Arhiva vesti - Sve vesti

Ognjenu Miliću I kategorija do 12 u TA Elite

Datum objave: 23.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TA Elite u Novom Sadu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina, I kategorija za dečake. 

Pobedničko postolje pripalo je Ognjenu Miliću kome je meč finala kod vođstva Milića 6:3, 4:0 meč predao David Rakić. U polufinalu Ognjen je bio bolji od Alekse Stankovića 6:2, 6:2, dok je David savladao Sergeja Živkovića 6:4, 7:5. 

 


TENISKI TURNIR IZ FJUČERS SERIJE STIŽE U NIŠ

Datum objave: 23.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 26. maja do 3. juna igraće se FJUČERS u ženskoj seniorskoj kategoriji. Radi se o turniru čiji je nagradni fond 15.000$. 
 
Kvalifikacioni deo turnira počinje u subotu 26. maja, dok će glavni deo turnira početi u utorak 29. maja. Za prvi reket turnira boriće se oko 100 teniserki iz Srbije, Grčke, Slovačke, Brazila, Čilea, Australije, Švajcarske, Japana, Ukrajine, Češke, Rumunije, Bugarske, Rusije, Turske, Mađarske, BiH... i tih dana će publika u Nišu i regionu moći da uživa u kvalitetnom tenisu. 
 
„Jak turnir, sve teniserke dolaze da osvoje titulu. Probaću da ostvarim najbolji mogući rezultat i uđem u pravi ritam za naredne turnire.“ – istakla je Teodora Ristić, teniserka TAŽ-a i jedna od učesnica fjučersa.
 
Početak programa na turniru je predviđen za 09 sati i ulaz je slobodan. Igraju se singl i dubl mečevi. Finale u pojedinačnoj konkurenciji se igra u nedelju 3. juna. 
 

Dominacija Emilije i Nikole u TK TAŽ

Datum objave: 23.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK TAŽ u Nišu održano je regionalno B prvenstvo u konkurenciji do 16 godina (Teniski savez Istočne Srbije). 

Kod devojčica dominirala je Emilija Zdravković koja je do trofej stigla pobedom u finalu nad Miom Ristić 6:2, 6:0. U polufinalu Emilija je bila bolja od Anje Stanković 6:1, 6:4, dok je Mia savladala Nedu Milenković 7:5, 6:0. 

U konkurenciji dečaka trijumf je zabeležio Nikola Cvetanović savladavši u finalu Uroša Jovića 6:4, 6:1. U polufinalu Nikola je pobedio Stefana Skobeleva 6:3, 6:1, dok je Uroš bio bolji od Mateje Miloševića 6:2, 6:3. 


Jovana Babić osvojila trofej u TC Novak

Datum objave: 23.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji seniorki, B kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Jovana Babić koja je u borbi za tron bila bolja od Ane Platiše 6:2, 6:0. U polufinalu Jovana je savladala Aleksandru Stošić 4:6, 6:4, 6:3, dok je Ana pobedila Andrianu Simović 1:6, 6:3, 6:0. 

U borbi za treće mesto Stošićeva je bila bolja od Simovićeve 6:0, 6:0. 


Anđelija pobednik Harona

Datum objave: 23.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Haron u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina, prva kategorija za devojčice. 

Pobedu je odnela Anđelija Marković koja je u finalu posle velike borbe i rezultatske neizvesnosti savladala Taru Mihaljević 6:7(6), 6:2, 6:4. U polufinalu Anđelija je bila bolja od Teodore Šljivančanin 6:3, 6:2, dok je Tara pobedila Aleksandru Stevanović 6:4, 6:4. 


Brajkovu zeleni nivo u Sopotu

Datum objave: 22.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sopot održano je takmičenje u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo, dečaci. 

Pobednički pehar osvojio je Matija Brajkov koji je u finalu pobedio Milana Medarevića 4:0, 4:2. U polufinalu  Matija je bio bolji od Samuila Cestovalieva 4:2, 4:2, dok je Milan savladao Ognjena Bizjaka 5:3, 4:0. 

Utešni turnir pripao je Aleksandru Laziću koji je u finalu pobedio Luku Mitrovića 4:0, 4:2. 


Staša osvojila bronzu u Sloveniji

Datum objave: 22.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 15 - godišnja Staša Srbulović učestvovala je na teniskom turniru u Portorožu - "Slovenia deaf Tennis open". 

U singlu Staša je izgubila u četvrfinalu od 21 - godišnje Indijke Parul Gupte i zauzela je peto mesto, dok je u paru sa 21 - godišnjom Slovakinjom Janom Jonašikovom zauzela treće mesto.

Turnir je bodovan na svetskoj rang listi gluvih tenisera.


Teniski spektakl za decu u Opovu

Datum objave: 22.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
U okviru celodnevne proslave Dana opštine Opovo,  kompanijа NIS,  Teniski savez Srbije i  Sportski  savez opštine Opovo,  organizovali su mini teniski spektakl za decu. Оsnovci iz Opova  su koristeći rekete, lakše loptice, i opremu prilagođenu njihovom uzrastu,  pokazali takmičarski duh,  dok su kroz igru i druženje usvajali osnovne sportske vrednosti – rad i težnju za usavršavanjem, postizanjem rezultata i fer-plej.
 
 Promovišući sport, zdravje i timski duh među najmlađima,  NIS i Teniski savez Srbije već sedam godina za redom  organizuju besplatne otvorene škole tenisa za decu. U okviru društveno odgovornog poslovanja i  slogana  „Budućnost na delu“, NIS na ovaj način pomaže u otkrivanju mladih talenata i njihovom razvoju, podržavajući profesionalno, ali I rekreativno bavljenje sportom.

Obradovićevoj trofej u Subotici

Datum objave: 21.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je 6. memorijal Jovana Kukarasa, Tennis Europe takmičenje u konkurenciji do 14 godina, za devojčice i dečake. 

U konkurenciji devojčica viđeno je srpsko finale u kome su snage odmerile Andrea Obradović i Anja Petković. Do pobedničkog trofeja stigla je Obradovićeva rezultatom 7:6(5), 6:0. 

U ženskom dublu pobedu je odneo srpski par Lola Radivojević i Emilija Zdravković koje su u finalu savladale mađarski par Beer, Udvardy 6:1, 6:2. 

Kod dečaka finale singla odigrala su dva predstavnika Kine Jiang Yunhan i He Ziheng. Na pobedničko postolje stao je Ziheng rezultatom 6:4, 1:6, 6:0. 

Dominacija kinsekih tenisera viđena je i u muškom dublu. Finale su odigrala četiri kineska tenisera, par Lihao, Ziheng bio je bolji od para Le, Yunhan 6:4, 7:6(3). 


Popoviću dupla kruna u Mariboru

Datum objave: 21.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, 14 - godišnji Stefan Popović osvojio je duplu krunu na Tennis Europe takmičenje u konkurenciji do 16 godina koje je održano u Mariboru. 

Stefan je u borbi za singl trofej bio bolji od prvog nosioca ovog takmičenja Bugarina Petra Nesterova 6:4, 6:2. 

U dubl konkurenciji Popović je igrao u paru sa Nesterovim. Oni su kao prvo nisioci ovog takmičenja do pobedničkog postolja stigli pobedom u finalu nad slovenačkim parom Dominko - Emersić Potočnik 4:6, 6:2, 10:7. 

Stefanu je ovo prvi Tennis Europe trofej u singlu u konkurneciji do 16 godina, igrao je i dva finala pre mesec dana (Novi Sad i Rijeka). 

Bravo!!!