Arhiva vesti - Sve vesti

Tea i Matija bez premca

Datum objave: 08.04.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Odigran je Jason kup na terenima TA Elite u Novom Sadu, turnir iz kalendara Tenis Evrope junior tura. Najuspešniji u konkurenciji devojčica i dečaka do 16 godina bili su Tea Kovačević (BiH) i Matija Putić (Srbija).
 
Kod devojaka biser Republike Srpske Tea, je kao 3. kosturašica, u finalu bila bolja od 1. nosioca iz Belorusije Vlade Razine 3:6, 6:0, 6:4, a treće mesto su osvojile Srpkinje Ena Ilić i Maerija Đukić.
 
U dubl konkurenciji par Kovačević/Razina je bio najbolji jer je u finalu slavio protiv tandema Aber/Vang 6:2, 6:0. 
 
Kod dečaka trofej je odneo Matija kao četvrti noisilac, koji je bio bolji od 5. kosturaša Nikola Sata iz Italije 6:1, 3:6, 6:3. Treća mesta pripala su Kanađaninu Mihajlu Iliću (10) i Srbinu Marku Šaviji (1).
 
U dubl konkurenciji treći kosturaši iz Srbije Pantić Crnčević/Šavija su bili najbolji posle trijumfa nad drugim nosiocima Maina/Saita 6:3, 6:4.
 
 
 
 

Istokom vladaju Iva i Dušan

Datum objave: 08.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Prvenstvo Istočne Srbije za devojčice i dečake do 14 godina održano je u Ćupriji, na terenima TK Slavija. U obe konkurencije bez premca su bili baš prvi nosioci.
 
 
Kod devojaka trijumfovala je Iva Kolev iz Slavije, koja je u finalu bila bolja od Danice Marjanović (2) iz TAŽ 6:0, 6:2, a treća mesta pripala su polufinalistkinjama Anastasiji Marjanović (3) i Ani Dejković (4), obe iz Slavije.
 
 
U konkurenciji dečaka slavio je Dušan Banjac iz Slavije, koji je u finalu bio bolji od klupskog druga Mihajla Spasojevića (3) 2:6, 6:4, 6:2, a trećeplasirani su bili Filip Jovanović (4) iz TAŽ i Martin Jovanović (2) iz Slavije.
 
 

Reprezentativke Srbije veruju u uspeh

Datum objave: 07.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije kao nosilac C grupe Prve evro-afričke zone sudariće se od ponedeljka sa Norveškom, Švedskom i Grčkom.
 
Aleksandra Krunić, kao najiskusnija reprezentativka ima recept za sve rivale Srbije u grupi:
"Nijedan tim ne treba potcenjivati. Kada je Bili Džin King kup u pitanju, rang uopšte nije bitan, jer svi igraju drugačije, sa više intenziteta za svoje države nego na turnirima ponekad. Naučila sam da očekujem neočekivano i zbog toga mi nikada nije previše bitno sa kim igramo i protiv koga svo u grupi. Naravno da ponekad želiš da imaš na papiru slabije rangirane igračice, ne želiš najjaču grupu što se tiče imena, ali i to se pokazalo do sada da nije bitno. Moramo da idemo dan po dan".
 
Mia Ristić je optimistična pred Norvešku, sa kojom je duel zakazan za ponedeljak u podne.
"Drago mi je što sam deo ove veličanstvene ekipe. Čast mi je da predstavljam svoju zemlju na ovakvom događaju. Znamo da je olimpijska godina i da su svi došli u najjačim sastavima, sa najvećim imenima svetskog tenisa. Svaki prvi meč na turniru je težak, tako će da bude i sa Norvežankama. Ali, spremna sam, dobro i vredno se treniralo i jedva čekam nove mečeve i izazove sa željom da pobeđujemo".
 
Lola Radivojević je ukazala na adute Grčke:
"Grčka je dobar protinik, naročito jer je tu Sakari, koja je top 10 igračica. Ali i mi smo u dobroj formi i atmosferi ovde. Očekujemo najbolje i verujemo da možemo da možemo da pobedimo svakog. Treninzi su nam super i očekujemo pobede".
 
Elena Milovanić ne smatra da je bitno ko je rival na terenu, pa ni Šveđanke:
"Nije bitno ko je protivnik, Grčka, Norveška ili Švedska. Svaako u timu će da pruži maksimum. Mi smo tu da pružimo jedni drugima pozitivnu energiju i sigurna sam da ćemo da prođemo dobro".
 
Očekuje nas i povratak u reprezentaciju Nine Stojanović:
"Inspiracija uvek postoji kada igraš za svoju zemlju. A, atmosfera u timu utiče, bilo pozitivna, bilo negativna. Zbog toga verujem da nemamo problem, jer smo jako dobro trenirale ovih dana, a sve devojke su dobro raspoložene, i imamo veliku želju da damo sve od sebe na terenu. Što se mene tiče drago mi je da sam ponovo u timu, da ću da osetim takmičarsku atmosferu i nadam se da će za mene sve ovo da predstavlja povratak bez fizičkih bolova".

Srbija protiv Grčke, Norveške i Švedske

Datum objave: 07.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije nosilac je Gupe C Prve evro-afričke zone u kojoj će voljom žreba da zaigra protiv Švedske, Grčke i Norveške!
 
Prvi meč reprezentacija Srbije igra u ponedeljak 8. aprila sa reprezentacijom Norveške u podne. Najbolje rangirana norveška igračica je Melani Helge koja zauzima 388. mesto na WTA listi. Najteži protivnik bi trebalo da nam bude reprezentacija Grčke koju predvodi 7. igračica sveta Marija Sakari.
 
Dan kasnije pobednik našeg duela igra sa pobednikom meča Grčka - Švedska, a poraženi sa poraženim iz tog duela.
 
Ovogodišnje takmičenje nikada nije bilo jače se među prijavljenim igračicama nalaze dve koje su top deset, Jelena Ostapenko i Marija Sakari, desetak igračica koje su prvih 100 na WTA listi i veliki broj koji su među prvih 200.
 
Savezni kapiten Dušan Vemić veruje u tim Srbije posle žreba:
 
"Žreb je solidan ali sve zavisi od onoga šta naše devojke pokažu na terenu. Od petka smo u Portugaliji i održali smo četiri treninga. Devojke daju sve od sebe na treningu i očekujem da će to pokazati na terenu. Sve igeačice su zdrave, a srećan sam što je Nina Stojanović ponovo sa nama. Očekujem da sutra protiv Norveške odigramo najbolje moguće i pobedom zaapočenomo takmičenje - poručio je Vemić.
 
 
Sistem takmičenja se sastoji iz dve faze. U prvoj su ekipe podeljene u tri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa se plasiraju direktno u plej-of u novembru.
 
U drugoj fazi ekipe su, prema plasmanu, podeljene u četiri grupe po tri i dalje razigravaju za plasman od 1. do 12. mesta. Ekipe koje budu drugoplasirane u prvoj fazi u drugoj fazi igraju za poslednje mesto koje vodi u plej-of.
 
Ekipe koje zauzmu 11. i 12. mesto ispadaju u niži rang. 

TSS DODELIO OPREMU TENISKOM KLUBU ZVEČAN

Datum objave: 07.04.2024. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Srbije pomogao je Teniskom klubu Zvečan dodelivši opremu za tenis 10S. Pomoć je sadržala mini mreže, rekete i lopte.
 
Akciji se pridružio i Teniski klub Slavija iz Ćuprije koji je poklonio lopte.
 
 
"Teniski savez Srbije i Odbor za razvoj tenisa vode računa o tome da se pruži pomoć tamo gde je to najpotrebnije. Klub iz Zvečana u poslednje vreme beleži veoma dobar rad na masovnosti ovog sporta, i želeli smo da pomognemo ljudima i deci koji to i zaslužuju", kaže koordinator Odbora za razvoj tenisa za region Istočna Srbija Ilija Paunović, koji je opremu dodelio predstavnicima TK Zvečan.
 
Oprema je dodeljena na teniskim terenima Slavija u Ćupriji, gde je priređen i teniski susret između dva kluba.
 
"U višečasovnom druženju stečena su nova iskustva mladih tenisera oba kluba i sklopljena su nova prijateljstva. Potrudićemo da susret dva kluba postane tradicija", kaže Paunović.

Snima se film o Aleksandri Krunić

Datum objave: 06.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Aleksandra Krunić (31), je legenda Bili Džin King kup reprezentacije Srbije. Od 2011. godine u sastav našeg tima, prvo u Fed kupu, a sada i u Bili Džin King kupu ne može da se zamisli bez nje. 
 
Devojka rođena u Moskvi 15. marta 1993. godine konstantno je dokazivala kako se srcem igra za Srbiju. U nacionalnom dresu je stekla popularnost jer je na terenu bila ratnica bez mane i straha. Kako u singlu, tako i u dublu. Skor u dresu Srbije joj je u singlu 12-8, u dublu 13-6.
 
To nije prošlo nezapaženo, pa je filmska kuća Mejnstrim entretejment iz Los Anđelesa odlučila da snimi dokumentarac o našoj Aleks, u kome će značajno mesto zauzeti priča o reprezentaciji i uticaju koji je Aleksandra imala na nacionalni tim. deo kadrova biće napravljen u Portugaliji, tokom tamičenja u Evro-afričkoj zoni Bili Džin King kupa.
 
Aleksandra je trenutno 109. na planeti u dublu, a 530. u singlu, a najbolje plasmane je upisala 18. juna 2018. kao 39. u singlu i 30. septembra 2019, kao 35. u dublu. Bila je deo tima u finalu Fed kupa 2012. godine, a dva puta je zaigrala i na Olimpijskim igrama, 2016. u Riju i 2021. u Tokiju.

06.04. OP BEOGRADA 12 GOD TK HARON

Datum objave: 05.04.2024. // Kategorija: Domaća scena

OP Beograda 12 god TK Haron


06.04. PRVENSTVO ISTOČNE SRBIJE DO 14 GOD

Datum objave: 05.04.2024. // Kategorija: Domaća scena

PRVENSTVO ISTOČNE SRBIJE DO 14 GODINA


Srbija otputovala u Portugaliju

Datum objave: 05.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije otputovala je u Portugaliju, gde je u Oejresu od 8. do 13. aprila očekuju dueli u Prvoj grupi Evro-afričke zone za plasman u plej-of. Selektor Dušan Vemić je, na nikad jači turnir Prve grupe Evroafričke-zone, poveo Miu Ristić (334. na VTA listi u singlu, i bez plasmana u dublu), Lolu Radivojević (369, 922),  Elenu Milovanović (488, 499), Aleksandru Krunić (530, 109) i Ninu Stojanović (-, -).
 
Srbija, 25. na svetu, kao treći nosilac u žrebu, iza Austrije (22) i Letonije (24), biće lider C grupe, a na žrebu 7. aprila dobiće po rivala iz drugog šešira u kome su Holandija (26), Mađarska (27) i Švedska (28), trećeg koji čine Turska (33), Bugarska (34) i Grčka (44), kao i četvrtog gde su smeštene selekcije Norveške (48), domaćina Portugalije (50) i Danske (51).
 
Igraće se u tri grupe, po raund-robin sistemu, a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe. Tri drugoplasirane ekipe igraće po raund-robin sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evro-afričku zonu.
 
Prve zvezde turnira biće sedma na VTA listi Marija Sakari iz Grčke i 10. na planeti, Jelena Ostapenko iz Letonije, a slavu može da im ukrade bivša broj jedan Karolina Voznijacki, koja će biti druga igračica Danske. Iz prvih 100 na svetu igraće još Viktorija Tomova za Bugarsku i Klara Tauson za Dansku.
 
Sve reprezentacije došle su u najjačim sastavima, jer je za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu neophodno upisati meč u Bili Džin King kupu za nacionalni tim.  

Priznanje ITF za WTT J30 Zlatibor

Datum objave: 04.04.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Svetski teniski juniorski tur je pokrenuo Program priznaja za organizatore turnira i već na samom početku jedna od nagrada dolazi u Srbiju! Za sjajnu organizaciju WTT J30 turnira na Zlatiboru septembra 2023. godine, za koje su dobili same pohvale od svih učesnika, nagrađeni su organizator TK Zlatibor Springs i Miloš Dedić.
ITF juniorski tur će i obeležiti posebnom zvezdicom turnir u svom kalendaru, što će doneti i na eksluzivitetu prilikom prijave takmičara. Teniski savez Srbije se priključuje čestitkama za prvu nagradu ove vrste koja je dodeljena članu TSS.