Arhiva vesti - Sve vesti

Jana i Danilo najuspešniji u Knjaževcu

Datum objave: 03.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Magnet u Knjaževcu održan je turnir u konkurenciji do 12 godina, devojčice i dečaci, druga kategorija. 

Kod devojčica najuspešnija bila je Jana Radojković koja je u finalu savladala Isidoru Krstić 6:3, 6:1. Polufinalni mečevi završeni su pobedama od 12:0 (6:0, 6:0), u prvom Radojkovićeva je savladala Tamaru Blažić, u drugom Isidora je bila bolja od Milice Lukić. 

U konkurenciji dečaka trijumfovao je Danilo Jovanović pobedom u finalu nad Ognjenom Milenovićem 6:1, 6:2. U polufinalu Danilo je savladao Dušana Grujića 6:2, 6:1, dok je Ognjen bio bolji od Filipa Ivanova 6:0, 6:2. 


Vukova viktorija u TA Tipsarević

Datum objave: 31.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TA Tipsarević održan je turnir druge kategorije u konkurenciji do 12 godina za dečake. 

Do šampionskog trofeja stigao je Vuk Kruščić koji je u borbi za tron savladao Ognjena Jagrovića 2:6, 6:4, 6:0. U polufinalu Vuk je bio bolji od Nikole Lulića 6:4, 6:1, dok je Ognjen pobedio Todora Vukomanovića 6:3, 6:4. 


Anastasija i Pavle pobednici naranđastog nivoa u TK Topaco

Datum objave: 30.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 10 godina, naranđasti nivo za devojčice i dečake održan je na terenima TK Topaco. 

U konkurenciji devojčica šampionski pehar osvojila je Anastasija Čolović koja je u finalu pobedila Teodoru Vlajić 4:2. U polufinalu Anastasija je bila bolja od Lane Agbabe 4:2, dok je Teodora savladala imenjakinju Teodoru Radivojević 4:2. 

Utešni turnir kod devojčica pripao je Teodori Ristić koje je u finalu pobedila imenjakinju Teodoru Arsić 4:1. 

Kod dečaka na pobedničko postolje stao je Pavle Stoijljković koji je u finalu bio bolji od Uglješe Sofrenovića 5:3. U polufinalu Pavle je bez izgubljenog gema savladao Luku Mitrovića 4:0, dok je Uglješa pobedio Uroša Palavestrića takođe 4:0. 

Utešni turnir kod dečaka osvojio je Mateja Jotić pobedivši Veljka Predolca 4:2. 


Lukač osvojila crveni nivo u Sivcu

Datum objave: 30.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sivac održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina, crveni nivo. 

Pobedu je odnela Ana Lukač koja je u finalu pobedila Stefana Mojsejeva 4:5, 5:2, 5:2. U polufinalu Ana je Katarinu Prokec 5:1, 5:1, dok je Stefan bio bolji od Luke Goluba 5:0, 5:1. 

Utešni turnir pripao je Matiji Teodoroviću koji je u finalu pobedio Milicu Vraneš 5:1, 5:2. 


Ekipna takmičenja do 14 godina za 2018.

Datum objave: 30.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Srbije i ove godine organizuje Ekipno prvenstvo u konkruenciji do 14 godina.
 
Takmičenje se sastoji iz dva dela, kvalifikacioni (igra se po regionima) i finalni turnir. U periodu od 31.05 - 02.06.2018. će se održati kvalifikacioni deo Ekipnog takmičenja Srbije u konkurenciji do 14 godina. 
 
Kvalifikacije se održavaju u okviru regiona. Ukupan broj prijavljenih muških ekipa je 17 u četiri regiona.
 
Ukupan broj ženskih ekipa je 13 u četiri regiona
 
Takmičenja se održavaju u sledećim klubovima:
 
Teniski savez Vojvodine: TK KIKINDA - dečaci, TK MLADOST - devojčice
 
Teniski savez Beograda: TK TOP TEN - dečaci, TK WHITE STAR - devojčice 
 
Teniski savez Istočne Srbije: TK Kostić - dečaci, TK TAŽ - devojčice
 
Teniski savez Zapadne Srbije i Šumadije: prijavljena jedna muška i jedna ženska ekipa (takmičenje u tom regoinu je otkazano)
 
Ekipe se u okviru kvalifikacija bore da obezbede učešće na finalnom turniru u kome može da bude najviše osam ekipa.
Pobednici kvalifikaciong turnira automatski učestvuju u finalu (ukupno četiri ekipe). Pored pobednika kvalifikacionih turnira ekipe mogu da izbore finalni turnir kao finalisti kvalifikacionog turnira (najviše četiri ekipe) pod uslovom da imaju bar jednu pobedu na kvalifikacionom turniru.
Ako jedna ili više ekipa finalista NEMA bar jednu pobedu njegovo ili njihova mesta će zauzeti najbolje rangirana ekipa/e iz drugih regiona pod
uslovom da imaju barem JEDNU pobedu na regionalnom ekipnom takmičenju. U slučaju istog broja bodova u rangiranju, ekipa se određuje žrebom. Ako ne postoji ekipa sa jednom pobedom, mesto na finalnom turniru ostaje upražnjeno.
 
Svi mečevi se računaju za rang listu Teniskog saveza Srbije.
 

Senka i Dušan osvojili I kategoriju do 18 u Sapcu

Datum objave: 30.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sunrise u Šapcu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniorke i juniore, prva kategorija. 

U konkurenciji juniorki trijumfovala je Senka Deletić koja je u finalu savladala Mirjanu Ragastovac 6:3, 7:5. U polufinalu Senka je nakon velike borbe stigla do pobede nad Vanjom Vidanović 6:3, 6:7(4), 7:6(4), dok je Mirjana bila bolja od Lucije Josipović 6:1, 7:5. 

Kod juniora pobedu je odneo Dušan Milanović savladavši u finalu Andreja Jovanovića 6:4, 6:3. U polufinalu Dušan je bio bolji od Aleksandra Mihailovića 6:3, 6:3, dok je Andrej pobedio Dušana Obradovića 6:4, 6:3. 

 


Seminar TSS za D licencu - teniski program Evolution Kids Tennis

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena
Teniski Savez Srbije organizuje obuku trenera za rad sa decom uzrasta do 10 godina, za sticanje D licence. Od 2015. godine Teniski Savez Srbije uveo je teniski program Evolution Kids Tennis kao oficijalni program na nivou cele države.
 
Iskreno verujemo da je ETK najpotpuniji program za decu ikada kreiran. Iza programa postoji višegodišnje iskustvo u radu iz ove oblasti. Usmeren je na razvoj osnovnih veština koje omogućuju igraču da zaista igra tenis koristeći se adekvatnim i prilagođenim rekvizitima. Ovim programom omogućeno je da svi nauče da igraju tenis na jednostvan i prihvatljiv način. Kreirajući različite faze programa, od jednostavne ka kompleksnijim, organizujući adekvatno okruženje, omogućujemo najmlađim igračima da kroz ovakvu strukturu programa dostignu svoj maksimalni potencijal, kroz postizanje uspeha na svakom nivou. Kroz program se kod dece stvara baza za budući uspeh i stvara ljubav prema sportu za ceo život.
 
Licenciranje je potpuno besplatno, za sve trenere i klubove koji žele poslati svoje trenere na obuku.
Licenciranje je u formi seminara i nema polaganja ispita, već se samo vrši obuka trenera za spovođenje programa po klubovima.
Uslov za licenciranje je završena srednja škola (diploma srednje škole) i da je polaznik punoletan (18 godina i stariji).
 
Licenciranje će se održati na terenima TC “Novak”. Datum odžavanja licenciranja je 16. i 17. jun. 2018. godine. 
 
Svi treneri obavezno da dođu u teniskoj opremi i da ponesu reket.
 
Oba dana satnica je ista: od 9 do 17 časova sa puzama za ručak i pauzama za odmor.
 
Prijava i informacije na e-mail : dejan.vukojicic@teniskisavez.com

Lukićevoj trofej u TK Marina Oasa

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Marina Oasa održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina za devojčice, druga kategorija. 

Šampionski trofej osvojila je Anastasija Lukić koja je u finalu savladala klupsku koleginicu (TK Haron) Anđelu Popović 6:1, 6:1. U polufinalu Lukićeva je pobedila Anđelu Ražnatović 6:3, 6:3, dok je Popovićeva bila bolja od Anastasije Alimpić 6:2, 6:1. 

U borbi za treće mesto trofej je osvojila Ražnatovićeva pobedom na Alimpićevom 6:1, 6:0. 


Todorovićeva i Dimitrijević pokorili Sombor

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Sombora u konkurenciji do 14 godina, prva kategorija za devojčice i dečake, održano je na terenima TK Žak. 

U konkurenciji devojčica trijumfovala je Dejana Todorović savladavši u finalu Anđelu Lazarević 7:6(3), 1:6, 6:0. U polufinalu Dejana je pobedila  Doroteu Milosavljević 7:6(3), 6:1, dok je Anđela savladala Dunju Marić 4:6, 6:2, 7:6(5). 

Pobedu kod dečaka je odneo Lazar Dimitrijević koji je u finalu pobedio Sašu Markovića 6:4, 6:3. U polufinalu Lazar je posle velike borbe stigao do pobede nad Matejom Gojkovićem 7:6(2), 3:6, 6:3, dok je Saša bio bolji od Marka Stojanova 7:6(2), 6:3. 


Bljesak Nikolića na Meridijani

Datum objave: 29.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Novog Sada u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo za dečake, održano je na terenima TK Meridijana. 

Turnir je protekao u znaku Vanje Nikolića koji u proseku po meču nije izgubio više od dva gema. U finalu Vanja je pobedio Matiju Brajkova 4:2, 4:0. U polufinalu Nikolić je bio bolji od Darka Pozdera 4:1, 4:0, dok je Matija bez izgubljenog gema stigao do pobede nad Novakom Miloševićem 4:0, 4:0. 

Utešni turnir je osvojio Filip Miler pobedivši u finalu Stefana Novkovskog 2:4, 4:2, 7:2.