Arhiva vesti - Sve vesti

"Priručnik za roditelje" - Antidoping agencija Republike Srbije

Datum objave: 28.10.2019. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani, 

"Priručnik za roditelje"  Antidoping agencije Republike Srbije sa najnovijim sadržajem, koji je kreiran u svrhu informisanja roditelje o problemima dopinga i kako ih prevazići, možete naći i pogledati ovde 

Hvala. 
 

Dunja i Mihailo osvojili OP Novog Sada do 12

Datum objave: 24.10.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Vojvodina održano je Otvoreno prvenstvo Novog Sada u konkurenciji devojčica i dečaka do 12 godina. 

Naslov šampiona u konkurenciji devojčica ponela je Dunja Kulpinac koja je u finalu savladala Jefimiju Dimitrijević 7:5, 6:2. U polufinalu Dunja je bila bolja od Teodore Vlajić 6:3, 6:1, dok je Jefimija pobedila Emiliju Miljković 6:4, 6:3. 

Kod dečaka trijumfovao je Mihailo Topić pobedivši u finalu Strahinju Albijanića 6:1, 6:1. U polufinalu Mihailo je bio bolji od Vanje Nikolića 6:3, 6:3, dok je Strahinja savladao Stefana Nikolića 6:2, 4:6, 10:4. 


Pravilnik o rangiranju klubova

Datum objave: 22.10.2019. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani, 

novi pravilnik o rangiranju klubova na jedinstvenoj rangi listi TSS donešen na sednici Upravonog odbora TSS (održanoj 17.10.2019) možete pogledati ovde 

Teniski savez Srbije 


Pisariću Masters TSS u konkurenciji do 16 za 2019.

Datum objave: 21.10.2019. // Kategorija: Domaća scena

Završni Masters Teniskog saveza Srbije u konkurenciji do 16 godina za dečake održan je na terenima TK Meridiana u Novom Sadu. 

Šampionski pehar osvojio je Aleksa Pisarić koji je u borbi za tron pobedio Bogdana Bukaricu 6:4, 6:2. U polufinalu Aleksi je meč bez borbe predao Stefan Malbaša, dok je Bukarica savladao Vanju Vojinovića 6:2, 5:7, 6:1. 

Treće mesto pripalo je Vojinoviću. 


Dušica i Jovan osvojili Masters TSS u konkurenciji do 12 godina

Datum objave: 21.10.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Meridiana u Novom Sadu održan je završni Masters TSS za 2019. u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake. 

U konkurenciji devojčica pobedničko postolje osvojila je Dušica Popovski koja je u finalu bila bolja od Teodore Kostović 6:0, 6:0. U polufinalu Dušica je savladala Katarinu Milošević 6:4, 6:4, dok je Teodora pobedila Stelu Džimović 6:2, 6:2. 

U borbi za treće mesto Katarina je pobedila Stelu 7:5, 6:0. 

Kod dečeka naslov šampiona poneo je Jovan Bjelobrk pobedivši u finalu Aleksandra Žikića 6:1, 6:0. U polufinalu Jovan je bio bolji od Alekse Mirkovića 7:5, 6:4, dok je Aleksandar savladao Nikolu Matovića 6:4, 6:3. 

Treće mesto osvojio je Mirković pobedivši Matovića 6:4, 6:4. 


Selektor Zimonjić objavio spisak igrača za finali turnir Dejvis kupa u Madridu

Datum objave: 21.10.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Snažna Srbija u pohodu na novu „salataru“
 
U ITF (Međunarodna teniska Federacija) danas su stigli spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatacija računaju u predstojećim susretima finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa koji će biti održan od 18. do 24. novembra 2019. godine u Madridu u čuvenom teniskom centru „kaha mahika“.
 
Selektor MTS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Novak Đoković (1. mesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (46), Viktor Troicki (159) i Janko Tipsarević (219). 
 
Prvi pogled na selekciju Srbije govori o snazi i moći kojom raspolaže i da je jedan od glavnih kandidata za osvajanje „salatare“ za koju će se u Španiji boriti 18 ekipa. „Dream team“ Srbije iz 2010. kada je pod svodovima beogradske Arene osvojen Dejvis kup trofej ponovo je na okupu. Zlatna četvorka (Đoković, Troicki, Tipsarević, Zimonjić koji je sada u ulozi selektora), Lajović koji je igrao finale Dejvis kupa 2013. i jedna od najjačih karika našeg tima poslednjih godina Krajinović, u pohod na novi trofej kreću iz Grupe A gde će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana. 
„Lepo je da ćemo se okupiti u ovom sastavu, ja kao selektor u ovoj ulozi, a ono što je zagarantovano kao i uvek do sada su sjajna atmosfera i veliko drugarstvo među svim igračima. Najvažnije je da se podigne forma što je moguće više do početka takmičenja, da igrači ostanu zdravi, a ne sumnjam da imamo kvalitet da iznenadimo svaku reprezentaciju. Imaćemo sigurno izuzetno tešku grupu, protivnici Japan i Francuska. Sa Japanom smo blagi favoriti, a sa Francuzima je potpuno otvoren meč zato što su oni u dublu kvalitetniji. Dejvis kup je nepredvidiv, pogotovo ovaj novi format takmičenja gde se igraju dva singla i dubl, svaki meč je podjednako važan, igra se u dva dobijena seta i svako svakog može da iznenadi. Teško je prognozirati bilo šta, na nama je samo da se pripremimo što je moguće bolje, zato ćemo ići 4-5 dana ranije tamo kako bi se adaptirali na uslove u Madridu gde je i nadmorska visina oko 500-600 metara, uradićemo sve da budemo što spremniji. Novak će nam se pridružiti kad se završi Masters u Londonu.  Drago mi je da smo u ovom sastavu, žao mi je što je došlo do povreda nekih od naših igrača i kasnije zdravstvenih problema, zdravlje je najvažnije. Dejvis kup tim Srbije ima neosporan kvalitet, pored ovih igrača koji će biti u Madridu tu su Đere, Kecmanović, Milojević, Petrović, Krstin, imamo dosta igrača koji će moći da pomognu svojim prisustvom i igranjem u reprezentaciji“ – ističe selektor Zimonjić. 
 

TK SPARTAK EKIPNI ŠAMPION SRBIJE U KONKURENCIJI SENIORA ZA 2019.

Datum objave: 21.10.2019. // Kategorija: Domaća scena
Dudova šuma i Spartak Veliki! Moćni, snažni, šampionski TK Spartak kada je klupski ekipni tenis u Srbiji u pitanju zlatnu 2019. Zaključio je na najlepši mogući način, osvajanjem Ekipnog prvenstva u konkurenciji seniora.  
Nakon naslova ekipnih šampiona države u konkurencijama juiorki, juniora, seniorki, seniorski tim TK Spartak je na domaćem terenu iskovao i četvrtu zlatnu kariku za klub iz Dudove šume. 
Do šampionskog pehara Ekipnog prvenstva u konkurenciji seniora TK Spartak kao domaćin ovog takmičenja došao je nakon velike i neizvesne borbe sa braniocem titule, ekipom TK Crvena zvezda, u susretu gde je pobednika odlučio dubl meč. 
Finale: TK Spartak – TK Crvena zvezda 4:3 (Filip Stipić – Miljan Zekić 1:6, 5:7, Kristijan Juhas – Boris Butulija 7:5, 6:1, Miloš Vuković – Pavle Daljev 0:6, 6:4, 6:4, Adam Kovač – Nemanja Subanović 4:6, 6:4, 6:2, Lazar Milićević – Ivan Bjelica 3:6, 2:6, dubl: Mandović, Kovač - Zekić, Butulija 4:6, 4:6, Juhas, Milićević – Bjelica, Vojinović 7:6(4), 6:2). 
 

Održana „NIS otvorena škola tenisa” u Zrenjaninu

Datum objave: 18.10.2019. // Kategorija: TSS škola tenisa
Zrenjanin, 18. oktobar, 2019. godine
 
Kompanija NIS, Teniski savez Srbije (TSS) i Grad Zrenjanin organizovali su besplatnu školu tenisa za decu koja je održana u srcu ovog grada, na Trgu kralja Petra I.  Mališani svih uzrasta iz grada koji je Srbiji iznedrio mnogobrojne sportiste,  imali su priliku da uz pomomoć stručnih trenera nauče prve teniske korake, koristeći opremu prilagođenu njihovom uzrastu. Svoje umeće u „belom sportu“ sa malim sugrađanima podelio je i jedan od najvećih talenata i mladih potencijala našeg tenisa, državni šampion 14- godišnji Zoran Ludoški.
 
 Akcije besplatnih škola tenisa za decu, NIS i TSS uspešno realizuju već osam godina širom Srbije, kako bi promovisali tenis među najmlađima, doprineli otkrivanju mladih talenata i očuvanju kvaliteta belog sporta u našoj zemlji. Do sada je kroz besplatne škole tenisa prošlo preko 80.000 dece, a kompanija NIS na ovaj način pruža podršku dečjem sportu, zdravom  načinu  života i pravilnom  razvoju mladih.

Obradovićevoj završni Masters TSB do 18 za 2019.

Datum objave: 15.10.2019. // Kategorija: Domaća scena

Završni Masters Teniskog saveza Beograda u konkurendiji juniorki (do 18 godina) za 2019. godinu održan je na terenima TK "Match Point". 

Šampionski pehar otišao je u ruke juniorske reprezentativke Srbije koja je ove godine bila deo tima Srbije koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu, 15 - godišnoj Andrei Obradović. 

Obradovićevoj je u finalnoj borbi kod rezultata 6:0 susret predala Andrijana Brkić. U polufinalu Andrea je bila bolja od Nataše Savić 6:1, 6:0, dok je Andrijana pobedila Jelenu Božović 6:0, 6:1. 

U borbi za treće mesto Božovićeva je savladala Savićevu 6:3, 6:1. 


Marđonoviću Masters TSB u konkurenciji do 18 za 2019.

Datum objave: 14.10.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Dril u Beogradu održan je završni Masters Teniskog saveza Beograda u konkurenciji juniora do 18 godina. 

Pobednički pehar osvojio je Aleksa Marđonović koji je u finalu bio bolji od Marka Sudara 6:1, 6:1. U polufinalu Aleksa je savladao Đorđa Kurćubića 6:0, 6:4, dok je Marko pobedio Mihajla Lasicu 7:5, 6:3. 

U borbi za treće mesto Lasica je pobedio Kurćubića 6:3, 6:0.