Arhiva vesti - Sve vesti

Ena i Luka šampioni do 14 godina

Datum objave: 29.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 godina na terenima TK Đukić u Beogradu. Šampionske lovorike poneli su Ena Ilić kod devojčica i Luka Kostić kod dečaka.
 
Kod devojčica drugo mesto je osvojila Andrea Popović, treće Marija Đukić  a četvrto Nina Tepić. Kod dečaka drugi je bio Pavle Stojiljković, treći  Andrija Sadžaković, a četvrti Viktor Višnjić.
 
Rezulati finala
Devojčice: Ena Ilić - Andrea Popović 6:1, 7:5
Dečaci: Luka Kostić - Pavle Stojiljković 6:2, 3:6, 7:5
 
 

 


DVORANSKO PRVENSTVO DO 16 GODINA 02.01.2024.

Datum objave: 29.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

Dvoransko prvenstvo do 16 godina 02.01.


Pauza za Božić na Dvoranskom prvenstvu Srbije do 16 godina

Datum objave: 28.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije održao je elektronsku sednicu i doneo odluku u vezi sa Dvoranskim prvenstvom Srbije do 16 godina. Odlučeno je da 7. januar 2024, prvi dan Božića, bude dan pauze. Znači, takmičenje se posle 6. januara, nastavlja 8. januara, što je ujedno i poslednji takmičarski dan..
 
Podsetimo, Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 godina počinje 2. januara na terenima TK Đukić u Beogradu.

Lista zabranjenih sredstava za 2024. godinu

Datum objave: 28.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Antidoping agencija Srbije izdala je listu zabranjenih sredstava u 2024. godini. Pored kompletne liste napravljena je i lista izmena u odnosu na 2023. godinu.
 
Liste možete da pogledate na linkovima ispod:

Srećna Nova godina - obaveštenje o neradnim danima

Datum objave: 25.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Srećnu Novu 2024. godinu i božićne praznike želi Vam vaš Teniski savez Srbije.
 
Kancelarija Teniskog saveza Srbije neće raditi od 1. do 8. januara 2024. godine. Prvi radni dan biće utorak, 9. januar 2024.

Novi mandat Mirku Petroviću

Datum objave: 23.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Teniska Srbija stala je ponovo iza leđa Mirka Petrovića, koji će kao predsednik Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora TSS nastaviti posao koji je započeo još 2015. godine. Izborna Skupština TSS je, sa 721 prisutnim glasom, od 926, donela sledeće odluke.
 
Novi četvrorogodišnji mandat kao predsednik TSS dobio je Mirko Petrović, koji se na čelu organizacije nalazi od 2015. godine. Za potpredsednika TSS reizabran je Goran Đoković, dok će Skupštinu i dalje da vodi sa predsedničke pozicije Milan Jerinkić. Potpredsednici Skupštine TSS su Milan Čonkić i Miloš Jakovljević.
 
Predsednik TSS Mirko Petrović je u novi Upravni odbor Danilo Pantović, Milan Vučković, Miloš Dedić, Nikola Živković, Boban Gašić, Radoslav Baćević, Janko Tipsarević, Dragan Živaljević, Aleksandar Mojsejev, Ljubomir Grujić, Radoje Poleksić i Miloan Slavković.
 
- Zahvalan sam na poverenju koje nam je ukazano, a govrim u moje i ime Gorana Đokovića. Možda smo i predugo na ovim pozicijama, ali ćemo da nastavimo da radimo na usavršavanju sistema Teniskog saveza Srbije i da uspostavimo stabilno finansiranje - poručio je Mirko Petrović, reizabrani predsednik UO i Teniskog saveza Srbije.
 
Predsednik Nadzornog odbora ostaje Zoran Milivojević, a članovi su Luka Vujović i Mališa Stojanović.

Lana Virc najbolja u Evropi do 16 godina

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Nagrade "Velikih 4" dodeljene su igračima broj 1 na listama Tenis Evrope na kraju godine, a među njima je i srpska reprezentativka do 16 godina Lana Virc iz subotičkog Spartaka! Lana je imala sjajnu godinu, zaposela poziciju broj 1 na listi, a društvo među laureatima joj prave Jana Kovačkova iz Češke i Francuz Daniel Žade do 14 godina i vršnjak iz Mađarske Kolos Kinčeš.
 
Nagrada za posebna dostignuća se ne dodeljuje svake godine, samo u izuzetnim slučajevima. Ovogodišnji dobitnik je neporažena Letonka na putu do osvajanja osam titula do 12 godina na turnirima prve kategorije Darina Matvejeva.
 
Česi su uz Kovačkovu, dominirali u još dve kategorije, dublu, Tomaš Krejči-Jakub Kusi i među reprezentacijama, sa timom devojaka do 16 godina.
 
Nagrade za igrače van evropskog kontinenta idu u ruke Kazahstanaca, Eve Koriševe i Danijela Tazabekova.
 
Lana Virc je konstantnost u svojoj generaciji u 2023. godini pokazala osvajanjem tri turnira druge kategorije, Alibaba kup u Humenu, Sofijski kup u Sofiji i Jadranski kup u Veli Lošinju, a igrala je finala u Nišu na Niš openu i u Novom Sadu na Jason kupu.

Milica i Lazar šampioni do 12 godina

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije @teniski.savez.srbije na terenima TK Đukić u Beogradu. Šampionske lovorike u monkurenciji devojčica ponela je Milica Ćapin koja je u finalu bila bolja od Anđele Šćupulović 7:5, 6:4. Trećeplasirana je Natalija Antić, a četvrta Anja Bajšanski.
 
U konkurenciji dečaka trijumfovao je Lazar Nešović koji je u finalu savladao u tri seta jednog od najmlađih učesnika Đuru Kotura 4:6, 6:1, 6:0. Treće mesto pripalo je Niloli Jotiću, a četvrto Rastku Kekoviću.
 
Nagrade najboljima predali su Dejvis kup reprezentativac Srbije Nikola Ćaćić i sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić. Odličan organiozator bio je Teniski klub Đukić iz Beograda.

23.12 OP BEOGRADA DO 18 GODINA TK LOPTICA

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

OP Beograda do 18 gdina tk loštica


DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE DO 14 GODINA TK DJUKIĆ

Datum objave: 22.12.2023. // Kategorija: Domaća scena

Dvoransko prvenstvo do 14 godina tk djukić