Arhiva vesti - Sve vesti

Dvoransko prvenstvo Srbije 2019. u konkurenciji do 16 - rezultati

Datum objave: 15.01.2019. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Trim u Beogradu (Kneza Višeslava 72) u organizaciji Teniskog saveza Srbije od 12. januara 2019. održava se Dvoransko prvenstvo Srbije 2019. u konkurencij do 16 godina 
Kvalifikacije za dečake startuju 12.01. a za devojčice dan kasnije 13. januara 2019, dok je početak glavnog turnira za dečake rezervisan za 16. januar,  a za devojčice 17. januar.  
 
Rezultati 
 
kvalifikacije devojčice ovde 
 
kvalifikacije dečaci ovde 
 
glavni turnir devojčice ovde 
 
glavni turnir dečaci ovde 

IZVUČEN ŽREB ZA I GRUPU EVRO-AFRIČKE ZONE FED KUP TAKMIČENJA ZA 2019.

Datum objave: 14.01.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Srbija u grupi sa Hrvatskom, Gruzijom i Turskom 
 
Održan je žreb za Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u kome se nalazi i NIS selekcija Srbije. Zonsko takmičenje je od 2019.  podeljeno u dve grupe A i B, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćin. Takmičenje je na programu od 6. do 9. februara 2019. godine i odvijaće se po round robin sistemu. 
NIS Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin ove grupe koja okuplja osam ekipa biće grad Bat u Veliko Britaniji. 
Pored Srbije grupu B čine: Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija. 
Grupa A biće odigrana u poljskom mestu Zjelona Gora, a tamo će se takmičiti: Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska. 
Takmičenje u Batu i Zjelonoj Gori  odvijat će se po round robin sistemu. Osam (Bat) i sedam (Zjelona Gora) ekipa biće podeljeno u po dve grupe (A i B), svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč. 
Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020, koji je na programu 20. i 21. aprila 2019. godine. 
Grupa B u Batu podeljna je na dve grupe, a voljom žreba prvu (A) čine: Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. Pobednik ove grupe ukrstiće se u baražu sa pobednikom grupe B koju voljom žreba čine: Srbija, Hrvatska, Gruzija i Turska. 
Objavljene su i nominacije timova, ali do samog početka takmičenja može doći do promena. 
Nominovani tim Srbije čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, selektor Tatjana Ječmenica Jevtić. 
Nominacije naših protivnika u grupi izgledaju ovako: 
Hrvatska: Dona Vekić, Jana Fett, Tena Lukas, Ana Konjuh i Darija Jurak, selektor Iva Majoli. 
Gruzija: Ekaterine Gorgodze, Mariam Bolkvadze, Oksana Kalashnikova, Zoziya Kardava, Margalita Chakhnashvili-Ranzinger, selektor Margalita Chakhnashvili-Ranzinger. 
Turska: Pemra Ozgen, Cagla Buyukakcay, Ayla Aksu, Ipek Soylu, Berfu Cengiz i selektor Alaaddin Karagoz. 
 
"Po trenutnim prijavama, sve tri ekipe su jake, Hrvatska ima igračicu u top 30 i još dve bivše top 100 igračice. Turska takođe čvrsta i iskusna ekipa sa par igračica oko 200. mesta u singlu i potencijalno jako dobrim dublovima. Gruzija je veoma borbena ekipa, prošle godine smo imali težak meč pritiv njih, veliku borbu očekujem i ove godine. U svakom slučaju čeka nas težak posao, ko god da je bio izvučen. Nijedna ekipa nema pravo na kiks, moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani i konstantno dobri ako želimo dalje. Uz motivaciju i želju koje inače nikad ne fale kada se igra za Srbiju i naravno dobro zdravlje naših igračica, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat i ispunimo cilj, a to je naravno razigravanje za Svetsku grupu B" - zaključila je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.
 
 

Krunićeva osvojila Sidnej

Datum objave: 13.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Prvi reket Srbije Aleksandra Krunić osvojila je trofej u dublu na WTA takmičenju u Sidneju nagradnog fonda 823.000 dolara. 
 
U paru sa Čehinjom Katarinom Siniakovom Fed kup reprezentativka Srbije Krunić u jednom danu odigrala je i meč četvrtfinala i polufinala dubla. U četvrtfinalu Krunić i Siniakova pobedile su prve nosioce, par Dabrovski, Xu (CAN,CHN) 6:2, 6:4, dok su za plasman u finale bile bolje od japanskog dubla Kato, Ninomija 7:5, 6:2. 
 
Za WTA trofej u Sidneju Krunić i Siniakova borile su se protiv japansko-poljske kombinacije Hozumi - Rosolska i do pobede stigle rezultatom 6:1, 7:6(3). 
Titula u Sidneju je treći WTA trofej u dublu za Krunićevu. Prethodne je osvojila u Rabatu i Taškentu. Trenutno je 46. na svetu u dubl konkurenciji, dok je u singlu na 61. mestu. U singlu ima dva WTA trofeja (Den Boš i Bol) i finale u Guangžu.  

Zajedničke pripreme Bugarske i Srbije u Sofiji

Datum objave: 13.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentacija Srbije u konkurenciji do 12 godina, koja će učestvovati na ovogodišnjem Winter kupu do 12 godina (dečaci i devojčice) nalazi se na pripremama u Bugarskoj od 10. do 14. januara 2019. gde trenira sa najboljim mladim bugarskim igračima u toj konkurenciji.
 
Zajedničke pripreme ovih selekcija su nastavak saradnje sa Teniskim savezom Bugarske sa kojim je Teniski savez Srbije ima bratski odnos. Podsetimo u julu 2018. selekcije Srbije i Bugarske konkurenciji do 16 godina (devojčice i dečaci) imali su zajedničke pripreme u Nišu uoči Letnjih Evropskih šampionata. 
 
„Uslovi za pripreme su izvanredni jer se koristi hala u kojoj će biti organizovan i deo ATP turnira u Sofiji koji je na programu u februaru 2019. Domaćini su se pobrinuli da pripreme proteknu u najboljem redu“ – ističe vođa puta selekcije Srbije, sportski direktor TSS Aleksandar Bolić.
 
Reprezentaciju Srbije u konkurenciji devojčica (do 12 godina) čine: Aleksandra Stanković, Teodora Kostović i Katarina Milošević, a u konkurenciji dečaka: Ognjen Milić, Vuk Kruščić i Marko Nešić. Treneri su Dejan Vukojičić za dečake i Branislava Janković za devojčice, vođa puta je spotski direktor TSS Aleksandar Bolić.
 

Ristićeva i Pisarić osvojili Tennis Europe takmičenje u Beogradu

Datum objave: 12.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Crvena zvezda održan je Božićni Tennis Europe turnir u konkurenciji do 14 godina (devojčice i dečaci). 

Šampionske pehare osvojili su naši mladi teniseri Mia RIstić i Aleksa Pisarić. 

Kod devojčica Mia Ristić je trijumfovala savladavši u finalu prvog nosioca iz Francuske Konstancu Levier 7:5, 6:7(2), 6:4. 

Do pobedničkog postolja u konkurenciji dečaka Aleksa Pisarić je stigao pobedom u finalu nad Italijanom Mateom Ćeradelijem 7:6(4), 6:3. 

U konkurenciji ženskih dublova pobedu je odneo francuski par, prvi nosioci Levier, Živić savladavši srpski dubl Sanja Đurđević - Anđela Lazarević 6:1, 7:5. 

Pobedničke pehare u muškom dublu osvojili su predstavnici Srbije, par Romeo Hadžihemmedović i Aleksa Pisarić. Oni su u finalu bili bolji od para Lazar Dimitrijević - Edin Mulalić (SRB,BiH) 6:4, 6:2. 


Popović osvojio Božićni ITF turnir u Beogradu

Datum objave: 12.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije i juniorski reprezentativac, 15 - godišnji Stefan Popović na najlepši mogući način startovao je sezonu 2019, osvojio je ITF juniorski prvenac na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. 

Do prvog ITF šampionskog pehara Stefan je stigao na Božićnom turniru 2019 (konkurencija do 18) gde je u finalu savladao zemljaka Vanju Dobrnjca rezultatom 7:5, 3:6, 6:4.

Stefan Popović rođen je 25. maja 2003. u Beogradu. Višestruki je šampion Srbije, aktuelni vicešampion Letnjeg prvenstva do 16 za 2018. godinu. U sezoni 2018. osvojio je Tennis Europe titulu do 16 u Mariboru (dupla kruna) , dve prestižne Tennis Europe titule do 16 u Barseloni i igrao finala (Yason Cup – Novi Sad, Kvarner Open – Rijeka). Kao prvi na Masters Tennis Europe listi otišao je na Masters TE gde je zbog iscrpljenosti i virusa morao predati meč za treće mesto. Takmičarsku 2018. završio je na 2. mestu Tennis Europe do 16.

Vanja Dobrnjac do finala ITF turnira u Beogradu stigao je iz kvalifikacija i time nagovestio sjajne rezultate u 2019. Prošle sezone nije imao većih uspeha, ali ovaj 17-godišnji teniser partijama koje je pružio na Božićnom turniru 2019. najavio je sjajnu sezonu koja je pred nama. 


Kecmanović u glavnom žrebu Australian Opena

Datum objave: 11.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Jedan od najboljih mladih tenisera sveta, 19- godišnji Miomir Kecmanović obezbedio je plasman glavni žreb gren slem takmičenja u Melburnu. 

Mladi teniski as Srbije glavni žreb Otvorenog prvenstva Australije 2019. izborio je sjajnim partijama u kvalifikacijama. Nakon sjajnih partija na ATP turniru u Brizbejnu gde je prošao kvalifikacije i stigao do osmine finala ovog takmičenja, Kecmanović je u kvalifikacijama za glavni žreb Australian Opena 2019. nastavio da briljira gde je u prvom kolu pobedio Italijana Kvincija 6:4, 3:6, 6:3, u drugom kolu bio je bolji od Francuza Žanvijea 6:4, 7:6(5), dok je u samom finalu pregazio Brazilca Tijaga Monteira 6:2, 6:1. 

Protivnik Kecmanoviću u prvom kolu glavnog takmičenja u Melburnu biće poznat po završetku kvalifikacija. 

Bravo! 


Jorovićeva, Kecmanović i Troicki u finalu kvalifikacija za gren slem u Melburnu

Datum objave: 10.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na pragu glavnog žreba prvog gren slem takmičenja u sezoni 2019. Otvorenog prvenstva Australije nalaze se tri takmičara iz Srbije.
 
U konkurenciji žena finale kvalifikacija izborila je Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović koja je u prvom kolu kvalifikacija savladala kineskinju Han 6:2, 6:1, u drugom kolu bila je bolja od Amerikanke Muhamad 6:3, 4:6, 6:4. Za plasman u glavni žreb Jorovićeva će se boriti protiv Britanke Dart.
 
U muškoj konkurenciji završnicu finala kvalifikacija u Melburnu ostvarili su Miomir Kecmanović i Viktor Troicki. Nakon sjajnih partija na ATP turniru u Brizbejnu gde je prošao kvalifikacije i stigao do osmine finala ovog takmičenja, mladi teniski as Srbije Kecmanović je u kvalifikacijama za glavni žreb Australian Opena 2019. nastavio sa sjajnim partijama gde je u prvom kolu pobedio Italijana Kvincija 6:4, 3:6, 6:3, u drugom kolu bio je bolji od Francuza Žanvijea 6:4, 7:6(5), u finalu će odmeriti snage sa Brazilcem Tijagom.
 
Troicki se nakon duge takmičarske pauze koju je imao tokom 2018. usled povrede leđa, i koja je donela i pad na ATP listi, vraća na veliku scenu kojom je godinama harao i beležio sjajne rezultate. Odmah na startu kvalifikacija Viktor je imao okršaj sa takođe velikim teniskim asom iz francuske Nikolasom Mauom kojeg je savladao rezultatom 6:4, 6:2. U drugom kolu pod sjajnim servisima našeg asa pao je još jedan stari rival Čeh Rosol 7:6(3), 6:1. Poslednja prepreka Viktoru za ulazak u glavni žreb Melburna biće predstavnik Barbadosa King.
 
Za plasman u finale kvalifikacija borio se i Peđa Krstin koji je poražen u drugom kolu od Amerikanca Smičeka 3:6, 2:6.

Krunić u finalu dubla u Sidneju

Datum objave: 10.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić plasirala se u finale dubla na WTA takmičenju u Sidneju nagradnog fonda 823.000 dolara. 

U paru sa Čehinjom Katarinom Siniakovom najbolja teniserka Srbije Krunić u jednom danu odigrala je i meč četvrtfinala i polufinala dubla. U četvrtfinalu Krunić i Siniakova pobedile su prve nosioce, par Dabrovski, Xu (CAN,CHN) 6:2, 6:4, dok su za plasman u finale bile bolje od japanskog dubla Kato, Ninomija 7:5, 6:2. 

Za WTA trofej u Sidneju Krunić i Siniakova boriće se protiv japansko-poljske kombinacije Hozumi - Rosolska. 

 


AUSTRALIAN OPEN 2019 – MELBURN Gren slem

Datum objave: 07.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Žene
 
Glavni turnir 
 
1. kolo, singl: Aleksandra Krunić - Zarina Diyas (KAZ) 3:6, 7:5, 6:1
2. kolo, singl: Aleksandra Krunić - (21) Qiang Wang (CHN) 
 
Dubl - 
1. kolo: Krunić, Zheng (SRB,CHN) - Adamczak, Moore (AUS,AUS) 1:6, 4:6
 
Kvalifikacije: 
1. kolo, singl: (6) Olga Danilović – Iga Swiatek (POL) 6:1, 6:7(4), 5:7
(10) Ivana Jorović – Xinyun Han (CHN) 6:2, 6:1
Dejana Radanović – (20) Vitalia Diatchenko (RUS) 4:6, 7:6(4), 2:6
2. kolo, singl: (10) Ivana Jorović - Asia Muhammad (USA) 6:3, 4:6, 6:4
3. kolo, singl: (10) Ivana Jorović - (21) Harriet Dart (GBR) 6:1, 3:6, 1:6
 
Muškarci 
 
Glavni turnir 
 
1. kolo, singl: (1) Novak Đoković - Mitchell Krueger (USA) 6:3, 6:2, 6:2
Dušan Lajović - Pablo Cuevas (URU) 4:6, 5:7, 1:6
Janko Tipsarević - (20) Grigor Dimitrov (BUL) 6:4, 3:6, 1:6, 4:6 
Laslo Đere - Evgeny Donskoy (RUS) 7:6(5), 4:6, 1:6, 6:7(5)
Filip Krajinović - (17) Marco Cecchinato (ITA) 4:6, 0:6, 6:1, 7:6(8),6:4 
Miomir Kecmanović - (26) Fernando Verdasco (ESP) 6:7(5), 3:6, 3:6 
Viktor Troicki - Roberto Carballes Baena (ESP) 6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4 
 
2. kolo, singl:  (1) Novak Đoković - Jo Wilfried Tsonga (FRA) 6:3, 7:5, 6:4
Viktor Troicki - (14) Stefanos Tsitsipas (GRE) 3:6, 6:2, 2:6, 5:7
Filip Krajinović - Evgeny Donskoy (RUS) 6:4, 7:6(8), 7:6(2)
 
3. kolo, singl:  (1) Novak Đoković - (25) Denis Shapovalov (CAN) 6:3, 6:4, 4:6, 6:0
Filip Krajinović - (11) Borna Ćorić (CRO) 6:2, 3:6, 4:6, 3:6
 
4. kolo, singl: (1) Novak Đoković - (15) Daniil Medvedev (RUS) 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:3
 
Četvrtfinale: (1) Novak Đoković - (8) Kei Nishikori (JPN) 6:1, 4:1 predaja Nisikorija
 
Polufinale: (1) Novak Đoković - (28) Lucas Pouille (FRA) 6:0, 6:2, 6:2
 
Finale: (1) Novak Đoković - (2) Rafael Nadal (ESP) 
 
Kvalifikacije: 
1. kolo, singl: (16) Miomir Kecmanović – Gianluigi Quinzi (ITA) 6:4, 3:6, 6:3
Viktor Troicki – Nicolas Mahut (FRA) 6:2, 6:4
Peđa Krstin – Nikola Milojević 4:6, 6:4, 7:6(10:7)
2. kolo, singl: (16) Miomir Kecmanović – Maxime Janvier (FRA) 6:4, 7:6(5)
Peđa Krstin - Tim Smyczek (USA) 3:6, 2:6
Viktor Troicki - (31) Lucas Rosol (CZE) 7:6(3), 6:1
3. kolo, singl:  (16) Miomir Kecmanović - Thiago Monteiro (BRA) 6:2, 6:1 
Viktor Troicki - Darian King (BAR) 6:2, 3:6, 6:3