Arhiva vesti - Sve vesti

Vinter kup (do 12) – Tennis Europe

Datum objave: 25.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Selekcije Srbije u konkurenciji do 12 godina (devojčice i dečaci) nalaze se na kvalifikacionim takmičenjima 2019 Tennis Europe Winter Cups by HEAD. 
Ženska reprezentacija Srbije (do 12) nalazi se u češkom Rakovniku gde se od 25. Do 27. januara 2019. bori za plasman na finalni turnir koji je zakazan od 08. do 10. Februara u engleskom Sanderlendu. Tim Srbije u Rakovniku čine: Aleksandra Stevanović, Teodora Kostović i Katarina Milošević predvođene saveznim trenerom Branislavom Janković. 
Srbija se nalazi u Grupi B u kojoj su i selekcije: Belgije, Češke, Mađarske, Izraela, Holandije, Portugala i Slovačke. Voljomžreba u prvom kolu Srbija će snage odmeriti sa reprezentacijom Slovačke, a ukoliko naše devojčice zabeleže pobedu i plasiraju u polufinale za plasman u sam finiš kvalifikacija boriće se protiv pobednika meča Izrael – Holandija. 
Muška reprezentacija Srbije (do 12) za plasman na finalni turnir Vinter kupa 2019. bori se u hrvatskom mestu Ogulin. Pored Srbije Grpu A u Ogulinu čine: Hrvatska, Italija, Poljska, Slovačka, Slovenija i Švajcarska. 
Srbija je u Ogulinu postavljena za prvog nosioca i u prvom kolu je slobodna, dok će se u borbi za plasman u finale sastati sa pobednikom susreta Italija – Slovačka. Tim Srbije čine: Vuk Kruščić, Ognjen Milić i Marko Nešić predvođeni saveznim trenerom Dejanom Vukojičićem. 
Finalni turnir za dečake zakazan je za period od 08. do 10. februara u češkom mestu Veska. 
 

Matoviću trofej na terenima TK Đukić

Datum objave: 23.01.2019. // Kategorija: Domaća scena

Prvenstvo Beograda u konkurenciji do  12 godina za dečake, prva kategorija, održano je na terenima TK Đukić.

Pobedničko postolje osvojio je Nikola Matović koji je u finalu savladao Marka Nešića 6:4, 6:3. U polufinalu Nikola je bio bolji od Ognjena Jagrovića 6:0, 6:1, dok je Marko pobedio Aleksu Mirkovića 6:4, 3:6, 6:0. 


Karimov: “Beograd je moj drugi dom”

Datum objave: 23.01.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Talentovan, vredan, hrabar i posvećen poslu koji je izabrao! Tenis je njegov životni put, a da želi da dosegne zvezde na tom putu dokazao je i kao junior kada je igrao finale Otvorenog prvenstva Australije (2016. godine). Reč je o 20-godišnjem Jurabeku Karimovu, mladoj teniskoj zvezdi koja dolazi iz Uzbekistana, narednog protivnika selekcije Srbije u Dejvis kup takmičenju. U rodnom Taškentu Jurabek sa kolegama iz reprezentacije ugostiće braću iz Srbije 01. i 02. februara 2019.
 
Zašto braću?

Troicki: “Divan osećaj je vratiti se, posebno u Dejvis kup”

Datum objave: 22.01.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Nedostajao je, kao i ogromno srce i energija na terenu koji ga većno krase, posebno kada su Dejvis kup mečevi u pitanju. Sezona 2019. donela je na opštu radost teniskih poklonika u Srbiji povratak na veliku scenu asova koji su činili šampionski mozaik našeg Dejvis kup tima, među njima i igrača tvorca finalnog poena, samim tim i pobede 2010. protiv Francuske kada je Srbija ispisala istoriju i osvojila „salataru“ u beogradskoj Areni. Vratio nam se Viktor Troicki! 
Dugogodišnji član svetske teniske elite (najbolji rang 12. mesto na ATP listi), vlasnik tri ATP titule i šest finala, tokom 2018. imao je problema sa povredama zbog kojih je veći deo sezone pauzirao. Takmičarsku 2019. krenuo je iz Australije gde je nanizao četiri pobede na Otvorenom prvenstvu Australije i najavio sjajnu sezonu. 
 

 


Moćna Srbija odlazi na megdan Uzbekistancima, Zimonjić nominovao tim

Datum objave: 22.01.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Sezona 2019. donosi mnoštvo promena na svetskoj teniskoj mapi kada su takmičenja u pitanju, kako individualna, tako i reprezentativna (Dejvis i Fed kup). Jedna od najupečatljvijih promena je upravo u Dejvis kupu koji je nakon 118 godina tradicije i jedinstvenog sistema doživeo potpunu revoluciju. 
Od 2019. kreće novi sistem takmičenja u Dejvis kupu koji podrazumeva kvalifikacionu rundu koja će biti organizovana u februaru i iz koje će 12 selekcija (od ukupno 24 koliko će se u kvalifikacijama boriti) izboriti plasman na završni turnir koji će biti organizovan u novembru. Na završnom turniru koji će iznedriti novog vlasnika „salatare“ borit će se 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte“). 
 

Lea Rupnjak osvojila Prvenstvo Vojvodine do 16

Datum objave: 21.01.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Orange u Somboru održano je Prvenstvo Vojvodine za devojčice u konkurenciji do 16 godina, B kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Lea Rupnjak koja je u finalu bila bolja od Danijele Danilović 6:1, 6:1. U polufinalu Rupnjakovoj je meč kod rezultata 6:0, 4:0 predala Dejana Todorović, dok je Danilovićeva pobedila Anju Mitraković 6:0, 6:1. 


Međedović osvojio ITF trofej u Indiji

Datum objave: 19.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Jedan od najboljih juniora Srbije, 15-godišnji Hamad Međedović osvojio je drugi ITF juniorski trofej u karijeri. Do nove titule Hamad je stigao na prvom turniru u 2019. koji je odigrao u Nju Delhiju (Grade 2). 

Međedović je do titule u Indiji stigao bez izgubljenog seta, u finalu je pao Filipinac Artur Kreig Pantino 6:3, 6:4. 

Juniorski reprezentativac Srbije Hamad  prvi ITF juniroski trofej osvojio je 2018. u Subotici, igrao je i  finale  u Izraelu u poslednjoj nedelji novembra što mu je bio poslednji turnir u prošloj sezoni. Osvajanjem trona u Indiji Međedović je najavio blistavu 2019. u kojoj očekujemo da našeg mladog asa vidimo na juniorskim gren slem takmičenjima koja slede. 

Hamad je trenutno je na 200. mestu juniorske ITF liste, ali će se naći u 100 najboljih na svetu kada se upišu poeni iz Nju Delhija. 

Bravo! 

 


Senićeva šampion Dvoranskog prvenstva Srbije 2019. u konkurenciji do 16

Datum objave: 18.01.2019. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Trim u Beogradu završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije 2019. u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake u organizaciji Teniskog saveza Srbije. 
U konkurenciji devojčica trijumfovala je Natalija Senić koja je u finalu savladala Nikol Paleček  6:2, 6:2. 
U polufinalu Palečekova je bila bolja od Darje Šuvirdjonkove 6:1, 6:0, dok je Natalija pobedila Fatmu Idrizović 6:4, 6:4. 
 
Kod dečaka naslov šampiona poneo je Luka Jovanović koji je u borbi za tron savladao Mihajla Lasicu 6:2, 6:2.
 

Na terenima TK Trim u Beogradu žavršeno je Dvoransko prvenstvo Srbije 2019. u konkurenciji do 16 godina za dečake u organizaciji Teniskog saveza Srbije. 
Naslov šampiona poneo je naš juniorski reprezentativac i jedna od naših najvećih nada, Luka Jovanović koji je u borbi za tron savladao Mihajla Lasicu 6:2, 6:2. U polufinalu Luka je bio bolji od Petra Teodorovića 6:3, 6:2, dok je Mihajlo pobedio Marka Jovanovića 6:7(2), 6:3, 6:1. 
Pehare je finalistima i polufinalistima uručio trener TSS Dragan Šerer. 
U finalu devojčica snage će odmeriti Nikol Paleček i Natalija Senić. U polufinalu Palečekova je bila bolja od Darje Šuvirdjonkove 6:1, 6:0, dok je Natalija pobedila Fatmu Idrizović 6:4, 6:4. 
 

Premovićeva i Matović osvojili Bozićni turnir u TK Crvena zvezda (do 12)

Datum objave: 16.01.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Crvena zvezda održan je Božićni turnir u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake, prva kategorija iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

U konkurenciji devojčica trijumfovala je Jana Premović koja je u finalu bila bolja od Mie Milisavljević 6:4, 6:1. U polufinalu Jana je pobedila Helenu Radman 6:1, 6:2, dok je Mia savladala Lenku Vuksanović 2:6, 6:1, 6:3. 

Kod dečaka na pobedničko postolje popeo se Nikola Matović kome je finalni meč kod rezultata 6:0 predao Jovan Bjelobrk. U polufinalu Nikola je pobedio Miloša Mandića 7:5, 6:2, dok je Jovan savladao Marka Dragovića 4:6, 6:3, 6:2.