Jakšićeva na tronu

Datum objave: 10.07.2011. // Kategorija: Vesti


PROKUPLJE - TK TOPLIČANIN, fjučers za žene 10.000 dolara

 

 260267_2225713287575_1390065390_2588056_6892737_n

 

Mlada i velika nada srpskog tenisa, članica TK Gemax Jovana Jakšić, osvojila je profi prvenac na fjučersu koji se
ove nedelje igrao na terenima TK Topličanin u Prokuplju. Jakšićeva je do šampionske titule stigla pruživši sjajne partije, a među protivnicama koje su pale pred srpkinjom bile su i prvi nosilac Čehinja Linhova u drugom kolu i u samom finalu treća kosturašica Mađarica Sofia Susanji 6:2, 6:3.

Prvi profi turnir u karijeri Jovana je odigrala pre godinu dana upravo na terenima TK Topličanin kada je zaustavljena u drugom kolu. Posle godinu dana, na istom terenu,Jakšićeva je stigla do trona i prvog profi pehara, što će joj doneti i veliki skok na WTA listi. Na ITF listi najboljih juniorki sveta, Jovana je na 16. poziciji, pre dve nedelje beležila je najbolji rang do sada, 13. mesto na svetu.

- Presrećna sam, posebno što sam profi prvenac osvojila u mojoj zemlji. Zadovolja sam igrom, pametno sam igrala i kada je bilo teško, nalazila sam načine da prebrodim krizu i preokrenem meč. Najteži meč, meni psihički najteži je bio finalni protiv Sofije koja je jako dobra teniserka. Iako rezultatski izgleda da nije bio težak, nije baš bilo tako, ali ostala sam jaka i odigrala najbolje što znam, što je i donelo rezultat. Nema odmora, već sutra putujem u Linc na ITF turnir prve kategorije, zatim sledi pojedinačno evropsko prvenstvo i učešće za reprezentaciju na ekipnom evropskom - kroz osmeh, odišući srećom rekla je
Jakšićeva.