Arhiva vesti - Sve vesti

Kostovićevoj OP Šida do 12

Datum objave: 21.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sol 022 u Šidu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za devojčice, prva kategorija. 

Naslov šampiona ponela je Teodora Kostović kojoj je meč finala kod rezultata 6:0, 2:0 predala Katarina Milošević. U polufinalu Kostovićeva je savladala Helenu Radman 6:0, 3:6, 6:3, dok je Miloševićeva pobedila Miu Milisavljević 3:6, 6:3, 6:0. 


Pavloviću crveni nivo u TK Balans

Datum objave: 21.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Balans održano je Otvoreno prvenstvo do 10 godina crveni nivo. 

Pobedu je odneo Marko Pavlović koji je u finalu savladao Rastka Kekovića 5:2, 5:3. U polufinalu Marko je pobedio Aleksu Kolundžiju 5:2, 5:4, dok je Keković bio bolji od Petra Travice 5:3, 1:5, 5:3.

Utešni turnir osvojio je Nikola Ilić savladavši u finalu Andriju Bojovića 2:5, 5:3, 5:2. 


Skobelev šampion regiona, Anja i Emilija do međunarodnih titula

Datum objave: 21.05.2019. // Kategorija: Domaća scena
Teniseri Teniske akademije Živković (TAŽ) su ovog vikenda bili najuspešniji u regionu. Juče je u Nišu na terenima TAŽ-a završeno prvenstvo Teniskog saveza istočne Srbije u kategoriji do 16 godina. Šampion regiona je Stefan Skobelev (TAŽ). On je u finalu savladao klupskog druga Nikolu Cvetanovića, rezultat je bio 2:1 u setovima (2/6, 6/2, 6/4). I treće mesto je pripalo teniseru niške akademije Mateji Miloševiću.
 
Značajne rezultate postigle su i teniserke niške akademije na međunarodnoj sceni. Anja Stanković (TAŽ) je u paru sa Anđelijom Marković osvojila dubl na Tennis Europe turniru do 14 godina u Ulcinju dok je Emilija Zdravković (TAŽ) u paru sa Anjom Petković osvojila dubl na Tennis Europe turniru do 14 godina u Subotici. Ruskinja Arina Arifulina koja je već duže vreme deo TAŽ tima kroz akademija program (www.balkantenniscamp.com) se iz Tirane vratila kao vicešampionka singla u konkurenciji teniserki do 16 godina na Tennis Europe turniru. 
 
U poslednjih nedelju dana zapažene rezultate postigao je i Luka Stefanović (TAŽ), on je bio treći u singlu na dva međunarodna turnira iz serije ITF, u Skoplju i Subotici. Vredno je pomenuti i da je mlada teniserka Teniske akademije Živković Danica Marjanović osvojila treće mesto na Otvorenom prvenstvu Ćuprije do 10 godina.
 
 

Trijumfi Danijele i Alekse u Somboru

Datum objave: 21.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Žak u Somboru održano je Prvenstvo Vojvodine u konkurenciji do 16 godina, druga kategorija, devojčice i dečaci. 

U konkurenciji devojčica do slavlja je stigla Danijela Danilović koja je u finalu savladala Tijanu Jocić 6:1, 6:0. U polufinalu Danijela je bila bolja od Anje Vujović 6:1, 6:0, dok je Tijana pobedila Janu Vranić 6:4, 6:1. 

Kod dečaka pobednički pehar osvojio je Aleksa Marković koji je u finalu bio bolji od Stefana Đurasinovića 6:2, 6:0. U poufinalu Aleksa je savladao Luku Uzelca 6:0, 6:0, dok je Stefan pobedio Luku Ilića 7:6(7), 6:0. 


Fatma pokorila Ulcinj

Datum objave: 18.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Drugi ITF trofej u konkurenciji do 18 godina za višetruku šampionku Srbije, 14 - godišnju Fatmu Idrizović. 

Nakon osvajanja ITF prvenca u Izraelu naša reprezentativka je do novog pobedničkog postolja stigla na takmičenju u Ulcinju. Kao treći nosilac Fatma je u finalnoj borbi savladala predstavnicu Rusije Viktoriju Borodulinu 6:4, 6:4. 

Bravo! 


Milić osvojio Prokuplje

Datum objave: 18.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Treća Tennis Europe titula u nizu za našeg mladog i izuzetno talentovanog tenisera, šampiona Srbije Ognjena Milića. 

Nakon osvajanja pehara u Vršaru i Ulcinju do novog naslova najboljeg Milić je stigao na Tennis Europe takmičenju u konkurenciji do 12 godina koje je održano u Prokuplju. Ognjen je u borbi za trofej savladao zemljaka Vuka Kruščića 6:3, 6:1. 

 


Dupla kruna Grujićeve u Nikšiću

Datum objave: 18.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije Jovana Grujić nastavlja da niže trofeje na Tennis Europe sceni u konkurenciji do 14 godina. Nakon osvajanja titula u Vinkovcima i Zagrebu novi pehar Jovana je iskovala na takmičenju u Nikšiću. 

Montenegro Open Grujićeva je osvojila i u singlu i dublu. U singl konkurenciji kao prvi nosilac ovog Tennis Europe takmičenja Jovana tokom turnira nije izgubila ni set,  finalni meč je odigrala protiv druge kosturašice iz Izraela i do pobede stigla rezultatom 6:2, 6:2. 

U dubl konkurenciji do trofeja Grujićeva je stigla u paru sa zemljakinjom Anđelijom Marković. Kao prvi nosioci one su u finalu savladale par Klara Vaja, Lena Tomas Iglesijas 6:2, 6:4. 

Bravo! 


Milici trofej u Haronu

Datum objave: 15.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Haron u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konurenciji do 14 godina za devojčice, druga kategorija. 

Pobedu je odnela Milica Stošović koja je u finalu savladala Fleur Maris 6:3, 3:6, 6:1. U polufinalu Milica je bila bolja od imenjakinje Milice Antonić 6:1, 6:1, dok je Marisovoj susret bez borbe predala Leontina Stojanović. 


Popoviću titula u TK Classics (konkurencija do 14)

Datum objave: 15.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Classics održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija za dečake. 

Šampionski pehar osvojio je Marko Popović kome je finalni susret kod rezultata 3:1 predao Aleksandar Huđec. U polufinalu Marko je savladao Leona Birčanina 6:7(6), 6:1, 6:4, dok je Aleksandar bio bolji od Petra Ćertića 6:1, 6:3. 


Mirjana i Mihailo pobednici I kategorije do 16 (TK Sajmište)

Datum objave: 15.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sajmište u Novom Sadu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 16 godina, I kategorija za devojčice i dečake. 

Kod devojčica naslov šampiona ponela je Mirjana Jovanović kojoj je finalni meč bez borbe predala Jelena Gojković. U polufinalu Jovanovićeva je bila bolja od Petre Konjikušić 6:1, 7:5, dok je Gojkovićeva savladala Doroteu Milosavljević 4:6, 7:5, 6:3. 

U konkurenciji dečaka na pobedničko postolje popeo se Mihailo Savić koji je u finalu pobedio Stefana Malbašu 7:5, 6:1. U polufinalu Mihailo je savladao Aleksu Pisarića 1:6, 7:6(5), 6:0, dok je Stefan bio bolji od Nemanje Mraovića 6:1, 6:1.