Pobeda Bozoljca

Datum objave: 17.02.2010. // Kategorija: Vesti


 

Srpski server Ilija Bozoljac ekspresnom pobedom je započeo takmičenje na Gemax Openu 2010. – čelindžeru iz Tretorn serije koji se ove nedelje u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U prvom kolu Ilija je za samo sat vremena stigao do plasmana u drugu rundu takmičenja savladavši Hrvata Ivana Dodiga 7:6(5), 6:1.

Već u prvom gemu Ilija je napravio brejk, ali je Dodig uzvratio ribrejkom za 1:1. U nastavku oba igrača su uzimali gemove na svoj servis i time došli do taj breka u kome je odmah na početku Bozoljac napravio mini brejk, poveo 2:0, zatim 3:1, ali se Dodig nije predavao. Uspeo je da dođe do izjednačenja, da povede 4:5, kada je Ilija krenuo u ofanzivu i posle četiri vezana poena došao do vođstva u setovima od 1:0.

U drugom setu kod rezultata 2:1 Ilija oduzima servis protivniku, prelazi u vođstvo 3:1, do kraja meča odigrao je bez greške, osvojio naredna tri gema, as udarcem završivši meč.

- Prvi set je bio dosta neizvesan. Počeo sam dobro - brejkom, ali i odmah izgubio svoj servis. Loše sam servirao taj prvi gem. U nastavku trudio sam se da serviram što bolje mogu, igrao sam sa puno samopouzdanja. Na 4:5 u taj breku odigrao sam jedan sjajan poen, to je bio razlog što sam osvojio prvi set. U drugom setu sve je išlo u moju korist, njegov servis je malo pao, ja sam bolje reternirao, diktirao sam tempo. Imao sam veliki pocenat poena koje sam osvojio iz igre. Ko zna kako bi tekao meč da je moj protivnik dobio prvi set – objašnjava Ilija.
Sledi borba sa iskusnim Slovakom Dominikom Hrbatijem, prošlogodišnjim finalistom Gemax Opena.
-Igrali smo prošle nedelje u Bergamu. Moram da priznam da mi je Hrbati u tom meču očitao lekciju. Trudiću se da ovaj put odigram malo bolje i pobedim. Igram kod kuće, igramo na drugoj podlozi u odnosu na prošlu nedelju, trudiću se da se revanširam. Videćemo sutra. Nisam u lošoj formi, ali ovde dva-tri poena odlučuju set, svaki poen moraš biti maksimalno koncentrisan – kaže Bozoljac koji je od turnira u Bergamu, koji je održan prošle nedelje počeo saradnju sa italijanskim trenerom Albertom Kastelanijem. 
-Svi već dobro znaju Kastelanija. Radio je sa našim Jankom,  Alamijem, Roseom, Vojineom, igračima iz samog vrha. Za sada ide dobro naša saradnja, radimo dosta na psihičkoj spremi, na držanju koncentracije u bitnim trenucima meča.
Bozoljac je veliki deo 2008. i tokom 2009. godine imao problema sa povredom leđa, zbog čega su i izostali željeni rezultati.
-Leđa su sve bolje i bolje. Imao sam sreću da sam radio na sanaciji povrede sa jako dobrim lekarskim timom na čelu sa Ljiljanom Krstić i fiziom Snežom. Puno su mi pomogli. Promenio sam i malo način serviranja, upravo  zbog leđa. Ne serviram toliko brzo kao pre i smanjio sam rotaciju u kukovima da bih sačuvao leđa koliko god mogu – zaključio je Dejvis kup reprezentativac Srbije Bozoljac.