Arhiva vesti - Sve vesti

Novi mandat Mirku Petroviću

Datum objave: 23.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Teniska Srbija stala je ponovo iza leđa Mirka Petrovića, koji će kao predsednik Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora TSS nastaviti posao koji je započeo još 2015. godine. Izborna Skupština TSS je, sa 721 prisutnim glasom, od 926, donela sledeće odluke.
 
Novi četvrorogodišnji mandat kao predsednik TSS dobio je Mirko Petrović, koji se na čelu organizacije nalazi od 2015. godine. Za potpredsednika TSS reizabran je Goran Đoković, dok će Skupštinu i dalje da vodi sa predsedničke pozicije Milan Jerinkić. Potpredsednici Skupštine TSS su Milan Čonkić i Miloš Jakovljević.
 
Predsednik TSS Mirko Petrović je u novi Upravni odbor Danilo Pantović, Milan Vučković, Miloš Dedić, Nikola Živković, Boban Gašić, Radoslav Baćević, Janko Tipsarević, Dragan Živaljević, Aleksandar Mojsejev, Ljubomir Grujić, Radoje Poleksić i Miloan Slavković.
 
- Zahvalan sam na poverenju koje nam je ukazano, a govrim u moje i ime Gorana Đokovića. Možda smo i predugo na ovim pozicijama, ali ćemo da nastavimo da radimo na usavršavanju sistema Teniskog saveza Srbije i da uspostavimo stabilno finansiranje - poručio je Mirko Petrović, reizabrani predsednik UO i Teniskog saveza Srbije.
 
Predsednik Nadzornog odbora ostaje Zoran Milivojević, a članovi su Luka Vujović i Mališa Stojanović.

Lana Virc najbolja u Evropi do 16 godina

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Nagrade "Velikih 4" dodeljene su igračima broj 1 na listama Tenis Evrope na kraju godine, a među njima je i srpska reprezentativka do 16 godina Lana Virc iz subotičkog Spartaka! Lana je imala sjajnu godinu, zaposela poziciju broj 1 na listi, a društvo među laureatima joj prave Jana Kovačkova iz Češke i Francuz Daniel Žade do 14 godina i vršnjak iz Mađarske Kolos Kinčeš.
 
Nagrada za posebna dostignuća se ne dodeljuje svake godine, samo u izuzetnim slučajevima. Ovogodišnji dobitnik je neporažena Letonka na putu do osvajanja osam titula do 12 godina na turnirima prve kategorije Darina Matvejeva.
 
Česi su uz Kovačkovu, dominirali u još dve kategorije, dublu, Tomaš Krejči-Jakub Kusi i među reprezentacijama, sa timom devojaka do 16 godina.
 
Nagrade za igrače van evropskog kontinenta idu u ruke Kazahstanaca, Eve Koriševe i Danijela Tazabekova.
 
Lana Virc je konstantnost u svojoj generaciji u 2023. godini pokazala osvajanjem tri turnira druge kategorije, Alibaba kup u Humenu, Sofijski kup u Sofiji i Jadranski kup u Veli Lošinju, a igrala je finala u Nišu na Niš openu i u Novom Sadu na Jason kupu.

Milica i Lazar šampioni do 12 godina

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije @teniski.savez.srbije na terenima TK Đukić u Beogradu. Šampionske lovorike u monkurenciji devojčica ponela je Milica Ćapin koja je u finalu bila bolja od Anđele Šćupulović 7:5, 6:4. Trećeplasirana je Natalija Antić, a četvrta Anja Bajšanski.
 
U konkurenciji dečaka trijumfovao je Lazar Nešović koji je u finalu savladao u tri seta jednog od najmlađih učesnika Đuru Kotura 4:6, 6:1, 6:0. Treće mesto pripalo je Niloli Jotiću, a četvrto Rastku Kekoviću.
 
Nagrade najboljima predali su Dejvis kup reprezentativac Srbije Nikola Ćaćić i sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić. Odličan organiozator bio je Teniski klub Đukić iz Beograda.

23.12 OP BEOGRADA DO 18 GODINA TK LOPTICA

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

OP Beograda do 18 gdina tk loštica


DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE DO 14 GODINA TK DJUKIĆ

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

Dvoransko prvenstvo do 14 godina tk djukić


ODLUKA TO O PROMENI ORGANIZATORA 23.12.

Datum objave: 20.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

ODLUKA TOTSS O PROMENI ORGANIZATORA TURNIRA I KATEGORIJE 23.12.


Odluka o Dvoranskom prvenstvu Srbije do 16 godina

Datum objave: 18.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije je održao elektronsku sednicu u vezi sa predstojećem Dvoranskim prvenstvom Srbije do 16 godina. 
 
Doneta je odluka da svi igrači koji se budu prijavljivali i učestvovali na predstojećem Dvoranskom prvenstvu Srbije do 16 godina, za 2024. godinu, koje počinje 2. januara na TK Đukić u Beogradu, imaju pravo nastupa sa Takmičarskom legitimacijom za 2023. godinu i uz važeće lekarsko uverenje.

16.12. DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE DO 12 GODINA TK ĐUKIĆ

Datum objave: 15.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

DVORANSKO PRVENSTVO DO 12 GODINA TK ĐUKIĆ


SGP NIŠ TAŽ 16 GOD

Datum objave: 15.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

SGP NIŠ TAŽ 16 GOD


Materijali za Izbornu Skupštinu TSS 2023.godine

Datum objave: 14.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Sednica Izborne Skupštine TSS je zakazana za 23. decembar 2023. godine u Beogradu, u 12 časova, u konferencijskoj sali hotela" Moxy Belgrade" (ulica Njegoševa 2, bivši hotel Park, a za parking su dostupne javne garaže hotela "Hilton" i Parking servisa u Masarikovoj ulici).
 
Upućen je i poziv svim članovima Teniskog saveza Srbije, klubovima, udruženjima i regionalnim savezima, da učestvuju u radu Skupštine 23. decembra. Pravo učešća u radu imaju svi članovi TSS, ili njihovi opunomoćenici, koji imaju najmanje pet glasova. Oni koji nemaju pet glasova, mogu da se udružuju. Punomoćje se daje jednom licu, i važi i za ponovljenu sednicu, ukoliko za zakazanu ne bude kvoruma. Punomoćja se dostavljaju predsedniku Skupštine TSS, u sedište TSS ili Verifikacionoj komisiji pre sednice.
 
Materijale za Izbornu Skupštinu možete da pogledate na linkovima ispod: