Arhiva vesti - Sve vesti

PRVENSTVO SRBIJE SENIORI I SENIORKE-TK AGRIMES

Datum objave: 02.10.2020. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Agrimes u Beogradu od 03. oktobra biće održano Pojedinačno prvenstvo Srbije 2020. u konkurenciji seniora i seniorki.

-žreb kvalifikacija seniori ovde

- žreb glavnog turnira seniori ovde

- žreb glavnog turnira seniorke ovde

- raspored četvertak 08.10.2020. ovde

 


MASTERS TSS DO 12 GODINA

Datum objave: 30.09.2020. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani igrači,

Ovde možete pronaći odluku Takmičarskog odbora vezanu za masters do 12 godina.

 

O D L U K A
 
1. Pomera se datum održavanja  Masters turnira do 12 godina iz Kalendara TSS koji je trebao da se održi od 2-4. oktobra 2020. godine na termin 16-18. oktobar 2020. godine

2. Za Rang listu za Masters računaće se joj samo turnir I kategorije koji koji je počeo 26.09.2020. godine.

Predsednik TOTSS

Dušan Milojković


ITF turnir u Nišu na terenima TK TAŽ

Datum objave: 29.09.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK TAŽ u Nišu održava se ITF turnir u konkureniji juniorki i juniora do 18 godina, Grade 5.

- glavni žreb dečaci ovde

- glavni žreb devojčice ovde

- glavni žreb dubla dečaci ovde

- glavni žreb dubla devojčice ovde

- žreb kvalifikacija dečaci ovde

- žreb kvalifikacija devojčice ovde

- raspored mečeva 03.10.2020. ovde


Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 28. septembra do 4. oktobra igraće se SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2020 - međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Kvalifikacioni deo turnira počinje u ponedeljak 29. septembra, dok će glavni deo turnira početi u sredu 30. septembra 2020. godine. Finale se igra u nedelju 4. oktobra. Turnir je prvobitno planiran da se odigra tokom proleća, ali zbog dobro poznate situacije turnir je pomeran više puta i na kraju će biti odigran, ali u skladu sa epidemiološkim merama.
 
Ove godine se igra u nešto manjem formatu, pa će se za prvi reket turnira boriti oko 100 tenisera i teniserki, ali oni dolaze iz velikog broja zemalja (Srbija, Austrija, Velika Britanija, Nemačka, Rusija, Bugarska, Belgija, Izrael, Turska, Amerika, Kina, Hrvatska, Italija...). Ove godine će svi mečevi biti održani bez prisustva publike.
 
U susret turniru zapažene rezultate je postigla Emilija Zdravković (TAŽ) koja se nakon tri odigrana ITF turnira vraća u Niš i biće jedna od favoritkinja. Niška teniserka je prvo odigrala dva turnira u Mostaru, gde je stigla do drugog i trećeg mesta, a onda je osvojila dubl na Zlatiboru i bila treća u singlu. Od ostalih rezultata Teniske akademije Živković izdvojićemo i sledeće: treće mesto teniserki na Ekipnom prvenstvu Srbije do 14 godina, Anja Stanković (TAŽ) i Nikola Jović (TAŽ) su bili najbolji na Sportskim igrama mladih i oni će predstavljati Srbiju na završnici u Sarajevu. Nikola Jović (TAŽ) je stigao i do šampionske titule u dublu na Tennis Europe turniru u Čačku za tenisere do 14 godina. Na turniru u Knjaževcu za teniserke do 16 godina Mina Milosavljević (TAŽ) je bila druga, a Sara Milosavljević (TAŽ) treća. Bili su uspešni i najmlađi, u konkurenciji do 10 godina na turniru u Nišu Danica Todorović (TAŽ) je bila prva, Aleksandra Stojanović (TAŽ) i Radovan Petrović (TAŽ) su zauzeli druga mesta, a treća mesta su pripala Lori Orlović (TAŽ) i Danici Marjanović (TAŽ), odnosno Luki Periću (TAŽ). 
 

TK DRIL EKIPNI ŠAMPION SRBIJE U KONKURENCIJI DO 14 GODINA -DEVOJČICE

Datum objave: 29.09.2020. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Ekipno prvenstvo Srbije 2020. u konkurenciji devojčica do 14 godina. 
 
Finalni meč odigran je na terenima TC Novak gde su u borbi za tron rekete ukrstile teniserke TK Winner i TK Dril.
 
TK Dril je zaokružio dominaciju u uzrastu do 14 godina time što su i devojčice dan nakon kolega (TK Dril osvojio muško Ekipno do 14) podigle šampionski pehar savladavši ekipu TK Winner 3:1 (Ana Savković - Gaja Đuričković 6:1, 2:6, 0:6 s.r., Hana Đedović - Iva Kostić 6:0, 6:1, Anastasija Arsić - Darija Đukić 6:2, 6:2, dubl: Savković, Đedović -Đuričković, Đukić 6:3, 6:0)
 
U polufinalu TK Dril je pobedio TK Dinamo 2:2 (40:34), dok je TK Winner bio bolji od TK Spartak 4:0. 
 

USPEŠNO ZAVRŠEN SEMINAR TSS ZA TRENERSKU LICENCU C

Datum objave: 29.09.2020. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu (Košutnjak) u periodu od 26-29.09.2020. godine održan je seminar za trenersku C licencu Teniskog saveza Srbije. 
Seminar je pohađalo 25 kandidata, a broj je bio ograničen shodno odlukama Vlade Republike Srbije usled pandemije virusa korona. 
Kandidati su po završetku seminara izrazili veliko zadovoljstvo izuzetnom organizacijom, posebno predavačima koje je činio tim Dr Tamara Kovačević i predsednik Takmičarskog odbora TSS Dušan Milojković. 
Budući treneri sa TSS licencom C istakli su da su srećni što su imali priliku da budu deo ovog seminara na kome su mnogo naučili, da je svaki segment predavanja bio potkrepljen sjajnim primerima, kao i to da je rad na terenu bio na visokom profesionalnom nivou, dinamičan i veoma kontruktivan. 
Predavači su takođe za kandidate imali samo reči hvale, zaključivši da je sve proteklo u izuzetnoj atmosferi na obostrano zadovoljstvo i da imamo dolazeće trenerske teniske snage na sceni koji će praviti nove šampione. 

PRIJAVA ZA TURNIRE

Datum objave: 29.09.2020. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani igrači,

Zbog  tehničkih problema sa online prijavom prinuđeni smo da prijavu za turnire vršimo putem maila.

Igrači koji žele da se prijave za Državno prvenstvo Srbije u konkurenciji seniora i seniorki koji se održava 03.10.2020 na terenima TK Agrimes to može uraditi putem maila.

Vaše podatke: 

  • IME I PREZIME
  • KLUB 
  • DATUM ROĐENJA
  • BROJ TAKMIČARSKE LEGITIMACIJE

možete poslati na mail: prijavaiodjavatss@gmail.com

Prijava za regionalne turnire:

Prijave za turnir TSB salju se na mail:

prijaveiodjave@tenisbg.org.rs 

(u prijavi navesti podatke sa takmičarske legitimacije i za koji turnir se prijavljuje takmičar/ka)


Andrea i Mihail šampioni ITF turnira na Zlatiboru (do 18)

Datum objave: 28.09.2020. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Zlatibor springs održan je ITF turnir u konkurenciji juniorki i juniora do 18 godina, Grade 5 kategorija
Naslov šampiona kod juniorki ponela je reprezentativka Srbije Andrea Obradović koja je u finalu savladala zemljakinju Ivu Šepu 7:5, 6:1. U polufinalu Andrea je bila bolja od Emilije Zdravković 6:1, 6:4, dok je Iva pobedila Laru Stojanovski 6:0, 6:1. 
Kod juniora trijumfovao je Rus Mihail Korkunov koji je u finalu pobedio Veljka Krstića iz Srbije 6:1, 6:2. U polufinalu Mihail je bio bolji od Dušana Miladinovića 6:4, 6:4, dok je Veljko savladao Leona Nikolića 6:7(11), 6:1, 6:2. 
U konkurenciji ženkih dublova pobednički pehar osvojile su Iva Šepa i Emilija Zdravković savladavši u finalu par Baranov, Jumazhanova (USA,KAZ) 6:3, 6:3. 
Kod muških dublova na pobedničko postolje stali su Dušan Miladinović i Dražen Petrović (SRB,BiH) pobedivši u finalu par Nikola Jovanović, Aleksa Pisarić (SRB,SRB) 6:4, 6:4. 
 

OP BEOGRADA - TK ĐUKIĆ - KONKURENCIJA DO 12 GODINA

Datum objave: 28.09.2020. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Đukić u Boegradu biće održano Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 112 godina za devojčice i dečake. 
 
- glavni žreb dečaci ovde
 
- glavni žreb devojčice ovde
 
- raspored mečeva 30.09.2020. ovde
 
Žrebovi za round robin
 
dečaci ovde
 
devojčice ovde
 

Zabrdac pokorila Grocku

Datum objave: 28.09.2020. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Grocka održano je Otvoreno prvenstvo Beograda za juniorke u konkurenciji do 18 godina, B kategorija. 
Pobednički pehar osvojila je Nina Zabrdac koja je u finalu savladala Anamariju Kovačević 7:6(5), 6:4. U polufinalu Nina je pobedila Teodoru Stefanović 6:4, 4:6, 10:5, dok je Anamarija bila bolja od Andree Noe Galine 6:2, 6:3. 
Treće mesto osvojila je Galin pobedivši Stefanovićevu 6:2, 3:6, 10:8