Arhiva vesti - Sve vesti

Ekipna takmičenja do 14 godina za 2018.

Datum objave: 30.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Srbije i ove godine organizuje Ekipno prvenstvo u konkruenciji do 14 godina.
 
Takmičenje se sastoji iz dva dela, kvalifikacioni (igra se po regionima) i finalni turnir. U periodu od 31.05 - 02.06.2018. će se održati kvalifikacioni deo Ekipnog takmičenja Srbije u konkurenciji do 14 godina. 
 
Kvalifikacije se održavaju u okviru regiona. Ukupan broj prijavljenih muških ekipa je 17 u četiri regiona.
 
Ukupan broj ženskih ekipa je 13 u četiri regiona
 
Takmičenja se održavaju u sledećim klubovima:
 
Teniski savez Vojvodine: TK KIKINDA - dečaci, TK MLADOST - devojčice
 
Teniski savez Beograda: TK TOP TEN - dečaci, TK WHITE STAR - devojčice 
 
Teniski savez Istočne Srbije: TK Kostić - dečaci, TK TAŽ - devojčice
 
Teniski savez Zapadne Srbije i Šumadije: prijavljena jedna muška i jedna ženska ekipa (takmičenje u tom regoinu je otkazano)
 
Ekipe se u okviru kvalifikacija bore da obezbede učešće na finalnom turniru u kome može da bude najviše osam ekipa.
Pobednici kvalifikaciong turnira automatski učestvuju u finalu (ukupno četiri ekipe). Pored pobednika kvalifikacionih turnira ekipe mogu da izbore finalni turnir kao finalisti kvalifikacionog turnira (najviše četiri ekipe) pod uslovom da imaju bar jednu pobedu na kvalifikacionom turniru.
Ako jedna ili više ekipa finalista NEMA bar jednu pobedu njegovo ili njihova mesta će zauzeti najbolje rangirana ekipa/e iz drugih regiona pod
uslovom da imaju barem JEDNU pobedu na regionalnom ekipnom takmičenju. U slučaju istog broja bodova u rangiranju, ekipa se određuje žrebom. Ako ne postoji ekipa sa jednom pobedom, mesto na finalnom turniru ostaje upražnjeno.
 
Svi mečevi se računaju za rang listu Teniskog saveza Srbije.
 

Senka i Dušan osvojili I kategoriju do 18 u Sapcu

Datum objave: 30.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sunrise u Šapcu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniorke i juniore, prva kategorija. 

U konkurenciji juniorki trijumfovala je Senka Deletić koja je u finalu savladala Mirjanu Ragastovac 6:3, 7:5. U polufinalu Senka je nakon velike borbe stigla do pobede nad Vanjom Vidanović 6:3, 6:7(4), 7:6(4), dok je Mirjana bila bolja od Lucije Josipović 6:1, 7:5. 

Kod juniora pobedu je odneo Dušan Milanović savladavši u finalu Andreja Jovanovića 6:4, 6:3. U polufinalu Dušan je bio bolji od Aleksandra Mihailovića 6:3, 6:3, dok je Andrej pobedio Dušana Obradovića 6:4, 6:3. 

 


Seminar TSS za D licencu - teniski program Evolution Kids Tennis

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
Teniski Savez Srbije organizuje obuku trenera za rad sa decom uzrasta do 10 godina, za sticanje D licence. Od 2015. godine Teniski Savez Srbije uveo je teniski program Evolution Kids Tennis kao oficijalni program na nivou cele države.
 
Iskreno verujemo da je ETK najpotpuniji program za decu ikada kreiran. Iza programa postoji višegodišnje iskustvo u radu iz ove oblasti. Usmeren je na razvoj osnovnih veština koje omogućuju igraču da zaista igra tenis koristeći se adekvatnim i prilagođenim rekvizitima. Ovim programom omogućeno je da svi nauče da igraju tenis na jednostvan i prihvatljiv način. Kreirajući različite faze programa, od jednostavne ka kompleksnijim, organizujući adekvatno okruženje, omogućujemo najmlađim igračima da kroz ovakvu strukturu programa dostignu svoj maksimalni potencijal, kroz postizanje uspeha na svakom nivou. Kroz program se kod dece stvara baza za budući uspeh i stvara ljubav prema sportu za ceo život.
 
Licenciranje je potpuno besplatno, za sve trenere i klubove koji žele poslati svoje trenere na obuku.
Licenciranje je u formi seminara i nema polaganja ispita, već se samo vrši obuka trenera za spovođenje programa po klubovima.
Uslov za licenciranje je završena srednja škola (diploma srednje škole) i da je polaznik punoletan (18 godina i stariji).
 
Licenciranje će se održati na terenima TC “Novak”. Datum odžavanja licenciranja je 16. i 17. jun. 2018. godine. 
 
Svi treneri obavezno da dođu u teniskoj opremi i da ponesu reket.
 
Oba dana satnica je ista: od 9 do 17 časova sa puzama za ručak i pauzama za odmor.
 
Prijava i informacije na e-mail : dejan.vukojicic@teniskisavez.com

Lukićevoj trofej u TK Marina Oasa

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Marina Oasa održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina za devojčice, druga kategorija. 

Šampionski trofej osvojila je Anastasija Lukić koja je u finalu savladala klupsku koleginicu (TK Haron) Anđelu Popović 6:1, 6:1. U polufinalu Lukićeva je pobedila Anđelu Ražnatović 6:3, 6:3, dok je Popovićeva bila bolja od Anastasije Alimpić 6:2, 6:1. 

U borbi za treće mesto trofej je osvojila Ražnatovićeva pobedom na Alimpićevom 6:1, 6:0. 


Todorovićeva i Dimitrijević pokorili Sombor

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Sombora u konkurenciji do 14 godina, prva kategorija za devojčice i dečake, održano je na terenima TK Žak. 

U konkurenciji devojčica trijumfovala je Dejana Todorović savladavši u finalu Anđelu Lazarević 7:6(3), 1:6, 6:0. U polufinalu Dejana je pobedila  Doroteu Milosavljević 7:6(3), 6:1, dok je Anđela savladala Dunju Marić 4:6, 6:2, 7:6(5). 

Pobedu kod dečaka je odneo Lazar Dimitrijević koji je u finalu pobedio Sašu Markovića 6:4, 6:3. U polufinalu Lazar je posle velike borbe stigao do pobede nad Matejom Gojkovićem 7:6(2), 3:6, 6:3, dok je Saša bio bolji od Marka Stojanova 7:6(2), 6:3. 


Bljesak Nikolića na Meridijani

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Novog Sada u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo za dečake, održano je na terenima TK Meridijana. 

Turnir je protekao u znaku Vanje Nikolića koji u proseku po meču nije izgubio više od dva gema. U finalu Vanja je pobedio Matiju Brajkova 4:2, 4:0. U polufinalu Nikolić je bio bolji od Darka Pozdera 4:1, 4:0, dok je Matija bez izgubljenog gema stigao do pobede nad Novakom Miloševićem 4:0, 4:0. 

Utešni turnir je osvojio Filip Miler pobedivši u finalu Stefana Novkovskog 2:4, 4:2, 7:2.  


Lara osvojila Top Ten

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 14 godina za devojčice, druga kategorija, održano je na terenima TK Top Ten. 

Pobednički pehar osvojila je Lara Stojanovski koja je u finalu savladala klupsku drugaricu (TK Dril) Sanju Đorđević 6:4, 4:6, 11:9. U polufinalu Lara je bila bolja od Maje Miščević 6:2, 6:2, dok je Sanja pobedila Nevenu Janošević 7:5, 6:4. 

Treće mesto osvojila je Miščevićeva savladavši Janoševićevu 6:1, 7:5. 


Darja na tronu, Zekić vicešampion u Pečuju

Datum objave: 28.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U mađarskom gradu Pečuj održano je Tennis Europe takmičenje u konkurenciji do 14 godina, za devojčice i dečake, druga kategorija. 

Kod devojčica šampionski pehar osvojila je talentovana i veoma perspektivna teniserka Srbije Darja Šuvirdjonkova koja tokom celog takmičenja nije izgubila ni set. Kao treći nosilac Darja je do titule došla pobedom u finalu nad Mađaricom, sedmim nosiocem Panom Bartom 6:3, 6:3. 

Kod dečaka sjajane rezultate za Srbiju ostvarili su Nikola Zekić koji je poneo naslov vicešampiona, kao i Krsta Petrović koji je osvojio treće mesto. U finalu Zekić je izgubio od Kineza He Zihenga 3:6, 0:6. 

Zekić je igrao i finale dubla u kome je u paru sa Kinezom Liu Le izgubio u borbi za trofej od kineskog para Lihao, Ziheng 0:6, 4:6. 


Stojanovićeva osvojila trofej u Baotou

Datum objave: 27.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Nina Stojanović osvojila je singl trofej u kineskom mestu Baotou, na takmičenju vrednom 60.000 dolara. 

Mlada gracija našeg "belog sporta" do šeste singl profi titutle stigla je bez izgubljenog seta. U samom finalu Nina je deklasirala protivnicu iz Kine, Shilin Xu 6:0, 6:4. 

Stojanovićeva je trenutno na 308. mestu WTA liste u singlu, pobeda u Baotou doneće joj značajan skok i veliki korak napred na povratku ka visinama gde je bila i koje želi i da prestigne. Najbolji rang Nine u singlu bio je 121. mesto na svetu, dok je u dublu trenutno 60. teniserka sveta. 


OTKRIVAMO: ŠTA SPAJA POZNATE SPORTISTE VANJU GRBIĆA I NENADA ZIMONJIĆA?

Datum objave: 27.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
Pored toga što Vladimir Grbić i Nenad Zimonjić važe za jedne od najboljih srpskih sportista, njih dvojicu je ovog vikenda spojila i zdravstveno - sportska akcija „Ispravi se i vežbaj“ u okviru koje su odbojkaš i teniser u atrijumu BIG FASHION centra održali besplatan trening za decu. 
 
U okviru ove akcije više od stotinu mališana imalo je priliku da im doktor Zdeslav Milinković, jedan od najboljih spinalnih hirurga, zajedno sa lekarima Instituta za ortopedsko - hirurške bolesti "Banjica" uradi pregled kičme i stopala, kao i da dobiju preporuku kome mogu da se jave ukoliko postoji neka vrsta deformiteta. Posebno oduševljenje dece, ali i roditelja, izazvao je dolazak naših proslavljenih sportista. Vladimir Grbić i Nenad Zimonjić strpljivo su se slikali sa mališanima, a nakon toga su održali i treninge na kojima su pokazali korisne i praktične vežbe.
 
„Jako je važno da deca što pre počnu da se bave sportom, ali ne sa ciljem da budu najbolji, već sa idejom da imaju zdravu fizičku aktivnost. Naš narod nema kulturu fizičke aktivnosti, kulturu zdravlja i kulturu održavanja sebe na način na koji je to zaista dobro. Nije dovoljno da, na primer, jednom mesečno odigrate partiju fudbala. Fizička aktivnost treba da postane sastavni deo vaše svakodnevice i vašeg poimanja sebe“, istakao je odbojkaš Vladimir Grbić i dodao da bi deca do šeste godine trebala da se bave sportovima kao što su plivanje, gimnastika ili atletika, dok u kasnijim godinama mogu da krenu da se bave i sportovima koji uključuju loptu.
 
Teniser Nenad Zimonjić je na događaj došao sa porodicom, a zatim je uz asistenciju sina, na posebnom teniskom terenu, više od pola sata igrao tenis sa prisutnima i pokazivao im osnove ovog sporta. 
 
 „Ispravi se i vežbaj je divna akcija koju sam sa zadovoljstvom podržao. Ovo je sjajna prilika da se deca pregledaju i u ranom dobu ustanove kakva su im stopala, kičma i držanje. Redovni pregledi i prevencija su 99 odsto rešenja problema sa kičmom. Nije važno kojim se sportom deca bave, važno je da se igraju i druže, makar i ispred zgrade, samo da budu što aktivnija“, rekao je poznati teniser.  
 
Ovaj zdravstveno sportski program podržali su i mladi karatisti iz Shoto karate kluba, kao i Teniski savez Srbije i Teniski savez Beograda.