Arhiva vesti - Sve vesti

Kecmanoviću dupla kruna Edi Hera

Datum objave: 05.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior planete i Srbije Miomir Kecmanović dominira na juniorskoj svetskoj sceni. Mladi teniski as Srbije osvojio je duplu krunu na čuvenom Edi Heru (ITF u konkurenciji do 18 godina) koji se tradicionalno održava na Floridi i uvertira je za Oranž Boul čiji je aktuelni šampion upravo naš Kecmanović. 
Prvi junior planete u finalu Edi Hera salvadao je Kanađanina Bendžamina Siguina 6:2, 6:1, sa kojim je u dubl konkurenciji podigao pobednički pehar. 
U borbi za dubl trofej Miomir i Bendžamin su savladali američki par Nando - Rotsert 6:0, 6:1. 
BRAVOOO!!! 


Viktor Jović osvojio dubl trofej na Edi Heru (konkurencija do 14)

Datum objave: 04.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Državni šampion i reprezentativac u konkurenciji do 14 godina, mladi teniser Srbije Viktor Jović osvojio je trofej u dubl konkurenciji na čuvenom Edi Her takmičenju na Floridi. Jović je trijumfovao u konkurenciji do 14 godina u paru sa Estoncem Aleksandrom Mandmom. 
U borbi za šampionski trofej Jović i Mandma su savladali argentinski dubl Tores - Fuente 6:7(4), 6:4, 10:8. 


Kecmanović u finalu Edi Hera, osvojio dubl

Datum objave: 04.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior sveta i Srbije Miomir Kecmanović briljira na juniorskoj svetskoj sceni. Novi sjajan rezultat u režiji našeg Miomira stiže sa čuvenog ITF takmičenja Edi Her (u konkurenciji do 18 godina) koje se tradicionalno održava na Floridi.

Kecmanović je osvojio trofej u dubl konkurenciji u paru sa Bendžaminom Siguinom. U borbi za trofej savladali su američki par Nando - Rotsert 6:0, 6:1. 


Ana Vilček slavila na Malti

Datum objave: 03.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada srpska teniserka, 13 - godišnja Ana Vilček ostvarila je sjajan rezultat na Tennis Europe turniru u konkurenciji do 16 godina koji se igrao na Malti. 
Ana je u dubl konkurenciji osvojila šampionski trofej u paru sa koleginicom iz Rumunije Fatimom Ingrid Amart Keit. U borbi za trofej one su bile bolje rumunsko-italijanskog para Ana Capat/Giulia Laterza 6:1, 6:4. 
U singl konkurenciji Vilčekova se plasirala među četiri najbolje, zaustavljena je u polufinalu od devetog nosioca iz Francuske Elze Žakemo 6:7, 4:6.


Održan prvi "ALBATROS KUP" za najmlađe

Datum objave: 02.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

U organizaciji Teniskog kluba „Timm tennis“ iz Novog Sada i Sportskog centra „ Albatros“ iz Veternika –Novi Sad, organizovan je prvi „ALBATROS KUP“ u kategoriji crveni i narandžasti nivo za devojčice i dečake. Medalje i diplome uručila je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić.


Dušan Rajić seniorski šampion Srbije za 2016.

Datum objave: 02.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Olimp u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za seniore za 2016. godinu. 
Šampionski tron pripao je Dušanu Rajiću koji je u finalu posle velike borbe savladao Luku Sučevića 4:6, 6:3, 6:2. 
U polufinalu Dušan je pobedio Aleksu Lazarevića 6:1, 6:3, dok je Luka bio bolji od Alekse Daskalovića 6:3, 6:4.


Održan seminar za trenere u TSS

Datum objave: 02.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

Teniski Savez Srbije organizovao je seminar za teniske trenere. Tema seminara bila je rad sa decom uzrasta do 
10 godina iz oblasti :
- organizacija i sprovođenje programa u klubu
- razvoj motoričkih veština neophodnih za razvoj tenisa
- razvoj osnovnih takmičarskih veština kod dece uzrasta do 10 godina
- podrška roditeljima kroz razvojni put igrača

Seminar je vodio Majk Barel, vodeći svetski predavač iz ove oblasti.

 


Elena Milovanović osvojila seniorsko Prvenstvo Srbije za 2016.

Datum objave: 02.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tennis Point u Čačku održano je Prvenstvo Srbije za seniorke za 2016. Trofej namenjen šampionki otišao je u ruke Elene Milovanović koja je u finalu savladala Milicu Vujović 7:5, 6:4. 

U polufinalu Elena je nakon velike borbe savladala Nataliju Popović 6:2, 5:7, 6:3, dok je Milica u takođe veoma neizvesnom meču pobedila Sandru Maletin 6:7(2), 6:2, 7:6(1). 

 


Novak Đoković se družio sa mladim teniserima i trenerima u TSS

Datum objave: 01.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

Tokom svog boravka u Beogradu, Novak Đoković je odvojio vreme da se sretne sa našim mladim teniserima, trenerima i teniskim radnicima u Teniskom savezu Srbije i podeli sa njima brojna iskustva iz svoje karijere. Glavna tema bila je uticaj snage misli na rezultate u sportu, a Đoković je između ostalog govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima, i drugim profesionalnim obavezama.

Decu su zanimali detalji vezani za pravilnu ishranu i suplementaciju u sportu, šta je to što bi trebalo da jedu i piju tokom treninga, pre i posle mečeva. Bilo je reči i o medicini u sportu, o psihoterapeutskim metodama, kako da se pobedi trema, blokada između treninga i izlaska na teren, borbe sa pritiscima i očekivanjima, strahom od poraza, kako da se savladaju brojne prepreke na putu ka maksimumu.


Proces registracije igraca za 2017. godinu pocinje u cetvrtak 01.12.2016.

Datum objave: 29.11.2016. // Kategorija: Domaća scena

·  Žiro računi na koje se uplaćuje novac: 

·  Igrači koji se registruju za teniske klubove koji pripadaju Regionu TSB, obavezni su da uplatu izvrše na broj žiro računa 205-151482-87

·  Igrači koji se registruju za teniske klubove koji pripadaju Regionu TSV, obavezni su da uplatu izvrše na broj žiro računa 200-2387970101001-43

·  Igrači koji se registruju za teniske klubove koji pripadaju Regionu TSIS, obavezni su da uplatu izvrše na broj žiro računa 105-20263-59

·  Igrači koji se registruju za teniske klubove koji pripadaju Regionu TSZS, obavezni su da uplatu izvrše na broj žiro računa 155-323-11