Arhiva vesti - Sve vesti

OP Novog Sada do 12 godina - TK Elit Tennis Line

Datum objave: 11.03.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Elit Tennis Line u Novom Sadu održava se Otvoreno prvenstvo u konkurecniji do 12 godina za devojčice i dečake, I kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

glavni žreb devojčice ovde

glavni žreb dečaci ovde

raspored mečeva 15.03.2022. ovde


Ludoški vicešampion u Trnavi

Datum objave: 09.03.2022. // Kategorija: Domaća scena

Šampion Srbije u konkurenciji do 18 godina Zoran Ludoški zabeležio je sjajan rezultat na juniorskom turniru koji je održan u Trnavi. Takmičenje iz kategorije Grade 3 u Slovačkoj Ludoški je završio na mestu vicešampiona u dubl konkruenciji i kao polufinalista singla. 

U dublu Zoran je u paru sa predstavnikom Bugarske Ilijanom Radulovim stigao do borbe za šampionski trofej ali su zaustavljeni u finalu od slovačko-češkog para Marošik, Mislivec 2:6, 3:6. 

U singlu srpski juniorski reprezentativac i šampion države Ludoški u četvrtfinalu izbacio Čeha Petra Vojteha 4:6, 7:6(5), 7:5 koji je osvojio čuveni Tarb 2019. godine u konkurenciji do 14 godina. Za plasman u završnicu takmičenja u Trnavi u singlu naš Zoran je odmerio snage sa Poljakom Gabrijelom Matuževskim koji je do pobede stigao rezultatom 0:6, 6:4, 3:6. 

 


Pilipoviću OP Beograda do 18 u TA Tipsarević

Datum objave: 08.03.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TA Tipsarević održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji juniora do 18 godina, I kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

Naslov šampiona poneo je Astro Pilipović koji je u finalu savladao Viktora Stojovića 6:2, 6:4. U polufinalu Pilipović je pobedio Petra Ćertića 6:7(3), 6:4, 6:0, dok je Viktor bio boljo od Li Jila 6:1, 6:2. 


Saša osvojila OP Beograda za juniorke u TK Winner

Datum objave: 27.02.2022. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji juniorki, I kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije, održano je na terenima TK Winner. 

Naslov šampiona ponela je Saša Sakura Štula kojoj je u finalu kod rezultata 6:0, 4:0 meč predala Nina Zabrdac. U polufinalu Saša je bila bolja od Aje Orenštajn 6:1, 6:0, dok je Nina savladala Mašu Tanasković 4:6, 7:6(3), 6:4. 


Treći mandat za Milinovića!

Datum objave: 27.02.2022. // Kategorija: Domaća scena
Predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović, na Izbornoj skupštini u Banjaluci, dobio je punu podršku delegata i jednoglasno je izabran na novi, treći uzastopni, mandat od četiri godine.
Draško Milinović je na čelo saveza došao 2012. godine, preuzeo je ovu funkciju teškim uslovima, a uprkos svim poteškoćama sa kojima je celi svet bio suočen u prethodnom periodu, Teniski savez Republike Srpske prerastao je u jednu snažnu sportsku instituciju, sa jednim od najmodernijih teniskih centara u regionu.
Uspotavljena je snažna saradnja sa Teniskim savezom Srbije, a prve čestitke stigle su upravo od predsednika TSS, gospodina Mirka Petrovića.    
 
“U svoje ime i u ime Teniskog saveza Srbije upućujem najiskresnije čestitke na Vašem reizboru za predsednika Teniskog saveza Republike Srpske uz najbolje želje za uspeh u vršenju odgovornih dužnosti kao prvog čovjeka teniskog sporta naše bratske zemlje"  – navodi se u poruci predsednika Teniskog saveza Srbije.

OP Beograda do 18 godina - juniori - TA Tipsarević

Datum objave: 25.02.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniske akademije Tipsarević održava se Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniore, prva kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

glavni žreb ovde

raspored mečeva 01. mart 2022. ovde 


OP Beograda do 18 godina - juniorke - TK Winner

Datum objave: 25.02.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Winner u Beogradu održava se Otvoreno prvenstvo do 18 godina za juniorke, prva kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

glavni žreb ovde 

raspored mečeva 27. februar 2022. ovde

izjava igrača na turniru (COVID) ovde


Teodori OP Niša u konkurenciji do 14 I kategorija

Datum objave: 20.02.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniske akademije Živković u Nišu održano je Otvoreno prvenstvo za devojčice u konkurenciji do 14 godina, I kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

Pobednički pehar osvojila je Teodora Vlajić koja je u finalu savladala Anastasiju Cvetković 6:4, 6:1. U polufinalu Teodora je bila bolja od Despoine Koskine dok je Anastasija pobedila Emiliju Miljković 7:5, 6:3. 


Vebinar na temu fiskalizacije sportskih udruženja i klubova

Datum objave: 18.02.2022. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani,
 
Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije održaće vebinar na temu fiskalizacije sportskih udruženja i klubova, u skladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji koji je u primeni od 1.11.2021. godine.  Vebinar će održati u saradnji sa kolegama iz Ministarstva finansija Republike Srbije.
Link za pristup sastanku u formi vebinara, koji će se održati u četvrtak 24. februara 2022. godine, sa početkom u 10 časova, sa temom „Sportska udruženja i klubovi – novi model fiskalizacije” možete naći ovde 
 
Molimo vas da ovaj poziv prosledite svim svojim članicama, kako bi što više njih mogli prisustvovati istom.
 
Unapred zahvalni,
Ministarstvo omladine i sporta
Sektor za sport
 

Nikoliću OP Beograda do 14 u TK Winner

Datum objave: 16.02.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Winner u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkruenciji dečaka do 14 godina, I kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

Naslov šampiona poneo je Vanja Nikolić koji je u finalu savladao Marka Šaviju 6:4, 6:1. U polufinalu Nikolić je pobedio Vuka Pantića Crnčevića 7:5, 7:6(4), dok je Šavija bi bolji od Matije Ajasa 6:1, 6:4.