Arhiva vesti - Sve vesti

Jovani Grujić trofej na Top Tenu

Datum objave: 13.08.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Top Ten održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za devojčice, druga kategorija.

Pobednički pehar pripao je Jovani Grujić koja je u finalu savladala Anđeliju Nikolić 6:3, 6:2. U polufinalu Jovana je bila bolja od  Anđele Ražnatović 6:2, 6:1, dok je Anđelija pobedila Milicu Radunović 6:2, 6:4. 


Luka šampion do 18 na OTK

Datum objave: 13.08.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima OTK Beograd održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniore, druga kategorija. 

Šampionski trofej otišao je u ruke Luke Markovića koji je u finalu posle velike i neizvesne borbe savladao Mihajla Drobnjakovića 1:6, 7:6(6), 7:5. U polufinalu Marković je pobedio  Andreja Popovića 6:1, 1:6, 7:6(10), dok je Drobnjaković bio bolji od Stefana Dragovića 6:2, 6:0. 


Tina najbolja na Winneru

Datum objave: 13.08.2017. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do ‚8 godina, druga kategorija za juniorke održano je na terenima TK WInner. 

Naslov najbolje na ovom takmičenju ponela je Tina Vlajić koja je u borbi za trofej savladala Marijanu Jovanović 6:4, 6:1. U polufinalu Tina je pobedila Anu Ogrizović 6:3, 7:6(2), dok je Marijana bila bolja od Ane Platiše 6:3, 6:3. 


Ludoškom trofej na Novaku

Datum objave: 13.08.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak u Beogradu održan je turnir za dečake u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija. 

Šampionski trofej osvojio je Zoran Ludoški koji je u finalu savladao Davida Bjelivuka 6:1, 6:2. U polufinalu Zoran je bio bolji od Stefana Malbaše 6:2, 6:4, dok je David savladao Leona Nikolića 6:1, 6:1. 


ODLUKA TO TSS U VEZI TURNIRA OD 05.08.2017.

Datum objave: 03.08.2017. // Kategorija: Vesti

PROMENJEN FORMAT MEČEVA ZA TURNIRE OD 05.08.


Održana „NIS otvorena škola tenisa” na Zlatiboru

Datum objave: 02.08.2017. // Kategorija: TSS škola tenisa
Kompanija NIS, Teniski savez Srbije (TSS) i TK Zlatibor Springs organizovali su na Zlatiboru besplatnu školu tenisa za decu.  Mališani svih uzrasta, na zabavan i motivacioni način, imali su  priliku da sa  vrhunskim trenerima nauče prve teniske korake, koristeći opremu prilagođenu njihovom uzrastu. Na kraju sva deca, učesnici ove manifestacije dobili su zaslužene diplome i medalje koje im je uručio državni šampion Nikola Zekić. 
 
Akcija besplatnih škola tenisa za decu, NIS i TSS uspešno realizuju već šest godina  zaredom širom Srbije, kako bi promovisali tenis među najmlađima, doprineli otkrivanju mladih talenata i očuvanju kvaliteta belog sporta u našoj zemlji.
 
Kompanija NIS na ovaj način u okviru svog korporativnog slogana „Budućnost na delu“  pruža podršku  dečjem sportu, zdravom  načinu  života i pravilnom  razvoju mladih.
 
„NIS otvorena škola tenisa“ nastaviće da se realizuje do kraja letnjeg raspusta, a naredna stanica biće 12. avgusta u Zrenjaninu.
 

Reprezentacije Srbije otputovale na Ekipna prvenstva Evrope

Datum objave: 31.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
 
Kvalifikaciona takmičenja za Letnja ekipna prvenstva Evrope biće održana od 2. do 4. avgusta 2017. godine širom Starog kontinenta. 
 
U muškoj konkurenciji do 18 godina Srbiju će predstavljati: Marko Miladinović, Boris Butulija i Konstantin Kirovski, predvođeni saveznim trenerom Jovanom Lilićem. Kvalifikacije će biti održane u slovačkom mestu Pještane.
 
U muškoj konkurenciji do 16 godina Srbiju će predstavljati: Kristijan Juhas, Mihailo Popović i Viktor Jović predvođeni saveznim trenerom Markom Savićem. Takmičenje će biti održano u italijanskom mestu Latiano. 
 
U ženskoj konkurenciji do 18 godina Srbiju će predstavljati: Jana Bojović, Vera Marković i Tamara Malešević, predvođene saveznim trenerom Stefanom Soluncem. Kvalifikacioni turnir u ovoj konkurenciji biće održan u češkom gradu Most. 
 
U ženskoj konkurenciji do 16 godina Srbiju će predstavljati: Elena Milovanović, Mihaela Đaković i Anđela Skrobonja, predvođene trenerom Slobodanom Rankoviće. Takmičenje će biti održano u mestu Rivna u Ukrajini.
 
Od 5. do 13. Avgusta 2017.  na Svetskom prvenstvu do 14 godina Srbiju će predstavljati:  Hamad Međedović, Stefan Popović i Filip Mandović predvođeni saveznim trenerom Vukom Bolićem. Srbija će se za svetski vrh boriti u češkom mestu Prestojovu.
 
 

Održan Čikov memorijal

Datum objave: 31.07.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je 36. Čikov memorijal, turnir za devojčice i dečake u konkurenciji do 16 godina, prva kategorija. 

Kod devojčica pehar namenjen šampionski ovog takmičenja otišao je u ruke Mine Obradović koja je u finalu pobedila Lenu Reljić 6:2, 6:2. U polufinalu Mina je bila bolja od Anamarije Cakić 6:1, 6:4, dok je Lena savladala Danijelu Danilović 6:4, 4:6, 7:6(4). 

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Kristijan Juhas koji je u finalu pobedio Filipa Stipića 6:3, 6:0. U polufinalu Kristijan je bio bolji od Petra Palkovića Bašića 6:0, 6:1, dok je Filip savladao Vukašina Popovića 6:1, 6:2. 


Krsto osvojio Dril crveni nivo

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Dril kod Hipodroma u Beogradu održan je turnir u kategoriji Tennis 10s crveni nivo.
 
Na glavnom turniru trijumfovao je Krsto Krivokapić. On je u finalu savladao Borisa Belojicu 5:3 5:3. Polifinale glavnog turnira igrali su Veljko Predolac i Marija Vlaisavljevic. Na utešnom turniru pobedila je Teodora Arsić, koja je u finalu savladala Katarinu Protić. Polifinalisti utešnog turnira su bili Lazar Katančević  i Andrija Sadžaković.

Viktorija za Katarinu i Miloša

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Viktorija u Beogradu održan je turnir za devojčice i dečake, zeleni nivo, druga kategorija. 
 
Kod devojčica na pobedničko postolje stala je Katarina Milošević koja je u finalu savladala Sabrinu Jotić 4:0. U polufinalu Katarina je bila bolja od Ive Veljić 4:1, dok je Sabrina savladala Ivonu Đorđević 4:2. 
 
Šampion  u muškoj konkurenciji je Miloš Milanković koji je u finalu savladao Matiju Prelevića 4:2. U polufinalu Milanković je bio bolji od Jovana Krivokapića 4:1, dok je Matija pobedio Aleksandra Kneževića 4:3(4).