Arhiva vesti - Sve vesti

Saška Gavrilovska

Datum objave: 24.06.2011. // Kategorija: Vesti

 gavrilovska

Jedna od najtalentovanijih mladih igračica  u Srbiji,  Saška Gavrilovska je, osim što je vanserijski talenat, ujedno i osoba koja je veoma zrela za svoje godine i koja svoj problem u vezi bavljenja tenisom nosi duboko u sebi ne dozvoljavajući da se to previše odrazi na njenu stabilnu ličnost. A problem je što nema materijalnih mogućnosti da zadovolji sve zahteve koje ovaj sport postavlja pred mlade igrače.

- Rodjena sam 5. januara 1995. godine i sa 6,5 godina počela sam da igram tenis u Vršcu. Uslovi su bili loši pa sam se preselila u SAD, u čuvenu Bolitijerijevu akademiju u Bradentonu, gde sam radila u grupi sa jos trinaest devojčica. Tamo sam provela godinu dana i odlučila sam da se vratim kući.

Povratak u Vršac trebalo bi da predstavlja neku vrstu prekretnice, ali Saški ne cvetaju ruže.

- Vratila sam se u Vršac u četrnaestoj godini jer sam želela da igram turnire u Evropi, da se merim sa vršnjacima. Na žalost, u Vršcu nemam optimalnih uslova za rad, ne u smislu termina, toga ima, ali nemam kontinuiran rad sa sparing partnerima. Zapravo, veoma ih je malo, pa se moj rad svodi na sat – dva igranja i to kada nađem odgovarajućeg sparing partnera. Jasno da takav rad ne može da donese uspeh koji očekujem i koji, svesna sam toga, mogu da postignem.

Saška je trenutno na fjučersu u Nišu gde je stigla do polufinala.

- Teniski savez Srbije mi je omogučio da nedelju dana pred turnir u Nišu treniram u Zvezdi i moram reći da je to jedna sasvim druga dimenzija treninga i rada. Tu imam sve uslove, razne sparing partnere, više rada, ma, sve je bolje. Moja je želja da promenim sredinu jer smatram da će mi to omogučiti da napredujem mnogo brže nego do sada. Sanjam o normalnim uslovima za rad, jer samo u tom slučaju mogu da napredujem onako kako želim i mogu.

A mlada teniserka je imala dosta uspeha.

- Bila sam na početku sezone 2011. na 49. mestu ITF liste najboljih juniorki sveta, sada sam “skliznula” i na 121. sam poziciji, ali ne zato što sam slabije igrala i što nemam rezultate, već zato što nisam, zbog nedostatka materijalnih sredstava, mogla da putujem na turnire van Srbije. 

Ove godine Saška je imala dva polufinala juniorski ITF turnira, sada je već rangirana igračica i sigurno je da će, posle uspeha u Nišu već imati bodove za napredak na WTA listi.

- Tek za dve nedelje će izaći lista, tako da ne znam još gde sam. U svakom slučaju, čekaju me turniri u Prokuplju gde branim četvrtfinale od prošle godine. Imam samopouzdanja, a to sam dokazala i pre dva dana u meču sa Slovakinjom Karimom Morgosovom u 2. kolu. Igrale smo četiri sata. Pobedila sam, ali sam posle meča skoro dva sata imala grčeve.

Mlada teniserka radi pod vođstvom svog oca, a za sparing partnere više želi momke.

- Oni mi više odgovaraju jer duže drže loptu u igri. Devojke su nestrpljivije, igraju agresivno i greše. Meni više odgovara duga razmena udaraca. Tako najbolje vežbam i trening mi je daleko bolji – zaključila je razgovor za sajt TS Srbije Saška Gavrilovska.


Natalija Kostić, najbolja juniorka Srbije

Datum objave: 24.06.2011. // Kategorija: Vesti

 

 KOSTIC-DUVAL_14

 

Natalija Kostić je neverovatna devojka. Izuzetno simpatična, sva je u pokretu kada priča, odiše neverovatnim šarmom i energijom koju prenosi na sagovornika. Ne drži je mesto. Ni za trenutak. I stalno je nasmejana.
- To mi je u krvi, kaže simpatična Nišlijka. - Ne drži me mesto, ne mogu da sedim mirno. Takva sam i van terena i na terenu. Počela sam da igram tenis od svoje treće godine. Tako reći, rođena sam na teniskim terenima, moje prve igračke bile su teniske lopte. Vrlo brzo sam uzela i reket u ruke, mada je, kažu, bio veći od mene. Ta ljubav prema tenisu održala je, zapravo tu moju želju da igram i ambiciju da postanem igračica, ona prava. Praktično, po ceo dan sam provodila na terenu. Moj tata je bio igrač, moje starije sestre su takođe igrale tenis, pa je jasno zasto sam i ja pošla tim putem.
Sestre su odustale, ali ne i Natalija.
- Moj otac Đordje Kostić je napravio terene 1997, moje sestre su igrale, i ja sam te 1997.  prvi put pohađala školu tenisa. Ne, nije me učio tata. Nije imao živaca za mene i moj tenis. Rekao je da sam još mala, da neće da me dira, pa sam radila sa mamom, sa sestrama. Kada sam prevazišla njih, onda sam krenula da radim s tatom. To je bilo u jedanaestoj godini. Tada sam osvojila državno do 12 godina pa tata vise nije imao kud. Rekao je samo da nisam osvojila to prvenstvo da ne bi nastavio da radi sa mnom. 
Da li je Natalija, kao najmladje dete u porodici, ostala na teniskoj vetrometini, dok su starije sestre ”žrtvovane”?
- Ne, nije to u pitanju. Starija sestra je bila talentovana, bila je medju 10 -15 igračica u Jugoslaviji, ali nije imala volju za sve zahteve koje je postavljalo paralelno igranje i učenje. Sada zavrsava DIF, radiće kao trener u Nišu. Isto se dogodilo i sa drugom sestrom, Emilijom, završila je nemački u Beogradu, radiće, možda, u Nemačkoj ili Austriji, a postoji mogućnost da mene prati na putovanjima. Ja sam ostala jedina da “branim” tenisku čast porodice Kostić.

Mlada teniserka uporno govori o školovanju svojih sestara, da li to znači da zapostavlja svoje obrazovanje zbog tenisa?
- Ne, ja sam samo drugačija, borbenija. Pohađam srednju turističku školu, dala sam drugu godinu i dobro mi ide. Pravim raspored u zavisnosti od obaveza, učim kad mogu, mada sve teže nalazim vremena, zbog obaveza. Trenizi su naporni i sve zahtevniji.


ITF ROEHAMPTON (GBR) trava JUNIORSKI TURNIR, G1

Datum objave: 24.06.2011. // Kategorija: Vesti

Devojke -

1. kolo, singl: (5) Jovana Jakšić - (LL) Hollie Davies (GBR) 6:0, 6:0
2. kolo, singl: (5) Jovana Jakšić - (q) Taisiya Zakarlyuk (UKR) 6:1, 6:0
3.kolo, singl: (5) Jovana Jakšić - Cristina Dinu (ROU) 6:4, 3:6, 6:4
Četvrtfinale:  (5) Jovana Jakšić - Indy De Vroome (NED) 4:6, 3:6

 

Muškarci -
1. kolo, singl: Peđa Krstin - Kimmer Coppjeans (BEL) 7:6(4), 4:6, 3:6


Srpski trio u polufinalu

Datum objave: 24.06.2011. // Kategorija: Vesti

Ženski fjučers u Nišu - 10.000 dolara nagradni fond

 

Prvi ženski profi turnir u 2011. godini u Srbiji održava se ove nedelje na terenima TA Živković u Novom Sadu. Srpski trio - Ana Jovanović, Natalija Kostić i
Saška Gavrilovska obezbedile su plasman u polufinale ovog turnira.
Prvi nosilac fjučersa u Nišu Jovanovićeva u polufinalu sastaće se sa Kostićevom koja je inače najbolja srpska juniorka i 6. igračica sveta u konkurenciji do
18 godina.
U drugom polufinalu takođe mlada nada srpskog tenisa, Gavrilovska u borbi za ulazak u finale odmeriće snage sa trećim nosiocem iz Slovačke Juhazovom.

Četvrtfinale: (1) Ana Jovanović - (q) Lisa-Maria Moser 6:3, 6:1
                  Natalija Kostić - Marina Kačar 7:6(1), 6:1
                    Saška Gavrilovska - (q) Lina Gjorcheska (MKD) 6:0, 4:6, 6:0

 


Kecmanović šampionski, Miletićeva zaustavljena u finalu

Datum objave: 24.06.2011. // Kategorija: Vesti

ČAČAK OPEN - TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR, konkurencija do 12 godina

cacak12decaci

Juniorski turnir u konkurenciji do 12 godina A kategorije iz kalendara Tennis Europe pod nazivom 7.International Wiener Stadtiche cup 2011.  održan je na terenima TK Tennis Point u Čačku. U muškoj konkurenciji potpuna dominacija i na kraju visoko podignut šampionski pehar od strane srpskog šampiona Miomira Kecmanovića. Do finala Kecmanović je izgubio samo sedam gemova, dok je u samoj borbi za trofej savladao predstavnika Turske Ergina Kirkina 6:2, 7:6(7).


Kolarić na šampionskom postolju

Datum objave: 24.06.2011. // Kategorija: Vesti

ČAČAK OPEN - TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR, konkurencija do 14 godina

 

Na terenima TK Sloboda u Čačku ove nedelje održavao se juniorski turnir u konkurenciji do 14 godina iz kalendara
Tennis Europe. U muškoj konkurenciji na šampionsko postolje popeo se predstavnik Srbije Igor Kolarić koji je bio postavljen
za trećeg nosioca. U polufinalu Kolarić je savladao Japanca Kato Daikija 6:0, 6:1, dok se u borbi za titulu sastao sa predstavnikom Turske Erginom Kirkinom i bio bolji rezultatom 7:6(3), 6:0.

U konkurenciji devojčica u finalu su se borile prvi nosilac iz Slovačke Mihalikova protiv ruskinje Zukove. Pobedinički pehar podigla je Mihalikova nakon pobede od 6:4, 6:2.

 glavni žreb singla devojčice

glavni žreb singla dečaci


ČAČAK OPEN - TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR, konkurencija do 14 godina

Datum objave: 23.06.2011. // Kategorija: Vesti

Kolarić u polufinalu

Na terenima TK Sloboda u Čačku ove nedelje održava se juniorski turnir u konkurenciji do 14 godina iz kalendara
Tennis Europe. U muškoj konkurenciji plasman u polufinale izborio je i predstavnik Srbije Igor Kolarić koji je postavljen
za trećeg nosioca. U četvrtfinalu Kolarić je savladao Hrvata Aleka Gracina 6:4, 6:0 i u borbi za plasman u samu završnicu
boriće se protiv Japanca Kato Daikija koji je u glavni turnir stigao iz kvalifikacija.
U drugom polufinalu snage će odmeriti Turčin Kirkin i Hrvat Mihaljević.

Kod devojčica u polufinalu sastaće se: Mihalikova (SVK) - Delibegović (CRO) i Kopčalić (CAN) - Zhuk (RUS).

 

glavni žreb singla - devojčice

 

glavni žreb singla - dečaci


TSS-IMLEK_02

U sredu 22. juna 2011. je u hotelu “Kontinental” održana pres konferencija povodom potpisivanja ekskluzivnog ugovora o strateškoj saradnji Teniskog saveza Srbije i jedne od najvećih kompanija u Srbiji “Imlek”. Ta saradnja predviđa višenamensku pomoć koju će “Imlek” pružiti za razvoj juniorskog tenisa u Srbiji.



DUPLA KRUNA ZA NIKOLU ĆAĆIĆA

Datum objave: 19.06.2011. // Kategorija: Vesti

POBEDOM JUČE U DUBLU I DANAS U SINGLU ĆAĆIĆ APSOLUTNI POBEDNIK INTERNACIONALNOG TENISKOG TURNIRA „MOZZART FJUČERS 2011” U BEOGRADU
U revijalnom delu finala Inspektor Blaža nadjačao Niggora!

 

Pobednik_turnira_Nikola_Cacic_i_finalista_Axel_Michion
 

19. jun 2011. Beograd – Pobednik petog Mozzart Fjučersa je Nikola Ćaćić iz Srbije koji je u finalnom meču odigranom na teniskim terenima SC Olimp savladao prvog nosioca turnira Axela Micihiona iz Francuske sa 2:0 (6:3, 6:0). Mozzart Open 2011. je postao tradicionalni internacionalni „fjučers“ koji peto leto za redom ugošćava mlade tenisere iz zemlje i inostranstva. Takmičari su se borili za vredne ATP poene i nagradni fond od 10.000 dolara. Prema rangu učesnika, ovogodišnji turnir je bio najjači od svih do sada održanih Mozzart Fjučers turnira.