Arhiva vesti - Sve vesti

Povreda zaustavila Janka

Datum objave: 21.02.2010. // Kategorija: Vesti

Prvi nosilac Gemax Opena 2010, srpski as Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u završnicu ovog turnira iz Tretorn čelindžer serije koji se igra u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U polufinalu Janka je zaustavio sedmi nosilac ovog takmičenja, Slovak Karol Bek 3:6, 2:6 nako sat i 11 minuta igre.
I prvi i drugi set imali su sličan razvojni put. Odmah na početku Slovak je pravio brejk, držao jak tempo tokom celog meča, a srpski Dejvis kup reprezentativac je imao veliki broj brejk šansi koje nije uspeo da realizuje.
 
- Bek je igrao sjajno. Ovo je njegova deveta pobeda za redom, prošle nedelje je osvojio čelindžer u Bergamu. Niko ne osporava njegovu igru koja je bila sjajna, dok sam ja ceo meč odigrao sa drugim servisom, jer povreda ramena mi se pogoršala, primio sam i injekciju, videću šta će dalje biti sa ovom povredom možda ću morati i na operaciju. Ni jednu brejk šansu nisam iskoristio, dok je on sve što mu se pružilo uzeo. Tako da je to bio dosta lagan poraz. Idem sutra za Dubaji, igram prvo kolo sa Sepijem, pobedio sam ga dva puta, znam kako igra i šta treba da radim u tom meču da bi ga pobedio, samo videćemo kako će se ova povreda ponašati. Za sada mogu da kažem da ću igrati – rekao je Tipsarević koji je dodao i da uprkos povredi koju ima selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović može računati na njega u meču protiv Amerike koji je na programu od 5. do 7. marta 2010. godine u beogradskoj Areni.

 Slovak Karol Bek rođen je 3. aprila 1982. godine u Zvolenu. Profesionalac je od 2001. godine, igra desnom rukom. Najbolji rang je ostvario 22. avgusta 2005. godine kada je stigao do 36. mesta na ATP listi. Trenutno je 120. na svetu. Finale ATP turnira igrao je 2004. godine u St. Petersburgu kada je izgubio od Rusa Mihaila Južnog. Doživeo je dvogodišnju suspenziju od strane ITF-a koji su utvrdili da je Bek bio pozitivan na doping testu na supstancu klenbuterol za vreme Davis cup meča Slovačka – Argentina 2005. godine. Suspenzija je istekla 31. oktobra 2007. godine, kada se ponovo vratio na takmičarsku scenu, bio je bez ranga, ali se ubrzo, sjajnom igrom i pobedama vratio u top 200 na ATP listi. U sezoni 2009. stigao je do finala na čelindžeru u Heilbrunu, u Vroclavu je igrao polufinale na Vimbldonu iz kvalifikacija došao do drugog kola glavnog takmičenja, osvojio je čelindžer Pozoblanko u Španiji, sezonu je završio polufinalom čelindžera u Salzburgu. Prošle nedelje na čelindžeru u Bergamu poneo je naziv šampiona.
Na Gemaxovom čelindžeru 2008. iz kvalifikacija stigao je do polufinala.


 


Bozoljac u finalu singla, osvojio dubl

Datum objave: 20.02.2010. // Kategorija: Vesti

Jedan od najboljih srpskih servera Ilija Bozoljac plasirao se u finale Gemax Opena 2010. – turnira iz Tretorn čelindžer serije koji se ove nedelje igra u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U polufinalu Ilija je savladao Britanca Aleksu Bogdanovića 7:6(5), 7:5 i time stigao do najvećeg finala čelindžera u dosadašnjoj karijeri.
Meč između Bozoljca i Bogdanovića bio je pun preokreta i pravo uživanje za publiku koja je ispunila tribine centralnog stadiona na Gemaxu. Odmah na startu prvog seta Aleks, inače rođeni Beograđanin oduzima servis Iliji. Kod 4:3 u korist Britanca naš as stiže do brejka i izjednačenja. Odluka o pobedniku prvog seta pala je u taj breku u kome je Ilija od samog početka imao prednost. Vodio je 2:0, 4:1, 6:3, na kraju 7:5 i vođstvo Ilije 1:0 u setovima.
U drugom setu prvi do brejk šanse ponovo stiže Aleks. Imao je dve prilike kod rezultata 3:2 i koristi drugu za vođstvo do 4:2. U nastavku je poveo 5:2 kada kreće preokret Bozoljca. Najpre oduzima servis Bogdanoviću za 5:3 iskoristivši treću brejk loptu, a zatim je nastavio gem za gemom, i nakon pet vezanih stigao do pobede.  

- Izuzetno težak početak meča, odmah sam izgubio svoj servis. Slabije sam krenuo i ušao u meč, ali sam znao da će doći momenat kada ću imati šansu da vratim brejk i to se dogodilo kod 4:3. Razlog slabom početku leži u tome što mi je desno rame bilo malo stegnuto, jer sam tokom cele nedelje igrao i singl i dubl, jako servirao i time se rame malo preopteretilo. I dok sam se zagrevao pored meč, osećao sam tu zategnutost, pa smo vežbom fiziotarapeut Dušan i ja pokušali da pripremimo rame za meč, ali trebalo je vremena na početku meča da se razradi. Sigurnije sam igrao krajem drugog seta i ušao u taj brek gde sam se borio za svaki poen i na kraju dobio taj set. U drugi set počeo sam dobro, ali u jednom trenutku sam se osećao slabije na terenu, kao da sam ostao bez snage. S druge strane Aleks je odigrao fantastično, poveo 5:2. Ipak u odlučujućim trenucima ostao sam jak i uspeo da vežem pet gemova. Publika mi je puno pomogla i ima veliki značaj u mojoj pobedi. Publika je bila fenomenalna, uživao sam u svakom poenu danas, čak i kada sam gubio, sve zahvaljujući publici. Bio mi je ovo jedan od težih mečeva ovde, sreća da nimo ušli u treći set, ko zna šta bi bilo, jer i da sam pobedio u tri seta onda bi bio umorniji za finale, imao bi malo vremena za odmor. Ovako imam vremena da se spremim za finalni meč. Voleo bi da to bude srpsko finale, da igramo Janko i ja, bilo bi sjajno za publiku i pobednik bi bio Srbin u svakom slučaju, a Janko je moj prijatelj i veoma ga cenim. Prijatno me iznenadio, popravio je svoju igru, igra dosta agresivnije, popravio je servis, ulazi više u teren, postao je izraziti napadač, igra jako dobro na ovoj podlozi. Bek je takođe izvanredan igrač, bio je top 30 svetskog tenisa, kada mu se dogodio onaj peh i pauza koja ga je i koštala pada, ali on i dalje ima kvalitet za sam svetski vrh. Nadam se sutra lepom meču – zaključio je Bozoljac, prvi finalista Gemax Opena 2010.

U finalu Ilija će igrati protiv sedmog nosioca, Slovaka Karola Beka koji je u polufinalu pobedio našeg Janka Tipsarevića 6:3, 6:2.

Bozoljac je osvojio i trofej u dublu na Gemax Openu 2010. U paru za Britancem Džejmijem Delgadom u finalu savladao je jamajsko-austrijsku kombinaciju Braun - Slanar 6:3, 6:3 i time je Ilija posle sedam godina ponovo bio najbolji u dublu na Gemaxu. Podsetimo 2003. prvu titulu u dublu u karijeri osvojio je upravo na čelindžeru koji se igrao na terenima Gemaxa u paru sa zemljakom Nenadom Zimonjićem.
 


Rosol namučio Janka

Datum objave: 20.02.2010. // Kategorija: Vesti

Prvi nosilac Gemax Opena 2010. Janko Tipsarević plasirao se među četiri najbolja na ovom takmičenju savladavši posle velike borbe Lukaša Rosola iz Češke 4:6, 7:6(5), 7:5.
Poljak je od samog početka nametnuo tempo koji je držao tokom celog meča, par lopti odlučilo je pobednika.
U prvom setu kod rezultata 2:1 Rosol je oduzeo servis Janku i tu prednost održao do kraja seta. Velika borba nastavljena je u drugom setu, gde nije bilo brejkova, a pobednik ovog seta odlučen je u taj breku u kome drama nije izostala. Janko je poveo najpre 2:0, zatim 3:1, ali je dozvolio protivniku da se vrati i izjednači 3:3. Ponovo je Janko poveo 5:3, ali Čeh nije odustajao i dolazi do novog izjednačenja 5:5. Naredna dva poena pripala su prvom nosiocu Gemax Opena Tipsareviću koji time stiže do izjednačenja u setovima.
Ni u trećem setu tempo koji je nametnuo Čeh nije popuštao. Naš as je kod rezultata 1:1 imao tri brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi. Tek kod rezultata 5:5 Janko stiže do tri brejk šanse, što je iskoristio, time napravio odlučujući korak ka pobedi do koje stiže u narednom gemu. 

- Rosol je odigrao sjajno, nisam očekivao da će igrati ovako dobro. Izuzetno se prilagodio ovoj podlozi i igrao po tačnim pravilima za ovu podlogu. Bio sam hrabar kad je bilo važno. Ko god da mi bude naredni protivnik u polufinalu, sigurno je da ću imati najtežeg do sada, jer oba igrača i Bek i Karanušić su sjajni teniseri i bez obzira što to odnos u rangu ne pokazuje, ta razlika neće biti dominantna – zaključio je 37. teniser sveta Tipsarević. 


Bozoljac prvi polufinalista Gemax Opena

Datum objave: 19.02.2010. // Kategorija: Vesti


 

Srpski reprezentativac Ilija Bozoljac postao je prvi polufinalista čelindžera iz Tretorn serije koji se ove nedelje igra na terenima TK Gemax u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U četvrtfinalu Bozoljac je snage odmerio sa drugim nosiocem turnira Kazahstancem Andrejom Golubjevim koji je Iliji predao ovaj susret u trenucima kada je bilo već sasvim izvesno da je meč na samom kraju i da naš teniser pobeđuje. Na kraju rezultat je glasio 6:4, 5:3 i predaja Kazahstanca.
Već u prvom gemu meča Ilija je napravio brejk, u nastavku poveo 2:0. Kod 3:1 imao je pet brejk lopti na servisa Golubjeva, ali nije uspeo da ih realizuje. Ponovo je Ilija imao dve brejk lopte, koje su ujedno bile i set lopte kod 5:3, ali je ipak set priveo kraju rezultatom 6:4.
U drugom setu Bozoljac oduzima set protivniku za vođstvo od 2:1 iskoristivši četvrtu brejk šansu, održavao je prednost do samog kraja, do predaje Kazahstanca pri rezultatu 5:3 u drugom setu.

- Imao sam jako dobar procenat dobijenih poena posle prvog servisa, čak 92 posto, a na drugi servis oko 85 posto, to sve govori koliko je moja igra bila dobra. Nisam morao da spasavam ni jednu brejk loptu. Imao sam puno brejk šansi i mislim da tu mogu da napredujem, da napravim pomak u realizaciji brejk lopti. Ako budem ovako dobro igrao jeste realno da uđem u finale, ali ne opterećujem se time, već samo gledam da idem meč po meč, pa ako pobedim super – rekao je Ilija koji će u polufinalu snage odmeriti sa pobednikom meča Bogdanović (Britanija) – Pšžeušnij (Poljska).
- Igrao sam sa Bogdanovićem nekoliko puta, mislim da je 2:1 za mene u pobedama. Bili su to teški mečevi, Aleks je odličan i iskusan teniser, dok Pšžeušnjeg ne poznajem, nismo se nikad sastajali – rekao je Bozoljac. 


 


Krajinović zaustavljen

Datum objave: 18.02.2010. // Kategorija: Vesti

Mladi i najperspektivniji srpski teniser Filip Krajinović zaustavljen je u drugom kolu čelindžer turnira iz Tretorn serije koji se ove nedelje igra na terenima TK Gemax u Beogradu. U borbi za plasman u četvrtfinale 17-godišnji Filip snage je odmerio sa Britancem Aleksom Bogdanovićem, inače rođenim Beograđaninom. Pobedu je odneo stariji i iskusniji, Bogdanović 6:3, 6:4.
U prvom setu kod rezultata 2:1 Aleks oduzima servis Filipu. Ubrzo je stigao do vođstva od 4:1 i  do prvog seta nakon 6:3. Drugi set slična priča, samo jedan brejk Bogdanović je napravio odmah na startu i tu prednost održavao do kraja. Prvu meč loptu imao je kod rezultata 5:3 na servis Krajinovića nakon sat i 11 minuta igre. Ipak naš teniser je uspeo da spasi taj gem i smanji prednost na 5:4, ali je već u narednom Britanac servirao i as udarcem završio meč.

         - Meč je bio dobar, odlično sam servirao i mislim da je to bio ključ meča. Konstantno sam vršio pritisak na njegov servis, bilo je dosta izjednačenja tokom gemova. Filip je veliki talenat, mlad je i samo malo iskustva mu nedostaje, ali on će biti top igrač. Tehnički ima sve što krasi vrhuske igrače, samo je potrebno vremena i iskustva – hvali Bogdanović mladog srpskog asa Krajinovića.

Bogadnović, inače rođeni Beograđanin se sa sedma godina odselio u London, gde i danas živi. Ipak rodni Beograd ima posebno mesto u njegovom srcu. Na Gemax Openu 2005. stigao je polufinala u kome je izgubio od iznenađenja ovog turnira, Belgijanca Žerona Masona.

         - Volim da dođem u Beograd, volim ljude koji ovde žive, hranu, sve. Uvek, kad god sam mogao, igrao sam ovaj turnir, a i kad izgubim ostanem malo duže, da odmorim i uživam sa prijateljima, idem u grad, vidim se da dragim ljudima – kaže Aleksa koji iz Beograda odlazi za London gde će provesti dve nedelje trenirajući, a zatim mu slede turniru u Sarajevu i Čelziju.

Krajinović nije nezadovoljan igrom u susretu sa Bogdanovićem.
       - Mislim da sam igrao bolje nego u prvom kolu, ali  danas je sreća bila na strani Alekse. Servirao je odlično, sjajno reternirao, igrao bez greške. Ne treba da budem ne zadovoljan. Bio sam umoran, igrao sa bolovima, ali to nije uticalo na moj poraz danas. I da smo došli do trećeg seta, mogao sam istim tempom da igram, ali bio je ovo danas njegov dan – zaključio je Filip.


Ekspres Ilija u četvrtfinalu

Datum objave: 18.02.2010. // Kategorija: Vesti

Srpski Dejvis kup reprezentativac Ilija Bozoljac pružio je briljantnu partiju u drugom kolu Gemax Opena 2010. i obezbedio plasman u četvrtfinale ovog turnira vrednog 125.000 + H. Bozoljac je u susretu sa Slovakom Dominikom Hrbatijem bio dominantan od početka meča, zadržao je koncentraciju i visok ritam u prelomnim momentima, poput taj brejka prvog seta, što mu je donelo prednost, a na kraju i zasluženu pobedu 7:6(2), 6:4.
U prvom gemu koji je trajao devet minuta Hrbati je imao dve brejk šanse, ali Ilija nije dozvolio da izgubi servis. To mu je dalo samopouzdanje da u nastavku bude još jači i borbeniji. Oba igrača su u nastavku držali svoj servis čime su stigli do taj brejka u kome je Ilija potpuno dominirao.
Početak drugog seta Bozoljacu je doneo dve brejk šanse, koje nije iskoristio, ali je narednu šansu za brejk kod rezultata 1:1 uspeo da realizuje, povede 2:1. U nastavku je održavao prednost koju je stekao, držao svoj servis i stigao do pobede, a time i revanša Hrbatiju koje je pre sedam dana Iliju pobedio na turniru u Bergamu.

- Meč je bio veoma neizvesan. Krenuo sam slabije, u prvom gemu sam morao spašavati dve brejk lopte. Uspeo sam da izvučem taj slab početak i u nastavku bolje serviram, da bolje osećam poen. Hrbati je igrao bez greške na početku, ali sam se samo trudio da budem pozitivan i verovao da će se sve vratiti u normalu. Drugi set je tekao kako sam i želeo, ja sam bio taj koji je diktirao poen, a ne on. Servis mi je puno pomogao da pobedim. Trudio sam se da mu stalno serviram drugačije, jer Hrbati ima jako dobar ritern koji se završava ili poenom ili dubokom loptom – objašnjava Ilija.

Sledi borba za plasman u polufinale protiv pobednika susreta Muler – Golubjev. Oba igrača su izuzetno jaki protivnici. Muler je pobeđivao sve top igrače, bio i četvrtfinalista US Opena, imao jako bogatu biografiju, ali ni drugi nosilac iz Kazahstana – Golubjev nije ništa slabiji.

- Imam težak žreb, ali to me ne opterećuje. Pre ili kasnije igraću sa svim tim jakim igračima. Kad imam težak žreb onda sam i koncentrisaniji, dok u drugim situacijama ne mogu da kažem da podcenjujem protivnika, već u meč uđem malo nonšalantnije. Volim taj izazov da igram sa dobrim igračima, volim da pobedim dobrog igrača, volim tu dobru atmosferu. U četvrtfinalu me čeka susret sa Mulerom ili Golubjevim. Reč je o sjajnim igračima. Muler se vratio na teren ove godine, nakon povrede zbog koje je pauzirao veći deo 2009. Prošle nedelje je igrao finale u Bergamu,  dok je Golubjev pre dve nedelje igrao finale turnira u Heilbrunu. Sigurno je da moram biti sto posto koncentrisan ko god da bude sa druge strane mreže i da će to biti velika borba i težak meč – zaključio je Bozoljac.


Krajinoviću maraton

Datum objave: 17.02.2010. // Kategorija: Vesti

Najperspektivniji teniser Srbije, 17-godišnji Filip Krajinović posle velike borbe i maratonskog susreta sa Indijcem Somdevom Devarmanom plasirao se u drugo kolo Gemax Opena u Beogradu. Meč između Filipa i Somdeva trajao je dva sata i 15 minuta, na kraju pobeda velike nade srpskog muškog tenisa 3:6, 7:6(6), 6:3.

U prvom setu prvi do brejka stiže Indijac za vođstvo do 3:1, uskoro je poveo i 5:2, da bi set priveo kraju nakon 6:3. Nastavak meča je doneo pravu dramu. Odmah na startu Filip je uspeo da napravi brejk i brzo dođe do vođstva od 3:0, zatim i 5:2. Kod rezultata 5:3 imao je set loptu, ali nije uspeo da je realizuje, napraviviši nekoliko grešaka na mreži. Indijac je uspeo da preokrene set, dođe do izjednačenja, a zatim se pobednik ovog seta tražio u taj breku koji je posle velike drame pripao Filipu 8:6.
Treći, odlučujući set startovao je brejk šansom srpskog igrača, ali je on ne koristi. 
Kod 4:3 Krajinović je uspeo da oduzme servis protivinku, povede 5:3 i dođe do prve meč lopte posle dva sata i 13 minuta igre, ali nije uspeo da je realizuje. Nakon dva minuta Filip je dobio i drugu šansu koju koristi i stiže do velike pobede i plasmana u drugu rundu takmičenja Gemax Opena gde će igrati protiv Britanca Aleksa Bogdanovića. 

- Bio je ovo izuzetno težak meč. Dobro sam igrao, ali sam u ključnim momentima pravio juniorske greške, dozvolio sam da se drugi set iskomplikuje, ali zadovoljan sam što sam uspeo da se vratim u meč i uz veliku pomoć publike dođem do pobede. U drugom kolu ponovo me čeka težak meč protiv Bogdanovića, ali nadam se da ću igrati bolje nego danas. Posle Gemaxa odlazim u Ameriku gde ću igrati najpre jedan fjučers, a nakon toga kvalifikacije za Indijan Vels i Majami – kaže Krajinović koji trenutno nema trenera.
- Baza mi je i dalje Florida i Akademija Nika Bolitijerija. I dalje radim sa istim timom kao i pre, ali nemam trenera koji je stalno uz mene i trenutno sam u fazi traženja novog trenera.
Za deset dana Filip će proslaviti 18 rođendan.
- Ako na Gemaxu budem igrao finale onda ću ovde proslaviti rođendan, ukoliko izgubim pre, onda idem kući, za Sombor gde ću organizovati rođendansku proslavu – zaključio je mladi srpski teniser Krajinović kome je cilj da ovu sezonu završi u prvih 200 tenisera sveta.


DAVIS CUP SRBIJA vs. SAD

Datum objave: 17.02.2010. // Kategorija: Vesti

Poštovani posetioci,

Počela je prodaja karata za meč 1. kola DEJVIS kup takmičenja Svetske grupe

između reprezentacija Srbije i Amerike. Meč je na programu 5, 6. i 7. marta 2010. godine u Beogradskoj Areni

 

Prvi dan takmičenja (5.mart) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 16.00 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Drugi dan takmičenja (6.mart) igra se dubl meč koji počinje u 14.00 časova.

Treći dan takmičenja (7.mart) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 15 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Karte za meč DEJVIS kup takmičenja u kome će se za plasman u četvrtfinale Svetske grupe u 2010. godini boriti selekcije Srbije i Amerike mogu se kupiti na

blagajnama:

Biletarnica Beogradske Arene

Ponedeljak - Petak

12 - 20h

Subotom

10 - 15h

Nedeljom

Ne radi

Call Center

0900/11 00 11

Radnim danom

10 - 20h

Nedeljom

Ne radi

Rezervacije napravljene putem Call Centera ili Interneta mogu se podići u Beogradskoj Areni

Ostala prodajna mesta:

Bilet servis

Dom omladine Beograda

PROKART Biletarnica pozorišta Boško Buha

Knjižara Delfi 5, Požeška 118a

Knjižara Delfi 6, Terazije 39

Knjižara Delfi 7, SKC

GIGSTIX Store, Kralja Aleksandra 12

Pariski magazin, Novi Sad

Ekspoziture Privredne Banke Beograd

Cena kompleta karata (za sva tri dana takmičenja) za nivo 400 iznosi 1200 dinara, dok je cena kompleta karata za nivo 200 beogradske Arene 3500 dinara. Cena pojedinačne karte za nivo 400: prvi dan 500, drugi dan 300, treći dan 500 dinara. Cena pojedinačne karte za nivo 200: prvi dan 1300, drugi dan 1200, treći dan 1300 dinara.

 


Janko u četvrtfinalu

Datum objave: 17.02.2010. // Kategorija: Vesti

Prvi srpski četvrtfinalista Gemax Opena 2010. je Janko Tipsarević. U drugom kolu prvi nosilac turnira vrednog 125.000 dolara + H  snage je odmerio sa kvalifikantom iz Češke Janom Minarom i briljantnom igrom došao do pobede rezultatom 6:2, 6:3.

U prvom setu Janko pravi brejk za vođstvo od 4:2, nastavlja u istom tempu i lagano stiže do 6:2, time u prvog seta. Do brejka u drugom setu Tipsarević stiže kod rezultata 2:1, ubrzo je poveo 4:2, održavao je prednost i meč lagano priveo kraju nakon 6:3 u drugom setu.

             Zadovoljan sam kako sam igrao od početka do kraja. Bio sam agresivan i za sada uspevam da radim ono što sam zacrtao. Na ovoj podlozi poeni idu jako brzo, ima malo razmene sa osnovne linije. Svaki poen u meču je važan i svaki može da bude presudan. Ne gledam žreb i ko je mogući sledeći moj protivnik, pa makar to bio i Agasi u četvrtfinalu čelindžera. Samo sam koncetrisan na to šta ja radim na terenu – rekao je Tipsarević.


Pobeda Bozoljca

Datum objave: 17.02.2010. // Kategorija: Vesti


 

Srpski server Ilija Bozoljac ekspresnom pobedom je započeo takmičenje na Gemax Openu 2010. – čelindžeru iz Tretorn serije koji se ove nedelje u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U prvom kolu Ilija je za samo sat vremena stigao do plasmana u drugu rundu takmičenja savladavši Hrvata Ivana Dodiga 7:6(5), 6:1.

Već u prvom gemu Ilija je napravio brejk, ali je Dodig uzvratio ribrejkom za 1:1. U nastavku oba igrača su uzimali gemove na svoj servis i time došli do taj breka u kome je odmah na početku Bozoljac napravio mini brejk, poveo 2:0, zatim 3:1, ali se Dodig nije predavao. Uspeo je da dođe do izjednačenja, da povede 4:5, kada je Ilija krenuo u ofanzivu i posle četiri vezana poena došao do vođstva u setovima od 1:0.

U drugom setu kod rezultata 2:1 Ilija oduzima servis protivniku, prelazi u vođstvo 3:1, do kraja meča odigrao je bez greške, osvojio naredna tri gema, as udarcem završivši meč.

- Prvi set je bio dosta neizvesan. Počeo sam dobro - brejkom, ali i odmah izgubio svoj servis. Loše sam servirao taj prvi gem. U nastavku trudio sam se da serviram što bolje mogu, igrao sam sa puno samopouzdanja. Na 4:5 u taj breku odigrao sam jedan sjajan poen, to je bio razlog što sam osvojio prvi set. U drugom setu sve je išlo u moju korist, njegov servis je malo pao, ja sam bolje reternirao, diktirao sam tempo. Imao sam veliki pocenat poena koje sam osvojio iz igre. Ko zna kako bi tekao meč da je moj protivnik dobio prvi set – objašnjava Ilija.
Sledi borba sa iskusnim Slovakom Dominikom Hrbatijem, prošlogodišnjim finalistom Gemax Opena.
-Igrali smo prošle nedelje u Bergamu. Moram da priznam da mi je Hrbati u tom meču očitao lekciju. Trudiću se da ovaj put odigram malo bolje i pobedim. Igram kod kuće, igramo na drugoj podlozi u odnosu na prošlu nedelju, trudiću se da se revanširam. Videćemo sutra. Nisam u lošoj formi, ali ovde dva-tri poena odlučuju set, svaki poen moraš biti maksimalno koncentrisan – kaže Bozoljac koji je od turnira u Bergamu, koji je održan prošle nedelje počeo saradnju sa italijanskim trenerom Albertom Kastelanijem. 
-Svi već dobro znaju Kastelanija. Radio je sa našim Jankom,  Alamijem, Roseom, Vojineom, igračima iz samog vrha. Za sada ide dobro naša saradnja, radimo dosta na psihičkoj spremi, na držanju koncentracije u bitnim trenucima meča.
Bozoljac je veliki deo 2008. i tokom 2009. godine imao problema sa povredom leđa, zbog čega su i izostali željeni rezultati.
-Leđa su sve bolje i bolje. Imao sam sreću da sam radio na sanaciji povrede sa jako dobrim lekarskim timom na čelu sa Ljiljanom Krstić i fiziom Snežom. Puno su mi pomogli. Promenio sam i malo način serviranja, upravo  zbog leđa. Ne serviram toliko brzo kao pre i smanjio sam rotaciju u kukovima da bih sačuvao leđa koliko god mogu – zaključio je Dejvis kup reprezentativac Srbije Bozoljac.