentativaca.
 
- Prvo je Miša Kecmanović odigra sjajan meč. Borio se do kraja, izdržao i pobedio. Naravno, Novak, na kraju, impresivno. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda. 
 
Naredni rival u polufinalu je Italija.
 
- Radujem se što smo ponovo u polufinalu, ali smo fokusirani na meč sa Italijanima sutra. Olakšavajuća okolnost je što imamo dan odmora. Momci će moći da se spreme. Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem - poručio je selektor AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki.
 
Link za video VIKTOR TROICKI