Dubl pripao Šveđanima

Datum objave: 09.07.2011. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2011. GODINU: ŠVEDSKA – SRBIJA (HALMSTAD ARENA, HALMSTAD 08 – 10. JUL 2011)

 dublfoto

Drugog dana četvrtfinalnog susreta Dejvis kupa Svetske grupe za 2011.  Švedska – Srbija odigran je dubl meč u kome su boje našeg tima branili Nenad Zimonjić i Novak Đoković, dok su domaći tim na terenu predstavljati Simon Aspelin i Robert Lindeštad. Posle velike borbe Šveđani su stigli do pobede 6:4, 7:6(5), 7:5 i smanjili vođstvo Srbije na 2:1.

Trećeg dana takmičenja u Halmstadu biće odigrana dva singl susreta, nakon kojih će se znati pobednik i protivnik selekcije Argentine u polufinalu. Srbija je na korak do plasmana u polufinale i potreba je još jedna pobeda nad Šveđanima za ukupan trijumf.

Za prvi singl trećeg dana prema žrebu najavljeni su: Michael Ryderstedt - Novak Đoković, Ervin Elesković - Viktor Troicki, ali sigurno je da će biti promena jer je švedski teniser Elesković povređen i moraće da ga zameni jedan od dubl igrača. Selektori imaju pravo promene igrača sve do jedan sat pre početka meča.

Izjave nakon dubla:

NOVAK ĐOKOVIĆ

„Sve pohvale Šveđanima za dobro odigran dubl meč. Pre meča se znalo da su oni favoriti u dublu, dok ja nisam dubl igrač. Želeo sam da dam svoj doprinos pobedi protiv Švedske, ali na žalost nisam uspeo. Srbija i dalje vodi sa 2:1 i treba da osvoji još jedan poen za konačnu pobedu. Da li ću sutra igrati znaće se nakon večerašnjeg sastanka svih igrača sa saveznim kapitenom. Srbija ima tri igrača koji mogu da podnesu teret u singlu. Današnji poraz neće uticati na nastavak sezone jer sam naučio da se nosmi sa porazima, a bilo je i težih od ovog i u singlu i u dublu pa sam izlazio jači od toga. Srpski tim je imao veliku podršku sa tribina i na trenutke smo se osećali kao da igramo u Srbiji. Veoma je važno da tim ima podršku u važnim mečevima i zahvaljujem se publici na podršci i očekuje da i sutra, kada se bude odlučivalo o pobedniki imamo istu podršku“.

NENAD ZIMONJIĆ

„Izgubili smo dobrog i uigranog para. Naša priprema za ovaj dubl nije bila najbolja jer sam prethodnih dana imao problema sa vratom, a Novak se vratio sa Vimbldona. Šveđani su igrali odlično i pored toga odlučilo je par poena, pre svega na servisu protivnika. No Srbija je favorit i očekuje se pobeda“.

BOGDAN OBRADOVIĆ

„Težak meč u kome je odlučilo par lopti. No ovo je ekipni susret i bitna je samo konačna pobeda. Sutra mi imamo tri igrača koji mogu da igraju i reše meč, dok Šveđani imaju jednog singl igrača i zbog povrede Eleskovića drugi singl će morati da igra neko od dubl igrača, što je ogromna prednost za nas. Čestitam  našim igračima na borbenosti, a Šveđanima na pobedi“.