Arhiva vesti - Sve vesti

PTR LEVEL 1 SEMINAR

Datum objave: 02.08.2016. // Kategorija: Vesti

PTR LEVEL 1 U SRBIJI!


KRUNIĆ I SELEKTOR JEČMENICA-JEVTIĆ OTPUTOVALE U RIO NA OLIMPIJSKE IGRE

Datum objave: 31.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nastupiće u dublu sa Jelenom Janković, sa kojom je ove sezone na Vimbldonu došla do trećeg kola. Krunić, koja je poznata kao izvrsan dubl igrač, Srbiji je u Fed kup takmičenju prethodnih godina donela nekoliko važnih poena u igri parova.


Briljantan povratak na profi scenu Katarine Jokić

Datum objave: 26.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Početak baš kao i kod većine talentovane dece. To kao da postaje pravilo, kliše, da se počne sa pet-šest godina. Tako je i Katarina počela sa šest godina u TK Slobodi u Novom Gradu (Republika Srpska). Sa osam godina odigrala je svoj prvi turnir i iste godine zabeležila je svoj prvi veliki uspeh, osvojila je prvo mesto među desetogodišnjacima. To je bio podstrek da nastavi s treninzima još intenzivnije. Ipak, prekretnica, na neki način, bilo je osvajanje jednog od najznačajnijih turnira na svetu za mlade i talentovane igrače – Smrikva Boul, u konkurenciji igračica do deset godina.


OLGA DANILOVIĆ – ŠAMPION EVROPE 2016. U KONURENCIJI DO 16 (MOSKVA)

Datum objave: 25.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Zlatna devojka Srbije, 15 – godišnja Olga Danilović, 12. juniorka sveta, nastavlja da sija, svakim danom, svakim novim takmičenjem, sve jačim sjajem! Nakon osvajanja gren slem trofeja u dublu (Pariz, Rolan Garos 2016), Olga nam je priredila novo slavlje, osvajanjem Pojedinačnog prvenstva Evrope u konkurenciji do 16. koje je održano u Moskvi.


Danilovićeva od zlata!

Datum objave: 24.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović popela se na krov Evrope! Na pojedinačnom prvenstvu Starog kontinenta u konkurenciji do 16 godina koje je odigrano u Moskvi 12. juniorka sveta, naša zlatna devojka osvojila je prvo mesto i trofej namenjen najboljoj u Evropi. 

Briljantna Olga je u finalu savladala Poljakinju Igu Sviatek 6:1, 6:3. 

Bravooo!!!


Olga za evropsko zlato

Datum objave: 24.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović boriće se za evropsko zlato na Pojedinačnom prvenstvu Evrope koje se igra u Moskvi u konkurenciji do 16 godina. 

Danilovićeva je u polufinalu savladala Čehinju Lusi Kankovu 6:1, 6:1. 

Za zlato briljantna Olga će se boriti protiv Poljakinje Ige Sviatek. 

 


Olga i Marko u polufinalu Evropskog šampionata u Moskvi

Datum objave: 22.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U polufinale Pojedinačnog evropskog šampionata 2016. u konkurenciji do 16 godina koje se održava u Moskvi plasirali su se predstavnici Srbije Olga Danilović i Marko Miladinović. 

Najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga koja na ITF listi najboljih juniora sveta zauzima 12. mesto u četvrtfinalu savladala je francuskinju Klaru Burel 6:2, 6:4. Za plasman u finale koje će Olgi doneti zagarantovanu medalju, naša najbolja juniorka boriće se protiv Čehinje Lucije Kankove. 

Najbolji junior Evrope u 2015. u konkurenciji do 16 godina, naš Marko Miladinović plasirao se među četiri najbolja takmičara na Pojedinačnom prvenstvu Evrope u Moskvi. Marko je u četvrtifnalu savladao Hrvata Duju Ajdukovića 6:4, 6:4. U polufinalu boriće se protiv Španca Karlosa Sančeza Hovera. 

 

 


AIR SERBIA INICIJATIVA ZA RAZVOJ TENISA

Datum objave: 21.07.2016. // Kategorija: Domaća scena

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, u saradnji sa Teniskim savezom Srbije i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, pokreće kampanju zahvaljujući kojoj će ovog leta deca u Beogradu moći da pohađaju časove tenisa. Više od 400 dece školskog uzrasta do 10 godina starosti moći će da učestvuje u "Er Srbija inicijativi za razvoj tenisa", koja će se u srpskoj prestonici održavati od avgusta do oktobra. Prijavljivanje na program biće omogućeno do popune mesta, a da bi prijavili decu, roditelji ili staratelji treba da do 1. avgusta 2016. godine preuzmu, popune i dostave  formular, dostupan na veb-sajtu Teniskog saveza Srbije www.teniskisavez.com.

formular za prijavu ovde 

prijave se salju na email: dragan.ilic@teniskisavez.com 


НИС отворена школа тениса на Дејвис купу

Datum objave: 17.07.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

За време трајања Дејвис куп такмичења које се одржава у Београду, између репрезентација  Србије и Велике Британије , компанија НИС је у сарадњи са Тениским Савезом Србије, у Ташмајданском парку организовала бесплатну школу тениса  за децу.

Малишани свих узраста, имали су прилику да бесплатно, уз помоћ стручних тренера, науче правила тениса, и да игром и фер плејом пруже подршку нашим репрезентативцима. Школе бесплатног тениса НИС реализује у складу са својим слоганом „Будућност на делу“ чији је циљ, између осталог, промоција  здравог  начина живота и правилан развој младих. До сада је у овој акцији  учествовало  више од 15.000 деце широм Србије, а подршком пројекта ове врсте, компанија истовремено промовише и спортске вредности, као што су тимски дух и стремљење ка резултатима.

Као генерални спонзор Тениског Савеза Србије, НИС већ пету годину за редом на овај  начин даје подршку развоју и популаризацији овог спорта у Србији.


Pobeda Dušana Lajovića, Srbija izjednačila posle drugog singla!

Datum objave: 16.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Nakon odlaganja drugog singla za subotu zbog lošeg vremena, Dušan Lajović ostvario je pobedu protiv britanca Džejmsa Vorda i doneo rezultatsko izjednačenje. Odmah nakon ovog meča igraće se dubl.

Početak subote nije obećavao po pitanju lepog vremena jer je kiša padala celo jutro. Ali, već nakon podneva bilo je jasno da će navijači ipak uživati u tenisu bez prekida. Drugi singl odigrali su Dušan Lajović i Džejm Vord pred punim stadionom navijača. Lajović je dominantno završio prvi set, odlično se prilagodio uslovima i sa velikim uspehom čitao igru protivnika. Drug set započeo je u istom ritmu, sa napravljenim brejkom na početku meča te je rutinskom igrom priveo set kraju. U trećem setu oba tenisera prikazala su atraktivnu igru za gledaoce, sa lepo izgrađenim poenima i izlascima na mrežu. Lajović je nastavio sa briljantnom partijom i doneo našoj reprezentaciji prvi poen.