Arhiva vesti - Sve vesti

Anđelija blistala u Prijedoru

Datum objave: 18.06.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniserka Srbije, 11- godišnja Anđelija Marković blistala je na Tennis Europe takmičenju koje je održano u Prijedoru (BiH) u konkurenciji do 12 godina.

Markovićeva je u singlu osvojila naslov vicešampiona. U borbi za trofej na terenima TK Dr Mladen Stojanović Anđelija je izgubila od predstavnice Austrije Tamare Kostić 6:3, 6:3. 

U konkurenciji dublova Anđelija je u paru sa Kostićevom osvojila pobedničko postolje. One su u finalu bile bolje od para Oe, Plosnik (JPN,AUT) 6:4, 6:3. 

 

OP Bačka Palanka u znaku Macure

Datum objave: 18.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Dunav održano je Otvoreno prvenstvo Bačke Palanke, druga kategorija za juniore. 

Naslov šampiona poneo je Milan Macura koji je u borbi za trofej bio bolji od klupskog kolege (TK Agrimes) Dušana Trunića 6:3, 6:0. U polufinalu Macura je pobedio Strahinju Radanovića 6:4, 6:4, dok je Trunić savladao Marka Sudara 4:6, 6:2, 6:3. 


Jovanoviću titula u Zaječaru

Datum objave: 18.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima OTK Beograd održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniorke, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Chie Kezuka koja je u finalu bila bolja od Marije Micić 6:0, 6:1. U polufinalu Kezuka je pobedila Aleksandru Mihailov 6:1, 6:1, dok je Marija savladala Simonu Josimović 6:0, 6:1. 


Kezuka osvojila trofej u OTK Beograd

Datum objave: 18.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima OTK Beograd održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniorke, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Chie Kezuka koja je u finalu bila bolja od Marije Micić 6:0, 6:1. U polufinalu Kezuka je pobedila Aleksandru Mihailov 6:1, 6:1, dok je Marija savladala Simonu Josimović 6:0, 6:1. 


Radanovićeva osvojila Obidos

Datum objave: 17.06.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Dejana Radanović osvojila je trofej na takmičenju nagradnog fonda 25.000 dolara koje je održano u portugalskom mestu Obidos. 

Radanovićeva je do osmog trofeja u singlu u karijeri stigla bez izgubljenog seta, a u samom finalu bila je bolja od predstavnice Španije Nurije Parizaz Diaz 6:3, 6:3. 

Treću nedelju za redom Dejana se nalazi u Obidosu gde je odigrala tri turnira (25.000 dolara), na sva tri došla do finala, osvojila titule prošle i ove nedelje. Sjajni rezultati u Portugalu Dejani donose plasman među 200 na WTA listi. 

Bravo!!!

 


Krstin vicešampion u Kazahstanu

Datum objave: 17.06.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Peđa Krstin osvojio je naslov vicešampiona na turniru nagradnog fonda 50.000 dolara +H koji je održan u Kazahstanu. 

Peđa je u borbi za tron izgubio od predstavnika Austrije Jurija Rodionova 5:7, 2:6. 

Finale takmičenja u Almatiju Krstinu će doneti novi skok na ATP listi gde je trenutno na 249. mestu, a najnolji rang do sada imao je maja 2016. kada je bio 159. na svetu. 

 


Krunić osvojila WTA trofej u Hertogenbošu

Datum objave: 17.06.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja teniserka Srbije i Fed kup reprezentativka naše zemlje Aleksandra Krunić osvojila je WTA trofej na turniru u Hertogenbošu koji se igrao za nagradni fond od 250.000 dolara, na travi. 

Naša reprezentativka Krunić (55. teniserka na WTA listi) je u izuzetno uzbudljivom finalu Libema Opena u Holandiji, koje je obilovalo fantastičnim poenima i rezultatskom neizvesnošću savladala predstavnicu Belgije Kirsten Flipkens 6:7(0), 7:5, 6:1. 

Ovo je prvi WTA trofej za Krunić ovog ranga, vlasnica je i WTA trofeja (115.000 dolara, šljaka) koji je osvojila 2017. na Bolu (Hrvatska). 

 


Letnje pojedinačno prvenstvo Srbije 2018 u konkurenciji do 14 godina

Datum objave: 16.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
 
Na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu održava se Letnje prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji do 14 godina. 
 
Žrebove i raspored možete da pogledate ovde 
 
žreb kvalifikacija singla devojčice ovde 
 
žreb kvalifikacija singla dečaci ovde 
 
žreb glavnog turnira singl devojčica ovde
 
žreb glavnog turnira dubl devojčica ovde
 
žreb glavnog turnira singla dečaci ovde
 
žreb glavnog turnira dubl dečaci ovde
 
raspored ovde
 

 


NIS otvorena škola tenisa 2018" u Novom Bečeju

Datum objave: 16.06.2018. // Kategorija: TSS škola tenisa
„NIS otvorena škola tenisa“ je održana 16. juna u Novom Bečeju, u OŠ „Josif Pančić“. Sportska manifestacija za decu održana je u okviru akcije „Sport za najmlađe“ i privukla je pažnju velikog broja mladih ljubitelja sporta.
 
Mališani su imali prilike da se upoznaju sa osnovama tenisa, ali i da utvrde već stečeno znanje. Uz korišćenje mini terena, malih reketa i lakih loptica, deca su savladavala prve teniske korake uz primenu vežbi i angažovanih igara.
 
Program „NIS otvorene škole tenisa“ namenjen je deci uzrasta od 7 do 14 godina. Stručni treneri i oprema prilagođena deci školskog uzrasta, omogućavaju lakše savladavanje veštine igranja tenisa, a samim tim i približavanja sporta deci, što je i cilj ove akcije.
 
„NIS otvorena škola tenisa“ predstavlja zajedničku akciju kompanije i Teniskog saveza Srbije, koja se organizuje već sedmu godinu zaredom. U skladu sa sloganom „Budućnost na delu“ i društvenom odgovornošću kao strateškim opredeljenjem, NIS ovom i sličnim akcijama nastoji da promoviše bavljenje sportom i afirmiše sportske vrednosti, pre svega kod najmlađe populacije.

ZAKAZANA SKUPŠTINA TENISKOG SAVEZA ŠUMADIJE I ZAPADNE SRBIJE

Datum objave: 15.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Skupština Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije zakazuje se za 30.06.2018.godine sa početkom u 12 časova.
Skupština će biti održana u prostorijama Gradske uprave grada Kraljeva, Sala II (Trg Jovana Sarića broj 1, 36000 Kraljevo).
 
Molimo sve klubove da prisustvuju Skupstini Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije. 
 
Unapred zahvalni. 
 
Novi Satut Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije ovde 
 
Poziv na Skupštinu Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije i dnevni red ovde 
 
Ovlašćenje za učešće u radu Skupštine ovde