Krajinoviću maraton

Datum objave: 17.02.2010. // Kategorija: Vesti

Najperspektivniji teniser Srbije, 17-godišnji Filip Krajinović posle velike borbe i maratonskog susreta sa Indijcem Somdevom Devarmanom plasirao se u drugo kolo Gemax Opena u Beogradu. Meč između Filipa i Somdeva trajao je dva sata i 15 minuta, na kraju pobeda velike nade srpskog muškog tenisa 3:6, 7:6(6), 6:3.

U prvom setu prvi do brejka stiže Indijac za vođstvo do 3:1, uskoro je poveo i 5:2, da bi set priveo kraju nakon 6:3. Nastavak meča je doneo pravu dramu. Odmah na startu Filip je uspeo da napravi brejk i brzo dođe do vođstva od 3:0, zatim i 5:2. Kod rezultata 5:3 imao je set loptu, ali nije uspeo da je realizuje, napraviviši nekoliko grešaka na mreži. Indijac je uspeo da preokrene set, dođe do izjednačenja, a zatim se pobednik ovog seta tražio u taj breku koji je posle velike drame pripao Filipu 8:6.
Treći, odlučujući set startovao je brejk šansom srpskog igrača, ali je on ne koristi. 
Kod 4:3 Krajinović je uspeo da oduzme servis protivinku, povede 5:3 i dođe do prve meč lopte posle dva sata i 13 minuta igre, ali nije uspeo da je realizuje. Nakon dva minuta Filip je dobio i drugu šansu koju koristi i stiže do velike pobede i plasmana u drugu rundu takmičenja Gemax Opena gde će igrati protiv Britanca Aleksa Bogdanovića. 

- Bio je ovo izuzetno težak meč. Dobro sam igrao, ali sam u ključnim momentima pravio juniorske greške, dozvolio sam da se drugi set iskomplikuje, ali zadovoljan sam što sam uspeo da se vratim u meč i uz veliku pomoć publike dođem do pobede. U drugom kolu ponovo me čeka težak meč protiv Bogdanovića, ali nadam se da ću igrati bolje nego danas. Posle Gemaxa odlazim u Ameriku gde ću igrati najpre jedan fjučers, a nakon toga kvalifikacije za Indijan Vels i Majami – kaže Krajinović koji trenutno nema trenera.
- Baza mi je i dalje Florida i Akademija Nika Bolitijerija. I dalje radim sa istim timom kao i pre, ali nemam trenera koji je stalno uz mene i trenutno sam u fazi traženja novog trenera.
Za deset dana Filip će proslaviti 18 rođendan.
- Ako na Gemaxu budem igrao finale onda ću ovde proslaviti rođendan, ukoliko izgubim pre, onda idem kući, za Sombor gde ću organizovati rođendansku proslavu – zaključio je mladi srpski teniser Krajinović kome je cilj da ovu sezonu završi u prvih 200 tenisera sveta.