Arhiva vesti - Sve vesti

Lola Radivojević je šampion posebnog kova. Vredna, vedra, hrabra, ambiciozna, fajter, takmičar pre svega, devojčica koja hrabro korača ka svom cilju. Poput pčelice radilice, mirna i radna, posvećena je pozivu koji je izabrala, od samih takmičarskih početaka nametnula se kao jedan od najozbiljnijih i najnezgodnijih takmičara za protivnike gde god se pojavi u žrebu, što dokazuju i brojni trofeji u njenoj kolekciji, među kojima i trofeji namenjeni šampionu države.  Iz godine u godinu Radivojevićeva ide uzlaznom putanjom, a njen raskošni talenat konstantno dobija na potvrdi i da je vanserijski. Start kalendarske 2021. za najbolju juniorku Srbije Lolu Radivojević značio je proslavu 16 rođendana, ali i najbolji plasman na ITF juniorskoj listi sveta gde je obezbedila 79. poziciju i jedina je predstavnica Srbije među top 100 juniorki sveta.  
Mali broj teniskih pregalaca može se pohvaliti da mu je sezona 2020. bila pozitivnog ishoda, da mu je donela lepe i uspešne trenutke u karijeri. Ipak ima i onih koji su se uhvatili u koštac i sa tim što se pola sezone bilo na pauzi, čekajući da takmičenja ponovo krenu nakon prvog talasa virusa korona koji je paralisao ceo svet. Lola je među tim herojima koji su uspeli da pobede i pauzu i neizvesnost i sve prepreke koje je iznedrila protekla godina. 
U toku međunarodne takmičarske pauze mlada i velika nada srpskog tenisa igrala je turnire iz kalendara TSS Toura gde je snage odmerila sa znatno starijim i iskusnijim protivnicama i gde je nizala sjajne pobede koje su joj dale vetar u leđa i samopouzdanje da u nastavku sezone bljesne u punom sjaju. 
Zalet za fantastični niz pobeda koje je ostvarila na ITF takmičenjima u Alanji i Istanbulu u septembru mesecu imala je u Novom Sadu gde je osvojila naslov vicešampiona u dublu na turniru J2 kategorije. Odlazak u Tursku je za Lolu bio put u visine i nove pehare iz kolekcije ITF juniorskih takmičenja. U Alanji okitila se duplom krunom (singl i dubl), usledio je turnir u Istanbulu gde je pravo iz aviona otišla na teren i nastavila da seje pobede. Takmičenje u gradu na Bosforu završila je sa dva pehara vicešampiona odigravši za dve nedelje 20 mečeva. 
“Korona  virus je puno izmenio teniski život, posebno put razvoja jednog junior. Nije bilo puno turnira i prilika, ali mi smo imali tu sreću i privilegiju da nam je TSS organizovao seriju turnira gde su igrale jake igračice, WTA igračice, tu su bila i klupska takmičenja gde sam sa kolegnicima iz TC Novak osvojila i juniorsku i seniorsku klupsku titulu prvaka Srbije. Igrala sam i završni Masters gde sam bila najmlađa učesnica. Bilo je to ipak sjajno leto za srpski tenis. U 2021. moramo biti fleksibilni, strpljivi, svako treba čekati svoju šansu, a sa velikim radom, trudom i verom u sebe sve je moguće”.  
 

Odluka TO TSS u vezi turnira iz Kalendara TSS koji će se održati 16.01.2021.

Datum objave: 04.01.2021. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor TSS na elektronskoj sednici održanoj 04. januara 2021. godine, doneo je sledeću 
 
                                              O D L U K U (ovde
 
1. Dodeljuju se turniri u konkurenciji do 14 godina  iz Kalendara TSS sa početkom 
    16.01.2021. godine TK "Stari Grad" Šabac u muškoj konkurenciji, i TK "Haron" iz 
    Beograda u ženskoj konkurenciji.
2. U skladu sa Pravilnikom o takmičenjima za 2021. godinu
   - prijave se šalju do 12.01. (utorak)
   - odjave se šalju  do 13.01.  (sreda),
   - konačan status se objavljuje 14.01. (četvrtak)
   - žreb i rasporedi mečeva se objavljuju u petak 15.01.2021.
   - Žrebove i rasporede igranja će napraviti sudije koje će biti delegirane da sude
     navedene turnire     
3.  Zbog tehničkih problema sa sajtom Teniskog saveza Srbije PRIJAVE SLATI ISKLJUČIVO 
    NA MEJL  prijavaiodjavatss@gmail.com  
4. Iz istog razloga žrebovi i rasporedi igranja će se objaviti na sajtovima: TSS (ako tehničke 
    mogućnosti dozvoljavaju), Teniskog  saveza Beograda, Vojvođanskog teniskog saveza i 
    Teniskog saveza Istočne Srbije.
5. Ovu odluku objaviti na Sajtu TSS i dostaviti svim Regionima i klubovima u Srbiji.
 
         
   
 
 
                                                                                                                                       predsednik Takmičarskog odbora
                                                                                                                                                                 Dušan Milojković
 

SREĆNA NOVA 2021. GODINA!

Datum objave: 01.01.2021. // Kategorija: Domaća scena

Srećnu i uspešnu 2021. godinu na svim životnim poljima želi vam Teniski savez Srbije! 


NOVI ZIMSKI KALENDAR TAKMIČENJA 2020/21

Datum objave: 30.12.2020. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani,
 
Takmičarski odbor je na elektronskoj sednici doneo sledeću
 
O D L U K U (ovde
 
1. Donosi se novi Zimski Kalendar takmičenja Teniskog saveza Srbije.
2. Rok za učestvovanje na konkursu je 15. januar 2021. godine.
3. Obzirom da se ove godine ne organizuju Winter cup-ovi Tennis Europe, za organizaciju turnira mogu da učestvuju klubovi koji imaju i drugu podlogu. Uslov da bi klubovi mogli da učestvuju je da hale ispunjavaju minimalne uslove u pogledu uslova za igru (visina hale, grejanje i sl.).
4. Ukoliko se za organizaciju Zimskog prvenstva Srbije prijavi samo jedan klub koji nema dovoljno terena, taj klub mora da naglasi da je saglasan da se prvenstvo održi u dva vikenda.
5. Ovu odluku objaviti na Sajtu TSS i poslati svim klubovima.
 
Predsednik TOTSS
Dušan Milojković

NERADNI DANI TENISKOM SAVEZ SRBIJE U VREME NOVOGODIŠNJIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA

Datum objave: 29.12.2020. // Kategorija: Domaća scena
Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika Teniski savez Srbije neće raditi u periodu od 01.01.2021. godine do 11.01.2021. godine.
 
Prvi radni dan posle praznika je ponedeljak, 11.01.2021.godine.
 
Neradni dani u Republici Srbiji zbog novogodišnjih i božićnih praznika su 1. i 2. januar (zbog Nove godine) i 7. januar (zbog Božića).

Svetska antidoping agencija objavila novu listu zabranjenih supstanci koja stupa na snagu 1. januara 2021.

Datum objave: 28.12.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Poštovani,
 
Svetska antidoping agencija (WADA) objavila je novu listu zabranjenih supstanci koja stupa na snagu 1. januara 2021. godine. 
 
Molimo Vas da sa svojim doktorima proverite da li se neki od suplemenata ili medikamenata koje koristite nalazi na listi.
 
Spisak zabranjenih sredstava nalazi se na sledecem linku 
 

 

 

Teniski klub Spartak dobitnik nagrade Jovan Mikić Spartak

Datum objave: 26.12.2020. // Kategorija: Domaća scena
Upravni  odbor  Sportskog  saveza  Vojvodine  na  sednici  održanoj 15.12.2020.godine  doneo je Odluku  o  dobitnicima  nagrade  ''Jovan  Mikić  Spartak'' za 2020.godinu,  najznačajnijeg sportskog priznanja u AP Vojvodini.  Na osnovu  postignutih  rezultata  i  ukupnog  doprinosa  sportu  Vojvodine,  jedan  od ovogodišnjih laureata Nagrade je Teniski klub “Spartak” iz Subotice.  Svečana dodela najprestižnijeg sportskog priznanja u Vojvodini obavljena je 24. decembra u velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine u Novom Sadu.    
Nagrada Jovan Mikić Spartak za 2020 godini za najbolji sportski kolektiv pripala je Teniskom klubu Spartak, aktuelnim seniorskim prvacima Srbije. Teniski klub Spartak je ove godine odbranio šampionsku titulu, a ističe se i u radu sa mlađim selekcijama. Njihovi teniseri su državni prvaci u nekoliko selekcija u mlađim kategorijama. I ove godine su uspšeno organizovali niz tensikih turnira za mlađe kategorije.   
Predsedniku kluba Milanu Vučkoviću nagradu je uručio uručio Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine.
 

Novak Đoković 300 nedelja na čelu ATP liste

Datum objave: 21.12.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Teniski savez Srbije upućuje čestitke najboljem teniseru sveta i Srbije Novaku Đokoviću povodom istorijskog trenutka koji beleži ove nedelje, ne samo u ličnoj sportskoj biografiji već i istoriji svetskog "belog sporta". Ovog ponedeljka prvi teniser sveta, naš Novak počeo je jubilarnu 300. nedelju na prvom mestu ATP liste.
Teniskog asa planete, jednog od najtrofejnijih tenisera u istoriji ovog sporta, našeg Novaka  još 11 nedelja deli od obaranja rekorda koji drži švajcarski teniser Rodžer Federer, koji je 310 nedelja bio na svetskom vrhu. U naredna dva i po meseca Đoković bi mogao da prestigne Švajcarca. Jedina dva tenisera u istoriji koji su došli do ovih dostignuća su upravo Novak i Rodžer. 
Đoković šesti put u karijeri godinu završava na čelnoj poziciji ATP liste i trenutno ima 2.180 bodova više od drugoplasiranog Nadala.
 

U foto finišu smo košmara, odnosno kalendarske i u maloj meri za sportiste takmičarske 2020. koja je iznedrila savremenu pošast, virus korona koji je paralisao planetu i oduzeo na hiljade ljudskih života. Još uvek se budimo sa bojazni šta donosi novi dan i u kojoj dozi će biti koronom okupan. Iskustvo korona bolesti doživeo je na žalost i mladi reprezentativac Srbije, 17-godišnji Stefan Popović, jedan od krojača bronze za Srbiju sa Svetskog ekipnog prvenstva (konkurencija do 16) održanog 2019. na Floridi. Srećom Popović je kroz korona zlo prošao bez posledica i sa blažim simptomima, ali zbog svega tenis je morao na pauzu. 
“Čuvao se čuvao i na kraju uplivao i ja među pozitivne na koronu. Zaista nikome za poželeti da prođe kroz taj pakao, kroz neizvesnost da li će i koliko bolest ostaviti posledica na organizam. Strepnja i pitanje da li će sve ikada biti kao pre neprestano su me proganjali, od prvog dana kada mi je saopšteno da imam koronu, sve do trenutka kada je došao test koji je značio da sam negativan i da opet mogu ići za normalnim životom. Sreća me je pogledala, prošao sam bez posledica. Već sam krenuo na lagane treninge, na teren koja nama teniserima život znači. Kroz glavu mi je prolazilo svašta, da li ću ikada više udarati loptu svim onim žarom kojim uvek igram. Eto hvala Bogu, vraćam se i sve ide na dobro svojim tokom. Pobedio sam koronu, na redu su teniske pobede” – objašnjava mladi teniska nada Srbije Popović. 
Poznat po vrednoći, raskošnom talentu, odlikama istinskog šampiona Popović se i kroz mukotrpnu 2020, koja je donela višemesećno otkazivanje takmičenja i treninga, može se reći normalog života sportiste, borio na teniskim frontovima kada god mu se ukazala šansa. 
 

Odluka Takmičarskog odbora TSS u vezi povratka takmičenja u Srbiji

Datum objave: 18.12.2020. // Kategorija: Domaća scena

Na osnovu člana 26.  Statuta Teniskog saveza Srbije, Takmičarski odbor TSS je na elektronskoj sednici održanoj dana 18.12.2020. godine, usvojio sledeću

 

O D L U K U (ovde

 

 

Član 1.

 

Takmičenja iz zimskog kalendara Teniskog saveza Srbije, mogu se odigravati od 23. 12.2020. godine.

 

Član 2.

 

 

Preporučuje se regionalnim savezima u sastavu TSS, da razmotre odluku o nastavku takmičenja, a u skladu sa epidemiološkom situaciju u njihovom regionu.

 

Ukoliko regionalni savezi u sastavu TSS odluče da u navedenom periodu održe tamičenja iz regionalnih kalendara, dužni su da osiguraju sprovođenje  mera prevencije protiv zaraze virusom  COVID-19,  u skladu sa odredbama ITF Protokola za povratak međunarodnom tenisu, smernicama i preporukama Teniskog saveza Srbije, kao i svim relevantnim propisima nadležnih državnih organa Republike Srbije, i lokalnih samouprava.

 

Član 3

Međunarodni turniri iz Kalendara TE i ITF čiji je organizator TK ,,Crvena Zvezda''  02. odnosno 09. januara 2021. godine održaće se u skladu sa odlukama ovih organizacija o nastavku takmičenja.

 

Član 4

 

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja na internet stranici TSS.

 

U Beogradu, dana 18.12.2020. godine                                             Predsednik TO

                                                                                                        Dušan Milojković