Arhiva vesti - Sve vesti

ŽREB I RASPORED MEČEVA FED KUP SUSRETA SRBIJA - RUSIJA

Datum objave: 05.02.2010. // Kategorija: Vesti

 

BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš ocenio je da danas objavljeni raspored mečeva u susretu sa Rusijom u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa neće imati presudan uticaj na konačan ishod duela.
"Nije toliko bitno ko igra prvi. Možda će samo Ani biti lakše", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare posle žreba kojim je odlučeno da duel Srbije i Rusije počne sutrašnjim susretom Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove u 16 sati.

"Očekujem dobar meč svakako", dodao je Vraneš, koji je na pitanje kojim bi rezultatom bio zadovoljan posle prvog dana takmičenja odgovorio u šaljivom tonu.

"Bio bih zadovoljan vođstvom od 2:0. Ipak, verovatno će biti neizvesno do samog kraja", istakao je srpski selektor.

Duel Ivanovićeve sa četvrtom teniserkom sveta biće njihov sedmi. Ivanovićeva, 23. teniserka sveta, ima bolji učinak u dosadašnjih šest, pošto je na pet mečeva i pobedila.

"Drago mi je što ću igrati prvi meč. Sada znam tačno kada ću izaći na teren. Ali neće biti lako... Ipak, naporno sam radila i osećam se zaista dobro, a i prošle godine sam slavila posle svih mečeva u Fed kupu, iako nisam bila u najboljoj formi", kazala je Ivanovićeva.

Raspored nije bio naklonjen Jeleni Janković, koja će sa Alisom Klejbanovom, igrati drugi meč prvog dana. Potom će sa Kuznjecovom igrati prvi meč nedeljnog programa.

"Već sam Ani rekla da što pre završi meč sa Kuznjecovom, negde do 17.30 da bih i ja mogla da što pre odem na spavanje i odmorim se za nedelju", kazala je nasmejana Jankovićeva, osma teniserka sveta, koja je zbog povrede tek juče stigla u Beograd.

"Sada se osećam dobro, ali videćemo. Daću sve od sebe, boriću se za svaki poen, a videćemo da li će leđa izdržati", rekla je najbolja teniserka Srbije, koja će, kao i Ivanovićeva, imati veliku podršku saigračica sa klupe.

"Ja sam potpuno opuštena, jer verujem u Jelenu i Anu i verujem u pobedu. Biću im najveća moguća podrška", istakla je kroz osmeh 18-godišnja Bojana Jovanovska, koja će kao i Ana Jovanović biti rezerva.

Ruske teniserke bile su mnogo ozbiljnije, iako su se na konferenciji za novinare pre dva dana konstantno smejale.

"Vreme je da se uozbiljimo", pojasnila je Klejbanova, koja je dva meča igrala i sa Anom Ivanović uz polovičan učinak.

Mnogo rečitija nije bila ni Kuznjecova, koja je takođe bolje rezultate ostvarila u duelima sa Jankovićevom nego sa Ivanovićevom. Protiv Jankovićeve igrala je devet mečeva i ostvarila pet pobeda.

"Biće svakako izuzetno teško, ali spremna sam i jedva čekam da meč počne", naglasila je Kuznjecova.

Duelu Srbije i Rusije prisustvovaće i predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF) Franccesko Ricci Biti, koji je kazao da je odabrao da uživo posmatra susret u Beograd jer će to biti najznačajniji i najkvalitetniji meč prvog kola Fed kupa.

Meč Srbije i Rusije završiće se dublom, koji će Ivanovićeva i Jankovićeva u igrati protiv Vere Duševine i Anastasije Pavljučenko.

RASPORED MEČEVA -

Prvi dan takmičenja: subota 06. februar, igraju se dva singl meča, prvi počinje od 16:00 časova, drugi odmah po završetku prvog 

16:00 prvi singl: Ana Ivanović - Svetlana Kuznjecova

sledi drugi singl: Jelena Janković - Alisa Klejbanova  

Drugi dan takmičenja: nedelja 07. februar, igraju se dva singl meča i dubl, od 14:00 časova na programu je prvi singl,
nakon kojeg sledi drugi singl i po završetku drugog singla sledi dubl meč  


14:00 prvi singl drugog dana: Jelena Janković - Svetlana Kuznjecova, sledi drugi singl drugog dana: Ana Ivanović - Alisa Klejbanova

nakon kratke pauze sledi dubl: Janković, Ivanović - Pavljučenko, Duševina


 


Idemo na pobedu, navijači pomozite nam

Datum objave: 04.02.2010. // Kategorija: Vesti

KONFERENCIJA FED KUP REPREZENTACIJE SRBIJE, ARENA 04.02.2010.

BEOGRAD, 4. februara 2010. (Beta) - Reprezentativke Srbije u tenisu izjavile su danas da će dati sve od sebe da se pobedom protiv Rusije plasiraju u polufinale Svetske grupe Fed kupa, a posle toga i da osvoje to takmičenje.

Reprezentacija Srbije od 6. do 7. februara u Beogradu igra protiv Rusije, meč prvog kola Svetske grupe Fed kupa. Za selekciju Srbije igraće Jelena Janković, Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, dok će za Rusiju nastupiti Svetlana Kuznjecova, Alisa Klejbanova, Vera Duševina i Anastasija Pavljučenkova.

"Čast mi je što sam se priključila svom timu. Još nisam razmišljala o protivnicama, ali ima vremena. Biće teško, Ruskinje su iskusne, višestruke osvajačice Fed kupa. Ali i Ana i ja imamo iskustva, igrale smo protiv njih mnogo mečeva", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare.

Jankovićeva je danas doputovala sa Floride, gde je pokušavala da sanira povredu leđa, koju je zadobila na Australijan openu. Osma teniserka sveta rekla je da će sigurno igrati protiv Rusije.

"Nisam želela da pričam o povredi. Pokušala sam da se oporavim, to ipak nije naivna povreda i nisam 100 odsto spremna. Ali, ovo je Fed kup, igram za svoju zemlju i nije mi prvi put da igram povređena. Ja mislim da ću igrati na jednoj nozi", rekla je ona.

Jankovićeva je istakla da je ne brine dobro raspoloženje teniserki Rusije, već da samo razmišlja o svojoj igri i pobedi Srbije.

"I mi smo nasmejane, spremne i motivisane. One su favoriti, i pod pritiskom su. Ne razmišljam o njima, želim da pobedim u svakom duelu. Ovo je najbitniji meč do sada, jer bismo pobedom protiv Ruskinja imale veliku šansu da osvojimo Fed kup", rekla je ona.

Ivanovićeva je rekla da očekuje težak meč, ali da su srpske teniserke spremne i da osvoje Fed kup.

"Daćemo sve od sebe, spremne smo, a imamo i prednost domaćeg terena. Biće težak meč, borile smo se da uđemo u Svetsku grupu, ovo je prilika da osvojimo Fed kup", rekla je ona.

Ivanovićeva je dodala da se nada da će Srbija rešiti meč pobedama u singlu.

"Nadam se da ćemo uspeti da rešimo meč u singlu, pošto nismo dobro uigrane u dublu. Ali, ako do toga i dođe, očekujem da pobedimo", rekla je 23. teniserka sveta.

Mlada teniserka Bojana Jovanovski rekla je da je zadovoljna što je izborila mesto u reprezentaciji i poručila da je spremna da pomogne u osvajanju Fed kupa.

"Drago mi je što ću debitovati u ovako važnom meču. Za ovo mesto su se starije teniserke dugo borile. Nadam se da ću sa njima graditi reprezentativne uspehe. Dobile smo najtežeg mogućeg protivnika, ali očekujem da ćemo pobediti", rekla je Jovanovski.

Ana Jovanović ne očekuje priliku da zaigra protiv Rusije, ali je sigurna da će njene saigračice uspeti da pobede.

"Suvišno je pričati o protivniku. Izuzetno sam motivisana za ovaj meč, nabavila sam sve navijačke rekvizite i navijaću", rekla je Jovanovicćeva kroz smeh i dodala: "Moramo da iskoristimo prednost domaćeg terena, sigurna sam da pobeda neće izostati".

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da veruje u snagu svog tima i dodao da se nada pobedi.

"Protivnik je više nego inspirativan. Višestruki je pobednik Fed kupa. Rusija ima najveći broj igračica među 100 najboljih na svetu. Sticajem okolnosti okupili smo se kasnije, ali lakše se diše kada je Jelena ovde", rekao je on.

"Mogu da kažem mnogo lepih reči o Kuznjecovoj i Klebanovoj i selektoru Šamilu Tarpišćevu, ali kvalitetni smo i verujem da iz ovog duela možemo da izađemo kao pobednici. Dodatni motiv pred ovaj duel je što bismo polufinale igrali u Beogradu", dodao je Vraneš.


Ana Jovanović: Navijači ispunite Arenu, mi pišemo istoriju

Datum objave: 03.02.2010. // Kategorija: Vesti

FED KUP MEČ PRVO KOLO SVETSKE A GRUPE SRBIJA – RUSIJA, 06. I 07. FEBRUAR – BEOGRAD (ARENA, 19.962 MESTA) 

 

 Standardna reprezentativka Fed cup tima Srbije Ana Jovanović uvek je spremna da uskoči u vatru kada je najteže. Iza sebe, iako nema ubedljiv rang kao Jelena Janković i Ana Ivanović, ima solidno iskustvo i uvek može da iznenadi i favorizovane protivnice. Pokazala je to u svim dosadašnjim reprezentativnim nastupima, kada je pružala i više od trenutnih mogućnosti u dresu sa državnim grbom. U debitantskom meču u Fed cupu 2005. igrala je protiv Dankinje Caroline Wozniacki (danas 4. teniserka WTA liste, finaliskinja US Opena 2009) i savladala je nakon velike borbe 4:6, 7:6, 6:4. U Slovačkoj 2007. je pružila veliki otpor Dominiki Cibulkovoj, dok je u Zagrebu 2008. blistala i u meču koji su mnogi smatrali otpisanim savladala predstavnicu Hrvatske, nekadašnju 32. teniserku planete Jelenu Kostanić – Tošić 6:4, 7:5 i time donela zlata vredan bod za Srbiju. Jedan od najboljih mečeva u karijeri odigrala je upravo za reprezentaciju, u Španiji aprila 2009. protiv Marie Hoze Martinez Sančez tada 46. teniserke sveta, danas 27. na WTA listi. Iako je susret Španije i Srbije bio rešen, iako je srpski tim savladao domaćina i plasirao se u Svetsku A grupu, Ana je vodila rovovsku bitku protiv Sančezove koja je branila obraz Španaca u tom meču u Ljeidi. Na kraju, posle skoro tri sata igre Jovanovićeva je Srbiji donela pobedu 3:6, 6:3, 7:6(0) za konačnih 4:0. 

  Jovanovićeva treći dan provodi vredno trenirajući u Areni i pripremajući se za veliki spektakl protiv ruskinja.

-Imala sam sjajne pripreme za sezonu 2010. na Floridi sa Jelenom Janković, zatim sam provela tri nedelje u Minhenu gde sam nastavila sa pripremama kod Nikole Pilića. U odličnoj sam formi, mogla bi reći najboljoj od kada igram tenis. Spremna sam za sve izazove. U Areni smo već nekoliko dana, treniramo punom parom, motivisane smo da ovaj jako težak i uzbudljiv meč dobijemo. Ulog je veliki, u pitanju je ne samo prolaz u polufinale Svetske grupe, već i to što nam pobeda donosi novi meč u Beogradu za dva meseca. Sutra nam stiže Jelena, što je divna vest, sada se lakše diše. Mi u susretu sa Rusijom u Areni 6. i 7. februara pišemo veliku istoriju srpskog reprezentativnog tenisa. Zato pozivamo navijače da ispune Arenu i pomognu nam da pobedimo ruskinje, koje su veoma raspoložene, deluju kao da su ovaj meč već dobile, smatraju sebe favoritom, ali mi ćemo dati sve od sebe da ih uverimo u suprotno – rekla je Ana Jovanović.

Sezonu 2009. Ana je startovala četvrtfinalom turnira na Floridi (50.000 dolara), a tokom ove godine stigla je do tri finala na turnirima nagradnog fonda 25.000 dolara - Sarajevo, Bad Saulgau (Nemačka) i u Opolu (Poljska) gde je osvojila trofej u dublu u paru sa Nemicom Justinom Ozgom.      


Bojana Jovanovski: Hoćemo prepunu Arenu i pobedu

Datum objave: 02.02.2010. // Kategorija: Vesti

 Treći reket Srbije 18-godišnja Bojana Jovanovski već dva dana vredno radi i trenira u beogradskoj Areni i priprema se za meč prvog kola Fed kupa Svetske grupe između Srbije i Rusije (06. i 07. februar 2010).

  - Po završetku takmičenja u Melburnu stigla sam u Beograd gde nas očekuje meč sa Rusijom u Fed kup takmičenju. Drago mi je da ću debitovati u ovom takmičenju baš u ovako velikom i važnom meču, u Svetskoj grupi gde se nalazi Srbija, a za to mesto su se izborile moje starije koleginice proteklih godina, čestitam im na tome, na svemu što čine za srpski Fed kup tim i nadam se da ću i ja u budućnosti biti od pomoći i zajedno sa njima graditi lepu budućnost srpske reprezentacije. Pred nama je susret sa Rusijom, najtežim mogućim protivnikom, ali to je motiv više, da najbolje porazite već na početku i to pred domaćom publikom, koja će verujem ispuniti Arenu. Mi obećavamo beskompromisnu borbu i pozivamo publiku da dođe i podrži nas u ovom ovako važnom i teškom meču – kaže Bojana.  

U ovaj meč Bojana ulazi sa najboljim rangom u dosadašnjoj profi karijeri, 131 – mestom na WTA listi.          

   - Dobar početak godine za mene, mada uvek može bolje. Odigrala sam polufinale „pedesetice“ u Kini, a zatim igrala kvalifikacije za glavni turnir gren slema u Melburnu, gde sam nakon velike borbe i meč lopte koju sam imala, izgubila u finalu kvalifikacija. Taj jedan poen me delio od plasmana u glavni turnir, ipak malo neiskustvo, malo nedostatak sreće u ključnim momentima je učinio svoje. Raduje me napredak koji sam ostvarila i to pokazuje da se isplatio sav moj rad i trud na terenu. Motivisana sam da nastavim u još boljem ritmu ove godine. Do aprila ne branim ni jedan poen tako da imam puno prostora za još veći napredak i očekujem da ću Rolan Garos igrati glavni turnir, bez kvalifikacija – zaključila je Bojana.   


Vraneš: Čekamo Jelenu

Datum objave: 02.02.2010. // Kategorija: Vesti

FED KUP MEČ PRVO KOLO SVETSKE A GRUPE SRBIJA – RUSIJA, 06. I 07. FEBRUAR – BEOGRAD (ARENA, 19.962 MESTA)  

Ostalo je još tri dana do početka meča prvog kola Svetske A grupe Fed kup u kojem će snage odmeriti selekcije Srbije i Rusije. Ovaj susret će biti odigran u beogradskoj Areni 6. i 7. februara, a pobednik će se plasirati u polufinale Svetske grupe. 

Srpski tim još uvek nije kompletiran. Na okupu su trenutno svi osim prvog reketa srpskog tima Jelene Janković.            

                - Čekamo Jelenu, nadamo se da će ipak doći. Iako je povređena, samo njeno prisustvo ovde sa nama je od ogromnog značaja. Njena povreda nije bezazlena, u pitanju su leđa, niko ne može da traži on nje da igra u takvom stanju, sa povredom koja još nije sanirana i koja je još rovita, ali verujem da će nam se Jelena pridružiti i poznavajući nju, verujem da će i zaigrati, jer ona je borac koji nikad ne odustaje. Jelena je najiskusnija igračica u timu, iza nje stoji 35 reprezentativnih nastupa, ona je od njene 15 godine u Fed kup reprezentaciji, a to sve govori. Sa Jelenom je sve lakše, bez nje mnogo mnogo teško.  Nebrojano puta pokazala je kako se bori za dres sa državnim grbom – kaže selektor srpskog tima Dejan Vraneš.

 U Areni već treći dan vredno rade i pripremaju se za duel sa ruskinjama Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Ana Jovanović i Aleksandra Krunić.

            -Ostatak tima je na okupu. Ana Ivanović je već pet dana u Beogradu i sve te dane provela je trenirajući. Devojke vredno rade, motivisane su, žele pobedu u Areni nad ruskinjama, ma koliko naš protivnik bio jak i imao iza sebe prebogatu istoriju – zaključio je Vraneš.


REZULTATI 30.01. - 07.02.2010.

Datum objave: 01.02.2010. // Kategorija: Vesti

ATP ZAGREB (CRO) dvorana - tvrda podloga 450.000 evra SERIJA 250

1.kolo, singl: (5) Janko Tipsarević - Michael Berrer (GER)
                    (4) Viktor Troicki - Rainer Schuettler (GER)

Kvalifikacije -
1.kolo: Dušan Lajović - Ante Pavić (CRO) 1:6, 5:7
            (4) Ilija Bozoljac - Franco Skugor (CRO) 6:4, 6:3
2.kolo: (4) Ilija Bozoljac - Philipp Oswald (AUT) 6:1, 7:5
3.kolo: (4) Ilija Bozoljac - (7) Martin Fischer (AUT)
_______________________________________________________________________________________

ATP SANTIAGO (CHI) šljaka 398.250 dolara SERIJA 250

Kvalifikacije -
1.kolo: Boris Pašanski - Ricardo Hocevar (BRA) 1:6, 7:5, 6:3
2.kolo: Boris Pašanski - (1) Brian Dabul (ARG) 6:1, 6:2
3.kolo: Boris Pašanski - Juan-Martin Aranguren (ARG)

__________________________________________________________________________________

ATP KAZAN (RUS), DVORANA - TVRDA PODLOGA, 50.000 dolara

Dubl -
1. kolo: Ćirić, Tošić  (SRB,MNE) - Bautista-Agut, Menendez-Maceiras (ESP,ESP)

Kvalifikacije -
1. kolo: (1) Nikola Ćirić slobodan
2. kolo: (1) Nikola Ćirić - Aleksander Vasin (RUS) 6:4, 6:1
3. kolo: (1) Nikola Ćirić - (8) Alexander Lobkov (RUS) 0:6, 6:3, 2:6

_______________________________________________________________________

ATP DALLAS (TX,USA) dvorana - tvrda podloga 50.000 dolara

Kvalifikacije -
1.kolo: Vladimir Obradović - (WC) David Emery (USA) 6:3, 6:2
2. kolo: Vladimir Obradović - John Paul Fruttero (USA) 6:4, 7:6(7)
3. kolo: Vladimir Obradović - Juho Paukku (FIN)

______________________________________________________________________

ITF BELFORT (FRA) dvorana - taraflex 25.000 dolara

1. kolo, singl: (Q) Nataša Zorić - Anna Korzeniak (POL)

Kvalifikacije -
1. kolo: (9) Nataša Zorić - Jade Suvrijn (FRA) 6:4, 6:0
2. kolo: (9) Nataša Zorić - (3) Tereza Hladikova (CZE) 4:6, 7:6(7), 6:1

______________________________________________________________________

ITF BURNIE (AUS) tvrda podloga 25.000 dolara

Kvalifikacije -
1. kolo: (5) Tamara Čurović - Jennifer Nguyen (AUS) 6:0, 6:0
2. kolo: (5) Tamara Čurović - (10) Anna Arina Marenko (RUS)

____________________________________________________________________

ITF EILAT (ISR) tvrda podloga 10.000 dolara

Kvalifikacije -
1. kolo:Nikola Čačić - James Cluskey (IRL) 7:6, 2:6, 6:2
           Arsenije Zlatanović - (9) Todor Enev (BUL) 0:6, 2:6
           Saša Stojisavljević - Alexey Vatutin (RUS) 6:4, 6:3
          (WC) Marko Đoković - David Pel (NED) 6:1, 6:4
           Ilija Vučić - (13) Vitali Reshetnikov (RUS) 6:3, 3:6, 6:0
2.kolo: Nikola Čačić - Mikhail Biryukov (RUS) 6:1, 6:4
           Saša Stojisavljević - (15) Germain Giguinon (BEL) 2:6, 4:6
          (WC) Marko Đoković - (14) Alexander Bury (BLR) 6:2, 1:6, 4:6
          Ilija Vučić - Pavel Katliarov (BLR) 3:6, 3:6
3.kolo: Nikola Čačić - (1) Di Wu (CHN) 4:6, 6:7(2)


 


Ana Ivanović: Fantastičan je osećaj igrati kod kuće!

Datum objave: 30.01.2010. // Kategorija: Vesti

 

FED KUP MEČ PRVO KOLO SVETSKE A GRUPE

SRBIJA – RUSIJA 06. I 07. FEBRUAR 2010. GODINE, ARENA( kapacitet - 19.962 gledalaca) BEOGRAD

 

 

 Za samo dve godine Fed kup reprezentacija Srbije prešla je put od takmičenja po zonama do kruga „veličanstvenih 8“. Srpkinje su jedan od najozblijnijih kandidata za osvajanje Fed kupa takmičenju za 2010. godinu, a plasman u Svetsku grupu A izborile su u sezoni 2009. pobedama nad selekcijama Japana i Španije, potvrdivši  da su tim za velika dela.Srpska reprezentativka Ana Ivanović je doputovala u Beograd i već započela pripreme za predstojeći duel sa ruskinjama.  

 

-Prošle sezone sam imala nekoliko dobrih pobeda u ovom takmičenju, čak i kad nisam tako dobro igrala na turnirima. I Jelena i ja smo pobedile sve naše mečeve prošle godine i imamo veliki podstrek u ovom takmičenju. Sigurna sam da će atmosfera u Areni biti sjajna. Veliki broj članova moje porodice i prijatelja će biti tamo i to će ovaj meč činiti još više posebnim za mene. Fantastičan je osećaj igrati kod kuće pred domaćom publikom. 

Rusija je očigledno najjača nacija u tenisu danas i u kojem god sastavu da dođu u Beograd sigurno je da će biti jaki. Više sam usmerena na moj rad na terenu i trening, nego što razmišljam o tome ko će igrati za protivnički tim. U svakom slučaju, mi ćemo o tome uskoro znati mnogo više! – zaključila je Ana.

 

Za duel sa selekcijom Rusije koji je na programu od 06. i 07. februara 2010. godine u Beogradu (ARENA)  selektor srpskog tima Dejan Vraneš odlučio se za sledeći tim: Jelena Janković (8. na WTA listi), Ana Ivanović (21), Bojana Jovanovski (143) i Ana Jovanović (241).

Uz reprezentaciju će na pripremama biti i mlada nada srpskog tenisa, 16- godišnja Aleksandra Krunić (333).

 

 Selektor Fed kup reprezentacije Rusije Šamil Tarpišćev najavio je dolazak sledećeg sastava: Alisa Kejbanova (31. na WTA listi), Anastasija Pavljučenkova (39), Vera Duševina (40), Katarina Makarova (59).

  

 Sve do jedan sat pre početka žreba koji je zakazan za 05. februar 2010. savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dve igračice na koja računaju u meču Srbija - Rusija.

    

 


REZULTATI od 24. do 31.12.2009.

Datum objave: 28.01.2010. // Kategorija: Vesti

ATP HEILBRONN (GER) dvorana - tvrda podloga 85.000 evra + H

1.kolo, singl: Ilija Bozoljac - Dustin Brown (JAM) 4:6, 6:7(7)

Dubl -
1.kolo: Bozoljac, Delgado (SRB,GBR) - Klec, Stadler (SVK,GER) 6:4, 2:6, 10:5
Četvrtfinale: Bozoljac, Delgado (SRB,GBR) - (1) Ratiwatana,Ratiwatana (THA,THA) 5:7, 6:7(7)

____________________________________________________

ITF GRENOBLE (FRA) dvorana - tvrda podloga 10.000 dolara

1.kolo, singl: Nataša Zorić - Claudia Giovine (ITA) 1:6, 3:6

Dubl -
1.kolo: Zorić, Perrin, (SRB,SUI) - Larriere, Ramialison (FRA,FRA) 6:3, 6:7(5), 12:14

________________________________________________________________

ITF CASABLANCA (MAR) šljaka 15.000 dolara

1.kolo, singl: David Savić - Bastian Knittel (GER) 2:6, 6:4, 3:6

Dubl -
1.kolo: (4) Savić, A.Balazs (SRB,HUN) - Knittel, Marti (GER,ESP) 7:5, 6:4
Četvrtfinale: (4) Savić, A.Balazs (SRB,HUN) - Kellner, Klizan (HUN,SVK)

________________________________________________________________

ITF KAARST (GER) dvorana - tepih 15.000 dolara
 
1.kolo, singl:(LL) Dušan Lajović - (q) Mislav Hizak (CRO) 4:6, 5:7

_________________________________________________________________

ITF EILAT (ISR) tvrda podloga 10.000 dolara

1.kolo, singl:(Q) Arsenije Zlatanović - Laurynas Grigelis (LTU) 6:4, 3:6, 6:1
2.kolo, singl:(Q) Arsenije Zlatanović- (1) Josh Goodall (GBR) 2:6, 3:6

____________________________________________________________________

TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR
TARBES (FRA) dvorana - tvrda podloga DO 14 GODINA, KATEGORIJA 1

Devojčice -
1.kolo, singl: Mina Marković - (16) Francoise Abanda (CAN) 7:5, 1:6, 3:6
              (Q) Ivana Jorović - (7) Ioana Ducu (ROU) 6:3, 6:2
              Dejana Radanović - Monika Stanikova (SVK) 5:7, 4:6
2.kolo, singl:(Q) Ivana Jorović - (q) Ana Konjuh (CRO) 6:0, 7:5
3.kolo, singl:(Q) Ivana Jorović - (WC) Oceane Dodin (FRA) 0:6, 2:6

Dečaci -
1.kolo, singl: Petar Čonkić - (9) Alexandr Chepelev (RUS) 6:4, 3:6, 5:7


Vemić u osmini finala dublova AO

Datum objave: 23.01.2010. // Kategorija: Vesti

Dušan Vemić - foto: Srđan Stevanović  

Srpski teniser Dušan Vemić u paru sa predstavnikom Hrvatske Ivom Karlovićem zabeležio je i drugu pobedu u dubl konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Australije. Za plasman u osminu finala kombinacija Vemić – Karlović borila se sa australijskim dublom Hensen – Džouns. Do pobede i prolaza u narednu rundu prvog gren slem takmičenja u sezoni 2010. srpsko-hrvatski par došao je nakon velike borbe i rezultata 3:6, 7:5, 7:5.
Za ulazak u četvrtfinale Vemić i Karlović će snage odmeriti sa petim nosiocima, dubl kombinacijom Kubot – Marah (POL/AUT).
Vemiću je učešće na gren slem turniru u Melburnu prvi turnir u takmičarskoj 2010. godini. Pripreme za ovu sezonu odradio je na Floridi (sa Ilijom Bozoljcem) i jednim delom u Las Vegasu. 

“Pripreme su bile sjajne, atmosfera bolja nego ikada, pridružio nam se i Roko Karanušić. Sjajno sam se pripremio, skoro tako da mogu ponovo singl karijeru da započnem! Pošto mi je rang slabiji (88. mesto na ATP listi u dublu), nisam bio siguran da bih ušao u glavne žrebove na turnirima pre Otvorenog prvenstva Australije, tako da sam ostao u Las Vegasu i nastavio pripreme trenirajući sa Nenadom Živkovićem” – objašnjava Vemić i nastavlja:
”Što se tiče takmičarske 2010, smatram da ako iskoristim šanse koje mi se ukažu, da može biti izuzetna sezona. Samo se nadam zdravlju, a ostalo će biti po zasluzi. Pokušaću sa Karlovićem da igram što više turnira ove sezone” – zaključio je Vemić, srpski teniser koji je dres reprezentacije u Dejvis kupu oblačio 29 puta i zabeležio 20 pobeda.

Vemić ima veliki broj titula i finala u dubl konurenciji (čelindžeri, fjučersi), polufinala i četvrtfinala ATP takmičenja. Ipak  veliki rezultati u igri parova došli su 2008. godine: osvojio – čelindžere (Majami, Sanrajz, Kremonu, Vako), finala čelindžera (Drezden, Bordo, Lubok, Luzvil), igrao polufinale Rolan Garosa u paru sa Brazilcem Brunom Soarešom sa kojim je stigao i do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Amerike. Finale dubla ATP turnira u Los Anđelesu odigrao je u paru sa Amerikancem Parotom. Svi ovi uspesi doneli su Dušanu i najbolji rang u dublu u dosadašnjoj karijeri – 31. mesto na ATP listi.
Iako je akcenat u 2009. stavio na takmičenje u dublu, kada je imao šansu da uđe u kvalifikacije ATP turnira u singlu, igrao ih je i to veoma uspešno. Na ATP turnirima u Los Anđelesu, Bukureštu i Nju Hejvenu stigao je do finala kvalifikacija, pobedivši i čuvenog Francuza Rišara Gaskea.

Datum rođenja: 17. jun 1976. godine – Zadar
Igra desnom rukom.
Prebivalište: Beograd
ATP rejting: dubl –88. ( 31 -  najbolji rang zabeležio 12. januara 2009. godine) singl – 827. (146 - najbolji rang zabeležio 25. februar 2008. godine),
Visina: 1,90
Težina: 92
Profesionalac od 1995. godine


 


REZULTATI od 18. do 24.01.2010.

Datum objave: 19.01.2010. // Kategorija: Vesti

ITF LUTZ (FL,USA) šljaka 25.000 dolara

1.kolo, singl:(WC) Teodora Mirčić - (2) Angela Haynes (USA) 7:6, 3:7, 7:5

2.kolo, snigl: (WC) Teodora Mirčić - (SE) Ajla Tomljanović (CRO) 4:6, 2:6

Dubl -
1.kolo: Mirčić,Kosinska (SRB,POL) - Castano, Haynes (COL,USA) 7:5, 1:6, 10:2

Četvrtfinale: Mirčić, Kosniska (SRB,POL) - Ani, Miyamura (EST,JPN) 3:6, 1:6
__________________________________________________________________

ITF STUTTGART (GER) dvorana - tvrda podloga 10.000 dolara

1.kolo,singl:(q) Dušan Lajović - (6) Bastian Knittel (GER) 1:6, 5:7
             Ivan Bjelica - (4) Andrey Kuznetsov (RUS) 6:4, 1:6, 4:6

Dubl -
1.kolo: Bjelica, Hizak (SRB,CRO) - Lajović, Tošić (SRB,MNE) 6:3, 6:7, 7:10

Četvrtfinale: Lajović, Tošić (SRB,MNE) - (1) Kuznetsov, Matsukevitch (RUS,RUS) 6:3, 6:3

Polufinale: Lajović, Tošić (SRB,MNE) - Bloemke, Meigel (GER,GER) 1:6, 1:6

_________________________________________________________________

ITF HOLLYWOOD (FL,USA) šljaka 10.000 dolara

1.kolo, singl: (q) Vladimir Obradović - (8) Matej Bocko (SVK) 6:7, 4:6 

Dubl-
1.kolo: Obradović, Paukku (SRB,FIN) - (4) Garza, Nunez (MEX,USA) 3:6, 4:6

_________________________________________________________________________

ITF CALA MILLOR (ESP) šljaka 10.000 dolara

1. kolo, singl: (5) David Savić - Pablo Martin-Adalia (ESP) 6:7(5), 1:6
Dubl -
Četvrtfinale: (1) Savić, Trusendi (SRB,ITA) - Diez, Gonzalez-Jimenez (ESP,ESP) 6:3, 0:6, 7:10

____________________________________________________________________________

ITF PREROV (CZE) dvorana - tepih JUNIORSKI TURNIR, G1

Devojke -
1.kolo, singl: (7) Natalija Kostić slobodna
                    (14) Jovana Jakšić slobodna
2. kolo, singl: (7) Natalija Kostić - Mukhabbat Saidova (RUS) 6:2, 2:6, 7:5
                     (14) Jovana Jakšić - (q) Anna Smolina (RUS) 6:2, 6:4
3.kolo, singl: (7) Natalija Kostić - (10) Ilona Kremen (BLR) 2:6, 2:6
                     (14) Jovana Jakšić - (q) Petra Uberalova (SVK) 6:3, 6:2
Četvrtfinale: (14) Jovana Jakšić - (5) Margarita Gasparyan (RUS) 6:4, 6:3
Polufinale: (14) Jovana Jakšić - (2) Magda Linette (POL) 2:6, 3:6

_________________________________________________________________________

ITF BARRANQUILLA (COL) šljaka JUNIORSKI TURNIR, G1

Devojke -
1.kolo, singl: (11) Saška Gavrilovska slobodna
2.kolo, singl:  (11) Saška Gavrilovska - Isaura Enrique Aguilar (PAR) 2:6, 6:3, 7:5
3.kolo, singl: (11) Saška Gavrilovska - Silvia Albano (ITA) 6:3, 6:4
Četvrtfinale: (11) Saška Gavrilovska - (1) Monica Puig (PUR) 7:6, 1:6, 4:6
Dubl -
Polufinale: (4) Gavrilovska, Kovinić (SRB,MNE) - (2) Mestach, Schuurs (BEL,NED) 2:6, 2:6