Arhiva vesti - Sve vesti

Heleni i Pavlu Kup Srbije do 12 u Subotici

Datum objave: 25.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spratak u Subotici održan je Kup Srbije za devojčice i dečake u konkurenciji do 12 godina, iz kalendara Teniskog saveza Srbije. 

Kod devojčica naslov šampiona ponela je Helena Radman koja je u finalu bila bolja od Teodore Kostović 6:2, 6:1. U polufinalu Radmanova je savladala Katarinu Milošević 7:6(4), 6:3, dok je Kostovićeva pobedila Petru Konjikušić 6:2, 6:0. 

U konkurenciji dečaka trijumfovao je Pavle Ćopić pobedivši u finalu Aleksu Mirkovića 6:3, 6:2. U polufinalu Pavle je bio bolji od Mihaila Nikića 7:6(6), 6:3, dok je Aleksa savladao imenjaka Aleksu Oparnicu 1:6, 6:2, 6:1. 


Laslo Đere: Zauvek ću se sećati ovog trenutka

Datum objave: 25.02.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Bacio nas je sve na kolena. Suzama mladića ogrnutog snagom i herojstvom kakvo se retko sreće i viđa pridružile su se i suze svih nas pored malih tv ekrana koji smo pratili i zdušno navijali za njega. Trenutak koji će večno pamtiti junak srpskog i svetskog teniskog neba pamtićemo i mi svi zajedno sa njim, jer njegova priča je posebna, nesvakidašnja, ona srce slama, ona boli, ona inspiriše. Dovoljno je reći Laslo Đere! Dejvis kup reprezentativac Srbije prvi ATP trofej u karijeri osvojio je pobedom u finalu turnira u Rio de Žaneiru nad Kanađaninom Feliksom Ožeom Alisimom 6:3, 7:5,  pehar mu je uručio legendarni Brazilac, bivši prvi reket sveta Guga Kuerten. 
ATP takmičenje u Rio de Žaneiro igralo se za nagradni fond 1.786.690 dolara. Od 25. februara 2019. Laslo Đere će biti 37. teniser sveta i time drugi reket Srbije!
 

ĐERE OSVOJIO ATP PRVENAC U RIJU

Datum objave: 25.02.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Dovoljno je reći Laslo Đere! Junak koji se retko rađa. Istinski heroj! Jedinstven i Veliki!
Dejvis kup reprezentativac Srbije prvi ATP trofej u karijeri osvojio je pobedom u finalu turnira u Rio de Žaneiru nad Kanađaninom Feliksom Ožeom Alisimom 6:3, 7:5. 
ATP takmičenje u Rio de Žaneiro igralo se za nagradni fond 1.786.690 dolara. Od 25. februara 2019. Laslo Đere će biti 37. teniser sveta i time drugi reket Srbije!
Bravooo!!! 

Laslo Đere – tihi heroj!

Datum objave: 24.02.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Ne, nisu sve teniske priče bajke, satkane od putovanja, obilaska najvećih i najatraktivnijih gradova, sportskih kompleksa, hotela, restorana i druženja sa svetskim krem društvom iz raznih sfera poslovanja. I nisu svi heroji isti, ima i onih kojima ne smeta vetar, sunce, visoke temperature na terenu, koji nemaju ceo tim koji diše za njih, nego koračaju sami, bez ijednog oslonca ne samo na profesionalnom terenu, već i životu. 
Da, njegova životna priča, kao i sam on, pokazatelji su da još na svetu ima heroja, koji se uprkos nedaćama koje život donese i izrežira, ogrnu snagom, nastave dalje i u znoju lica svog vinu u visine, dotaknu zvezde koje su namenili svojim tvorcima, a bez kojih su ostali voljom sudbine. 
Nedelja koja je za nama, ATP turnir u Riju i samo jedna rečenica, izbacili su na površinu priču o tihom heroju u koju su pripadnici teniskih krugova bili upućeni, ali za koju javnost nije znala. 
Ulaskom u finale, na pitanja novinara koliko mu to znači rekao je: 
“Teško je biti bez roditelja sa 23 godine, veoma sam im zahvalan na svemu što su učinili za mene. Samo želim da ih učinim ponosnima“. 
Dejvis kup reprezentativac Srbije, 23 – godišnji Laslo Đere je ove nedelje ušao u prvo ATP finale karijeri koje je posvetio rano preminulim roditeljima. Sa 17 godina godina izgubio je majku, pre četiri meseca i oca, koje je pokosila surova bolest. Nikada, ni kada su životne rane otvorene, a koje nikada ne zaceljuju, javnost nije mogla čuti težinu života našeg tihog heroja. 
Đere je, sada je prvi put javno rekao kakvu bol je život na njegova mlada pleća bacio. Uprkos svemu dostojanstveno je nastavio da vredno radi i piše na terenu priču koja će učiniti da njegovi tvorci budu ponosni na njega. Ostao je hrabar, dosledan, dostojanstven, vredan, jedinstven, nenametljiv, nastavio je putem kojim je krenuo zajedno sa roditeljima, nastavio je da se bori i napravi dela o kojima su zajedno maštali. 
U 2012. godini kada je izgubio majku, igrao je finale čuvenog Edi Hera i osvojio je prestižni Oranž Boul, nezvanično prvenstvo sveta za juniore i trofej posvetio preminuloj majci. A sada nekoliko meseci nakon gubitka oca, skupio svu snagu i nastavio tiho, herojski dalje do novih velikih dela, kojima je učinio sve nas ponosnim.  
Retkost! To je naš Laslo Đere! Kapa dole tihi heroju! 
 
Finale ATP Rio de Žaneiro (1.786.690 dolara nagradni fond): Laslo Đere (Srbija) - Feliks Ože Alisim (Kanada) 6:3, 7:5
 

Telekom Srbija uz srpske tenisere

Datum objave: 20.02.2019. // Kategorija: Domaća scena
Telekom Srbija postao je generalni sponzor Teniskog saveza Srbije. Najveća telekomunikaciona kompanija sa jedinstvenim brendom mts u narednih godinu dana pružaće podršku aktivnostima ovog sportskog udruženja.
Potpisivanjem ovog Ugovora o sponzorstvu nastavljena je saradnja i podrška koju je Telekom Srbija pružala TSS u prethodnim periodima. TSS ne krije zadovoljstvo činjenicom da je kompanija kao što je Telekom Srbija ponovo u sponzorskom pulu srpskog tenisa i da će nastaviti da pomaže funkcionisanje saveza i razvoj mladih tenisera koji bi tek trebalo da krenu stopama slavnih kolega.
Teniskom savezu Srbije potpisani ugovor predstavlja još jedan u nizu strateških koraka ka unapređenju uslova u kojima teniske nade u našoj zemlji treniraju. 
Imajući u vidu dosadašnju podršku koju Telekom Srbija pruža generalno sportu u našoj zemlji, potpisivanje ovog ugovora je logičan nastavak u realizaciji tog puta i snažna podrška najpopularnijem individualnom sportu u Srbiji. 
 
 
 

Kup Srbije do 16 u znaku Teodorovića

Datum objave: 20.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Đukić u Beogradu održan je Kup Srbije u konkurenciji dečaka do 16 godina, prva kategorija. 

Naslov šampiona poneo je Petar Teodorović koji je u finalu savladao Aleksu Pisarića 6:4, 6:2. U polufinalu Petar je bio bolji od Nikole Jovanovića 6:3, 6:4, dok je Aleksa pobedio imenjaka Aleksu Gajića 6:1, 6:7(3), 7:6(7). 


Mirjana osvojila Kup Srbije (Čačak, do 16)

Datum objave: 20.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tennis Point u Čačku održan je Kup Srbije u konkurenciji devojčica do 16 godina, prva kategorija.

Pobedu je odnela Mirjana Jovanović pobedivši u finalu Saru Đunisijević 6:2, 7:6(10). U polufinalu Mirjana je bila bolja od Kristine Stamenković 6:3, 6:0, dok je Sara savladala Nataliju Nikolić 6:3, 7:6(4).  


Eskiću trofej na terenima TA Tipsarević Olimp

Datum objave: 20.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Prvenstvo Beograda u konkurenciji juniora do 18 godina, druga kategorija, održano je na terenima TK Tipsarević Olimp.

Naslov šampiona poneo je Relja Eskić koji je u borbi za trofej savladao Petra Beloševića 7:6(2), 6:2. U polufinalu Relja je bio bolji od Predraga Popovića 6:0, 6:2, dok je Petar pobedio Veljka Pejčića 6:1, 7:5. 


Brkićeva pobednica turnira u OTK Beograd (do 18)

Datum objave: 20.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima OTK Beograd održano je Prvenstvo u konkruenciji do 18 godina, druga kategorija za juniorke.

Pobednički pehar osvojila je Andrijana Brkić koja je u finalu pobedila Milanu Vulin 4:6, 6:2, 6:2. U polufinalu Brkićeva je bila bolja od Lare Stojanovski 6:3, 6:0, dok je Milana savladala Sofiju Batalovu 6:1, 7:6(5). 


Radmanova osvojila Dril

Datum objave: 19.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina za devojčice, druga kategorija, održano je na terenima TK Dril. 

Pobedničko postolje osvojila je Helena Radman koja je u finalu savladala Jefimiju Dimitrijević 6:2, 6:1. U polufinalu Helena je bila bolja od Teodore Vlajić 6:2, 6:1, dok je Jefimija pobedila Laru Paunović 6:1, 6:3.