Arhiva vesti - Sve vesti

Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina - Subotica

Datum objave: 26.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina za devojčice i dečake. 

Kod devojčica šampionski trofej podigla je Mia Ristić koja je u finalu savladala Jovanu Grujić 4:2, 4:3(2). U polufinalu Mia je bila bolja od Dunje Marić 1:4, 4:2, 7:4, dok je Jovana savladala Aleksandru Stevanović 4:0, 4:2. 

U konkurenciji dečaka trijufovao je Simeon Stanković koji je u borbi za tron savladao Lazara Virijevića 4:0, 4:0. U polufinalu Simeon je pobedio Ognjena Milića 4:2, 4:0, dok je Lazar bio bolji od Todora Vukomanovića 4:1, 4:0. 

Na utešnom turniru kod devojčica slavila je Klara Vaja koja je u finalu pobedila Miu Smiljanić 4:3(2), 4:2, dok je kod dečaka utešni trofej osvojio David Rakić salvadavši Mihaila Nikića 4:0, 4:0. 


SEMINAR ZA TRENERE - Evolution Kids Tennis 26. i 27. novembar 2016.

Datum objave: 26.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

Prateći razvoj oficijanog programa Teniskog Saveza Srbije za rad sa igračima uzrasta do 10 godina, Evolution Kids Tennis, najavljujemo seminar  za trenere. Seminar predstavlja viši nivo programa koji će pomoći trenerima u razvoju programa, razvoju ključnih takmičarskih veština kod igrača,  povećanju efikasnosti trenera, poboljšanju atletskih veština kod igrača i podrška roditeljima u njihovoj ulozi kod igrača.


SRBIJA - RUSIJA prvo kolo Dejvis kupa - Svetska grupa 2017.

Datum objave: 22.09.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

U prvom kolu Dejvis kupa Svetske grupe 2017. NIS Dejvis kup tim Srbije odmeriće snage sa selekcijom Rusije od 03. do 05. februara u Srbiji. 
Ukoliko Srbija pobedi Rusiju,  u četvrtfinalu snage će odmeriti sa pobednikom susreta Hrvatska - Španija. 
Tako je odlučeno na žrebu koji je održan danas (četvrtak 22.09.2016) u Londonu.


"NIS otvorena škola tenisa” u Jagodini

Datum objave: 15.09.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa

NIS i Teniski savez Srbije organizovali su u Jagodini „NIS otvorenu školu tenisa“. Na četiri mini sportska terena OŠ "17. oktobar" koja se nalazi u samom srcu grada, deca uzrasta od 6 do 12 godina bila su u prilici da uz pomoć trenera besplatno nauče prve korake u tenisu, a najboljim mladim teniserima dodeljene su prigodne nagrade.


JANKO TIPSAREVIĆ ODRŽAO JAVNI ČAS TENISA ZA DECU ISPRED TC UŠĆE U BEOGRADU

Datum objave: 15.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

ODRŽANA SPORTSKA MANIFESTACIJA U ORGANIZACIJI TENISKE AKADEMIJE “TIPSAREVIĆ” I SVETSKOG TENISKOG ASA JANKA TIPSAREVIĆA–

“NAŠA MISIJA –RADOST DEČIJE IGRE”

Janko Tipsarević je teniser koji se u svakom trenutku, kada mu mogućnosti dozvole, rado odaziva svim akcijama na popularizaciji belog sporta, a posebno je privržen akcijama kada su u pitanju deca. U sredu 14. septembra 2016, u Beogradu, na platou ispred TC Ušće (od 17:00 do 19:00 časova) Janko je ponovo bio sa najmlađima kojima je pokazao osnovne udarce u tenisu, popričao o najzanimljivijim detaljima prebogate karijere, odgovarao na pitanja znatiželjnih.
Proslavljeni Dejvis kup reprezentativac Srbije i njegova teniska Akademija, organizovali su manifestaciju – javni teniski čas za decu, pod nazivom “NAŠA MISIJA –RADOST DEČIJE IGRE“.
Akciju su podržali i u njoj učestvovali i Jankove kolege iz reprezentacije (Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Bojana Jovanovski, selektor Bogdan Obradović...), kao i mlade snage srpskog tenisa, među kojima i najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović.

A deca? Oni su uživali u trenutcima provedenim sa istinskim asom, sa sportistom koji je ostavio dubok trag u srpskom tenisu, ispisao zlatnim slovima najuspešniji period igrajući za reprezentaciju i za svoju zemlju na turnirima širom planete. Stoga ovaj sportista i pre svega čovek, kao magnet privlači sve, a posebno decu. A ona u njemu mogu da vide ono najpozitivnije kod sportista – upornost, snagu volje i nepresušnu energiju koja, dobro kanalisana, vodi ka uspehu u životu. A taj primer slediti, to je formula uspeha i etika života.

 


KECMANOVIĆ 3. NA SVETU

Datum objave: 12.09.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, Miomir Kecmanović nakon osvajanja titule vicešampiona US Opena, proslednjeg gren slem turnira u godini, gde je u borbi za trofej izgubio od Kanađanina Feliksa Ožera 6:4, 6:0, na novoj ITF rang listi ostvario je najbolji plasman u juniorskoj karijeri. Kecmanović je svetski "broj 3"!


Šampionski pehari u TK CZ i TK Spartak

Na terenima TC Novak u Beogradu održano je Ekipno letnje prvenstvo Srbije u konurecniji do 14 godina (dečaci i devojčice). 
Kod devojčica učestvovale su tri ekipe: TK Dinamo, TK Haron i TK Crvena zvezda. Igrali su po sistemu svako sa svakim, a najbolji rezultat ostvarile su devojčice iz TK Crvena zvzeda koje su ostvarile obe pobede i time osvojile šampionski pehar. 


KECMANOVIĆ U FINALU US OPENA, PROTIV KANAĐANINA OŽERA ZA GREN SLEM TROFEJ

Datum objave: 10.09.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Briljantni Miomir Kecmanović, najbolji junior Srbije i šesti na svetu boriće se za gren slem trofej u singlu na US Openu u Njujorku. 
Miomir je u polufinalu savladao Japanca Josuku Vatanukija 6:1, 6:4. 
Za prvi gren slem trofej u karijeri naš mladi teniski as boriće se protiv Kanađanina Feliksa Ožera. 


MIOMIR KECMANOVIĆ U BORBI ZA FINALE US OPENA

Datum objave: 09.09.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, šesti junior sveta, Miomir Kecmanović boriće se za plasman u finale singla Otvorenog prvenstva Amerike. Naš mladi as je u četvrtfinalu US Opena kao peti nosilac savladao 13. nosioca iz Španije Nikolu Kuna 6:2, 5:7, 6:4. 
Za plasman u finale gren slem takmičenja u Njujorku u konkurenciji juniora 17. godišnji Kecmanović boriće se protiv Japanca Josuke Vatanukija. 

foto: Nikola Olic 


Završen fjučers - Vranjačka Banja Open 2016.

Datum objave: 05.09.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK AS-NS iz Vrnjačke Banje održan je profesionalni turnir iz fjučers serije nagradnog fonda 10.000 dolara za žene.

U singl konkurenciji trijumfovala je predstavnica Rusije Sofija Golubovskaja koja je u finalu savladala našu teniserku Bojanu Marković 6:3, 6:2. U polufinalu Bojani je meč bez borbe predala Japanka Takamura, dok je Golubovskaja bila bolja od Slovakinje Jamričove 6:4, 5:7, 6:3.

Dubl trofej otišao je u ruke paru Tamara Čurović - Sandra Jamričova koje su u finalu pobedile dubl kombinaciju Kristina Ostojić - Ani Vangelova 6:3, 6:2. 

Turnir je organizovan na visokom nivou, čemu svedoče i brojne pohvale na račun domaćina od strane takmičarki, trenera, svih učesnika ove manifestacije.