Vinter kup (do 12) – Tennis Europe

Datum objave: 25.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Selekcije Srbije u konkurenciji do 12 godina (devojčice i dečaci) nalaze se na kvalifikacionim takmičenjima 2019 Tennis Europe Winter Cups by HEAD. 
Ženska reprezentacija Srbije (do 12) nalazi se u češkom Rakovniku gde se od 25. Do 27. januara 2019. bori za plasman na finalni turnir koji je zakazan od 08. do 10. Februara u engleskom Sanderlendu. Tim Srbije u Rakovniku čine: Aleksandra Stevanović, Teodora Kostović i Katarina Milošević predvođene saveznim trenerom Branislavom Janković. 
Srbija se nalazi u Grupi B u kojoj su i selekcije: Belgije, Češke, Mađarske, Izraela, Holandije, Portugala i Slovačke. Voljomžreba u prvom kolu Srbija će snage odmeriti sa reprezentacijom Slovačke, a ukoliko naše devojčice zabeleže pobedu i plasiraju u polufinale za plasman u sam finiš kvalifikacija boriće se protiv pobednika meča Izrael – Holandija. 
Muška reprezentacija Srbije (do 12) za plasman na finalni turnir Vinter kupa 2019. bori se u hrvatskom mestu Ogulin. Pored Srbije Grpu A u Ogulinu čine: Hrvatska, Italija, Poljska, Slovačka, Slovenija i Švajcarska. 
Srbija je u Ogulinu postavljena za prvog nosioca i u prvom kolu je slobodna, dok će se u borbi za plasman u finale sastati sa pobednikom susreta Italija – Slovačka. Tim Srbije čine: Vuk Kruščić, Ognjen Milić i Marko Nešić predvođeni saveznim trenerom Dejanom Vukojičićem. 
Finalni turnir za dečake zakazan je za period od 08. do 10. februara u češkom mestu Veska.