Arhiva vesti - Sve vesti

Mihailo Topić šampion Čikovog memorijala 2023.

Datum objave: 22.07.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Spartak iz Subotice održan je Tennis Europe turnir u konkurenciji do 16 godina za juniorke i juniore. 

Šampionski pehar u konkurenciji juniora osvojio je mladi srpski reprezentativac Mihailo Topić koji je u finalu savladao zemljaka Milana Radojičića 4:6, 6:2, 6:1. U polufinalu Topić je bio bolji od Vanje Nikolića 6:3, 7:6(4), dok je Radojičić pobedio Vuka Pantića Crnčevića 6:3, 6:4. 

Kod devojčica naslov šampiona ponela je Ruskinja Polina Nikitina koja je u finalu pobedila predstavnicu Izraela Anu Stadnikovu 6:3, 6:1. U polufinalu Polina je zaustavila predstavnicu Srbije Anastasiju Čolović 6:0, 6:1, dok je Ana zaustavila teniserku Srbije Teodoru Vlajić 6:3, 6:0. 

U konkurenciji ženskih dublova trijumfovao je par Emilija Miljković, Ana Stadnikova (SRB,IZR) koje su u finalu bile bolje od rumunskog para Ferešten, Mateas 6:2, 6:0. 

Kod muških dublova pobednički pehar podigli su Vanja Nikolić i Uroš Živković koji su u finalu pobedili Leona Jovičića i Novaka Miloševića (AUT,SRB) 6:7(4), 6:0, 10:8. 


Svesrpsko finale u Češkoj

Datum objave: 22.07.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Fenomenalan uspeh ženskog srpskog tenisa. Luna Vujović i Dušica Popovski su zakazale svesrpsko finale Evropskog pojedinačnog prvenstva do 14 godina u češkom Mostu. Briljantanih mesec dana u kojima su osvojile evropsko ekipno srebro, izborile titulu i polufinale na Vimbldonu, krunisale su direktnom bitkom za evropsko zlato.
 
 

Super 4 do 14 godina TK VOJVODINA NOVI SAD

Datum objave: 21.07.2023. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK VOJVODINA NOVI SAD održava se turnir iz serije Super 4 u konkurenciji juniora do 14 godina. 

 


TENIS 10 GRAND PRIX, TK SLOBODA, ČAČAK

Datum objave: 21.07.2023. // Kategorija: Domaća scena

TENIS 10 GRAND PRIX 

TK SLOBODA, ČAČAK

22.07.


Četvrti Tenis 10 grand prix u Čačku

Datum objave: 20.07.2023. // Kategorija: Domaća scena
Četvrti Tenis 10 grand prix Teniskog saveza Srbije u sklopu projekta Novi vek srpskog tenisa na programu je za vikend, 22. i 23. jula u Čačku, na terenima TK Sloboda. Dođite i uživajte u čarolijama najmlađih tenisera u prva tri nivoa takmičenja. Najmlađi, Crveni nivo je na programu u subotu, srednji, Narandžasti u nedelju, a oba dana se takmiče najstariji na Zelenom nivou. 
 
#teniskisavezsrbije #noviveksrpskogtenisa #čačak #tksloboda #joma #DPC
 
Foto TSS - S. Stevanović

RAZIGRAVNJE ZA JUNIORSKU REPREZENTACIJU

Datum objave: 19.07.2023. // Kategorija: Selekcije (juniori)

TK PARTIZAN

RAZIGRAVANJE ZA JUNIRSKU REPREZENTACIJU SRBIJE

1/2 FINALE

VUK RAĐENOVIĆ - ALEKSA PISARIĆ live score

SAŠA MARKOVIĆ - ZORAN LUDOŠKI live score

 


SRPSKI REPREZENTATIVCI NA EP U MOSTU (KONKURENCIJA DO 14)

Datum objave: 17.07.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentativke i reprezentativci Srbije u konkurenciji do 14 godina počinju takmičenje na pojedničanom Evropskom prvenstvu u Mostu, u Češkoj. Dok čekaju da im se priključi šampionka Vimbldona do 14 godina Luna Vujović, kao manekeni Joma opreme pojavili su se Dušica Popovski, Luka Ćeramilac i Relja Todorović i treneri Silva Hegediš i Nemanja Ivić.
 

Novi talas za novi vek srpskog ženskog tenisa

Datum objave: 17.07.2023. // Kategorija: Domaća scena
Prošle godine Teniski savez Srbijeje proslavio je 100 godina postojanja. Taj, prvi vek su obeležile tri dame na broju jedan svetskog tenisa, Monika Seleš, Ana Ivanović i Jelena Janković. Lepile su se grend slem i VTA titule za njihove ruke, a sijaset devojaka je pokušavalo da dosegne njihove rezultatske visine.
 
Sada, u Novom veku srpskog tenisa, simbolično dolazi nova generacija takmičarki rođena u 21. veku. Devojke koje su osvajala mnoge trofeje u mlađim kategorijama, sada polako krče put i na velikoj sceni. Tome u prilog govore podaci da su naše selekcije uvek na završnim turnirima evropskih i svetskih teniskih smotri do 14, 16 i 18 godina. Trofeji postaju svakodnevica, reprezentativni uspesi realnost, a budućnost Bili Džin King reprezentacije Srbije svakoga dana izgleda sve svetlije.
 
Ko su predvodnice novog talasa za novi vek srpskog ženskog tenisa?
 

Srpski reprezentativci na EP u Klostersu (konkurencija do 18)

Datum objave: 17.07.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Reprezentativke i reprezentativci Srbije u konkurenciji do 18 godina počinju takmičenje na pojedničanom Evropskom prvenstvu u Klostersu, u Švajcarskoj. Dok čekaju da im se priključi dubl finalista juniorskog Vimbldona Branko Đurić, kao manekeni Joma opreme pojavili su se Marko Makismović, Teodora Kostović, Jelena Gojković i treneri Arsenije Zlatanović i Milana Spremo. 


Poseta klubovima TS Šumadije i zapadne Srbije

Datum objave: 17.07.2023. // Kategorija: Domaća scena
Predsednik Odbora za razvoj tenisa, Rade Poleksić i koordinatorka za region Šumadije i zapadne Srbije, Zorica Petrov, obišli su klubove Top-spin, Sloboda, Kraljevo, Slajs i Tvins, u okviru pripreme za Tenis 10 grand prix turnir u Čačku.
 
"Održan je niz sastanaka sa predstavnicima teniskih klubova, na kojima smo se upoznali sa trenutnim stanjem u regionu, planovima i problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu", poručio je Rade Poleksić posle sastanaka.
 
Prijave za Tenis 10 grand prix u Čačku, koji je na programu 22. i 23. jula su i dalje otvorene, a klubovima Kraljevo, Slajs i Tvins Teniski savez Srbije uručio je paket opreme za najmlađe polaznike, koji se sastoji od dve mreže, šest reketa i paketa loptica.