Arhiva vesti - Sve vesti

Trostruko srpsko slavlje

Datum objave: 08.11.2011. // Kategorija: Vesti

BALI (IND) tvrda podloga 600.000 dolara

 

TITULA: (WC) ANA IVANOVIĆ  - Anabel Medina Garrigues (ESP) 6:3, 6:0

 

________________________________________________________________________

 

ATP BASEL (SUI) dvorana - greenset 1.838100 evra SERIJA 500

Dubl -

 
TITULA: (1) ZIMONJIĆ, LLODRA (SRB,FRA) - (2) Mirnyi, Nestor (BLR,CAN) 6:4, 7:5

 

________________________________________________________________________

 

ITF ANTALYA (TUR) šljaka 10.000 dolara

 

TITULA: (q) JOVANA JAKSIĆ - (q) Ganna Poznikhirenko (UKR) 6:4, 6:2

 

________________________________________________________________________

 

ATP SAO LEOPOLDO (BRA) šljaka 35.000 dolara + H

FINALE: NIKOLA CIRIĆ - (4) Leonardo Mayer (ARG) 5-7 6-7(1)


Počela sa radom Akademija TSS

Datum objave: 04.11.2011. // Kategorija: Vesti

 decatsskamp2

 Na slici: Stefan Milićević, Dragan Šerer, Tamara Tomić, Violeta Janković, Luka Ilić i Ognjen Šunjevarić

 

Teniski savez Srbije, po prvi put ove jeseni, organizuju savezne pripreme, neku vrstu teniske akademije na zatvorenim terenima “Impuls hale “ na Novom Beogradu. Pod rukovodstvom trenera Dragana Šerera, ove zime će tridesetak najboljih i najperspektivnijih tenisera i teniserki Srbije imati priliku da treniraju i pripremaju i na najbolji način prebrode ovaj period koji je oduvek bio rak rana srpskog tenisa. Bez obzira što većina klubova u Srbiji ima balon hale u kojima je moguć zimski trening, mahom su to tereni sa zemljanom podlogom, a većina značajnih teniskih turnira za mlađe kategorije igraju se ove zime na tvrdim i brzim podlogama, pa otuda ova akcija Teniskog saveza Srbije dobija na značaju jer je podloga na kojoj će deca trenirati “Rukort” - tvrda i brza. Kako je u praksi zamišljen rad sa ovom talentovanom decom objašnjava stručni rukovodilac ovog projekta Dragan Šerer.
 

 - Ova akcija Teniskog saveza Srbije da talentovana deca uzrasta 14, 16 i 18 godina, kao i oni teniseri koji igraju fjučers turnire imaju obezbeđene termine u “Impuls “ hali na Novom Beogradu. Tokom zime organizuje se po prvi put u ovom obimu i na ovako kvalitetan način kompletne pripreme. Primarni zadatak je da na jednom mestu okupimo najveće talente u Srbiji i da kroz kvalitetan rad i trening pružimo što bolje uslove koji će, uvereni smo, dati veoma brzo rezultate. A pod rezultatima podrazumevam napredak kako u tehničkom, tako i u fizičkom smislu.
Uz trenera Dragana Šerera radiće i Nikola Vidović, koji je imao profesionalnu karijeru, kasnije je radio kao sparing partner u pripremama naših devojaka u FED  reprezentaciji, a biće angažovan i kondicioni trener koji će brinuti o fizičkoj spremi takmičara.
- Decu smo podelili na A I B kategoriju u zavisnosti od njihovih plasmana na ETA i ITF listama, kao i teniseri koji su nastupali u reprezentativnim selekcijama, ali nisu išli na internacionalne turnire i stoga nemaju plasman na ETA I ITF listama. Naravno, naći će se mesta i za one najmlađe, do 12 godina , ali oni će trenirati dva do tri puta nedeljno, a sarađivaćemo s njihovim trenerima po klubovima. Biće povremeno pozivani na osnovu domaće rang liste jer se međunarodne ne pravi za tako mlade igrače.

 

tsskamp
Na slici: Stefan Živojinović, Igor Flego, Ivana Jorović, Zoran Grbović

 

Da bi se pokrenula čitava “operacija” prvo će biti obavljeno testiranje svakog tenisera i teniserke.
- U A kategoriji imamo pet-šest igrača, B tim broji otprilike isto toliko, a fjučers, računajući i dečake i devojčice, ima oko desetak tenisera. Cilj nam je da prvo napravimo testiranje, da vidimo gde su ta deca u tehničkom i fizičkom smislu. Osim fizičkih karakteristika sagledaćemo i njihov tehnički kapacitet, “snimićemo” mane i nedostatke i teret rada će biti usmeren na prevazilaženje tih tehničkih nedostataka. Sledeći korak je program koji ćemo napraviti za svako dete i po tom programu će se onda raditi na poboljšanju kako fizičkih tako i tehničkih nedostataka kako bi uočene mane što pre eliminisali i igrači dalje napredovali. Uveren sam da će taj i takav rad, a on je maksimalno studiozno napravljen, biti od velike koristi mladim igračima. Koristili smo sve ono što je danas u svetu aktuelno, kada je reč o radu s mlađim kategorijama tenisera. Uveli smo najnovije trendove i ni malo se ne zaostaje za kvalitetom obuke u najpoznatijim svetskim akademijama, izuzev što raspolažemo sa skromnim brojem teniskih terena (tri). Testiranje fizičkih sposobnosti biće obavljeno u Republičkom zavodu za sport.

 

tamara_curovic3Količina i broj treninga je različit za različite kategorije.
- Radi se od 9 – 17 časova. Obezbedićemo i kondicione trenere, a do tada mi dajemo smernice klincima šta i kako treba da rade. Kada budemo angažovali kondicione trenere, onda će to biti jedan celovit program koji će obuhvatiti kompletan trenažni proces koji uključuje pripremu, turnire, saradnju sa klupskim trenerima. Osnovno je da se koncentriše kvalitet, ali ćemo pokušati da obezbedimo talentovanoj i perspektivnoj deci, koja trenutno nisu obuhvaćena ovim programom, da se uključe u rad preko svojih klubova i klupskih trenera.
Dragan Šerer je ubeđen da će akcija TS Srbije veoma bliskoj budućnosti dati rezultate. Ono što treba posebno naglasiti je činjenica da je ova akcija TSS potpuno besplatna, a mladim igračima  su, pored terena i trenera, obezbeđene i lopte.
Jedna od “polaznica” novog programa TS Srbije je i Tamara Tomić. Sprema se za put u Ameriku gde će nastupiti na dva najprestižnija teniska turnira za mlađe kategorije, “Eddie Herr” i “Orange Bowl” .
- Ovde je sve perfektno. Imamo sjanu ekipu koja koristi ove izvanredne uslove za trening i pripreme. Ja se spremam za američku turneju. Organizator je primio, na ova dva najpoznatija turnira, čak tri teniserke iz Srbije u kategoriji do 14 godina što je veliko priznanje. Pored mene idu Ivana Jorović i Nikolina Jović. Koristimo priliku da treniramo na podlozi koja je dosta slična onoj u SAD i to je još jedan razlog zašto smo ovde – kaže Tamara Tomić.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na slici: Tamara Čurović

 

Violeta Janković je takođe u trenažnom procesu. Koristi priliku da se sprema za sledeću sezonu. Da li je malo rano?
- Nije rano, a ovde su idealni uslovi za rad. Treniram svaki dan po dva sata pre i dva sata posle podne. Ako se tome doda i jedan sat kondicionih priprema, nekada i duže, onda je jasno da su ove pripreme kompletne i sadržajne. Svakako da ću spremno dočekati početak sledeće sezone, a to podrazumeva nastupe na ITF turnirima i turnirima prve kategorije. – ističe Violeta.
Teniser Crvene Zvezde Stefan Milićević preselio se sa Karaburme na Novi Beograd.
- Pripremam se i ja za američku turneju, a kako je tamo brza podloga, a balon hala na Zvezdi pokriva zemljane terene radim ovde. Za sada po dva sata dnevno, ali kada se vratim iz Amerike, verovatno ću raditi i četiri sata, naravno, ukoliko bude mesta. U svakom slučaju, ovo je sjajna stvar za nas mlade tenisere – poručio je Stefan.

miki_i_daca

Na slici: Miki Janković i Danilo Petrović  
 
 

 


Bodin Žarković ulazi na velika vrata

Datum objave: 03.11.2011. // Kategorija: Vesti
316122_10150427035560979_533920978_10650000_643093900_n

Ima samo 11 godina, a u stilu svog prezimena, žari na teniskim terenima. Izuzetan talenat, bistar, vrcav, samouveren. I za svoje godine veoma ozbiljan i odgovoran. Za sada pokazuje sve odlike šampiona. Potseća malo na Novaka Đokovića u tom uzrastu. Uzora nema...

-Nemam uzore. Naravno, gledam tenisere, vrhunske mečeve, uz Novaka svakako Federera, Nadala, Mareja...”kupujem” od njih udarce, ponašanje, taktiku. Posle svakog odgledanog meča udaram loptu kao oni, izvedem pokret, postavljanje, trudim se da imam dobar rad nogu...

Bodin trenira malo u Jajincima, malo u dvorani Impuls Hol na Novom Beogradu, koju TS Srbije koristi i u kojoj svi registrovani teniseri, bez obzira na uzrast i klupsku pripadnost mogu da koriste terene i termine koje im obezbeđuje i omogućuje TSS.
- Radim po dva sata dnevno. Jeste naporno jer treba uskladiti treninge, slobodno vreme i školske obaveze. Nije lako, ali ide.

Bodin je učenik petog razreda OŠ "Karađorđe" kod Autokomande. Ima malo slobodnog vremena, a onda, kao i svi današnji klinci voli da odigra neku igricu na kompjuteru.
-To mi je intelektualna relaksacija. Ne, ne provodim  mnogo vremena ispred monitora jer, zapravo, i nemam toliko “praznog” hoda. Nekad mi se učini da imam previše obaveza, nekako mi vreme brzo prođe, pa mi se dan čini kratak. Ali, valjda je tako svim mojim vršnjacima koji se bave tenisom i sportom uopšte.

Ambicije mu ne nedostaju. Bodin je živa vatra, mada bi, gledajući ga sa strane prevario mnoge. Izgleda staložen, nenametljiv, a pleni svojom otvorenošću. O karijeri govori s dosta razboritosti.
-Sada sam drugi u konkurenciji do 12 godina, a od Nove godine ću biti prvi. Želim neprestano da napredujem, da igram jak tenis. Za sada sve ide kako treba, a ono što je, po meni najvažnije, je činjenica da mi igranje tenisa predstavlja pravo zadovoljstvo i ništa mi nije teško. Mislim da dobro radim, a prostora za napredovanje ima toliko. Tek sam “zagrebao” malo površinu ovog sporta.

Bodin je talenat koji dolazi. Talenat, ali predstoji mu žestok rad da zadovolji svoje ambicije, ali i očekivanja stručnjaka koji mu proriču izuzetnu tenisku budućnost.

fed

Datum objave: 03.11.2011. // Kategorija: Vesti

Ivana se sprema za Ameriku

Datum objave: 24.10.2011. // Kategorija: Vesti

1polufinale
 

Jedna od najtalentovanijih mladih igračica Srbije, Ivana Jorović, počela je intenzivne pripreme kako bi spremna dočekala američku turneju koja obuhvata dva najprestižnija juniorska teniska turnira na planeti, “Eddie Herr” se igra u Bradentonu na teniskim terenima čuvene akademije – Nicka Bollettierija od 24. novembra do 4. decembra i “Orange Bowl”na Floridi, od 14. do 23. decembra. Ivana će na put polovinom novembra i s nestrpljenjem čeka put “preko bare”.

 

-To su turniri kojima nastupaju sve najbolje mlade tenisere i teniserke na svetu. Konkurencija je izuzetna što je za očekivati kada se ima u vidu da se na jednom mestu nađu, osim igrača, sponzori, predstavnici kompanija koji proizvode tenisku opremu, najpoznatije menadžerske kuće, treneri...

Ivana je imala malu pauzu, dobro se odmorila i sada s novim entuzijazmom kreće u osvajanje juniorskih bodova. Vredno radi i trenira u Impuls Holu - u sedištu Teniskog saveza Srbije.

-Trenutno sam u prvih pet juniorki u kategoriji do 14 godina, ali ću se u Americi ogledati i u dve godine starijoj konkurenciji. Do 16 godina sam ušla u pedeset, ali to je slabo prema ambicijama koje imam. A koliko je Ivana ozbiljna u svojim namerama da napreduje govori i činjenica da će raditi sa jednim od najboljih trenera iz Holandije.

- Saradnja je realizovana kada sam igrala na jednom turniru u Holandiji. Trenutno sam u Beogradu gde ću se pripremati do odlaska u SAD, a tamo ću nastaviti sa našim trenerima
I trenerom iz Holandije dokle god sam u Americi.

Ivana je imala retku priliku da odigra egzibiciju s najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, na azijskoj turneji.

- Da, trebalo je da igram jednu egzibiciju, ali se Nole povredio. Naravno da sam žarko želela da se ta akcija ostrvari, ali umešala se viša sila. Šteta, ali ima vremena. Valjda će se ponovo jedna takva ideja roditi i ostvariti. U svakom slučaju bila sam počastvovana ovim pozivom i mogućnošću da igram s Noletom. Moja očekivanja u Americi su velika i, poznajući sebe, uverena sam da ću pružiti svoj maksimum kako bih dobrom igrom postigla rezultate koji su u srazmeri s kvalitetom koji posedujem - samouverena je Ivana Jorović.


Tipsarević osvojio Moskvu

Datum objave: 24.10.2011. // Kategorija: Vesti

 TIPSAREVIC

Srpski Davis cup reprezentativac Janko Tipsarević u prvom srpskom finalu jednog ATP turnira, koje je odigrano u Moskvi na Kupu Kremlja
 savladao je branioca trofeja Viktora Troickog sa 6:4, 6:2 i stigao do drugog pehara u karijeri. Janko je tako stigao do druge titule u karijeri, nakon što je nedavno osvojio trofej u Kuala Lumpuru.
Prethodnu šansu u Moskvi propustio je 2009. godine, kada je u finalu poražen od Mihaela Južnjog.


Poštovani klubovi, članovi TSS,


Obevštavamo vas da je od 23. septembra 2011. godine, pred Agencijom za
privredne registre počeo proces prevođenja postojećih sportskih organizacija
u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta.
Poslednji rok za podnošenje prijave za prevođenje u APR sa svom potrebnom
dokumentacijom je 12.04.2012. godine. Svako sportsko udruženje građana koje
u tom roku ne bude podnelo prijavu za preregistraciju, gasi  se po sili
zakona.
Sam postupak preregistracije je besplatan, i APR ne naplaćuje nikakve takse.
S obzirom na navedeno  pozivamo vas da svoju zakonsku obavezu blagovremeno
izvršite.

Podsećamo da je za potrebe preregistracije, uz prijavu  potrebno podneti:

1. Fotokopiju statuta važećeg na dan stupanja na snagu Zakona o sportu (Sl
glasnik RS, br.24/2011)
2. Fotokopiju rešenja o upisu u registar kod nadležnog ministarstva
3.Odluku o izboru, odnosno imenovanju zastupnika
4.Dokaz o indentitetu zastupnika (fotokopija pasoša ili lične karte)
5.Tri primerka novog statuta, usklađenog sa Zakonom (u originalu)

Takođe, obaveštavamo vas da je dana 22.06.2011. godine, stupio na snagu i
Pravilnik o sadržaju i obrascu prijave za evidentiranje, na osnovu koga je
počeo da teče rok za podnošenje "Evidencione prijave". Krajnji rok za
podnošenje Evidencione prijave koja se podnosi Ministarstvo omladine i
sporta,  je takođe 12.04.2012. godine, a sankcija za propuštanje ovog roka
je gašenje kluba.

S obzirom da je za podnošenje te prijave neophodno prikupiti čitav niz
dokumenata, koji moraju biti u originalu ili overenoj fotokopiji, savetujemo
vam da što pre započnete sa ovim procesom.

Pravilnik o sadržaju i obrascu prijave za evidentiranje, koji sadrži i sam
obrazac prijave za evidentiranje,  možete "skinuti" sa sajta Ministarstva
omladine i sporta, kao i sa internet stranice TSS.


S poštovanjem

Teniski Savez Srbije

Pravna služba TSS

 

Pravilnik o sadržaju i obrascu prijave za evidentiranje

ITF SRBIJA F5 - žene

Datum objave: 07.10.2011. // Kategorija: Vesti

TK PIROT - PIROT šljaka 1.0000 dolara

 

glavni turnir singla

 

glavni turnir dubla

 

raspored mečeva 07.10.2011.


KONKURS ZA GRB TSS

Datum objave: 06.10.2011. // Kategorija: Vesti
U Teniski savez Srbije na osnovu objavljenog konkursa za izradu grba pristiglo je preko 200 radova koji ispunjavaju kriterijume predviđene konkursom i na sledećem Upravnom odboru, koji je previđen između 20. i 25. oktobra 2011. godine biće određena komisija koja će pregledati radove i doneti odluku o izboru grba.

Odluku komisije Teniski savez Srbije će objaviti putem medija i na sajtu TSS, ne pre 10. novembra 2011.

Milojević kralj Kine

Datum objave: 01.10.2011. // Kategorija: Vesti

 

NikolaMilojevic_skola

Najbolji junior Srbije Nikola Milojević nastavlja sa trijumfima na juniorskim turnirima u Kini. Prošle nedelje Milojević je osvojio trofej u singlu na takmičenju koje je održano u Xiamenu, dok je danas ponovio istu priču i trijumfovao u Pekingu.
U finalu juniorskog G2 turnira u glavnom gradu Kine mladi srpski as savladao je domaćeg predstavnika Xin Gaoa 7:6, 6:3.
Od ponedeljka na novoj ITF rang listi najboljih juniora sveta Nikola će zauzimati 17. poziciju, što je njegov najbolji rang do sada.
U dve nedelje u Kini, gde je osvojio dva trofeja, Milojević nije izgubio ni set.

 

ITF BEIJING (CHN) tvrda podloga JUNIORSKI TURNIR, G2

1. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - (WC) Suhao Zhong (CHN) 6:0, 6:0
2. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - Qun Gao (CHN) 6:3, 6:1
Četvrtfinale: (1) Nikola Milojević - Chih-Jen Ho (TPE) 6:1, 6:2
Polufinale: (1) Nikola Milojević - Krittin Koaykul (THA) 6:0, 7:5
TITULA: (1) Nikola Milojević - (2) Xin Gao (CHN) 7:6, 6:3


ITF XIAMEN (CHN) tvrda podloga JUNIORSKI TURNIR, G2

TITULA: (1) Nikola Milojević - Thien Nguyen Hoang (VIE) 6:2, 6:3