Arhiva vesti - Sve vesti

Srbija otputovala u Portugaliju

Datum objave: 05.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije otputovala je u Portugaliju, gde je u Oejresu od 8. do 13. aprila očekuju dueli u Prvoj grupi Evro-afričke zone za plasman u plej-of. Selektor Dušan Vemić je, na nikad jači turnir Prve grupe Evroafričke-zone, poveo Miu Ristić (334. na VTA listi u singlu, i bez plasmana u dublu), Lolu Radivojević (369, 922),  Elenu Milovanović (488, 499), Aleksandru Krunić (530, 109) i Ninu Stojanović (-, -).
 
Srbija, 25. na svetu, kao treći nosilac u žrebu, iza Austrije (22) i Letonije (24), biće lider C grupe, a na žrebu 7. aprila dobiće po rivala iz drugog šešira u kome su Holandija (26), Mađarska (27) i Švedska (28), trećeg koji čine Turska (33), Bugarska (34) i Grčka (44), kao i četvrtog gde su smeštene selekcije Norveške (48), domaćina Portugalije (50) i Danske (51).
 
Igraće se u tri grupe, po raund-robin sistemu, a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe. Tri drugoplasirane ekipe igraće po raund-robin sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evro-afričku zonu.
 
Prve zvezde turnira biće sedma na VTA listi Marija Sakari iz Grčke i 10. na planeti, Jelena Ostapenko iz Letonije, a slavu može da im ukrade bivša broj jedan Karolina Voznijacki, koja će biti druga igračica Danske. Iz prvih 100 na svetu igraće još Viktorija Tomova za Bugarsku i Klara Tauson za Dansku.
 
Sve reprezentacije došle su u najjačim sastavima, jer je za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu neophodno upisati meč u Bili Džin King kupu za nacionalni tim.  

Priznanje ITF za WTT J30 Zlatibor

Datum objave: 04.04.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Svetski teniski juniorski tur je pokrenuo Program priznaja za organizatore turnira i već na samom početku jedna od nagrada dolazi u Srbiju! Za sjajnu organizaciju WTT J30 turnira na Zlatiboru septembra 2023. godine, za koje su dobili same pohvale od svih učesnika, nagrađeni su organizator TK Zlatibor Springs i Miloš Dedić.
ITF juniorski tur će i obeležiti posebnom zvezdicom turnir u svom kalendaru, što će doneti i na eksluzivitetu prilikom prijave takmičara. Teniski savez Srbije se priključuje čestitkama za prvu nagradu ove vrste koja je dodeljena članu TSS.
 

Lena je pravi viner

Datum objave: 02.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Lena Veljović iz Starog Košutnjaka trijumfovala je na SRB grand priju za devojčice do 14 godina na terenima TK Viner u Beogradu. Salupila je 80 bodova, ispred Anje Bajšanski iz Kikinde i imenjakinje Lene Khalil iz TK Đukić, koje su došle do 60 bodova.
 
 

Ognjenu prija Topako

Datum objave: 01.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Ognjen Jagrović slavio je na OP Beograda na terenima TK Topako u Beogradu. Bio je najuspešniji u konkurenciji do 18 godina  među 13 takmičara.
 

Milici trofej bez borbe

Datum objave: 01.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Milica Ćapin, druga kosturašica OP Pančeva na terenima TK Popkourt za devojčice do 14 godina, slavila je na turniru, pošto joj je finale bez borbe predala prva kosturašica Anđela Šćopulović. Treće mesto pripalo je Anji Asović i Nikolini Pešić.
 

Nikola pozlatio Pančevo

Datum objave: 01.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Prvi kosturaš Nikola Jotić slavio je u na OP Pančeva na terenim TK Popkourt jer je u finalu bio bio bolji od Marka Labudovića 7:5, 6:2. Treće mesto pripalo je Nikoli Laketiću i Pavlu Georgijevu, u konkurenciji dečaka do 14 godina.
 

Liu i tandem Luka najbolji na OTK

Datum objave: 01.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Liu Boju je bio najuspešniji, a iza njega su se plasirali Luka Mitrović i njegov imenjak Luka Arsić na turniru dečaka do 18 godina održanom u Beograu na terenima OTK.
 

Anin Klasiks

Datum objave: 01.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Devojke do 18 godin igrale su turnir na TK Klasiks. Najuspešnija je bila Ana Božilović iz Harona sa 60 bodova, a 15 manje su sakupile Čardson stela Vujošević i Anina klupska drugrica Dunja Milić.
 
 
 

Miličin Forhend

Datum objave: 01.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Milica Antić (PRM) bila je najuspešnija takmičarka turinir na TK Forhend u Beogradu u konkurenciji devojčica do 14 godina sa 40 bodova. Iza nje sa 10 bodova zaostatka takmičenje su završile Kaja Rivas Miko (PZA) i Natalij Sulaver (ELT).
 
 

Nikolina Banjica

Datum objave: 01.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Talentovani Nikola Radić, član OTK Beograd bio je najuspešniji na OP Beograda na terenima TK Banjica u Beogradu, u konkurenciji dečaka do 14 godina.