Arhiva vesti - Sve vesti

Mihailo Popović bez greške

Datum objave: 27.12.2012. // Kategorija: Vesti

mihailo_popovic

Mihailo Popović, teniser Partizana, osvojio je zimsko dvoransko prvenstvo Srbije u kategoriji do 12 godina koje se u četvrtak završilo u “Impuls Holu” na Novom Beogradu. U finalu je bio bolji od Dušana Obradovića, člana TK “Ječmenica” iz Novog Sada – 6:2, 6:4. Mihailo na ovom prvenstvu rivalima nije prepustio ni jedan set.

- Radujem se tituli, zadovoljan sam igrama na ovom prvenstvu i sigurno je da će mi ovaj trijumf dati novi podsticaj. Mislim i da je moj trener Relja Dulić takođe zadovoljan kako sam odigrao ceo turnir. Treniram po dva sata svaki dan, a osećam da bih mogao još, ali mi trener ne dozvoljava.

Mihailo je rođen 11. februara 2001. godine, a začuđujuće rano počeo je da se bavi tenisom, od svoje četvrte godine. Odličan je učenik OŠ “Josif Pančić” i, za sada, treninzi i putovanja mu ne smetaju da i u školi briljira. Učenik je šestog razreda. U 2013. godini će igrati na nekim turnirima sa četrnaestogodišnjacima.

- Igraću na nekoliko značajnijih turnira A kategorije ETA, ali ću nastupiti i u kategoriji do 14 godina. Da vidim kakva je kokurencija i da steknem iskustvo i osetim igru kada za oprotivnika imam dve godine starijeg protivnika. Igrao sam na turnirima u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj...U Budimpešti sam izgubio od pobednika, Ukrajinca u četv rtfinalu, u Nemačkoj sam, posle tri kola izgubio od najboljeg Španca. I Bilo je još dobrih igara. Uglavnom sam zadovoljan, mada sam siguran da sam m ogao I bolje.


Trijumf Mihaila Popovića

Datum objave: 27.12.2012. // Kategorija: Vesti

finalisti

Pobednik Zimskog prvenstva Srbije u tenisu u kategoriji do 12 godina je Mihailo Popović, teniser beogradskog Partizana. U finalu je savladao Dušana Obradovića, člana TK “Ječmenica” iz Novog Sada – 6:2, 6:4.

Mihailo je bio veoma ubedljiv i u pet turnirskih mečeva nije rivalima prepustio ni jedan set.

  -Raduje me ova pobeda. Trofej sam osvojio teško, iako se to po rezultatima ne vidi. U svakom slučaju, ovaj trijumf mi puno znači. U narednoj 2013. godini igraću manje na turnirima moje kategorije, a pokušaću da se ogledam sa četrnaestogodišnjacima. Da vidim koliko su ispred mene i da steknem iskustvo.

  U finalu turnira za devojčice sastaju se prvi nosilac, Ksenija Tmušić iz TK Partizan i Anđela Skrobonja članica TK Spartak iz Subotice. Ksenija je u polufinalu bila bolja od svoje klupske drugarice Jovane Babić – 6:4, 4:6, 6:0, dok je Anđela Skrobonja bila veoma ubedljiva u polufinalnom duelu sa Aleksandrom Stanković – 6:0, 6:1.

  popovic_i_obradovic


Državno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina ulazi u završnicu

Datum objave: 27.12.2012. // Kategorija: Vesti

Na terenima Impuls Hale na Novom Beogradu ove nedelje održava se Zimsko prvenstvo Srbije 2013 u konkurenciji do 12 godina. 

U konkurenciji dečaka stiglo se do završnice, u borbi za trofej naći će se Mihailo Popović, član TK Partizan i Dušan Obradović, član TK Ječmenica iz Novog Sada. U polufinalu Popović je kao prvi nosilac savladao Kristiana Juhasa (TK Spartak) 6:1, 6:3, dok će Obradović bio bolji od Nemanje Subanovića (TK Spartak) 6:2, 6:4.

Devojčice će danas odigrati polufinale mečeve u kojima će se sastati: Ksenija Tmušić (TK Partizan) - Jovana Babić (TK Partizan) i Anđela Skrobonja (TK Spartak) - Aleksandra Stanković (TK Winner). 

žrebovi: 

dečaci 

devojčice 

raspored 27.12.2012. 


Aleksandra Stanković lavica u koži jagnjeta

Datum objave: 27.12.2012. // Kategorija: Vesti

 

Aleksandra Stanković svojim teniskim umećem i igrama pleni sve one koji je vide sa reketom u ruci. Mala Aleksandra je članica TK Viner iz Beograda, ima 11 godina i sa samo tri godine bavljenja tenisom uspela je da sakupi vrednu kolekciju trofeja. Trenutno s velikim uspehom igra na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije. Tiha i povučena, čak pomalo stidljiva, deluje kao jagnje, da bi se na terenu pretvorila u lavicu.

  - Ova godina mi je bila veoma uspešna. Zapravo, na turnirima sam počela da igram tek od marta. Imam 13-14 pekara. Za sada ih brojim. Treniram pet dana u nedelji po dva sata i nije mi nimalo teško da uklopim treninge i igranje tenisa sa školom. Najveći uspesi su mi prvo mesto na turniru prve kategorije u Kruševcu, I na Zvezdi, zatim treće mesto na mastersu...

  Aleksandra je svesna da ako želi uspeh mora mnogo da radi. Svoje igračke mane ne krije.

  - Imam sasvim solidan forhend, čak, kažu, jak, ali na dvoručnom bekhendu moram još da radim, da ga poboljšam. I servis mi je stabilan, jedan od boljih u mom uzrastu. Ali, svesna sam da moram mnogo da radim, ako želim uspeh u ovom sportu. Konkurencija je velika i kod nas, da ne govorim o konkurenciji u Evropi.

  Aleksandra, iako vuče neugodnu povredu kolena stigla je do polufinala na zimskom prvenstvu Srbije koje se igra u “Impuls holu” na Novom Beogradu u kategoriji do 12 godina.

  - Drugi sam nosilac i za sada ide sve kako treba, mada, moram da priznam da igram promenljivo. Možda sam malo rezervisana zbog povrede, ali moram da pojačam svoju igru. U sledećoj sezoni ću igrati više turnira, ali prvo moram da potpuno izlečim ovu povredu. Odmoriću se malo, jer sledeća sezona će biti veoma naporna, reči su sjajne teniserke I odlične učenice OŠ “Laza Kostić”.


LAUREATI TSS ZA 2012.

Datum objave: 26.12.2012. // Kategorija: Vesti
proslava_dec2012__tss02_copy
proslava_dec2012__tss03_copy
proslava_dec2012__tss04_copy
proslava_dec2012__tss05_copy
proslava_dec2012__tss06_copy
proslava_dec2012__tss07_copy
proslava_dec2012__tss08_copy
proslava_dec2012__tss09_copy

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA TSS U HYATT-U I DODELJENJE NAGRADE

Datum objave: 25.12.2012. // Kategorija: Vesti

NAGRADE  1922    -    2012  (90  GODINA  OD OSNIVANJA  SAVEZA)

TSS-NAGRADE_05

NAJBOLJI U 2012. GODINI

____________________________________________

KONKURENCIJA DO  12  GODINA

DEVOJČICE – JOVANA VUKOVIĆ

DEČACI – BODIN ŽARKOVIĆ

____________________________________________

KONKURENCIJA DO 14 GODINA

DEVOJČICE – NIKOLINA JOVIĆ

DEČACI – MIOMIR KECMANOVIĆ

___________________________________________

KONKURENCIJA DO 16 GODINA

JUNIORKE – IVANA JOROVIĆ

JUNIORI – PETAR ČONKIĆ

___________________________________________

KONKURENCIJA DO 18 GODINA

JUNIORKE – NINA STOJANOVIĆ

JUNIORI – LASLO ĐERE

 ________________________________________________________________

SENIROKE – ANA IVANOVIĆ

SENIORI – NOVAK ĐOKOVIĆ

 

Najbolji klub  u 2012 godini: TK  Crvena zvezda, Beograd

Najuspešniji trener u 2012 godini:  Dejan  Vraneš   (FED kup selektor)

TV novinar  godine:    Milan  Bošković  ( TV B 92)

Novinar godine štampanih medija:  Vojin Veličković   (  Žurnal)

Fjučers  godine ( muški) : Mozzart Open, TK Olimp Beograd

Fjučers  godine (ženski) : Palić, TK Palić

Najbolji sudija godine : Nemanja Radić

TSS-NAGRADE_24

Nagrada  PONOS NACIJE, koja se dodeljuje za najveće dostignuće na polju sportskih rezultata u istoriji TSS, prema predlogu Komisije predvidjena je za šest sportista koji su bili na mestu broj 1. svetskih ATP i WTA pozicija.

 1. Monika  Seleš
 2. Slobodan Živojinović
 3. Ana Ivanović
 4. Jelena Janković
 5. Nenad Zimonjić 
 6. Novak Djoković

Nagrada  ŽIVOTNO DELO  pripada pojedincima koji su svojim radom to potpuno zaslužili, kako na sportskom polju tako i svojim radom van njega.

 1. Radmilo Armenulić
 2. Jelena Genčić
 3. Nikola Špear

Nagrada za sveukupan doprinos na sportskom polju i van njega, za pojedince i organizacije koje su svojim radom i delovanjem pomogli da TSS danas bude to što zapravo jeste, na vrhu piramide najuspešnijih Saveza u Srbiji.

 1. TK Crvena zvezda, Beograd
 2. TK Partizan, Beograd
 3. TK Vojvodina, Novi Sad
 4. TK Spartak, Subotica
 5. TK Radnički, Niš
 6. TK Palić, Palić   ( najstariji klub u našoj zemlji)
 7. Ministarstvo omladine i sporta R.S.
 8. Sekretarijat za sport i omladinu- Beograd
 9. RTS   ( Radio televizija Srbije)
 10. Telekom
 11. Gemaks  (Čelendžer) -   Đorđo Antelj
 12. ATP Srbija open  -  porodica Djoković
 13. Dejvis kup ekipa
 14. FED kup ekipa
 15. NIS GASPROM NJEFT
 16. KOMBAK ARENA  -   Beograd
 17. IMLEK -  Beograd
 18. Aleksandar Popović (najstariji živi Dejvis kup igrač)
 19. Ivko Plećević
 20. Janko Tipsarević
 21. Dušan Vemić
 22. Viktor Troicki
 23. Boris Pašanski
 24. Nebojša Djordjević
 25. Maja Djukić
 26. Dragana Zarić
 27. Tatjana Ječmenica
 28. Katarina Mišić
 29. Ana Timotić
 30. Aleksandra Krunić
 31. Bojana Jovanovski

Promocija monografije "Tenis bez granica"

Datum objave: 25.12.2012. // Kategorija: Vesti

ceda1

U istorijskom muzeju Srbije održana je promocija monumentalne monografije "Tenis bez granica" novinara i publiciste Čedomira Šoškića. Promociji su prisustvovali ministar kulture Bratislav Petković, Državni sekretar za sport Predrag Peruničić, počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović, predsednik TS Srbije Vuk Jeremić, dugogodišnji selektor Dejvis kup reprezentaije Jugoslavije i Srbije Radmilo Armenulić i mnoge poznate ličnosti prestonice, novinari, kao i mnogobrojni bivši i sadašnji teniseri i teniski poslenici.
Čedomir Šoškić se, nema sumnje, upustio u rizičan, obiman i veoma težak zadatak da u ovom kapitalnom delu predstavi "beli sport" od njegovih početaka u kolevci tenisa, Engleskoj, pa sve do današnjih dana. Zapravo, u ovoj monografiji, na bogato ilustrovanim stranama, kojih ima preko 850, dat je presek svega onoga što je vezano za tenis u svetu i kod nas.
Iskusni novinar, Šoškić nije upao u zamku da u ovom delu predstavi događaje vezane samo za tenis u Srbiji, već je dao kopletan i kompleksan prikaz svega onoga što se, hronološki, dešavalo skraja 19 veka, kada je major britanske vojske Volter Vingfild ustanovio prva pravila tenisa. U ovom kapitalnom delu sva dešavanja su podeljena u poglavlja koja obuhvataju početke tenisa, ali i događanja koja su pratila razvoj ovog sporta, sve do današnjih dana. Posebna poglavlja posvećena su gren slem turnirima, zatim najvećim imenima svetskog tenisa, Dejvis u Fed kupu i, naravno, najveći deo monografije rezervisan je za tenis, prvo u Kraljevini Jugoslaviji, do današnjih dana, s posebnim akcentom na tenis u Srbiji. Naravno, poseban deo izdvojen je za velike uspehe srpskog tenisa u reprezentativnim selekcijama, posebno osvajanjem Dejvisovog pehara, popularne "salatare", zatim finalu Fed kupa i sjajnim rezultatima naših tenisera u pojedinačnoj konkurenciji.
Ovo delo, bez svake sumnje, dolazi u pravo vreme kada Teniski savez Srbije proslavlja 90 godina svog postojanja.
Ujedno, ovo delo će ostati generacijama kao štivo, dokument, i svetionik tenisa na ovim prostorima.

Održana promocija kapitalne monografije TENIS BEZ GRANICA

Datum objave: 24.12.2012. // Kategorija: Vesti
promocija
U godini kada TSS slavi 90 godina od osnivanja Saveza, važan dogadjaj je promocija kapitalne monografije  TENIS BEZ GRANICA, koja je održana u ponedeljak, 24.decembra, sa početkom u 16 časova u prostoru Muzeja istorije, Trg Nikole Pašića 11.
vuk-boba

Knjigu  formata 31  x 23 sm, sa 900 strana u punom koloru, u super luksuznoj opremi i sa preko 1500 fotografija od kojih mnoge do sada nisu prikazane javnosti, predstavili su: 
Vuk Jeremić, predsednik Teniskog saveza Srbije, Bratislav Petković, Ministar kulture i informisanja R.S, Slobodan Živojinović, počasni predsednik TSS, Radmilo Armenulić, počasni član TSS, Čedomir Šoškić, autor monografije...
promocija2

Promociji  i koktelu posle predstavljanja monografije su prisustvovali brojni bivši i sadašnji teniseri, sportski radnici, gosti.
boba_01
 Monografija TENIS BEZ GRANICA kapitalno delo i sublimacija svega najvažnijeg u istoriji tenisa na našim prostorima.
vuk-armenulic

VAŽNO OBAVEŠTENJE - ONLINE PRIJAVA ZA TURNIRE U 2013. GODINI

Datum objave: 24.12.2012. // Kategorija: Vesti

OBAVEŠTAVAMO SVE TAKMIČARE DA UKOLIKO NISU REGISTROVANI ZA 2013. GODINU NEĆE MOĆI DA VRŠE ONLINE PRIJAVU ZA TURNIRE KOJI SE IGRAJU U 2013. GODINI, OVO SE TAKOĐE ODNOSI I NA TURNIRE - DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE U KONKURENCIJI DO 16 GODINA, BOŽIĆNI TURNIR DO 12 GODINA I SVA TAKMIČENJA IZ REGIONALNIH ZIMSKIH KALENDARA.
Nikolina se vratila na Oranž Boulu

Datum objave: 22.12.2012. // Kategorija: Vesti

JOVIC_NIKOLINA-U14_03

Nikolina Jović, mlada Banjalučanka, jedna od najperspektivnijih mladih igračica Srbije, imala je peh da se početkom sezone 2012. povredi. A ova godina je bila ona od koje je Nikolina očekivala mnogo. Prethodna sezona je bila, izvesno, najuspešnija u karijeri. Nastupala je s velikim uspehom na pojedinačnim prvenstvima, a velike igre i rezultate beležila je u dresu s grbom Srbije.

-Povreda me je doista omela. Svi moji planovi, želje, ambicije za nastupajuću sezonu 2012. pali su u vodu. Period lečenja, pa rehabilitacije, poptrajao je tako da sam izgubila deo prolećnih turnira, a onda, kada je povreda zalečena, trebalo je vremena da se vratim u formu.

Ipak, Nikolina se, zahvaljujući upornom radu i talentu vratila na put uspeha. Nastupi i pobede na turnirima vratile su joj samopouzdanje. Postala je sigurnija i rezultati su stigli.

- Igrala sam finale u kategoriji do 16 godina u Novom Sadu, zatim je sledilo finale ITF u Mostaru, pa trijumf na letnjem prvenstvu Srbije na terenima TK Partizan, i polufinalu ITF u Nikšiću do 18 godina. Dobro sam igrala i u Milanu na turniru druge kategorije do 16 godina (četvrtfinale).

Nikolina je nastupila s velikim uspehom za reprezentaciju Srbije u Češkoj. Naša reprezentacija nije zabeležila uspehe kao prošle godine, ali je mlada Banjalučanka dobila sve svoje mečeve. Uz to, nastupajući za TK Partizan okitila se titulom ekipnog prvaka (do 16 godina). Uspon forme je bio očigledan što je Nikolina potvrdila u nastavku sezone.

- Osvojila sam titulu u Kranju na ITF turniru četvrte kategorije, a zatim sam učestvovala na ITF turnirima druge kategorije u Pančevu i Novom Sadu. U Pančevu sam izgubila u prvom kolu singla, dok sam u dublu igrala polufinale, a u Novom Sadu sam prošla kvalifikacije, ali sam u prvom kolu glavnog turnira izgubila od trećeg nosioca.

Na žalost, Nikolina je ponovo imala peh, koji je skupo koštao.

- Na treningu sam povredila zglob na nozi i to baš u najnezgodnijerm trenutku, pred kvalifikacioni NIKE turnir za odlazak u SAD. Uspela sam da saniram povredu i koliko toliko spremim za Orange Bowl na kome sam odigrala četvrtfinale. Nadam se da sledeće sezone povrede zaobići – rekla je Jovićeva.

Ova devojčica, puna elana i optimizma, očekuje mnogo od sledeće 2013. godine. Sigurna je u jedno, radiće više i bolje, a želja je da rezultat tog truda budu novi trofeji u već bogatoj kolekciji.