Arhiva vesti - Sve vesti

Ivana se sprema za Ameriku

Datum objave: 24.10.2011. // Kategorija: Vesti

1polufinale
 

Jedna od najtalentovanijih mladih igračica Srbije, Ivana Jorović, počela je intenzivne pripreme kako bi spremna dočekala američku turneju koja obuhvata dva najprestižnija juniorska teniska turnira na planeti, “Eddie Herr” se igra u Bradentonu na teniskim terenima čuvene akademije – Nicka Bollettierija od 24. novembra do 4. decembra i “Orange Bowl”na Floridi, od 14. do 23. decembra. Ivana će na put polovinom novembra i s nestrpljenjem čeka put “preko bare”.

 

-To su turniri kojima nastupaju sve najbolje mlade tenisere i teniserke na svetu. Konkurencija je izuzetna što je za očekivati kada se ima u vidu da se na jednom mestu nađu, osim igrača, sponzori, predstavnici kompanija koji proizvode tenisku opremu, najpoznatije menadžerske kuće, treneri...

Ivana je imala malu pauzu, dobro se odmorila i sada s novim entuzijazmom kreće u osvajanje juniorskih bodova. Vredno radi i trenira u Impuls Holu - u sedištu Teniskog saveza Srbije.

-Trenutno sam u prvih pet juniorki u kategoriji do 14 godina, ali ću se u Americi ogledati i u dve godine starijoj konkurenciji. Do 16 godina sam ušla u pedeset, ali to je slabo prema ambicijama koje imam. A koliko je Ivana ozbiljna u svojim namerama da napreduje govori i činjenica da će raditi sa jednim od najboljih trenera iz Holandije.

- Saradnja je realizovana kada sam igrala na jednom turniru u Holandiji. Trenutno sam u Beogradu gde ću se pripremati do odlaska u SAD, a tamo ću nastaviti sa našim trenerima
I trenerom iz Holandije dokle god sam u Americi.

Ivana je imala retku priliku da odigra egzibiciju s najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, na azijskoj turneji.

- Da, trebalo je da igram jednu egzibiciju, ali se Nole povredio. Naravno da sam žarko želela da se ta akcija ostrvari, ali umešala se viša sila. Šteta, ali ima vremena. Valjda će se ponovo jedna takva ideja roditi i ostvariti. U svakom slučaju bila sam počastvovana ovim pozivom i mogućnošću da igram s Noletom. Moja očekivanja u Americi su velika i, poznajući sebe, uverena sam da ću pružiti svoj maksimum kako bih dobrom igrom postigla rezultate koji su u srazmeri s kvalitetom koji posedujem - samouverena je Ivana Jorović.


Tipsarević osvojio Moskvu

Datum objave: 24.10.2011. // Kategorija: Vesti

 TIPSAREVIC

Srpski Davis cup reprezentativac Janko Tipsarević u prvom srpskom finalu jednog ATP turnira, koje je odigrano u Moskvi na Kupu Kremlja
 savladao je branioca trofeja Viktora Troickog sa 6:4, 6:2 i stigao do drugog pehara u karijeri. Janko je tako stigao do druge titule u karijeri, nakon što je nedavno osvojio trofej u Kuala Lumpuru.
Prethodnu šansu u Moskvi propustio je 2009. godine, kada je u finalu poražen od Mihaela Južnjog.


Poštovani klubovi, članovi TSS,


Obevštavamo vas da je od 23. septembra 2011. godine, pred Agencijom za
privredne registre počeo proces prevođenja postojećih sportskih organizacija
u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta.
Poslednji rok za podnošenje prijave za prevođenje u APR sa svom potrebnom
dokumentacijom je 12.04.2012. godine. Svako sportsko udruženje građana koje
u tom roku ne bude podnelo prijavu za preregistraciju, gasi  se po sili
zakona.
Sam postupak preregistracije je besplatan, i APR ne naplaćuje nikakve takse.
S obzirom na navedeno  pozivamo vas da svoju zakonsku obavezu blagovremeno
izvršite.

Podsećamo da je za potrebe preregistracije, uz prijavu  potrebno podneti:

1. Fotokopiju statuta važećeg na dan stupanja na snagu Zakona o sportu (Sl
glasnik RS, br.24/2011)
2. Fotokopiju rešenja o upisu u registar kod nadležnog ministarstva
3.Odluku o izboru, odnosno imenovanju zastupnika
4.Dokaz o indentitetu zastupnika (fotokopija pasoša ili lične karte)
5.Tri primerka novog statuta, usklađenog sa Zakonom (u originalu)

Takođe, obaveštavamo vas da je dana 22.06.2011. godine, stupio na snagu i
Pravilnik o sadržaju i obrascu prijave za evidentiranje, na osnovu koga je
počeo da teče rok za podnošenje "Evidencione prijave". Krajnji rok za
podnošenje Evidencione prijave koja se podnosi Ministarstvo omladine i
sporta,  je takođe 12.04.2012. godine, a sankcija za propuštanje ovog roka
je gašenje kluba.

S obzirom da je za podnošenje te prijave neophodno prikupiti čitav niz
dokumenata, koji moraju biti u originalu ili overenoj fotokopiji, savetujemo
vam da što pre započnete sa ovim procesom.

Pravilnik o sadržaju i obrascu prijave za evidentiranje, koji sadrži i sam
obrazac prijave za evidentiranje,  možete "skinuti" sa sajta Ministarstva
omladine i sporta, kao i sa internet stranice TSS.


S poštovanjem

Teniski Savez Srbije

Pravna služba TSS

 

Pravilnik o sadržaju i obrascu prijave za evidentiranje

ITF SRBIJA F5 - žene

Datum objave: 07.10.2011. // Kategorija: Vesti

TK PIROT - PIROT šljaka 1.0000 dolara

 

glavni turnir singla

 

glavni turnir dubla

 

raspored mečeva 07.10.2011.


KONKURS ZA GRB TSS

Datum objave: 06.10.2011. // Kategorija: Vesti
U Teniski savez Srbije na osnovu objavljenog konkursa za izradu grba pristiglo je preko 200 radova koji ispunjavaju kriterijume predviđene konkursom i na sledećem Upravnom odboru, koji je previđen između 20. i 25. oktobra 2011. godine biće određena komisija koja će pregledati radove i doneti odluku o izboru grba.

Odluku komisije Teniski savez Srbije će objaviti putem medija i na sajtu TSS, ne pre 10. novembra 2011.

Milojević kralj Kine

Datum objave: 01.10.2011. // Kategorija: Vesti

 

NikolaMilojevic_skola

Najbolji junior Srbije Nikola Milojević nastavlja sa trijumfima na juniorskim turnirima u Kini. Prošle nedelje Milojević je osvojio trofej u singlu na takmičenju koje je održano u Xiamenu, dok je danas ponovio istu priču i trijumfovao u Pekingu.
U finalu juniorskog G2 turnira u glavnom gradu Kine mladi srpski as savladao je domaćeg predstavnika Xin Gaoa 7:6, 6:3.
Od ponedeljka na novoj ITF rang listi najboljih juniora sveta Nikola će zauzimati 17. poziciju, što je njegov najbolji rang do sada.
U dve nedelje u Kini, gde je osvojio dva trofeja, Milojević nije izgubio ni set.

 

ITF BEIJING (CHN) tvrda podloga JUNIORSKI TURNIR, G2

1. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - (WC) Suhao Zhong (CHN) 6:0, 6:0
2. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - Qun Gao (CHN) 6:3, 6:1
Četvrtfinale: (1) Nikola Milojević - Chih-Jen Ho (TPE) 6:1, 6:2
Polufinale: (1) Nikola Milojević - Krittin Koaykul (THA) 6:0, 7:5
TITULA: (1) Nikola Milojević - (2) Xin Gao (CHN) 7:6, 6:3


ITF XIAMEN (CHN) tvrda podloga JUNIORSKI TURNIR, G2

TITULA: (1) Nikola Milojević - Thien Nguyen Hoang (VIE) 6:2, 6:3


Boba u stolici Davis cup komiteta

Datum objave: 24.09.2011. // Kategorija: Vesti

VELIKO PRIZNANJE PREDSEDNIKU TENISKOG SAVEZA SRBIJE SLOBODANU ŽIVOJINOVIĆU NA GODIŠNJEM KONGRESU ITF U BANGKOKU 

 


Ono o čemu se govorilo i što se očekivalo konačno se i dogodilo. Na prvom bordu direktora ITF-a koji su juče redovno izabrani na godišnjem kongresu ITF-a koji se ove godine održavao u Bangkoku, danas je po redovnoj proceduri izabran novi Davis cup komitet (koji ima šest članova)  i gde je predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović jednoglasno izabran za jednog od članova. Kada se zna da je bilo više od 20 kandidata za samo dve pozicije, obzirom da četiri mesta zauzimaju predstavnici zemalja koje imaju gren slem (Australija, Francuska, Velika Britanija, SAD) jasno je kakvo je priznanje stiglo Slobodanu Živojinoviću, Teniskom savezu Srbije i svima u našoj zemlji.

Ovo je komitet sa največim ugledom i težinom u ITF-u i Srbija je na ovaj način dobila svog predstavnika koji će itekako u narednom periodu svojim uticajem, prisustvom i radom pomoći da mnogi programi u razvoju tenisa mnogo brže zažive.

-Presrećan sam sa ovim priznanjem i to je veoma značajno za ugled TSS i Srbije – bile su prve reči predsednika Živojinovića. – Učiniću sve da opravdam poverenje borda direktora ITF obzirom da je bilo puno kandidata za ovo jedno mesto koji svaki na svoj način zaslužuju da se nađu ovde gde sam ja.

Slobodan Živojinović se vraća u Srbiju krajem naredne nedelje i odmah posle toga biće organizovana konferencija za štampu gde će biti prezentirani i svi detalji vezani za ovo priznanje.
 


 


Čestitka i zahvalnost Devis kup reprezentativcima i organizatorima

Datum objave: 21.09.2011. // Kategorija: Vesti


Upravni odbor Teniskog  saveza  Srbije se zahvaljuje igračima Devis kup reprezentacije : Novaku Đokoviću, Janku Tipsareviću, Viktoru Troickom i Nenadu Zimonjiću, kao i selektoru Bogdanu Obradoviću , za sve ono što su učinili  proteklog vikenda u Areni, pokušavajuci da se domognu finala u 2011, ali i za sve učinjeno u prethodnim godinama za srpski tenis, posebno u prošloj, kada smo osvojili “salataru” .

Svako je dao svoj puni doprinos, a peh s povredom najboljeg svetskog i srpskog tenisera Novaka Đokovića, to je opšte mišljenje, sprečilo je naš tim da i ove godine bude u prilici da odbrani  najveći timski trofej na svetu, tim pre što bi Beograđani i ove godine na našem terenu u Areni bodrili  svoje ljubimce u finalu s Špancima. TSS najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću želi brz i uspešan oporavak i da se što pre vrati na teniske terene i nastavi tamo gde je stao, da bude dominantan, nesalomiv i – nesavladiv.

TSS se posebno zahvaljuje publici koja je sva tri dana bila uz naše sportske heroje bodreći ih da istraju u svojoj nameri. Ljubitelji tenisa su ova tri dana “igrali” zajedno s našim momcima, emotivno preživljavajući svaki udarac, poen, set...

Zahvalnost i glavnom sponzoru naše Devis kup reprezentacije “NIS” koja je ispratila sve nastupe naših momaka, ali i svima koji su pomogli u organizaciji tako grandioznog spektakla koji je okupirao pažnju naše sportske, ali ne samo sportske javnosti.

Radiotelevizija Srbije, kao ekskluzivni partner kada su u pitanju prenosi mečeva u ovom takmičenju, zaslužuje posebne pohvale i zahvalnost za izuzetno kvalitetne prenose mečeva. Pisani, kao i ostali elektronski mediji su svojim objektivnim informisanjem, ali i brojnoj zastupljenosti doprineli da ova velika sportska manifestacija bude potpuno medijski pokrivena.

Celoj ovoj glamuroznoj predstavi svoj nemerljivi doprinos dali su i zaposleni u “Areni” kao i zaposleni iz Teniskog saveza Srbije koji su se brinuli o normalnom funkcionisanju svih službi kako bi ova manifestacija, ali i Srbija, kao besprekoran organizator velikih događaja, dobila najviše ocene od ljudi ispred Međunarodne teniske federacije (ITF).

Najzad, ali ne i na poslednjem mestu, oni bez kojih se bilo kakav događaj ne može uspešno organizovati – volonterima, posebna zahvalnost TS Srbije. Ponovo su odradili težak i odgovoran posao bez greške.


UO TSS, predsednik Toplica Spasojević

1. kolo Davis cupa 2012. Srbija - Švedska

Datum objave: 21.09.2011. // Kategorija: Vesti

SVETSKA GRUPA DAVIS CUPA 2012. ( SRBIJA -  ŠVEDSKA OD 10. DO 12. FEBRUARA 2012. – SRBIJA)

 

_MG_8284

U Bankoku su izvučeni parovi prvog kola novog ciklusa takmičenja Svetske grupe Dejvis kupa za 2012. godinu. Srbija igra protiv Švedske (10-12. februar) u Srbiji.  Ukoliko prođemo Šveđane u
 drugom kolu se sastajemo s boljim iz susreta Češka – Italija, a projektovano polufinale bismo igrali s Argentinom. Da li je žreb bio povoljan za nas? Čini se da jeste. Šveđane smo savladali ove godine u
gostima u drugom kolu. U Beogradu ne bismo trebali da imamo nekih većih problema.

Drugo kolo, najverovatnije, donosi okršaj sa Česima, jer je malo verovatno da će Berdiha, Stepaneka i drugove zaustaviti Fonjini, Staraće i Boleli, ali treba sačekati rasplet u prvom kolu.
U ovom okršaju Srbija bi bila gost.

Naravno, moramo biti optimisti i sigurno je da ćemo s najboljim igračem planete, Novakom Đokovićem, Jankom Tipsarevićem, Viktorom Troickim i Nenadom Zimonjićem, ponovo krenuti u borbu da trofej donesemo u Srbiju, po drugi put. Ali, u tom nastojanju, ako sve bude po prognozama, u polufinalu nas čeka možda i najteža prepreka, meč s Argentinom, ali ovoga puta “Gaučosi” će nam biti domaćini. Želja naših momaka za trijumfom u tom meču bila bi izuzetna jer bi to bila prilika da se revanširamo Argentincima za prvi poraz u Areni kojim su nas sprečili da odbranimo titulu.

Viktor Troicki ističe da se zbog OI u Londonu 2012. kalendar pomera i biće dosta zgusnut. Ipak, smatra da će Srbija i sledeće godine daleko stići.

„Pomeranje kalendara je neminovno zbog Olimpijskih igara. Samo da budemo zdravi, onda mogu da tvrdim da ćemo stići daleko u Davis cupu. Švedska svakako nije najlakši protivnik koji smo mogli da izvučemo. Sve zavisi i od toga da li će Soderling igrati, da li će doći u Beograd. Ukoliko bude nastupao, onda će nam biti znatno teže. Svi znamo kako on igra. Ostale igrače iz švedske reprezentacije znamo, igrali smo nedavno protiv njih i znamo šta možemo očekivati od njih. Olakšavajuća okolnost je što igramo kod kuće. Dolazimo iz Australije, s prvog gren slema i sigurno je da ćemo biti u formi“ – rekao je Viktor Troicki.

I Janko Tipsarević se slaže da zbog OI u Londonu mora doći do prilagođavanja kalendara teniskih takmičenja.

- Nešto slično smo imali u godini kada su bile Igre u Pekingu. Jasno je da izvesnih pomeranja mora biti. Ako je neko smatrao da je ova godina bila teška, sledeća će, zbog Londona, biti još teža.
 Svakako da sam zadovoljan što ćemo još jednom igrati protiv Švedske, prvo jer igramo ponovo kod kuće, a drugo, Švedska nam nije nepoznata jer smo ove godine igrali protiv njih u gostima,
doduše bez njihovog prvog igrača, ali ni naš najbolji teniser nije igrao. Mislim da smo veliki favoriti i smatram da bismo trebali da dobijemo taj meč. Što se ostatka žreba tiče, donji deo, gde se i mi nalazimo, je dosta lakši od gornje polovine, ali, opet, sve zavisi od toga ko će i u kakvoj formi biti, kao i da li ćemo proći prvo kolo. Ali, o tome ima vremena da se priča. Prvo da prebrodimo to prvo kolo“ – komentar je Janka Tipsarevića.


Najbolji srpski teniser u dublu i jedan od najboljih na svetu u ovoj konkurenciji Nenad Zimonjić zadovoljan je žrebom.

“Smatram da je dobar žreb. U prvom kolu smo domaćini Šveđanima, sa kojima smo igrali i ove godine. Težina meča će zavisiti od toga da li će naši gosti igrati u najačem satavu, odnosno sa njihovim najboljim teniserom Soderlingom koji je uvek nezgodan protivnik. Imamo jači tim i smatram da ćemo proći dalje, u četvrtfinale Svetske grupe. Raspored Davis cup mečeva u 2012. nije sjajan jer reprezentativni mečevi nas očekuju odmah posle Otvorenog prvenstva Australije, odnosno Mastersa u Majamiju. Neće biti lako za prilagođavanje, najviše zbog različitih vremenskih zona, jer moramo u veoma kratkom vremenu da se aklimatizujemo”.


Održan žreb u Bangkoku za Davis cup takmičenje 2012.

Datum objave: 21.09.2011. // Kategorija: Vesti

SVETSKA GRUPA DAVIS CUPA SRBIJA -  ŠVEDSKA OD 10. DO 12. FEBRUARA 2012. – SRBIJA

 

Davis cup reprezentacija Srbije voljom žreba koji je održan danas u Bangkoku prvo kolo Davis cupa Svetske grupe 2012. odigraće u Srbiji protiv selekcije Švedske.

Meč je na programu od 10. do 12. februara 2012.