Arhiva vesti - Sve vesti

Janko Tipsarević otvorio drugi Tenis 10 gran prix

Datum objave: 10.06.2023. // Kategorija: Domaća scena
Drugi TENIS 10 GRAN PRIX počeo je danas na terenima Akademije Tipsarević u organizaciji Teniskog saveza Srbije, kluba domaćina, a uz podršku Teniskog saveza Beograda. Preko 150 prijavljenih takmičara uživalo je u mečevima Zelenog i Crvenog nivoa, a nedelja je rezervisana za Zeleni i Narandžasti nivo.
Proslavljeni srpski reprezentativac, osvajač Dejvis kupa, Janko Tipsarević, pozdravio je najmlađe teniserke i tenisere na njihovom grend slemu.
 

HARON OP BEOGRADA DO 14 GODINA DEVOJČICE 1.KAT

Datum objave: 09.06.2023. // Kategorija: Domaća scena

OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA DO 14 GODINA 

DEVOJČICE

1. KATEGORIJA

TK HARON, BEOGRAD


WINNER OP BEOGRADA DO 14 GODINA DEČACI 1.KAT

Datum objave: 09.06.2023. // Kategorija: Domaća scena

OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA DO 14 GODINA 

DEČACI

1. KATEGORIJA

TK WINNER, BEOGRAD


TENIS 10 GRAN PRIX TA TIPSAREVIĆ

Datum objave: 09.06.2023. // Kategorija: Domaća scena

TENIS 10 GRAN PRIX 

TA TIPSAREVIĆ


TSS TOUR TAŽ

Datum objave: 09.06.2023. // Kategorija: Domaća scena

TSS TOUR 

Seniorke i seniori

TA TAŽ, Niš

 


Drugi turnir iz serije TENIS 10 GRAN PRIX za devojčice i dečake na programu je 10. i 11. juna na terenima Akademije Tipsarević. Seriju od osam turnira organizuje Teniski savez Srbije u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”.
 
Prvog dana takmičiće se Zeleni i Crveni nivo, a nedelja je rezervisana za nastavak Zelenog i Narandžasti nivo. Program za Zeleni nivo počinje u subotu od 10.00, a u nedelju u 9.00 časova, Crveni je zakazan za subotu od 13.00, a Narandžasti za nedelju od 10.00 sati. Očekuje se učešće oko 150 igrača. 
 
Ponovo će u organizacionom timu biti i Novak Đoković fondacija, koja će oba dana održati predavanja za roditelje po programu “Putem šampiona”. U subotu od 13.30 časova, a u nedelju od 11.00 sati.
 
Projekat “Novi vek srpskog tenisa” počeo je serijom dečjih turnira za učesnike do 10 godina, koji će biti održani u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Čačku i Nišu. Organizatori turnira su Teniski savez Srbije i klubovi Crvena zvezda, Spartak, Akademija Tipsarević, TAŽ, Sloboda, Partizan i Elit.  Finalni turnir je na programu 23. i 24. septembra. Planirano je da serija dečijih turnira postane tradicionalna manifestacija i da se konstantno povećava broj domaćina i klubova učesnika.
Teniski savez Srbije
 

Završen Kup Srbije - Zeleni nivo titule Nataliji i Đuri

Datum objave: 06.06.2023. // Kategorija: Domaća scena
Dodeljeni su prvi trofeji u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”, a osvajači su Natalija Antić (Premium) i Đura Kotur (Elita). Oni su bili najbolji u konkurenciji devojčica i dečaka na Kupu Srbije za Zeleni nivo, u konkurenciji generacije do 11 godina iz sva četiri regionalna saveza. Najbolji predstavnici regionalnih saveza Šumadije i Zapadne Srbije, Istočne Srbije, Vojvodine i Beograda odigrali su Kup Srbije za Zeleni nivo na terenima Teniskog centra Bejzlajn u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije i kluba Fer-plej, uz nesebičnu pomoć Teniskog saveza Beograda.
Kup Srbije zatvoren je dodelom priznanja najboljima, koje je uručio generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.
U konkurenciji mladih teniserki slavila je Natalija Antić (Premium), a drugoplasirana je bila Nikolina Pešić (Dečiji teniski svet). U utešnom finalu bolja je bila Latika Gardabuskikh (Master) od Nađe Čubrilo (Tenis Park).
Kod mladih tenisera Đura Kotur (Elita) je bio najbolji, a drugoplairani je bio Veljko Đumić (Akademija Tipsarević). U utešnom finalu slavio je Pavle Georgijev (Galeb) protiv Ilije Perića (Crvena zvezda).
Teniski savez Srbije pokrenuo je projekat "Novi vek srpskog tenisa".

Angelina i Aleksa šampioni na terenima TK Partizan

Datum objave: 05.06.2023. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji juniorki i juniora do 18 godina održano je na terenima TK Partizan. 

Naslov šampiona kod juniorki ponela je Angelina Mihajlović koja je u finalu savladala Minu Ranđelović 6:1, 6:0. U polufinalu Mihajlovićeva je bila bolja od Anje Pisar 6:3, 6:4, dok je Mini meč kod rezultata 7:6(4), 4:2 predala Nika Ilić. 

Kod juniora šampionski trofej osvojio je Aleksa Oparnica pobedivši u finalu Nikolu Radišića 7:5, 6:4. U polufinalu Oparnica je savladao Mateju Stefanovića 6:7(10), 6:3, 6:0, dok je Radišić bio bolji od Nemanje Stokanovića 6:2, 6:0. 


Počeo Kup Srbije - Zeleni nivo

Datum objave: 03.06.2023. // Kategorija: Domaća scena
Borba za prve trofeje u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa” je počela. Na Kupu Srbije za Zeleni nivo takmiče se najbolji mladi teniseri i teniserke uzrasta do 11 godina iz sva četiri regionalna saveza. Najbolji predstavnici regionalnih saveza Šumadije i Zapadne Srbije, Istočne Srbije, Vojvodine i Beograda odigrali su prve mečeve na terenima Teniskog centra Bejzlajn u Beogradu.
U organizaciji Teniskog saveza Srbije i kluba Fer-plej, uz nesebičnu pomoć Teniskog saveza Beograda, upisani su značajni rezultati u pravom, profesionalnom ambijentu u Košutnjaku.
Kup Srbije svečano je otvorio predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović.

KUP SRBIJE ZELENI NIVO

Datum objave: 02.06.2023. // Kategorija: Domaća scena

KUP SRBIJE ZELENI NIVO, TK FAIR PLAY BEOGRAD