Arhiva vesti - Sve vesti

Turnir dublova do 12 godina

Datum objave: 21.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Teniski klub Tvins iz Valjeva organizuje turnir dublova do 12 godina! Turnir je na programu u subotu, 27. januara.
 
Omogućeno je prijavljivanje do šest grupa, a možete da se prijavite na broj telefona - 065 4444 929.
 

Preporuka ADAS sportistima zbog diuretika

Datum objave: 17.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Analizom iskustava drugih antidoping agencija Antidoping agencija Republike Srbije je došla do zaključka da je u poslednje vreme pooštrena kaznena politika po pitanju zloupotrebe diuretika u sportu, pa se sada sportisti, posebno oni koji pripadaju težinskim sportovima, često kažnjavaju sa četiri godine zabrane učešća u sportu, u slučaju pozitivnog testa na diuretike.
 
Skrećemo pažnju savezima da podsete sportiste i pomoćno osoblje sportista da se diuretici nalaze na Listi zabranjenih doping sredstava.
 
Diuretici se zloupotrebljavaju kao maskirajuća sredstva u sportu ili sredstva za skidanje kilaže u težinskim sportovima. Upotreba diuretika zabranjena je u sportu na takmičenju i izvan takmičenja.
 
Načelno, diuretici su lekovi koji se koriste za lečenje različitih medicinskih stanja poput povišenog krvnog pritiska. Ukoliko je neophodno da sportista koristi diuretik u terapijske svrhe, pre upotrebe neophodno je da aplicira za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE).
 
Formular za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE formular) dostupan je na sajtu ADASa: https://www.adas.org.rs/wp-content/uploads/dokumenti/tue.doc
 
Pre upotrebe bilo kog leka savetujemo sportiste da popune Zahtev za mišljenje o leku kako bi saznali da li se u njemu nalaze zabranjene supstance: https://www.adas.org.rs/tue/misljenje-o-leku/

Maša i Maksim šampioni Srbije do 16 godina

Datum objave: 08.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je prvo Dvoransko prvenstvo Srbije u 2024. godini. Na terenu su se našli najbolje igračice i igrači naše zemlje do 16 godina. U oba finala viđena je borba u tri seta.
 
Šampionka Srbije do 14 godina Ena Ilić pomučila je Mašu Jnaković da osvoji krunu do 16 godina posle preokreota. Teodora Vlajić je bila treća, a Emilija Miljković četvrta.
 
Kod muškarac Maksim Despotović je bio bolji od Luke Ćeramilca posle tri napeta seta i osvojio šampionske lovorike. Treći je bio Uroš Živković, a četvrti Danilo Gruić.
 
Rezultati finala:
Devojke: Janković - Ilić 2:6, 7:5, 6:0
Muškarci: Despotović - Ćeramilac 7:6 (7:5), 4:6, 6:2 

Selektor Troicki odredio Dejvis kup tim Srbije za Slovačku

Datum objave: 04.01.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki prijavio je tim za plej-of duel sa Slovačkom 2. i 3. februara u Kraljevu. Na spisku su se našli Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić.
 
Na spisku nemaa najboljeg tenisera sveta u istoriji Novaka Đokovića, zbog povrede i mogućnoti da se što bolje pripremi za nastavak sezone u kojima ga očekuje, pored standardnih obaveza na ATP turu i Dejvis kupu, i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.
 
Slovčkoj će na megdan jak tim Srbije u kome su u singlu 33. igrač planete Laslo Đere, 52. Dušan Lajović, 54. Miomir Kecmanović i najmlađa zvezda i osvajač Nekst džen mastersa Hamad Međedović, 113. na svetu. Tu je i specijalista za dubl, 70. igrač na ATP listi Nikola Ćaćić.

Teniski savez Srbije ne radi 8. januara

Datum objave: 04.01.2024. // Kategorija: Domaća scena
Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u Republici Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića, 8. januara 2024. godine.
 
Prema odluci Vlade Rpublike Srbije, Teniski savez Srbije neće raditi 8. januara.

Ena i Luka šampioni do 14 godina

Datum objave: 29.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 godina na terenima TK Đukić u Beogradu. Šampionske lovorike poneli su Ena Ilić kod devojčica i Luka Kostić kod dečaka.
 
Kod devojčica drugo mesto je osvojila Andrea Popović, treće Marija Đukić  a četvrto Nina Tepić. Kod dečaka drugi je bio Pavle Stojiljković, treći  Andrija Sadžaković, a četvrti Viktor Višnjić.
 
Rezulati finala
Devojčice: Ena Ilić - Andrea Popović 6:1, 7:5
Dečaci: Luka Kostić - Pavle Stojiljković 6:2, 3:6, 7:5
 
 

 


DVORANSKO PRVENSTVO DO 16 GODINA 02.01.2024.

Datum objave: 29.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

Dvoransko prvenstvo do 16 godina 02.01.


Pauza za Božić na Dvoranskom prvenstvu Srbije do 16 godina

Datum objave: 28.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije održao je elektronsku sednicu i doneo odluku u vezi sa Dvoranskim prvenstvom Srbije do 16 godina. Odlučeno je da 7. januar 2024, prvi dan Božića, bude dan pauze. Znači, takmičenje se posle 6. januara, nastavlja 8. januara, što je ujedno i poslednji takmičarski dan..
 
Podsetimo, Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 godina počinje 2. januara na terenima TK Đukić u Beogradu.

Lista zabranjenih sredstava za 2024. godinu

Datum objave: 28.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Antidoping agencija Srbije izdala je listu zabranjenih sredstava u 2024. godini. Pored kompletne liste napravljena je i lista izmena u odnosu na 2023. godinu.
 
Liste možete da pogledate na linkovima ispod:

Srećna Nova godina - obaveštenje o neradnim danima

Datum objave: 25.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Srećnu Novu 2024. godinu i božićne praznike želi Vam vaš Teniski savez Srbije.
 
Kancelarija Teniskog saveza Srbije neće raditi od 1. do 8. januara 2024. godine. Prvi radni dan biće utorak, 9. januar 2024.