Arhiva vesti - Sve vesti

Ekipna kruna ide u Inđiju

Datum objave: 03.10.2023. // Kategorija: Domaća scena
Ekipno prvenstvo Srbije za Zeleni nivo održano je za vikend na terenima Bejzlajna u Košutnjaku u Beogradu. U sjajnoj atmosferi i pravom teniskom ambijentu trijumfovao je tim Elite 2018 iz Inđije, koji je bio bolji u finalu od TK Đukić iz Beograda 3:2. Prvi put na nekom ekipnom takmičenju viđeni su i miks-dublovi.
 
Pobednički tim igrao je u sastavu:Tamara Koknešević, Maja Kukić, Natalija Sulaver, Filip Barićak, Filip Kovačević i Đura Kotur. Srebro su osvojili: Petra Keser, Helena Gegić, Marko Kovačević, Filip Popadić i Nemanja Mijatović.
 
Učestvovalo je 12 timova, pored navedenih osvača medalja to su i OTK Beograd, Gem Smederevo - Radnički Niš, TAŽ, Top spin Kragujevac - Metalac, Gazela, Spartak, Premium - Forhend i Crvena zvezda.
 
Zlatne medalje je uručio predsednik UO TSS Mirko Petrović, a srebrne sportski direktor TSS Aleksandar Bolić.
 
Video materijal pogledajte OVDE.

Elita sve zasenila

Datum objave: 03.10.2023. // Kategorija: Domaća scena
Spuštena je zavesa na Tenis 10 grand prix seriju turnira. Kiša je poremetila planove da sve bude završeno 22. i 23. septembra, pa je Narandžasti nivo u konkurenciji dečaka završen na terenima TA Tipsarević u Beogradu poslednjeg dana meseca.
 
Elita 2018 iz Inđije najuspešniji je klub na sva tri nivoa takmičenja, prati ih TA Tipsarević, a treće mesto pripalo je beogradskom Agrimesu.
 
Po nivoima, najbolji među najmlađima, na Crvenom nivou bili su kod devojčica Seoin Jo iz Grin Beja, Staša Ljubojević iz Agrimesa i Mina Heror iz Elite iz Inšije. U konkurenciji dečaka trijumfovao je Strahinja Gašić iz Elite, pratili su ga Lazar Kunić iz ŽAK i Aleksa Stojanović iz TA Tipsarević.
 
Na narandžastom nivou kod devojčica ubedljiv trijumf bliznakinja, sestara Adamović iz Jagodinskog teniskog kluba. Prva je bila Laura, a drugoplasirana Danica, a na postolju im se priključila i Maša Vasilijivić iz TK Reket. Kod dečaka je trio koji je i gospodario listom u većem delu sezonu pobrao lovorike. Prvi je bio Sudar Vanja iz Jagodinskog teniskog kluba, a pratio ga je u stopu tandem Crvene zvezde Luka Vasiljević - Teodor Svjetličić.
 
Među najstarijima, na Zelenom nivou, viđena je fenomenalna borba do poslednjih mečeva. Lovorike je pobrala Nikolina Pešić iz DS Kumodraž, a drugo mesto su podelile Sofija Rajačić iz Agrimesa i Ljubica Stojiljković iz smederevskom Gema. Kod dečaka je Strahinja Perić iz valjevskog Metalca bio bez premca, drugi je Sergej Nikolić iz Starog Košutnjaka , a treći Nikola Laketić iz TK Novak.
 
Video materijal možete da vidite OVDE.

Staša osvetlala obraz Srbije

Datum objave: 02.10.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentativka Srbije i vicešampionka Evrope u kategoriji gluvih i nagluvih sportista Staša Srbulović eliminisana je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva gluvih i naglivih u Grčkoj.  
Na put je ispratila i Ivana Vuleta, najbolja atletičarka Srbije svih vremena, a za ovu kategoriju sportista sve je zainteresovaniji i ITF.
Do sada se predstavnici gluvih i nagluvih sportista takmiče sa ostalim teniserima i imaju regularan rang na listama. Korejac Duši Li bio je 130 na ATP listi. 

Teodori dubl bronza, Lani dubl bronza na šampionatu Evrope do 16

Datum objave: 30.09.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Pojedinačno prvenstvo Evrope u konkurenciji do 16 godina za juniorke i juniore održano je u italijanskom gradu Parma. 
Srbija se na ovom takmičenju okitila sa dve medalje, bronza u ženskom singlu i bronza u ženskom dublu. 
U ženskom singlu Srbiji je medalju iskovala Teodora Kostović koje ja zaustavljena u polufinalu od Belgijanke Jeline Vandrome 0:6, 2:6. 
Ženski dubl u sastavu Teodora Kostović i Lana Petković osvojio je bronzu plasmanom u polufinale gde su zaustavljene od nemačkog para Julia Stusek, Sonja Zenikova 5:7, 3:6. 
Na takmičenju u Parmi učestvovalo je 149 igrača iz 40 zemalja članica Tennis Europe. 
Ženski sastav Srbije na Pojedinačnom prvenstvu Evrope do 16 činile su Teodora Kostović, Lana Petković predvođene trenerom SLobodanom Rankovićem. 
Muški tim predvođen trenerom Ladislavom Demeterom činili su Ognjen Milić i Mihailo Nikić. 

OP PANČEVA DO 16 GODINA TK DINAMO

Datum objave: 26.09.2023. // Kategorija: Domaća scena

OP PANČEVA 07.10. TK DINAMO


GRAND PRIX TIPSAREVIĆ NARANDŽASTI NIVO

Datum objave: 25.09.2023. // Kategorija: Domaća scena

NARANDŽASTI NIVO TIPSAREVIĆ


SGP GORNJI MILANOVAC TK TAKOVO

Datum objave: 23.09.2023. // Kategorija: Domaća scena

SGP GORNJI MILANOVAC TK TAKOVO


GRAND PRIX TIPSAREVIĆ ZELENI NIVO

Datum objave: 22.09.2023. // Kategorija: Domaća scena

GRAND PRIX TIPSAREVIĆ ZELENI NIVO


SGP KNJAŽEVAC TK MAGNET

Datum objave: 22.09.2023. // Kategorija: Domaća scena

SGP KNJAŽEVAC TK MAGNET


SGP ĆUPRIJA TK SLAVIJA

Datum objave: 22.09.2023. // Kategorija: Domaća scena

SGP ĆUPRIJA TK SLAVIJA