Arhiva vesti - Sve vesti

Danilo Petrović pokorio Meksiko

Datum objave: 07.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, Danilo Petrović odigrao je dva finala na turniru iz čelendžer serije koji je odigran u meksičkom mestu Puerto Valjarta za nagradni fond od 75.000 dolara. 

Petrović je u singl konkurenciji osvojio drugo mesto. U borbi za pobedničko postolje Danilo se borio protiv Španca Adriana Mendeza - Maceirasa i nakon velike borbe izgubio 6:1, 5:7, 3:6. 

Trofej u dublu Petrović je osvojio u paru sa predstavnikom Hrvatske Antom Pavićem. Oni su u finalu snage odmerili sa parom Lok - Romboli (ZIM,BRA) i do šampionskog trofeja stigli rezultatom 6:7(2), 6:4, 10:5. 

Pobedom u Meksiku Petrović je osvojio 16. trofej u dublu u dosadašnjoj karijeri. 

 


Helena i Uglješa osvojili crveni nivo u TK Reket

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 10 godina, crveni nivo, za devojčice i dečake, održano je na terenima TK Reket. 

Kod devojčica pobedu je odnela Helena Korač koja je u finalu savladala Anastasiju Čolović 4:2. U polufinalu Helena je pobedila imenjakinju Helenu Vlajić 5:3, dok je Anastasija bila bolja od Danice Milić 4:2. 

U konkurenciji dečaka šampionki pehar otišao je u ruke Uglješe Sofrenovića koji je u borbi za trofej pobedio Luku Ćeramilca 4:1. U polufinalu Uglješa je bio bolji od Alekse Ranđelovića 4:0, dok je Luka savladao Relju Huberta 4:2. 

Utešni turnir za devojčice osvojila je Jelena Janković koja je u finalu pobedila Teodoru Ristić 4:0. Kod dečaka utešni turnira pripao je Urošu Đorđeviću pobedom nad Matejom Jotićem 4:1. 


Jovanoviću trofej u Zagrebu

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi reprezentativac Srbije, 14 - godišnji Luka Jovanović osvojio je trofej u dublu na Tennis Europe takmičenju u konkurenciji do 14 godina koje je održano u Zagrebu. 

Luka je u paru sa predstavnikom Hrvatske Noom Vukadinom do trijmfa stigao savladavši u finalu prve nosioce, par Keremedčiev, Poljičak (BUL,CRO) 6:2, 6:1. 

 


Maleševićeva osvojila Rumuniju

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka Srbije, 17 - godišnja Tamara Malešević osvojila je ITF turnir Grade 2 koji je održan u Rumuniji. 

U rumunskom mestu Medias Tamara je stigla do ITF prvenca u singl konkurenciji. U polufinalu Maleševićeva je bila bolja od ruskinje Darie Frajman 5:7, 7:6(1), 7:5, dok je finale kod vođstva naše teniserke 5:1 u prvom setu meč predala Italijanka Delai Melania. 


Tošin memorijal u znaku Dimitrijevića

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Turnir prve kategorije za dečake, Tošin memorijal održan je na terenima TK Kostić u Nišu. 

Turnir je obeležio i osvojio Lazar Dimitrijević koji je u finalu savladao Romea Hadži-Mehmedovića 2:6, 6:2, 7:5. U polufinalu Lazar je bio bolji od Mateje Miloševića 6:1, 6:2, dok je Romeo posle velike borbe stigao do pobede nad Stefanom Skobelevim 3:6, 6:2, 6:4. 


Vladin sjaj u TK Privilege

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Privilege održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina, druga kategorija, dečaci. 

Pobedničko postolje osvojio je Vlado Jankanj koji je u finalu posle velike borbe pobedio klupskog kolegu (TK Classics) Strahinju Ristića 2:6, 6:3, 6:3. 

U polufinalu Vlado je bio bolji od Viktora Stojovića 6:4, 6:1, dok je Strahinja savladao Marka Nešića 6:3, 6:0. 


Anji Tošin memorijal

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kostić u Nišu održan je turnir u konkurenciji do 12 godina za devojčice, pod nazivom Tošim memorijal. 

Na ovom takmičenju prve kategorije trijumfovala je članica TK TAŽ iz Niša Anja Stanković koja je u finalu pobedila članicu TK Dril iz Beograda Hristinu Ljubu 6:4, 6:4. U polufinalu Anja je posle velike borbe stigla do pobede nad Doroteom Milosavljević (TK CZ) 5:7, 6:3, 6:4, dok je Hristina bila bolja od Mine Milosavljević (TK TAŽ) 6:3, 6:4. 

 


Anin Top Ten

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Top Ten održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina, druga kategorija za devojčice. 

Pobednički pehar osvojila je Ana Savković koja je u finalu pobedila Teodoru Šljivančanin 6:1, 6:2. U polufinalu Ana je bila bolja od Ive Rafailović 6:0, 6:2, dok je Teodora savladala Milicu Zagorac 6:4, 6:3. 


Spartakovcima OP Vojvodine do 18

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK As Novi Sad održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u konkurenciji do 18 godina, juniorke i juniori, B kategorija. 

Pobedničko postolje u obe konkurencije pripalo je takmičarima iz TK Spartak iz Subotice. 

Kod juniorki trijumfovala je Danijela Danilović koja je u finalu posle velike borbe savladala Anu Jolić 7:5, 0:6, 7:6(2). U polufinalu Danilovićeva je bila bolja od Adrijane Mišić 6:1, 6:1, identičnim rezultatom Jolićeva je za plasman u finale pobedila Simonu Josimović 6:1, 6:1. 

U konkurenciji juniora slavio je Miloš Vuković koji je u borbi za tron pobedio Uroša Delića 6:1, 6:0. U polufinalu Miloš je bio bolji od Luke Malobabića 6:3, 6:0, dok je Urošu meč kod rezultata 4:6, 4:2 predao Jovan Poznan. 


TENISERI RUSIJE, ČEŠKE, SRBIJE I HRVATSKE NAJBOLJI U NIŠU

Datum objave: 03.05.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) završen je SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2018 - međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Turnir se igrao od 21. do 28. aprila i za prvi reket turnira borilo se preko 100 tenisera i teniserki koji su došli iz preko 30 zemalja sveta (Srbija, Rusija, Amerika, Austrija, Crna Gora, Slovenija, Bugarska, Italija, Mađarska, BIH, Belorusija, Češka, Kina, Francuska, Norveška, Poljska, Makedonija, Holandija, Grčka, Hrvatska, Japan, Švajcarska, Danska, Slovačka, Švedska, Nemačka...).
 
U pojedinačnoj konkurenciji tenisera titulu najboljeg je poneo Goran Životić iz Srbije, on je u finalu bio bolji od tenisera Danila Spasiba iz Rusije sa 2:0 (7:6, 6:4). U konkurenciji dublova kod juniora najbolji je bio ruski par Danil Spasibo/Pavel Verbin. Oni su sa 2:0 (6:2, 6:3) bili bolji od Maksima Bogdanovicha (SAD) i Stefana Dragovića (Crna Gora).
 
Titulu najbolje kod juniorki, ponela je teniserka Laura Mašić iz Hrvatske. Od nje je u finalnom meču izgubila Luca Janosi iz Mađarske, rezultat je bio 2:0 (6:1, 7:6). Najbolji dubl u konkurenciji teniserki je par Marketa Panackova/Natalie Slezakova iz Češke. Čehinje su savladale ruski par Victoria Borodulina/Anastasia Rakita sa 2:0 (6:4, 6:4).
 
„Jak i najbrojniji turnir do sada na našim terenima. Puno neizvesnih mečeva, mislim da su titule otišle u ruke upravo onih koji su pružili svoj maksimum. Čestitam svima na uspešnom turniru.“ – istakao je Nikola Živković, predsednik TAŽ-a i direktor ovog takmičenja.
 
Teniska akademija Živković – TAŽ je počeo sa radom aprila 2008. godine kao prva teniska akademija u Srbiji sa dva teniska terena. TAŽ danas ima 10 teniskih terena i u ovoj godini će obeležiti prvu deceniju rada.