Arhiva vesti - Sve vesti

Jelena i Marko najuspešniji

Datum objave: 14.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Narandžasti turnir odigran je u dvorani TK Sivac. Crveni meteo alarm preselio je mlade takmičare sa terena Teniskog kluba u dvoranu, ali to nije umanjilo takmičarski naboj, niti je uticalo na atmosferu. Najbolji dečak bio je Marko Đokić, član beogradske Crvene zvezde, dok je najuspešnija teniserka bila Jelena Jovičić iz beogradskog Grin Beja, a pratila je Lenka Vinčić iz šidskog Spina.
 

Lazaru prija Niš

Datum objave: 13.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Lazar Đokić iz TAŽ osvojio je turnir 3. kategorije do 14 godina odigran na terenima TK Kostić u Nišu. Lazar je sakupio 40 bodova i završio takmičenje ispred kvarteta sa po 30. koji su činili njegov klupski drug Džordž Čen, Seonghejun Mun i Sihu Gvak iz DSM i Milutin Marić iz Slavije.
 

13.07. OP ĆUPRIJE TK SLAVIJA 18 GOD

Datum objave: 12.07.2024. // Kategorija: Domaća scena

13.07. OP ĆUPRIJE TK SLAVIJA 18 GOD


13.07. OP NIŠA TK KOSTIĆ 14 GOD

Datum objave: 12.07.2024. // Kategorija: Domaća scena

13.07. OP NIŠA TK KOSTIĆ 14 GOD


Spartak i Zvezda ponovo za krunu

Datum objave: 11.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Ekipno državno prvenstvo Srbije za seniore donosi reprizu od prošle godine. Spartak će braniti titulu protiv Crvene zvezde u Subotici! To je epilog zanimljivih i neizvesnih polufinalnih duela odigranih u Dudovoj šumi.
 
 
Crvena zvezda je slavila protiv Plejer zona 4:3. U singlu su crveno-beli odneli tri trijumfa, Stefan Popović je bio bolji od Benjamina Pijetrija 7:5, 7:5, Lazar Vojinović od Strahinje Čejovića 6:2, 6:1, a Aleksa Mrđanović od Veljka Krstića 6:3, 6:2. Dva trijumfa Plejer zonu doneli su Aleksa Pisarić kome je predao Miljan Zekić posle 6:4, 3:2 i Miloš Miković koji je  bio bolji od Nikole Milojevića 6:1, 6:4. Prolaz Zvezde u finale overio je dubl Popović/Zekić sa 6:1, 6:2 protiv tandema Pietri/Miković, a konačan rezultat postavljen je posle predaje Vojinovića i Rakića tandemu Pisarić/Krstić pri vođstvu tima Plejer zona 7:5, 2:0.
 
 
Identičnih 4:3 viđeno je i u duelu Spartaka i Partizana. Subotičani su vodili posle singlova 3:2, a trijumfe za domaćina ostvarili su Andrej Nedić protiv Vuka Rađenovića 6:0, 6:3, Ludoški Zoran protiv Romea hadžimehmedovića 6:3, 6:4 i Matej Sabanov protiv Sergeja Živkovića 7:6(2), 0:6, 6:3. Crno-belima su poene doneli Marat Šaripov protiv Mirze Bašića 6:3, 6:3 i Marko Nikolić u duelu sa Ivanom Sabanovim 6:4, 5:7, 6:3. Odlučio je dubl u kome su Bašić i Nedić za Spartak bili bolji od Rađenovića i Hadžimehmedovića 6:3, 6:2. Treći poen za Partizan upisali su Šaripov i Daskalović kojima su braća Sabanov predala meč pri rezultatu 7:5, 1:1.
 
 
Prvenstvo je svečano otvorio Milan Jerinkić, predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije, a prisutne su pozdravili predsednik Spartaka i član UO TSS Milan Vučković i pomoćnik gradonačelnika Subotice Srđan Samardžić, a otvaranju je prisustvovala i Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport.

Teodora u četvrtfinalu Vimbldona

Datum objave: 11.07.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Sedamnaestogodišnja Teodora Kostović (15) je u četvrtfinalu Vimbldona. Srpska juniorka dobila je Čehinju Lauru Samson (2), drugu na svetkoj rang listi, 6:3 i 6:4.
 
Prvi set je Teodora rešila ekspresno. Za 29 minuta je vodila u setovima. Napravila je brejk sredinom seta, a iza toga je držala svoj servis za vođstvo. U drugom setu je odmah Teodora napravila brejk i održala je predno.
 
Trenutno 13. juniorka sveta je napravila ovime najbolji rezultat u karijeri na grend slemovima. Do sada je zaigrala samo u osmini finala na Rolan Garosu. U četvrtfinalu čeka bolju iz duela Amerikanke Ive Jović (6) i Japanke Vakane Sonabe (11).

Ekipno državno prvenstvo na Spartaku

Datum objave: 10.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Subotički Spartak je ponovo domaćin Ekipnog državnog prvenstva Srbije za seniore! Subotičani su ponudili najbolje uslove za organizaciju pa će polufionalni dueli i finalni meč da budu odigrani na terenima u Dudovoj šumi.
 
Polufinalni dueli na programu su u četvrtak 11. jula i sastaju se Crvena zvezda - Plejer zone i Spartak - Partizan. Finale je dan kasnije. Domaćin, Spartak, brani titulu osvojenu prošle godine.
 

Sačuvajte datum za 3. Tenis 10S grand prix

Datum objave: 10.07.2024. // Kategorija: Domaća scena

Treći Tenis 10S grand prix turnir je na programu 27. i 28. jula na terenima TK Radnički u Nišu! Novo okupljanje tri najmlađe takmičarske kategorije na Crvenom, Narandžastom i Zelenom nivou doneže mnoge zanimljive mečeve, i ne propustite da se prijavite. Prijave su otvorene do 23. jula na sajtu TSS, samo Crveni nivo ima kogućnost prijavljivanja do sat vremena pre početka takmičenja na licu mesta.


Plejer zone šampion Srbije

Datum objave: 09.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Ekipno državno prvenstvo Srbije za seniorke. Šampion je ekipa Plejer zone iz Beograda, koja je u finalu slavila protiv Crvene zvezde na terenima crveno-belih 3:1. U polufinalnim duelima Plejer zone je bio bolji od Partizana 3:2, a Crvena zvezda od TAŽ 3:1.
 
Šampionska ekipa igrala je u sastavu Dimitra Pavlou, Jovana Grujić, Andrea Obradović i Mina Marković, pod trenerskom palicom Milane Spremo i Mirka Tadića.
 

Spartak brani krunu

Datum objave: 09.07.2024. // Kategorija: Domaća scena
Državno prvenstvo za seniore počinje 7. jula. Žrebano je 10 prijavljenih ekipa, žreb je za 16 timova, pa je šest slobodno u 1. kolu. Kvartetu nosilaca, Crvenoj zvezdi, Spartaku, Plejer zonu i Partizanu voljom žreba priključili su se Stari Košutnjak i Agrimes. Tako da se već znaju dva para 2. kola, to su Crvena zvezda - Stari Košutnjak i Spartak - Agrimes. Plejer zone čeka boljeg iz duela Kikinda - TAŽ, a Partizan pobednika meča 1. kola Top spin - Slavija.
 
Mečevi 1. kola na programu su 7. jula, 2. kolo se igra 9, a polufinalni dueli i finale su na programu 11. i 12. jula, a posle zbrajanja bodova na  osnovu prijave za koorganizaciju finala ekipnog takmičenja seniora, domaćinstvo je pripalo TK Spartak iz Subotice.