Arhiva vesti - Sve vesti

Anastasiji dubl kruna

Datum objave: 23.08.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Anastasija Cvetković obeležila je najjači juniorski turnir u Srbiji. Na J300 turniru na terenima TK Dinamo u Pančevu Anastasija je osvojila krunu u dublu i igrala je polufinale singla.
 
U tandemu sa Marijelom Tam iz Nemačke u finalu je bila bolja od mađarsko-rumunske kombinacije Biro-Simonesku 6:4, 6:2. U polufinalu singla eliminisana je od teniserke iz Letonije Beatris Zeltine, koja je i osvojila turnir.
 
Kod momaka Nikola Đošić (6) je eliminisan u finalu singla a od njega je bio bolji Bugarin Aleksander Vasiljev koji je i osvojio pehar.
 

24.08. GRAND PRIX 10s NARANDŽASTI NIVO NOVI SAD TK ELITE

Datum objave: 23.08.2024. // Kategorija: Domaća scena

GRAND PRIX NARANDŽASTI NIVO NOVI SAD TK ELITE


Stela i Sergej šampioni

Datum objave: 23.08.2024. // Kategorija: Domaća scena
Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniorke i seniore održano je na terenima Teniskog kluba Partizan u Beogradu. Šampioni Srbije za 2024. godinu su Stela Džimović iz Crvene zvezde i Sergej Živković iz Partizana.
 
 
Stela Džimović je u finalu bila bolja od Ive Janković (4) iz Partizana 6:2, 6:2, a do polufinala su stigle Marija Đurašić (3) iz Akademije Bogdana Obradovića i Saška Savić iz Kruševca.
 
 
U konkurenciji seniora Sergej (15) je u finalu savladao Ognjena Pavlovića (3) iz Požarevca 1984 7:6 (3), 6:4. Do polufinala su došli Miloš Vučković (11) iz Palića 1878 i Aleksa Daskalović (12) iz Partizana.
 

Semafor stigao u Novi Sad

Datum objave: 23.08.2024. // Kategorija: Domaća scena
Četvrti turnir iz serije Tenis 10S Grand prix na programu je za vikend u Novom Sadu. Domaćin je Teniska akademija Elite, a igraće se na sva tri nivoa, Crvenom, Narandžastom i Zelenom!
 
Subota je rezervisana za početak Zelenog nivoa u 10 časova , a od 11 časova startuju devojčice Narandžastog nivoa i Crveni nivo. U nedelju takmičenja na Zelenom nivou i Narandžastom nivou dečaka startuju od 9 časova.
 
Oba dana sa mladim teniserima družiće se i ekipa prijatelja serije turnira iz Wotl Srbija.

Srpski Vimbldon u Mačvi

Datum objave: 19.08.2024. // Kategorija: Domaća scena
Srpski Vimbldon je odigran! Na centralnom, travnatom terenu TK Mladost iz Mačvanskog Prnjavora, "Novak Đoković", odigrani su turniri Crvenog, Narandžastog i Zelenog nivoa. Učestvovalo je više od 70 igrača. 
 
Na Crvenom nivou trijumfovao je Andrej Urošević, a vicešampion je Nemanja Lukić. Na Narandžastom nivou šampionske lovorike su poneli Danica Adamović i Strahinja Gašić, a vicešampioni su bili Milana Magamedova i Vuk Kuzmanović. Na zelenom nivo trofeje su osvojili Lena Lazarević i Vojin Krstajić, dok su vicešampionske lovorike pripale Lauri Adamović i Filipu Kovačeviću.
 
Trofeji su izrađeni specijalno za turnir, svim učesnicima je pripao po poklon kačket, a organizator je obezbedio i besplatan obrok za sve igrače i učesničke medalje. Organizacioni odbor prvog Srpskog Vimbldona činili su predsednik Mladosti Dejan Vasić, direktorka turnira Martina Pavlović i direktorka sportskog sektora kluba Teodora Pavlović.

Lolina dupla kruna

Datum objave: 19.08.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Protekle sedmice u Kuršumlijskoj Banji odigrana je po turnir u obe konkurencije na terenima Ti-lajna. Kod dama se takmičilo za krunu na W75 turniru, a kod muškaraca za M15.
 
 
Srpska Bili Džin King kup reprezentativka Lola Radivojević je osvojila titule i u singlu i u dublu! U singlu je kao 11. nosilac savladala u finalu Čehinju Barbaru Pavlicovu 6:4, 6:2 i trijumfovala bez izgubljenog seta i to kao jedina srpska takmičarka od četvrtfinala. U dublu je Lola u paru sa Hrvaticom Petrom Marčinko do trofeja stigla posle trijumfa nad slovenačko-hrvatskom kombinacijom Ziva Falkner - Tara Vurt 7:6(5), 6:4.
 
 
Kod muškaraca Aleksa Pisarić i Novak Novaković su stigli do četvrtfinala singla, a finale dubla su igrali Novak Novaković i Romeo Hadžimehmetović, dok su do polufinala došli Stefan LAtinović i Lazar Vojinović.
 

Najbolji juniori u Pančevu

Datum objave: 19.08.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Počinje najjači juniorski turnir u obe konkurencije, J300 na terenima Dinama u Pančevu! Već u kvalifikacijama je bilo žestoko, a Srbiju predstavljaju srebrni juniori iz Liona, Ognjen Milić, kao 2. nosilac i Nikola Jović kao 7. nosilac. U glavnom žrebu su i Aleksa Poštić i Vanja Nikolić.
 
 
I kod mladih dama se očekuju pobede. Učestvuju i prošlogodišnja osvajačica Vimbldona i evropska šampionka do 14 godina u pojedinačnoj kategoriji, Luna Vujović, kao i prošle sezone najbolja na listi do 16 godina Tenis Evrope Lana Virc, a u žrebu je i reprezentativka Anastasija Cvetković. U glavnom žrebu su i Lana Petković i Tara Marković.
 

Leon trijumfovao

Datum objave: 18.08.2024. // Kategorija: Domaća scena
Leon Jovičić, član TA Tipsarević, trijumfovao je na turniru 3. kategorije do 18 godina odigranom na terenima Tk Meč igraj u Beogradu. Leon je u finalu bio bolji od Andreja Varge (4) iz Kikinde 7:5, 6:0. Do polufinala su se probili Strahinja Vučenović iz Setneta i Dimitrije Janković (1) iz Partizana.
 

Mina bez premca

Datum objave: 18.08.2024. // Kategorija: Domaća scena
Mina Bačanin iz Pume osvojila je turnir 3. kategorije do 14 godina odigran na terenima Teniske akademije Tipsarević u Beogradu. Mina (3) je u finalu bila bolja od Milice Ćapin (4) iz Aradinovića 3:6, 6:3, 10:7. Do pulufinala su stigle Hana Ilić (2) iz Setneta i Anđelka Đurovski iz Top spina.
 

Radićeva Lokomotiva

Datum objave: 18.08.2024. // Kategorija: Domaća scena
Nikola Radić (1) iz OTK Beograd trijumfovao je na turniru 3. kategorije do 14 godina odigranom na terenima TK Lokomotiva u Beogradu. Nikola je u finalu slavio protiv Milutina Marića (2) iz ćuprijske Slavije 6:1, 6:3. Polufinalisti su bili Andrej Mitrović (3) iz OTK i Luka Manojlović iz Gazele.