Arhiva vesti - Sve vesti

Petroviću trofej u Jerusalimu

Datum objave: 26.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Danilo Petrović osvojio je trofej iz čelendžer serije na takmičenju koje je održano u Jerusalimu za nagradni fond od 54.160 dolara + H. 

Petrović je u borbi za prvu titulu ovog ranga u karijeri posle velike borbe pobedio Kanađanina Filipa Peliva 7:6(3), 6:7(8), 6:1. Ovo je 12. profi titula u karijeri našeg reprezentativca. 

Najbolji rang Danila do sada bio je 220. mesto na ATP listi, trenutno je na 336. mestu, ali nakon osvajanja trofeja u Jerusalimu sledi veliki skok. 

Bravo! 


Maleševićevoj singl profi prvenac u Grčkoj

Datum objave: 26.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 18 - godišnja Tamara Malešević osvojila je profi prvenac u singl konkurenciji na takmičenju koje je održano u Grćkoj. 

Do naslova šampiona Maleševićeva je na turniru nagradnog fonda 15000 dolara u Heraklionu stigla pobedom u finalu nad predstavnicom Estonije Elenom Maliginom 6:3, 7:6(3). 

Tamara ima i profi trofej u dublu koji je osvojila u januaru ove godine u Tunisu. Maleševićeva je bila juniorska reprezentatvika Srbije i državna šampionka. Trenutno je na 397. mestu WTA liste, kada se upišu poeni iz Herakliona sledi veliki skok. 

Bravo! 


Ludoški osvojio dubl u Budimpešti

Datum objave: 26.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 13 - godišnji Zoran Ludoški osvojio je Tennis Europe trofej u dublu na takmičenju u Budimpešti u konkurenciji do 14 godina. 

Do naslova šampiona Zoran je došao u paru sa Čehom Janom Hrazdilom. Oni su kao drugi nosioci u finalu bili bolji od četvrtih kosturaša ovog turnira, izraelskog dubla Vales, Janiv 6:0, 6:4. 

U singlu Zoran je igao polufinale u kome je izgubio od Francuza Igora Mandou Berangera 6:2, 6:1. 


Miliću četvrti u nizu Tennis Europe trofej

Datum objave: 26.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Briljantni Ognjen Milić! Mladi šampion Srbije nastavlja sa žetvom Tennis Europe trofeja. Četvrti u nizu osvojio je na takmičenju koje je održano u Koperu u konkurenciji do 12 godina. 

Nakon Vršara, Ulcinja, Prokuplja pao je i Kopar. Milić je u Sloveniji na putu do novog šampionskog trofeja savladao sve same prvake država iz kojih dolaze: Danske, Hrvatske, Portugala, u polufinalu pobedio je zemljaka Vuka Kruščića dok je u samoj završnici deklasirao Nemca Lievena Mietuša 6:4 6:4. 

Bravo! 


Jakšićeva pokorila Japan

Datum objave: 26.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Sjajna nedelja za teniserku Srbije Jovanu Jakšić, koja je branila boje Srbije u Fed kup takmičenjima, igrala finale WTA turnira u Meksiku, igrala glavna takmičenja gren slem turnira i bila na 102. mestu WTA liste. 

Nakon kratke rezultatske pauze Jovana je ponovo na pobedničkom postolju. Obradovala nas je trijumfom u singlu na profi takmičenju nagradnog fonda 25.000 dolara koje je održano u Japanu. Do 17 singl profi titule Jakšićeva je na takmičenju u Karuizavi stigla pobedom nad Japankom Momoko Kobori 6:1, 4:6, 7:5. 

Jovana je trenutno na 267. mestu na WTA listi, sledi veći skok kada se upišu poeni iz Japana. 

Bravo! 


Kostićeva osvojila 25-cu u Koreji

Datum objave: 26.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniserka Srbije Natalija Kostić osvojila je profi titulu na takmičenju u Gojangu (Koreja) koje se igralo za nagradni fond od 25.000 dolara.

Kostićeva je do 13. singl trofeja u karijeri i drugog ovog ranga stigla pobedom u finalu nad Britankom Maiom Lumsden 6:3, 6:2. 

Natalija je trenutno na 304. mestu WTA liste, ali kada se upišu poeni iz Gojanga sledi veći skok. Naša teniserka Kostićeva je bila i deo tima Fed kup selekcije Srbije u Belgiji 2012. kada smo se plasirali u polufinale Svetske grupe, a najbolji rang koji je ostvarila do sada bio je 275. mesto na svetu. 

Osvojila je i 11 profi trofeja u dubl konkurenciji. 

Bravo! 

 


U BEOGRADU ODRŽANA SEDNICA IZBORNE SKUPŠTINE TSS 2019.

Datum objave: 25.05.2019. // Kategorija: Domaća scena
Petroviću novi četvorogodišnji mandat 
 
Sednica Izborne skupštine Teniskog saveza Srbije održana je u svečanoj sali kompanije „Dunav osiguranje“ (Makedonska 4, Beograd) u subotu (25.05.2019) u konstruktivnoj i radnoj atmosferi, uz prisustvo delegata teniskih klubova svih regiona. Skupštinu je vodio Predsednik ovog najvišeg organa Saveza Milan Jerinkić.
Prvi deo skupštine odnosio se na izveštaj o radu TSS za 2018. godinu koji je podneo Predsednik TSS i UO TSS Mr. Mirko Petrović. Svi izveštaji primljeni su bez dodatnih diskusija, jednoglasno. U veoma kratkom roku prešlo na tačku izbora novog saziva vladajućeg tela TSS za mandat od 2019. do 2023. godine. 
Jednoglasnu podršku dobio je jedini kandidat na mesto predsednika TSS i UO TSS Mr Mirko Petrović kao i na mesto potpredsednika TSS i UO TSS Goran Đoković. Novi mandat na mestu predsednika Skupštine TSS potvrđen je dosadašnjem predsedniku ovog tela Milanu Jerinkiću. 
Od ukupnog broja klubova koji broji Skupština TSS (175), Izvršnoj sednici prisustvovalo je 104 kluba sa svojim delegatima koji su za nepuna dva sata sve tačke dnevnog reda usvojili jednoglasno. Skupština je protekla u izuzetno konstruktivnoj atmosferi, iznešene su nove ideje (organizacija tenis 10 škola i pripreme reprezentativaca širom Srbije udruženim snagama klubova domaćina i samog TSS, uključenje tenis 10 programa u osnovne škole Srbije kao fakultativnu nastavu u kojoj će učestvovati i klubovi kroz angažovanje njihovih trenera..) čijom realizacijom bi došlo do boljeg rada klubova, regiona i novom procvatu tenisa u Srbiji.
 
Na kraju Izborne skupštine dodeljene su specijalne zahvalnice za rad i razvoj tenisa u Srbiji: posthumno Branislavu Vučetiću, kao i Neši Puziću i Đorđu Motoku. 
 
Odmah nakon Izborne skupštine TSS održana je i prva sednica novog saziva Upravnog odbora TSS na čelu sa predsednikom Mr Mirkom Petrovićem i utvrđeni su novi pravci rada, poslovanja i delovanja u razvoju tenisa u Srbiji. 
 

Đuriću prva ITF titula u dublu

Datum objave: 24.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Šampion Srbije, 14 - godišnji Branko Đurić osvojio je ITF prvenac (juniori do 18 godina) u dublu na takmičenju koje je održano u Podgorici. 

Mladi as Srbije na turniru u Podgorici učestvovao je u paru sa Francuzom Lisnardom Rodrigezom. Oni su u borbi za pobedničko postolje savladali četvte nosioce, par Stefan Popović - Mili Poljičak (SRB,CRO) 4:1, 4:1. 

 


Zeleni nivo za Anastasiju

Datum objave: 23.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Topaco u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo za devojčice. 

Naslov šampiona ponela je Anastasija Čolović koja je u finalu pobedila Lanu Agbabu 4:2, 4:1. U polufinalu Anastasija je savladala Helenu Korač 4:1, 2:4, 7:4, dok je Lana bila bolja od Staše Terzić 4:2, 4:1. 

Utešni turnir je osvojila Tara Pavlović savladavši u finalu Lanu Rodić 4:2, 4:2. 


Nešićev trijumf u TK Agrimes

Datum objave: 23.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Agrimes održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkruenciji do 12 godina za dečake. 

Naslov šampiona poneo je Marko Nešić koji je u finalu savladao Ognjena Jagrovića 6:3, 7:5. 

U konkurenciji dublova trijumfovao je par Nešić - Žikić (Aleksandar) koji su u finalu bili bolji od dubla Nikola Matović i Jovan Jevtić 6:3, 6:2.