Pobeda Dušana Lajovića, Srbija izjednačila posle drugog singla!

Datum objave: 16.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Nakon odlaganja drugog singla za subotu zbog lošeg vremena, Dušan Lajović ostvario je pobedu protiv britanca Džejmsa Vorda i doneo rezultatsko izjednačenje. Odmah nakon ovog meča igraće se dubl.

Početak subote nije obećavao po pitanju lepog vremena jer je kiša padala celo jutro. Ali, već nakon podneva bilo je jasno da će navijači ipak uživati u tenisu bez prekida. Drugi singl odigrali su Dušan Lajović i Džejm Vord pred punim stadionom navijača. Lajović je dominantno završio prvi set, odlično se prilagodio uslovima i sa velikim uspehom čitao igru protivnika. Drug set započeo je u istom ritmu, sa napravljenim brejkom na početku meča te je rutinskom igrom priveo set kraju. U trećem setu oba tenisera prikazala su atraktivnu igru za gledaoce, sa lepo izgrađenim poenima i izlascima na mrežu. Lajović je nastavio sa briljantnom partijom i doneo našoj reprezentaciji prvi poen.

Dobra taktika i priprema za meč ključ ubedljive pobede

Na konferenciji za novinare Lajović je izjavio da je ušao spremno i motivisano u meč. Dogovorena taktika sa selektorom Obradovićem funkcionisala je tokom celog meča, iako je bilo izuzetno naporno igrati po vlažnom terenu. Prvi reket u timu reprezentacije dodao je da uvek oseća pritisak kada nastupa za svoju zemlju, ali da ga navijači i domaća atmosfera uvek inspirišu da igra najbolje što može. Spreman je da svoj maksimum da i u sledećem meču i nada se pobedi našeg dubla.

Srbija – Velika Britanija 1:1

Janko Tipsarević – Kajl Edmun  0:3 ( 3:6 4:6 0:6 )

Dušan Lajović – Džejms Vord 3:0 ( 6:1 6:3 6:2 )