Arhiva vesti - Sve vesti

Fatma i Krsta šampioni TS ŠiZ Srbije do 12 godina

Datum objave: 07.06.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kraljevo održano je Prvenstvo TS Šumadije i Zapadne Srbije u konkurenciji do 12 godina.

Kod devojčica trijufovala je Fatma Idrizović koja je u finalu savladala Anđelu Lazarević 6:0, 6:0.

U polufinalu Fatma je bila bolja od Sare Đunisijević 6:1, 6:2, dok je Anđela savladala Aleksandru Joković 6:1, 6:1.

Kod dečaka šampionski pehar osvojio je Krsta Petrović koji je u finalu pobedio Matiju Tešića 4:6, 6:2, 6:2.

U polufinalu Krsta je snage odmerio sa Sašom Markovićem koji je meč predao nakon izgubljenog seta 6:0, dok je Matija bio bolji od Lazara Dimitrijevića 6:3, 6:1. 


Draginja osvojila prvi WTA bod

Datum objave: 07.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada i veoma perspektivna juniorka Srbije, 16-godišnja Draginja Vuković nakon osvajanja  duple krunu na ITF turniru u Kazablanci (G4) i plasmana među 200. na svetu juniorki (trenutno je na 178. mestu ITF liste), oprobala se i na profi sceni.

Prvi WTA poen Draginja je osvojila pobedom u prvom kolu turnira iz fjučers serije koji se igra u francuskom Le Runionu. Na prvom profi meču u karijeri Vukovićeva je bez izgubljneog gema savladala domaću takmičarku Lolu Benedeti 6:0, 6:0.

U drugom kolu ovog turnira Draginja će snage odmeriti sa predstavnicom Holandije Šajene Evik.

U proteklih sedam meseci Vukovićeva je osvojila tri titule u singlu i pet u dublu. I sve to uz veliku podršku  trenera Strahinje Jovanović.


Tri trofeja Kostićeve u Hamametu

Datum objave: 07.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, Natalija Kostić na seriji fjučers takmičenja u Hamametu zabeležila je sjajan rezultat. 21- godišnja Nišlijka je na tri vezana turnira osvojila isti broj trofeja, dva u singlu i jedan u dublu.

Treće, ujedno i poslednje nedelje takmičenja u Tunisu, Natalija je osvojila singl trofej u finalu savladavši predstavnicu Francuske Žade Suvrij 6:1, 6:0, sa kojom je odigrala i finale nedelju dana pre ovog i takođe slavila.

Kostićevoj je ovo deseta titula u karijeri, prva od 2014. Trenutno je na 744. mestu WTA liste, najbolji rang imala je 2012. kada je bila na 398. mestu, a trofej iz Hamameta će Kostićevoj doneti veliki skok na WTA listi. Natalija nije igrala turnire godinu dana zbog zdravstvenih problema, sada se vratila na najlepši mogući način, za tri nedelje tri titule.

Bravooo Natalija!!!


Živkoviću OP Vrnjačke Banje

Datum objave: 06.06.2016. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK"AS-NS" u Vrnjačkoj Banji održano je Otvoreno Prvenstvo VRNJAČKE BANJE, (I kategorija) u konkurenciji  do 16 godina za dečake. U finalu snage su odmerili Boris Živković (KRU) i Miroslav Cvjetan (DJU). Do šampionskog trofeja stigao je  Živković rezultatom 2:6, 6:1, 6:2 .
Sudija ovog takmičenja bio je Nikola Stevović. 

Novak Veličanstveni!!!

Datum objave: 05.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, osvojio je jedini gren slem trofej koji mu je nedostajao u njegovoj imresivnoj kolekciji, Otvoreno prvenstvo Francuske, čuveni Rolan Garos, pošto je u finalu pobedio Britanca Endija Mareja 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.


Olga Danilović osvojila Rolan Garos

Datum objave: 05.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović osvojila je gren slem prvenac. Šampionski trofej podigla je u dubl konkurenciji juniorskog gren slem turnira u Parizu - Otvorenog prvenstva Francuske. 


Olga Danilović u finalu dubla Rolan Garosa

Datum objave: 04.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović plasirala se u finale dubla juniorskog gren slem turnira u Parizu - Otvorenog prvenstva Francuske. 


Novak za trofej Musketara

Datum objave: 03.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Francuske po četvrti put u karijeri. Za trofej Musketara i naslov šampiona čuvenog Rolan Garosa, jedinog gren slem turnira koji mu nedostaje u kolekciji, boriće se protiv drugog tenisera sveta, Britanca Endija Mareja. 

U polufinalu Novak je savladao Austrijanca Dominika Tima 6:1, 6:2, 6:4, dok je Marej pobedio prošlogodišnjeg šampiona ovog takmičenja Švajcarca Stana Vavrinku 6:4, 6:2, 4:6, 6:2. 

 


Jelena Marjanović Letnji šampion Srbije u konkurenciji do 14 godina

Datum objave: 02.06.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sloboda u Čačku održano je Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 14 godina za devojčice. 
Nova šampionka Srbije je Jelena Marjanović koja je u finalu savladala Nataliju Senić 6:2, 6:3. 
U polufinalu Jelena je bila bolja od Mie Marjanović 6:2, 6:1, dok je Natalija pobedila Ivu Pantović 6:4, 6:2.


KECMANOVIĆ U OSMINI FINALA ROLAN GAROSA

Datum objave: 01.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16-godišnji Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala juniorskog Rolan Garosa u singl konkurenciji. U drugom kolu osmi junior sveta, naš mladi as Kecmanović savladao je Italijana Rikarda Balzeranija 6:3, 7:6(4).