Arhiva vesti - Sve vesti

Ekipno državno za seniorke

Datum objave: 28.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski dbor Teniskog saveza Srbije doneo je odluku da se Ekipno državno prvenstvo za seniorke igra po sistemu eliminacija, jer su prijavljene samo četiri ekipe. U polufinalu 4. jula se sastaju Crvena zvezda - TAŽ i Partizan - Plejer zon. Finale je na programu dan kasnije.
 
 

Nagrada za najbolju fotografiju 2024.

Datum objave: 27.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

ITF,krovna svetska teniska organizacija, lanisra novu nagradu "Teniska fotografija godine". Pravo učešća imaju i profesionalci i amateri. Bitno je da je fotografija u vezi sa tenisom i da je ovekovečena ove godine. Prva nagrada je 3.000 dolara, druga 1.000, a treća 500. Najboljih 10 fotografija iz 2024. naći će mesto na izložbi organizovanoj 2025. godine. Rok za dostavu materijala je 27. novembar, a svako može da učestvuje sa tri fotografije. Žiri čine prvi čovek ITF Dejvid Hagerti, fotograf Pol Cimer i dvostruka grend slem šampionka Garbine Muguruza. Dovoljno je da fotografiju, uz puno ime i prezime i državu iz koje ste dostavite na mejl POTY@itftennis.com, a ovo je ZVANIČAN POZIV.


Odlaže se seniorsko Prvenstvo Srbije

Datum objave: 24.06.2024. // Kategorija: Domaća scena

Pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije odloženo je do daljnjeg. Takmičenje, čiji je početak bio planiran za 6. jul, dobiće novi datum, a prijave su trenutno zatvorene, dok se ne odredi novi termin takmičenja.


Mira je mašinovođa

Datum objave: 23.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Mira Gardabudskik (4) iz Mastera trijumfovala je na turniru 3. kategorije do 14 godina odigranom na terenima TK Lokomotiva u Beogradu. Ona je u finalu bila bolja od  Nine Nedić (3) iz Fortisa 7:5, 6:2. Polufinalistkinje su bile Dunja Vojinović (1) iz Crvene zvezde i Anđela Puškar iz Rasa.
 

Petar iznad Banjice

Datum objave: 23.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Petar Jurišić (1) iz Agrimesa trijumfovao je na turniru 3. kategorije do 14 godina odigranim na terenima TK Banjica u Beogradu. Petar je u finalu bio bolji od Strahinje Mitrovića (6) iz Harona 6:4, 1:6, 10:2. Polufinalisti su bili Adam Đurđević iz Crvene zvezde i Havijer Dćejms Sanders iz TA Tipsarević.
 

Srbi dominirali u Kuršumliji

Datum objave: 23.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Srpski teniseri osvojili su dubl titule na W15 i M15 turnirima odigranim na terenima TK T-lajan u Kuršumlijskoj Banji. Kod dama su Natalija Senić i Anja Stanković (3) u finalu bile bolje od Ksenije Laskutove i Aleksandre Šubladze (1) 7:6(5), 7:6(4), a Natalija je predala finale singla Šuladze posle 6:2, 1:0. Polufinale je zaslužila Petra Konjikušić, a do četvrtfinala su stigle i Teodora Ksotović, Anja Stanković i Draginja Vuković.
 
Na muškom tuniru dubl krunu poneo je Stefan Latinović u tandemu sa Makedoncem Obradom Markovskim, a u finalu su bili bolji od Ćeha Hrazdila i Safraneka(3) 1:6, 7:6(4), 10:7, koji su u polufinalu eliminisali, pretplaćenog na trofeje ove godine Kristijana Juhasa, koji je igrao ovoga puta sa Aleksandrom Ljubojevićem.Singl krunu poneo je Italijan Tomazo Kampanjuči (3), koji je u finalu bio bolji od Bosanca Andreja Nedića (4) 6:4, 6:4. Do 2. kola stigli su Ognjen Milić i Aleksa Pisarić.
 

Ivan nad Zlatiborom

Datum objave: 23.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Ivan Trpkovski, član OTK iz Beograda, trijumfovao je na turniru 3. kategorije do 14 godina odigranom na terenima Tk Zlatibor Springs. Ivan je sakupio 40 bodova i završio takmičenje ispred klupskih drugova Ivana Radovanovića i Kalina Šoljakovskog i Vladimira Popovića iz Hajduka, koji su upisali po 30 bodova na konto.
 

Sladić osvojio Valjevo

Datum objave: 23.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Branislav Sladić iz Tise Bečej bio je najbolji na turniru 3. kategorije do 12 godina odigranom na terenima TK Tvins u Valjevu. Branislav je sakupio 60 bodova i završio takmičenje ispred tria sa 45 koji čine njegov klupski drug Aleks Oliver Kinari, Vasilije Lazarević iz Takova i Petar Klipa iz Kolubare.
 

Tradicija zajednički priprema

Datum objave: 23.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentacija Srbije do 14 godina domaćin je vršnjacima iz Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine na zajedničkim pripremama u Subotici na terenima TK Spartak. Pod trenerskom palicom Nemanje Ivića za predstojeće kvalifikacije za Ekipno evropsko prvenstvo u Rumuniji pripremaju se Pavle Stojiljković, Andrija Sadžaković i Miroslav Barjaktarević. Tako je nastavljena tradicija zajedničkih priprema svih selekcija, u kojoj ovoga puta nisu mogli da učestvuju mladi teniseri iz Hrvatske i Bugarske.
 
U Sloveniji, u Krškom, nalaze se devojke do 14 godina pod trenerskom palicom Silvie Hegediš, a srpski tim čine Ena Ilić, Nina Tepić i Iva Kolev, a Marija Đukić nije mogla da se priključi ekipi za pripreme.
 

Novak i Dušan na Igrama

Datum objave: 23.06.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Tenisku Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu predstavljaće Novak Đoković i Dušan Lajović. Iako su imali plasman, od OI su odustali Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Hamad Međedović, jer je procenjeno da moraju da se pripreme za nastavak sezone kako bi izborili što bolji plasman na ATP listi.