Arhiva vesti - Sve vesti

Jakšićeva na tronu

Datum objave: 10.07.2011. // Kategorija: Vesti


PROKUPLJE - TK TOPLIČANIN, fjučers za žene 10.000 dolara

 

 260267_2225713287575_1390065390_2588056_6892737_n

 

Mlada i velika nada srpskog tenisa, članica TK Gemax Jovana Jakšić, osvojila je profi prvenac na fjučersu koji se
ove nedelje igrao na terenima TK Topličanin u Prokuplju. Jakšićeva je do šampionske titule stigla pruživši sjajne partije, a među protivnicama koje su pale pred srpkinjom bile su i prvi nosilac Čehinja Linhova u drugom kolu i u samom finalu treća kosturašica Mađarica Sofia Susanji 6:2, 6:3.

Prvi profi turnir u karijeri Jovana je odigrala pre godinu dana upravo na terenima TK Topličanin kada je zaustavljena u drugom kolu. Posle godinu dana, na istom terenu,Jakšićeva je stigla do trona i prvog profi pehara, što će joj doneti i veliki skok na WTA listi. Na ITF listi najboljih juniorki sveta, Jovana je na 16. poziciji, pre dve nedelje beležila je najbolji rang do sada, 13. mesto na svetu.

- Presrećna sam, posebno što sam profi prvenac osvojila u mojoj zemlji. Zadovolja sam igrom, pametno sam igrala i kada je bilo teško, nalazila sam načine da prebrodim krizu i preokrenem meč. Najteži meč, meni psihički najteži je bio finalni protiv Sofije koja je jako dobra teniserka. Iako rezultatski izgleda da nije bio težak, nije baš bilo tako, ali ostala sam jaka i odigrala najbolje što znam, što je i donelo rezultat. Nema odmora, već sutra putujem u Linc na ITF turnir prve kategorije, zatim sledi pojedinačno evropsko prvenstvo i učešće za reprezentaciju na ekipnom evropskom - kroz osmeh, odišući srećom rekla je
Jakšićeva.


Dubl pripao Šveđanima

Datum objave: 09.07.2011. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2011. GODINU: ŠVEDSKA – SRBIJA (HALMSTAD ARENA, HALMSTAD 08 – 10. JUL 2011)

 dublfoto

Drugog dana četvrtfinalnog susreta Dejvis kupa Svetske grupe za 2011.  Švedska – Srbija odigran je dubl meč u kome su boje našeg tima branili Nenad Zimonjić i Novak Đoković, dok su domaći tim na terenu predstavljati Simon Aspelin i Robert Lindeštad. Posle velike borbe Šveđani su stigli do pobede 6:4, 7:6(5), 7:5 i smanjili vođstvo Srbije na 2:1.

Trećeg dana takmičenja u Halmstadu biće odigrana dva singl susreta, nakon kojih će se znati pobednik i protivnik selekcije Argentine u polufinalu. Srbija je na korak do plasmana u polufinale i potreba je još jedna pobeda nad Šveđanima za ukupan trijumf.

Za prvi singl trećeg dana prema žrebu najavljeni su: Michael Ryderstedt - Novak Đoković, Ervin Elesković - Viktor Troicki, ali sigurno je da će biti promena jer je švedski teniser Elesković povređen i moraće da ga zameni jedan od dubl igrača. Selektori imaju pravo promene igrača sve do jedan sat pre početka meča.

Izjave nakon dubla:

NOVAK ĐOKOVIĆ

„Sve pohvale Šveđanima za dobro odigran dubl meč. Pre meča se znalo da su oni favoriti u dublu, dok ja nisam dubl igrač. Želeo sam da dam svoj doprinos pobedi protiv Švedske, ali na žalost nisam uspeo. Srbija i dalje vodi sa 2:1 i treba da osvoji još jedan poen za konačnu pobedu. Da li ću sutra igrati znaće se nakon večerašnjeg sastanka svih igrača sa saveznim kapitenom. Srbija ima tri igrača koji mogu da podnesu teret u singlu. Današnji poraz neće uticati na nastavak sezone jer sam naučio da se nosmi sa porazima, a bilo je i težih od ovog i u singlu i u dublu pa sam izlazio jači od toga. Srpski tim je imao veliku podršku sa tribina i na trenutke smo se osećali kao da igramo u Srbiji. Veoma je važno da tim ima podršku u važnim mečevima i zahvaljujem se publici na podršci i očekuje da i sutra, kada se bude odlučivalo o pobedniki imamo istu podršku“.

NENAD ZIMONJIĆ

„Izgubili smo dobrog i uigranog para. Naša priprema za ovaj dubl nije bila najbolja jer sam prethodnih dana imao problema sa vratom, a Novak se vratio sa Vimbldona. Šveđani su igrali odlično i pored toga odlučilo je par poena, pre svega na servisu protivnika. No Srbija je favorit i očekuje se pobeda“.

BOGDAN OBRADOVIĆ

„Težak meč u kome je odlučilo par lopti. No ovo je ekipni susret i bitna je samo konačna pobeda. Sutra mi imamo tri igrača koji mogu da igraju i reše meč, dok Šveđani imaju jednog singl igrača i zbog povrede Eleskovića drugi singl će morati da igra neko od dubl igrača, što je ogromna prednost za nas. Čestitam  našim igračima na borbenosti, a Šveđanima na pobedi“.

 


Srbija na korak do polufinala Dejvis kupa

Datum objave: 08.07.2011. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2011. GODINU: ŠVEDSKA – SRBIJA (HALMSTAD ARENA, HALMSTAD 08 – 10. JUL 2011)

 

Aktuelni svetski šampion u Dejvis kup takmičenju, reprezentacija Srbije, nakon prvog dana takmičenja u Halmstadu, gde se u okviru četvrtfinalne runde bori protiv selekcije Švedske, ostvarila je dve ubedljive pobede i time stigla na korak do plasmana među četiri najbolja tima u 2011. godini.

 


Salatara u Valjevu, od 11. jula u prostorijama NBS

Datum objave: 08.07.2011. // Kategorija: Vesti

Salatara_02

Trofej koji su naši najbolji teniseri osvojili u onom istorijskom duelu, početkom decembra u “Areni”, nastavlja svoj put kroz Srbiju.
Ove nedelje popularna “salatara” bila je izložena u Valjevu. Postavci Dejvis kup trofeja u ovom gradu prisustvovali su predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Boba Živojinović,
potpredsednik Saveza Radmilo Armenulić, menadžer TSS Čedomir Šoškić, jedna od najboljih juniorki Srbije Violeta Janković i gradonačelink Valjeva Zoran Jakovljević.


Novak igra, Vikor otvara meč

Datum objave: 07.07.2011. // Kategorija: Vesti

 zreb_za_sajt

Žreb obavljen u Gradskoj kući u Halmstadu odredio je da meč četvrtfinala Dejvis kupa između Švedske i Srbije otvori Viktor Troicki kome će se suprotstaviti 297. teniser sveta Mihael Rideršted. Susret je zakazan za petak u 15 časova po našem vremenu. Bez obzira na spekulacije da Novak Đoković neće igrati za reprezentaciju Srbije iako je stigao u Švedsku, u drugom susretu dana No1e će igrati drugi meč s Ervinom Eleskovićem, 355. teniserom sveta (momak je poreklom iz Bileće, BiH).

U subotu, takođe od 15 časova igraju parovi. Selektor Bogdan Obradović odredio je da uz Nenada Zimonjića nastupi Janko Tipsarević dok će za Švedsku igrati Simon Aspelin (14. na ATP listi parova) i Robert Lindšted (54.)


REZULTATI - DAVIS KUP MEČ ŠVEDSKA - SRBIJA

Datum objave: 07.07.2011. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2011. GODINU: ŠVEDSKA – SRBIJA 1:3 

 
 (HALMSTAD ARENA, HALMSTAD 08 – 10. JUL 2011)

 

 

Mečevi:

 

Petak 08. Jul – 1500 hrs local (1300 hrs GMT)

 

Michael Ryderstedt - Viktor Troicki 3:6, 1:6, 7:6(6), 5:7 
 

Ervin Eleskovic - Janko Tipsarević 2:6, 0:1 predaja Eleskovića

 

 

Subota 09. Jul – 1500 hrs local (1300 hrs GMT)

 

dubl: Aspelin, Lindestad - Zimonjić, Đoković 6:4, 7:6(5), 7:5

 

 

 

Nedelja 10. Jul - 1300 hrs local (1100 hrs GMT)

 

 

Michael Ryderstedt - Janko Tipsarević 2:6, 5:7, 3:6
 

Robert Lindestad - Viktor Troicki

 

Podloga: Hard (Latex-ite), Indoor
Vrsta loptica: HEAD ATP

 


STIGAO I No1E - HALMSTAD

Datum objave: 06.07.2011. // Kategorija: Vesti

Dejvis kup reprezentacija Srbije konačno je kompletna. U Halmstad je stigao vimbldonski pobednik i aktuelni teniski kralj-car planete zemlje Novak Đoković - No1e. Prvi susret s drugovima iz reprezentacije i čestitke za podvig uz šampanjac. Svako je želeo da iz prve ruke, od Novaka, čuje one skrivene detalje o mečevima s Congom i Rafom, o svemu što je prethodilo ali i onom što se događalo u, sada već istorijskim, duelima. A Novak je strpljivo pričao, iznosio teniske detalje.

ndj_halmstad

Sada, kada su kompletni, počinje onaj normalan rad i pripreme za ozbiljan ispit. Jer, bez obzira što domaćin nastupa oslabljen neigranjem najboljeg, Robina Soderlinga, naši momci, na čelu sa selektorom Bogdanom Obradovićem, u ovaj meč ulaze sa identičnim angažmanom i ozbiljnošću kao i u onaj kada su igrali finale protiv Francuske u punoj “Areni”. I osvojili “salataru”.

sdc_halmstad 
“ San svakog selektora je da radi s momcima kao što su Nole, Viki, Tipsa, Ziki i Ika – kaže selektor Obradović.- Vidite s kakvom ozbiljnošću treniraju, kako se druže. Oni su jedna porodica koja identično misli, oseća, živi. Novaka bih rado poštedeo, odmorio, ali on to ne želi. Sada nas čeka onaj pravi rad. Kompletni smo i, naravno, jaki. Novaku je drago što ponovo s nama".

sdc_halmstad2 
Selektor se ne izjašnjava o sastavu ekipe. Iskoristiće svoje pravo da ekipu prijavi dva časa pred žrebanje, koje je zakazano za četvrtak u 12 časova.

 

sdc_halmstad3
 

Dolazak Novaka na trening pobudio je veliko interesovanje naših ljudi koji žive u Halmstadu i okolini. Svako je želeo da se slika za uspomenu s najboljim od najboljih, a No1e je strpljivo pozirao, delio autograme i stoički podnosio teret mega zvezde. Najbolji teniser Sveta je u centru interesovanja domaćih poslenika sedme sile, ali će na duel stići i novinari iz velikih svetskih medija.

 

sdc_halmstad4

 


Nastup Novaka Đokovića pokazuje veličinu No 1

Datum objave: 05.07.2011. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2011. GODINU: ŠVEDSKA – SRBIJA (HALMSTAD ARENA, HALMSTAD 08 – 10. JUL 2011)

 1s

Drugog dana boravka naše Dejvis kup reprezentacije u Halmstadu, gde se narednog vikenda igra četvrtfinale najznačajnijeg ekipnog takmičenja u tenisu, u kome Srbija brani trofej osvojen decembra 2010. godine, protiče u iščekivanju No 1 vimbldonskog pobednika Novaka Đokovića. Svi u reprezentaciji željno očekuju susret s Noletom kako bi čestitali drugu iz reprezentacije na uspehu, jer se nisu videli od kako je Nole osvojio presto na ATP listi i trijumfovao na najprestižnijem teniskom turniru.

Našoj ekspediciji u ponedeljak uveče priključio se Nenad Zimonjić, a Novak se očekuje u utorak u poslepodnevnim satima.


Krunić u glavnom žrebu Budimpešte

Datum objave: 04.07.2011. // Kategorija: Vesti

KRUNIC_ALEKSANDRA_02

Aleksandra Krunić, članica Fed reprezentacije Srbije, plasirala se u glavni WTA turnir koji se ove nedelje igra u Budimpešti za nagradni fond od 220.000 dolara.
Aleksandra je prošla sva tri kola kvalifikacija. Prvo je savladala Natali Grandin 6:3, 6:4, u 2. kolu Teodoru Mirčić – 3:6, 6:3, 6:3, a zatim u poslednjem kolu kvalifikacija Ruskinju Olgu Pučkovu
 rezultatom 6:0, 6:2. Naša teniserka je prolaskom u glavni žreb zaradila 16 WTA bodova.

U prvom kolu glavnog turnira u Budimpešti Krunićeva će se sastati sa ruskinjom Ninom Bratčikovom.

Aleksandri je ovo prvo učešće na jednom WTA turniru u singl konkurenciji. Doduše, igrala je već jednom, ali u konkurenciji parova, zajedno s Jelenom Janković.


REZULTATI 4 - 10.07.2011.

Datum objave: 04.07.2011. // Kategorija: Vesti

WTA BUDAPEST (HUN) šljaka 220.000 dolara SERIJA INTERNATIONAL

 

1.kolo, singl: (q) Aleksandra Krunić - Nina Bratchikova (RUS) 7:5, 1:0 predaja Nine

2.kolo, singl: (q) Aleksandra Krunić - (3) Klara Zakopalova (CZE) 5:7, 5:7

 

Dubl -

 
1. kolo: Mirčić, Pous-Tio (SRB,ESP) - Kondratireva, Rodina (RUS,RUS) 6:1, 1:6, 10:6

Četvrtfinale: Mirčić, Pous-Tio (SRB,ESP) - (1) Medina Garrigues, Rosolska (ESP,POL) 4:6, 1:6 

Kvalifikacije -

 


1.kolo: Teodora Mirčić - (WC) Vaszilisza Bulgakova (HUN) 6:4, 6:1
            (5) Aleksandra Krunić - (WC) Natalie Grandin (RSA) 6:3, 6:4
2.kolo: (5) Aleksandra Krunić - Teodora Mirčić 3:6, 6:3, 6:3
3.kolo: (5) Aleksandra Krunić - Olga Puchkova (RUS) 6:0; 6:2