Rosol namučio Janka

Datum objave: 20.02.2010. // Kategorija: Vesti

Prvi nosilac Gemax Opena 2010. Janko Tipsarević plasirao se među četiri najbolja na ovom takmičenju savladavši posle velike borbe Lukaša Rosola iz Češke 4:6, 7:6(5), 7:5.
Poljak je od samog početka nametnuo tempo koji je držao tokom celog meča, par lopti odlučilo je pobednika.
U prvom setu kod rezultata 2:1 Rosol je oduzeo servis Janku i tu prednost održao do kraja seta. Velika borba nastavljena je u drugom setu, gde nije bilo brejkova, a pobednik ovog seta odlučen je u taj breku u kome drama nije izostala. Janko je poveo najpre 2:0, zatim 3:1, ali je dozvolio protivniku da se vrati i izjednači 3:3. Ponovo je Janko poveo 5:3, ali Čeh nije odustajao i dolazi do novog izjednačenja 5:5. Naredna dva poena pripala su prvom nosiocu Gemax Opena Tipsareviću koji time stiže do izjednačenja u setovima.
Ni u trećem setu tempo koji je nametnuo Čeh nije popuštao. Naš as je kod rezultata 1:1 imao tri brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi. Tek kod rezultata 5:5 Janko stiže do tri brejk šanse, što je iskoristio, time napravio odlučujući korak ka pobedi do koje stiže u narednom gemu. 

- Rosol je odigrao sjajno, nisam očekivao da će igrati ovako dobro. Izuzetno se prilagodio ovoj podlozi i igrao po tačnim pravilima za ovu podlogu. Bio sam hrabar kad je bilo važno. Ko god da mi bude naredni protivnik u polufinalu, sigurno je da ću imati najtežeg do sada, jer oba igrača i Bek i Karanušić su sjajni teniseri i bez obzira što to odnos u rangu ne pokazuje, ta razlika neće biti dominantna – zaključio je 37. teniser sveta Tipsarević.