Arhiva vesti - Sve vesti

Novak osvojio Privilege

Datum objave: 11.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za dečake, druga kategorija, održano je na terenima TK Privilege u Beogradu. 

Pobedu je odneo Novak Ivanović koji je u finalu bio bolji od Marka Nešića 6:1, 6:3. U polufinalu Novak je pobedio Nikolu Matovića 6:2, 6:3, dok je Marko savladao Jovana Bjelobrka 4:6, 6:1, 6:3. 


Šekijev memorijal u znaku Anđele i Zorana

Datum objave: 11.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Vojvodina održan je Šekijev memorijal, turnir u konkruenciji do 14 godina prve kategorije za devojčice i dečake. 

Kod devojčica naslov šampiona ponela je Anđela Lazarević koja je u finalu pobedila Dunju Marić 6:2, 6:2. U polufinalu Anđela je posle velike borbe došla do pobede nad Milicom Drljan 6:4, 4:6, 6:2, dok je Dunja savladala Dejanu Todorović 7:6(5), 6:4. 

U konkurenciji dečaka briljirao je Zoran Ludoški koji tokom celog takmičenja nije izgubio ni set. U borbi za šampionski pehar savladao je Luku Rupnjaka 6:3, 6:2. U polufinalu Ludoški je bio bolji od Matije Tešića 6:2, 6:1, dok je Rupnjak pobedio Aleksu Markovića 2:6, 6:2, 6:2. 


Teodora i Pavle najuspešniji na Viktoriji

Datum objave: 11.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Victoria u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina, naranđasti nivo. 

Kod devojčica trijumfovala je Teodora Vlajić koja je u finalu pobedila Miu Rakić 4:0. U polufinalu Teodora je savladala Helenu Vlajić 5:3, dok je Mia bila bolja od Teodore Ristić 4:0. 

Utešni turnir kod devojčica osvojila je Teodora Arsić pobedom nad Nevenom Novaković 4:2. 

Kod dečaka pobednički pehar osvojio je Pavle Stojiljković pobedivši u finalu Đorđa Pešića 4:4(7:5). U polufinalu Pavle je bio bolji od Luke Mitrovića 4:0, kao i Đorđe od Aleksandra Pijevića 4:0. 

Utešni turnir kod dečaka osvojio je Nikola Stanojević pobedivši u finalu Pavla Potparića 4:0. 


Stefanoviću OP Niša do 18

Datum objave: 11.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kostić u Nišu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniore, druga kategorija. 

Pobedničko postolje osvojio je Luka Stefanović koji je u finalu bio bolji od Ivana Kolčanova 6:1, 6:2. U polufinalu Luka je pobedio Marka Kostića 6:2, 6:1, dok je Ivan savladao Luku Petrovića 6:0, 6:4. 


Radivojevićevoj Winner trofej

Datum objave: 11.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Winner u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 16 godina, druga kategorija. 

Pobednički trofej osvojila je Lola Radivojević koja je u finalu savladala Sofiju Rajić 7:6(1), 6:0. U polufinalu Lola je bila bolja od Teodore Vrućan 6:3, 6:3, dok je Sofija savladala Kristinu Stamenković 6:1, 6:2. 


Iviću ITF titula, Doroteji 2. mesto na Krfu

Datum objave: 07.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Veliki uspeh mladih tenisera Srbije na ITF takmičenju koje je održano na Krfu, četvrta kategorija. 

Kod juniora odigrano je srpsko finale u kome su snage odmerili dva Stefana, Ivić i Kalafatić, a do pobedničke titule stigao je Ivić rezultatom 6:3, 6:1. 

U konkurenciji devojčica naslov vicešampiona ponela je teniserka Srbije Doroteja Joksović koja je finale izgubila od predstavnice Kipra Eleni Louke 2:6, 6:7(6). Joksovićeva je osvojila i drugo mesto u dublu u paru sa ruskinjom Polinom Šitikovom. One su u botbi za trofej izgubile od dubla Kalistrou, Louka (GRE,CYP) 6:4, 3:6, 3:10. 

 


Dunja i Anđelija šampionke Letnjeg prvenstva Srbije (do 12) u dublu

Datum objave: 05.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Dubl Dunja Marić i Anđelija Marković bez izgubljenog seta do naslova šampiona Srbije. 

Na Letnjem prvenstvu države za 2018. u konkurenciji do 12 godina do šampionskog trofeja u dublu za devojčice stigle su Dunja i Anđelija pobedom u finalu nad parom Jovana Grujić - Klara Vaja 6:2, 6:4. U polufinalu Marić i Marković su savladale Aleksandru Stevanović i Milicu Popovski 6:2, 6:3, dok je dubl Grujić, Vaja bio bolji od para Tara Mihaljević, Milica Stošović 6:4, 6:1. 


Mia i Lazar novi šampioni Srbije u konkurenciji do 12 godina

Datum objave: 05.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Završeno je Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina, za devojčice i dečake, koje je održano u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije. 

Pobedničke pehare osvojili su Mia RIstić i Lazar Virijević. 

U konkurenciji devojčica Mia Ristić je u borbi za naslov šampiona pobedila Dunju Marić 6:4, 7:5. Mia je u polufinalu pobedila Anđeliju Marković 7:6(2), 4:6, 6:0, dok je Dunja savladala Jovanu Grujić 6:4, 6:4. 

 
Kod dečaka za trofej su se borili Lazar Virijević i Danijel Krstevski. Do pobedničkog postolja stigao je Lazar rezultatom 6:3, 6:1. Lazar je u polufinalu bio bolji od Todora Vukomanovića 6:1, 6:1, dok je Danijelu meč kod rezultata 6:0, 3:0 predao David Rakić. 

 


Letnje prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji do 12 godina ulazi u završnu fazu. 

Dubl konkurencija kod dečaka dobila je nove šampione. Reč je o Ognjenu Miliću i Aleksi Stankoviću koji su u borbi za tron savladali par Aleksandar Žikić, Nikola Jović 7:5, 6:0. 

U singl konkruenciji zakazani su finalni mečevi. Kod devojčica za naslov najbolje u državi boriće se Mia Ristić i Dunja Marić. Mia je u polufinalu pobedila Anđeliju Marković 7:6(2), 4:6, 6:0, dok je Dunja savladala Jovanu Grujić 6:4, 6:4. 

U konkurenciji dečaka za trofej će se boriti Lazar Virijević i Danijel Krstevski. Lazar je u polufinalu bio bolji od Todora Vukomanovića 6:1, 6:1, dok je Danijelu meč kod rezultata 6:0, 3:0 predao David Rakić. 


MLADI NIŠKI TENISERI BELEŽE USPEHE, NINA KRSTIĆ DOMINANTNA

Datum objave: 04.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Nakon sjajnih rezultata tenisera i tenierski Teniske akademije Živković u starijim konkurencijama, niški tenis ima i mlade nade. Nina Krstić i u 2018. nastavlja pobednički niz. Nina ima 10 godina i takmiči se u konkurenciji do 10 godina, a samo je tokom juna igrala 5 finala. Nije bilo završnice turnira bez nje, a čak 4 je završila kao šampionka.
 
„Išla sam sa turnira na turnir, nije bilo lako da sve to uskladim, ali sam na kraju uspela da ovaj mesec završim sa fenomenalnim rezultatima.“ – prenosi utiske Nina Krstić.
 
Nina je početkom meseca osvojila titulu na Državnom školskom prvenstvu u Zaječaru, nakon toga je bila druga na međunarodnom turniru CHAMPIONS BOWL u Beogradu. Usledila su dva Otvorena prvenstva Niša na kojima je stigla do šampionskih titula. Poslednji u nizu turnir je odigran u Zaječaru gde je Nina bila bolja od teniserke iz Bora.
 
Pored Nine, u poslednjih mesec dana zapažene rezultate iz mlađih kategorija su ostvarili i Luka Stanković sa nekoliko šampionskih titula, tu su i Natalija Nikolić, Anastasija Cvetković, Radovan Petrović, Aleksa Vučković, Maksim Mitrović, Uroš Živković, Nadia Mladenović...
 
Ovim takmičarskim rezultatima TAŽ nastavlja da neguje kvalitet rada u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, sa posebnim aspektom na rad škole tenisa za najmlađe.