Srbija gostuje Švajcarskoj u plej-ofu

Datum objave: 02.05.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije dobila je rivala u novembarskom ple-ofu. to je trenutno 7. reprezentacija sveta - Švajcarska, protiv koje ćemo da igramo u gostima.
 
Srbija je u nikad jačoj konkurenciji izborila plasman u plej-of iz Prve grupe Evro-afričke zone u Portugaliji. Švajcarska je doživela poraz bez upisanog poena protiv Poljske (0:4) u kvalifikacijama za Svetsku grupu pred svojim navijačima.
 
Srpskim reprezentativkama suprotstaviće se reprezentacija kojoj su najbolje predstavnice u singlu Viktorija Golubović trenutno 78. na VTA listi, zatim Belinda Benčić koja je 92, ali je na porodiljskom odsustvu, pa Simona Valter 156... U dublu je najboljeplasirana Perin Koni, koja zauzima 108. poziciju. Protiv Poljske su igrale Simona Valter i Kalin Naef u singlu.
 
Selektor Dušan Vemić je ocenio žreb:
 
- Žreb je mogao biti i nepovoljniji za nas. Iskusne su Golubić i Tehman u timu Švajcarske. Beničićeva se porodila ove godine, tako da su bez najbolje igračice u sastavu. Duga je sezona, i nadam se da će naše reprezentativke dočekati novembar zdrave i spremne da pruže svoje najbolje partije.
 
Švajcarska je do sada igrala tri puta protiv Jugoslavije 1970, 1990. i 1996. godine, a nije se satajala sa Srbijom. Skor je 3:0 u njihovu korist, a sva tri meča su igrana na neutralnim terenima.