Zajedničke pripreme Bugarske i Srbije u Sofiji

Datum objave: 13.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentacija Srbije u konkurenciji do 12 godina, koja će učestvovati na ovogodišnjem Winter kupu do 12 godina (dečaci i devojčice) nalazi se na pripremama u Bugarskoj od 10. do 14. januara 2019. gde trenira sa najboljim mladim bugarskim igračima u toj konkurenciji.
 
Zajedničke pripreme ovih selekcija su nastavak saradnje sa Teniskim savezom Bugarske sa kojim je Teniski savez Srbije ima bratski odnos. Podsetimo u julu 2018. selekcije Srbije i Bugarske konkurenciji do 16 godina (devojčice i dečaci) imali su zajedničke pripreme u Nišu uoči Letnjih Evropskih šampionata. 
 
„Uslovi za pripreme su izvanredni jer se koristi hala u kojoj će biti organizovan i deo ATP turnira u Sofiji koji je na programu u februaru 2019. Domaćini su se pobrinuli da pripreme proteknu u najboljem redu“ – ističe vođa puta selekcije Srbije, sportski direktor TSS Aleksandar Bolić.
 
Reprezentaciju Srbije u konkurenciji devojčica (do 12 godina) čine: Aleksandra Stanković, Teodora Kostović i Katarina Milošević, a u konkurenciji dečaka: Ognjen Milić, Vuk Kruščić i Marko Nešić. Treneri su Dejan Vukojičić za dečake i Branislava Janković za devojčice, vođa puta je spotski direktor TSS Aleksandar Bolić.