Arhiva vesti - Sve vesti

Dijamantna Olga Danilović osvojila Oranž Boul

Datum objave: 12.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 13. juniorka sveta, 15 -godišnja Olga Danilović osvojila je jedan od najčuvenijih juniorskih turnira sveta, Oranž Boul, koji se tradicionalno igra na Floridi, u dubl konkurenciji. 
Mladi dijamant srpskog tenisa do ovog prestižnog trofeja stigla je u paru sa prvom juniorkom sveta, ruskinjom Anastasijom Potapovom. U finalu srpsko-ruski par borio se protiv osmih nosilaca, para Kaja Juvan - Lea Bošković (SLO,CRO), do pobede su stigle rezultatom 6:2, 3:6, 10:8. 


KECMANOVIĆ OD ZLATA!!!

Datum objave: 11.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolji junior sveta i Srbije, 17 - godišnji Miomir Kecmanović pobednik je jednog od najprestižnijih turnira na svetu za juniore u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula koji se od 1947. godine održava na Floridi. 
Nakon titule koju je iskovao na ovom takmičenju 2015. isto je ponovio i u 2016. i to kao najbolji junior sveta. U borbi za novi trofej, prvi junior planete, naš Kecmanović savladao je drugog nosioca iz Kine Ju Vibinga 6:3, 6:1. 
Pre sedam dana Miomir je osvojio duplu krunu na još jednom svetski poznatom juniorskom takmičenju koji svake godine okuplja sam takmičarski svetski krem, u pitanju je Edi Her na Floridi. 
Oranž Boul koji postoji i redovno se održava od 1947. godine osvajali su Mekinro, Bjorg, Lendl, Federer, Rodik, ali niko od njih uspeo da odbrani tron kao što je sada učinio naš Miomir. Samo su dva tenisera u dosadašnoj istoriji ovog takmičenja uspeli da to učine, u pitanju su Amerikanci Harold Solomon (1969, 1970) i Bili Martin (1973, 1974). 
 

Kecmanović odbranio tron na Oranž Boulu i ušao u istoriju

Datum objave: 11.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior sveta, mladi teniski as Srbije Miomir Kecmanović odbranio je tron jednog od najčuvenijih turnira na svetu za juniore, Oranž Boula (Florida). Nakon titule koju je iskovao na ovom takmičenju 2015. isto je ponovio i u 2016. i to kao najbolji junior sveta. 
U borbi za novi trofej, prvi junior planete, naš Kecmanović savladao je drugog nosioca iz Kine Ju Vibinga 6:3, 6:1. 
Pre sedam dana Miomir je osvojio duplu krunu na još jednom svetski poznatom juniorskom takmičenju koji svake godine okuplja sam takmičarski svetski krem, u pitanju je Edi Her na Floridi. 
Oranž Boul koji postoji i redovno se održava od 1947. godine osvajali su Mekinro, Lendl, Federer, Rodik, ali niko od njih uspeo da odbrani tron kao što je sada učinio naš Miomir. Samo su dva tenisera u dosadašnoj istoriji ovog takmičenja uspeli da to učine, u pitanju su Amerikanci Harold Solomon (1969, 1970) i Bili Martin (1973, 1974). 


Danilovićeva za trofej Oranž Boula

Datum objave: 11.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 13. juniorka sveta, 15 -godišnja Olga Danilović boriće se u finalu jednog od najčuvenijih juniorskih turnira sveta, Oranž Boula, koji se tradicionalno igra na Floridi, za trofej u dubl konkurenciji. 
Mladi dijamant srpskog tenisa plasirala se u finale dubla u paru sa prvom juniorkom sveta, ruskinjom Anastasijom Potapovom. U polufinalu Olga i Anastasija bile su bolje od para Liang, Vang (TPE,CHN) 4:6, 7:6(3), 10:0. 
Za prestižni trofej srpsko-ruski par boriće se protiv osmih nosilaca, para Kaja Juvan - Lea Bošković (SLO,CRO). 
Podsetimo, Danilovićeva je u 2016. osvojila i gren slem dubl trofej na Rolan Garosu u Parizu.


Kecmanović u finalu Oranž Boula

Datum objave: 11.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior sveta, mladi teniski as Srbije Miomir Kecmanović plasirao se u finale jednog od najčuvenijih turnira na svetu za juniore, Oranž Boula (Florida) gde brani trofej osvojen 2015. 
Kecmanović je u polufinalu savladao Amerikanca Denija Tomasa 6:3, 6:4. 
U borbi za novi trofej, prvi junior planete, naš Kecmanović, boriće se protiv drugog nosioca iz Kine Ju Vibinga. 
Pre sedam dana Miomir je osvojio duplu krunu na još jednom svetski poznatom juniorskom takmičenju koji svake godine okuplja sam takmičarski svetski krem, u pitanju je Edi Her na Floridi. 


Kecmanoviću dupla kruna Edi Hera

Datum objave: 05.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior planete i Srbije Miomir Kecmanović dominira na juniorskoj svetskoj sceni. Mladi teniski as Srbije osvojio je duplu krunu na čuvenom Edi Heru (ITF u konkurenciji do 18 godina) koji se tradicionalno održava na Floridi i uvertira je za Oranž Boul čiji je aktuelni šampion upravo naš Kecmanović. 
Prvi junior planete u finalu Edi Hera salvadao je Kanađanina Bendžamina Siguina 6:2, 6:1, sa kojim je u dubl konkurenciji podigao pobednički pehar. 
U borbi za dubl trofej Miomir i Bendžamin su savladali američki par Nando - Rotsert 6:0, 6:1. 
BRAVOOO!!! 


Viktor Jović osvojio dubl trofej na Edi Heru (konkurencija do 14)

Datum objave: 04.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Državni šampion i reprezentativac u konkurenciji do 14 godina, mladi teniser Srbije Viktor Jović osvojio je trofej u dubl konkurenciji na čuvenom Edi Her takmičenju na Floridi. Jović je trijumfovao u konkurenciji do 14 godina u paru sa Estoncem Aleksandrom Mandmom. 
U borbi za šampionski trofej Jović i Mandma su savladali argentinski dubl Tores - Fuente 6:7(4), 6:4, 10:8. 


Kecmanović u finalu Edi Hera, osvojio dubl

Datum objave: 04.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior sveta i Srbije Miomir Kecmanović briljira na juniorskoj svetskoj sceni. Novi sjajan rezultat u režiji našeg Miomira stiže sa čuvenog ITF takmičenja Edi Her (u konkurenciji do 18 godina) koje se tradicionalno održava na Floridi.

Kecmanović je osvojio trofej u dubl konkurenciji u paru sa Bendžaminom Siguinom. U borbi za trofej savladali su američki par Nando - Rotsert 6:0, 6:1. 


Ana Vilček slavila na Malti

Datum objave: 03.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada srpska teniserka, 13 - godišnja Ana Vilček ostvarila je sjajan rezultat na Tennis Europe turniru u konkurenciji do 16 godina koji se igrao na Malti. 
Ana je u dubl konkurenciji osvojila šampionski trofej u paru sa koleginicom iz Rumunije Fatimom Ingrid Amart Keit. U borbi za trofej one su bile bolje rumunsko-italijanskog para Ana Capat/Giulia Laterza 6:1, 6:4. 
U singl konkurenciji Vilčekova se plasirala među četiri najbolje, zaustavljena je u polufinalu od devetog nosioca iz Francuske Elze Žakemo 6:7, 4:6.


Održan prvi "ALBATROS KUP" za najmlađe

Datum objave: 02.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

U organizaciji Teniskog kluba „Timm tennis“ iz Novog Sada i Sportskog centra „ Albatros“ iz Veternika –Novi Sad, organizovan je prvi „ALBATROS KUP“ u kategoriji crveni i narandžasti nivo za devojčice i dečake. Medalje i diplome uručila je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić.