Arhiva vesti - Sve vesti

Fed kup (Talin) Srbija - Izrael 2:1, protiv Poljske za ulazak u baraž

Datum objave: 10.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Fed kup tim Srbije savladao je u poslednjem meču u grupnoj fazi tim Izraela 2:1 (u grupi D)  i plasirao se u mini plej of na takmičenju u Talinu (Prva grupa Evro-afričke zone). U mini plej ofu Srbija će se boriti za plasman u baraž za popunu Svetske grupe B u 2018. protiv selekcije Poljske koja je pobednik Grupe A. 

Baraž je na programu 16. i 17. aprila 2017. godine. 

FED KUP Prva grupa Evro-afričke zone 2017, grupa D: Srbija – Izrael 2:1 (Ivana Jorović – Maya Tahan 6:1, 6:0, Nina Stojanović – Deniz Khazaniuk 4:6, 2:6, dubl: Jorović, Stojanović – Tahan, Khazaniuk bez borbe predaja Izraela)

 


Selekcija Srbije (konkurencija do 12 dečaci) na finalnom turniru Vinter kupa 2017.

Datum objave: 10.02.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U češkom mestu Veska ove nedelje održava se finalni turnir Vinter kupa za 2017. u konkurenciji do 12 godina za dečake. 

Na ovom takmičenju boriće se i selekcija Srbije u sastavu: Branko Đurić, Zoran Ludoski i Aleksa Pisarić, predvođeni saveznim trenerom Dejanom Vukojičićem. 

Za evropsko zlato boriće se osam ekipa. Srbija se u prvom kolu sastaje sa reprezentacijom Rusije. 

 


FED KUP (Talin) Srbija – Bugarska 2:1

Datum objave: 09.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

FED KUP prvo kolo Prve grupe Evro-afričke zone 2017, grupa D: Srbija – Bugarska 2:1 (Ivana Jorović – Viktoriya Tomova 6:1, 6:1, Nina Stojanović – Isabella Shinikova 6:2, 6:2 , dubl: Marinković, Radanović – Kostova, Karatančeva 1:6, 3:6)

NIS Fed kup tim Srbije u završnu fazu takmičenja po grupama na Fed kup takmičenju Prvog kola prve grupe Evro-afričke zone, koje se ove godine održava u estonskom gradu Talin, ulazi sa maksimalnim učinkom, sa dve pobede. Srbija se nalazi u grupi D gde su smeštene i ekipe: Estonije, Bugarske i Izraela. Naš tim je ostvario pobede nad domaćinom i Bugarskom, čime će u poslednji meč grupne faze ući neporažen. NIS Fed kup tim Srbije očekuje meč sa Izraelom (10.02.2017) od 17 časova.

Ukoliko Srbija zabeleži i treću pobedu ostvariće plasman u mini plej of koji je na programu u subotu 11.02.2017. i u kome će se plasman u baraž boriti sa pobednikom Grupe A u kojoj se nalaze: Poljska, Austrija i Gruzija.

 


Srbija pobedila Estoniju na startu takmičenja u Talinu

Datum objave: 08.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Fed kup tim Srbije pobednički je započeo takmičenje u Talinu gde se održava prvo kolo Prve grupe Evro-afričke zone za 2017.

Ovo takmičenje okuplja 14 nacija, među kojima je i Srbija. Naš tim smešten je u grupi D i u prvom meču grupnog takmičenja snage je odmerio sa domaćinom, selekcijom Estonije. Nakon veoma rezultatski uzbudljivih mečeva (dva singla i jedan dubl) Srbija je došla do važne pobede, Estonija je pala nakon dubl meča 2:1 (Valerija Gorlats - Ivana Jorović 0:6, 3:6, Anett Kontaveit - Nina Stojanović 6:2, 7:5, dubl: Nuudi, Kontaveit - Jorović, Stojanović 4:6, 6:1, 5:7)


NIS Fed kup tim Srbije prvi meč u Estoniji igra protiv domaćina

Datum objave: 07.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Fed kup selekcija Srbije ove nedelje (od 8. do 12. februara 2017) takmiči se u Estoniji (Talin) u okviru prvog kola Prve grupe Evro-afričke zone za 2017. godinu.

Tim Srbije u sastavu: Nina Stojanović (126. na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (409) i Bojana Marinković (618) predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić takmičiće se u grupi D gde se nalaze još tri ekipe: Estonija, Bugarska, Izrael. 


TSS škola tenisa na Dejvis kupu u Čairu

Datum objave: 05.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Tenisko poprište u hali Čair, gde su rekete ukrstili najbolji teniseri Srbije i Rusije u okviru prvog kola Dejvis kupa Svetske grupe 2017, imali su priliku i čast da osete pod nogama i razmene nekoliko gemova najmlađi teniseri naše zemlje. 


NIS Dejvis kup tim Srbije pobedio Rusiju, protiv Španije u četvrtfinalu

Datum objave: 05.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Prvo kolo Dejvis kupa Svetske grupe 2017. iznedrilo je pobedu Srbije protiv selekcije Rusije u hali Čair u Nišu. Plasman u četvrtfinale NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije ostvarila je pobedom od 4:1. Do plasmana u naredno kolo takmičenja, naši teniski asovi stigli su već drugog dana takmičenja, nakon dubl susreta u prelepom ambijentu prepunog Čaira. 


OBRADOVIĆU URUČENA HILANDARSKA POVELJA

Datum objave: 04.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
SPECIJALNA plaketa uručena je danas u dvorani „Čair“ bivšem selektoru Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdanu Obradoviću, koga su publika i igrači pozdravili aplauzom. Reč je o hilandarskoj povelji specijalno izrađenoj za ovu priliku, a ovim gestom je Teniski savez Srbije želeo da ukaže poštovanje prema svemu što je Obradović uradio za srpski tenis u proteklih deset godina. U tom periodu najveći uspeh ostvaren je 2010. godine, kada je naš nacionalni tim došao do titule šampiona u Dejvis kupu sa Obradovićem na mestu selektora.
 
„Hvala za sve protekle godine. Bila mi je veliko zadovoljstvo i čast da budem Dejvis kup selektor reprezentacije Srbije.  Svi ste mi u srcu i podržavaću vas uvek na svakom meču koji budete igrali“ - rekao je Bogdan Obradović.

TENISKI SAVEZ SRBIJE DONIRAO SREDSTVA CRVENOM KRSTU NIŠA

Datum objave: 04.02.2017. // Kategorija: Domaća scena

Teniski savez Srbije donirao je 200.000 dinara Crvenom krstu u Nišu za kupovinu ogreva socijalno najugroženijim seoskim porodicama, mahom osobama sa invaliditetom koji žive u jako teškim uslovima. Zahvaljujući ovoj donaciji od 20 do 40 porodica neće morati da brine o zagrevanju domaćinstava tokom ove zimske sezone.


NIS besplatna škola tenisa za decu na Dejvis kupu

Datum objave: 04.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
Za vreme trajanja Dejvis kupa koji se održava ovog vikenda u Nišu, između reprezentacija Srbije i Rusije, kompanija NIS u saradnji sa Teniskim savezom Srbije (TSS) organizuje  besplatne škole tenisa za decu. 
 
Svi mališani koji posete  ovaj teniski spektakl, imaju priliku da uz pomoć stručnih trenera i opreme prilagođene njihovom uzrastu, nauče prve teniske korake. Takođe, kompanija NIS obezbedila je i prigodne poklone za sve učesnike škole tenisa .
 
Ovo je ujedno i prilika da deca uživo na terenu gledaju najbolje srpske tenisere, a zatim i sami isprobaju osnovne teniske poteze u NIS-ovoj otvorenoj školi. Tokom treninga reprezentacije Srbije, organizovan je susret sa decom NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) koja su ovom prilikom imala mogućnost da se druže sa našim teniskim asovima.
 
Cilj besplatne škole tenisa je motivacija  dece da se od najranijeg uzrasta bave sportom, razviju sportski duh i usvoje zdrav način života. NIS kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a na ovaj način u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“ podržava i afirmiše mlade talente i doprinosi razvoju  profesionalnog i dečijeg sporta.