Arhiva vesti - Sve vesti

Čačak se nije posrećio

Datum objave: 13.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
ETA turnir do 12 godina održan je u Čačku na terenima TK tenis point. Srpski takmičari se nisu proslavili. Đuro Kotur je upisao pobedu na utešnom turniru. Svi ostali takmičari nisu uspeli da se domognu borbe za trofeje.
Kod devojčica trijumfovala je i u singlu i dublu sa Polinom Kašitsnajom, Kira Nikaelina, a utešni je otišao u ruke Minri Sato. Kod dečaka Arkadij Vakhlin nije imao konkurenciju u singlu, a slavio je japanski dubl Tani-Jamamoto. Đuro Kotur je u finalu utešnog turnira bio bolji od Moldavca Egora Stepina 0:4, 4:1, 4:2.
 

Završni čas-turnir u Nišu

Datum objave: 12.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Završni čas-turnir u tenisu u okviru obogaćenog jednosmenskog rada u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Teniskog saveza Srbije na kome su učestvovali učenici nižih razreda osnvnih škola "Ćele Kula" i "Dositej Obradović" iz Niša završen je u sredu na terenima TK Radnički. Tim povodom, učenici su pokazali izuetne veštine, solidarnost i negovali drugarske odnose.
 
 
Učenik Pavle Živković osvojio je prvo mesto na turniru kod dečaka, a Nikolina Nešić kod devojčica. Ukupno je učestvovalo 63 plaznika.

Sudije blistale na Rolan Garosu

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Nisu trofeji stigli u Srbiju posle ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa, ali ocena je da su predstavnici Teniskog saveza Srbije osvetlali obraz matične organizacije. Ovoga puta glavne role pripale su - sudijama. Srbija je prvi put imala suprevizora na nekom grend slemu, Vuka Nikolića, Marijana Veljović je nastavila da obara rekorde u stolici, a na liniji je Milica Savić bila nepogrešiva.
 
Milica Savić (1988) iz Stare Pazove, ima Beli bedž sutkinje u stolici od 2016. godine, a sudija je od 2011. Na ovogodišnjem izdanju Rlan Garosa sudila je na liniji oba muška polufinala i - muško finale!
 
Marijana Veljović (1987) iz Kragujevca je naša najpoznatija sutkinja u stolica, uz Zlatni bedž koji poseduje od 2015. godine. Nacionalnu licencu stekla je 2008. u Beogradu, ITF položila 2009. u Novom Sadu i postala Beli bedž, a kasnije su se nizali Bronzani (2011), Srebrni (2013) i Zlatni. Član je Sudijskog odbora TSS od 2013. sa zaduženjem za saradnju sa međunarodnim sudijskim organizacijama, član Komisije za međunarodne turnire Sudijskog odbora TSS i imenovana je za predsenicu Komisije za licenciranje teniskih sudija u Srbiji. Na ovogodišnjem Rolan Garosu ispisala je istoriju, jer su prvi put dve dame vodile oba muška polufinalna duela grend slema u Parizu.
 
Vuk Nikolić (1976) Iz Beograda nosi Zlatni sudijski bedž od 2021. i to kao prvi sudija sa naših prostora sa tom kvalifikacijom u istoriji. Sada se upisao, na ovogodišnjem Rolan Garosu, i kao prvi supervizor iz Srbije.  Na OITF nivou, Beli bedž je poneo još 2005. godine u Poljskoj, a trenutno je predsednik Sudijskog odbora TSS, predsednik komisija za međunarodne turnire i edukaciju sudija SOTSS, kao i član komisije za licenciranje sudija. Redovni je predavač na svim školama za teniske sudije u Srbiji od 2008. godine.

Veliki povratak Nine Stojanović

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Srpska reprezentativka Nina Stojanović vraća se u formu! Vajld kartu za W35 turnir u Kuršumlijskoj Banji na Serbian turu, u organizaciji kluba Ti-lajn, iskoristila je da osvoji torfej u singlu! U finalu je bila bolja od Vivijen Volf (4) iz SAD 6:2, 6:4. Mia Ristić (2) i Anja Stanković su stigle do četvrtfinala.
 
I srpska reprezentativka Elena Milovanović je stigla do finala, ali u dublu, u tandemu sa Alžirkom Ines Ibou (2), ali su poklekle u ključnom meču od japanskog tandem Vamura-Ito (1) 6:4, 6:4. Draginja Vuković je Ksenijom Luskatovom stigla do polufinala.
 
Francuz našeg porekla Luka Pavlović (5) trijumfovao je na muškom turniru M25, a u finalu je bio bolji od Šveđanina Adama Heinonena 6:3, 6:2. Do polufinala je stigao Miljan Zekić (8), a do četvrtfinala je stigao talentovani Branko Đurić.
 
U dublu finale su morali da predaju Jović Viktor i Marat Šaripov (3) švedskoj kombinaciji Grevelius-Heinonen (4), a do polufinala je stigao i srpsko - francuski tandem Stefan Latinović - Luka Pavlović.
 

Jevrosima i Milan bez premca

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Jevrosima Mitić (3) iz Šumica i Milan Macura iz Agrimesa pobednici su TSS tura za seniorke i seniore odigranog na terenima Teniske akademije Živković u Nišu. Jevrosima je u finalu bila bolja od Marije Đokić (2) iz Setneta 6:3, 7:5, dok je Milan slavio protiv klupskog druga Luke Ličine (1) 6:0, 6:2.
 

Andriji i Pavlu kruna u Čačku

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Andrija Sadžaković i Pavle Stojilković (1) osvojili su dubl krunu na Tenis Evropa turniru u Čačku do 14 godina! Oni su u finalu bili bolji od  mađarskog dubla Balaž-Šebeni (4) 2:6, 6:1, 10:3. Srbija je imala predstavnicu i u finalu ženskog dubla, ali je Nina Tepić u tandemu sa Edom-Larom Šaćirović iz BiH (1) poražena od Japanki Akabe i Ivase 6:3, 6:0. Singl krunu kod devojaka osvojila je Miu Ivasa iz Japana, koja je u finalu bila bolja od Andree Lole Popović iz Francuske (2) 6:4, 6:2, a kod momaka Lukas Aleksandru Miloš (2) iz Rumunije, koji je u finalu bio bolji od Pavla Stojiljkovića (1) 2:6, 6:2, 6:4.
 

Karol osvojio Forhend

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Karol Verbič iz Crvene zvezde bio je najbolji na turniru 3. kategorije do 16 godina na terenima TK Forhend. On je sa 80 bodova trijumfovao ispred Luke Prelevića iz Prviledža, Vladimira Petrovića iz TAŽ i klupskog druga Aleksandra Lazića.
 

Tamarina Vojvodina

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Tamara Jocić iz Tise-Bečej osvojila je trofej na turniru 3. kategorije do 14 godina odigranom na terenima TK Vojvodina u Novom Sadu. U finalu je bila bolja od Anje Bajšanski iz Kikinde 6:4, 2:6, 10:5.
 

Viktorijina viktorija

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Viktorija Valter član Starog Košutnjaka bila je najbolja na turniru 3. kategorije do 12 godina održanom na terenima TK Lokomotiva u Beogradu. Slavila je ispred Ljubice Stojiljković i Tamare Kokonešević.
 

Branislav iznad Olimpa

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Domaća scena
Branislav Sladić iz Tise-Bečej bio je najuspešniji takmičar na turniru 3. kategroije do 12 godina na terenima TA Tipsarević u Beogradu. Branislav je sakupio 80 bodova, i ostavio iza sebe sa po 60 Artjoma Strožuka iz DTS Kumodraža, Viktora Takića iz kluba organizatora, Relju Lazića iz Galeba i Pavla Popovića iz Partizana.