Arhiva vesti - Sve vesti

Održana manifestacija "NIS otvorena škola tenisa"

Datum objave: 24.10.2012. // Kategorija: Vesti

Promocija tenisa 10s ispred sedista NIS-a

SKOLA_TENISA-NIS_14

Ispred poslovne zgrade NIS-a u subotu 20.10.2012. je održana manifestacija “NIS otvorena škola tenisa”.

U cilju približavanja sporta najmlađima, dečaci i devojčice uzrasta od 6 do 10 godina bili su u prilici da nauče prve teniske korake, besplatno igraju tenis I osete magiju koju u sebi nosi “beli sport”. Uz muziku, moderatore, balone, deca su se igrala I sa džinovskim teniskim loptama, slikali kao pravi teniski šampioni, imitirali svoje uzore. Najboljim malim teniserima pripale su prigodne nagrade.

SKOLA_TENISA-NIS_09

Akcija “NIS otvorena škola tenisa” koja je tokom proteklog leta organizovana širom Srbije, u Beogradu, Nišu, Kraljevu, Vršcu, Novom Sadu, naišla je na veliki odziv najmlađih.

SKOLA_TENISA-NIS_18

VESTI - FED KUP FINALE 2012.

Datum objave: 24.10.2012. // Kategorija: Vesti

BOSS  OBUKAO NAJBOLJE TENISERKE

Saradnja između  Teniskog saveza Srbije i kompanije HUGO BOSS nastavlja se na obostrano zadovoljstvo. Za predstojeći duel finala FED kupa izmedju Češke i Srbije u Pragu predviđeno je da na završnoj, svečanoj večeri , naše igračice budu obučene jednoobrazno, u  atraktivnom modelu ove renomirane modne kuće.

Inače, važnost ovog finala najbolje se vidi u činjenici da je svaki minut naših najboljih igračica poslednjih dana isplaniran do poslednjeg detalja, od treninga, preko fitnesa do lekarskih kontrola, ali i kao vreme za saniranje povreda i svakodnevnu medicinsku terapiju.  Selektor Dejan Vraneš takodje ima pune ruke posla, zajedno sa svojim pomoćnicima, a sve u sklopu priprema da se na put u Prag, sledećeg vikenda, krene sa potpuno zdravom i spremnom ekipom.

ALISA MARIĆ  NA LICU MESTA

Ministar sporta i omladine Republike Srbije, šahovski velemajstor Alisa Marić, boraviće u Pragu zajedno sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem od petka do nedelje, gde će svojim prisustvom pokušati da pomogne našim devojkama  da se domognu najlaskavijeg ekipnog trofeja u ženskom ekipnom tenisu.

PRVA KONFERENCIJA U PRAGU

Zbog izuzetno složenog procesa treninga poslednjih dana, na nekoliko različitih lokacija u Beogradu, nije bilo moguće organizovati ranije predviđenu konferenciju za štampu gde bi se zajedno našle sve četiri naše najbolje teniserke.  Prva kompletna konferencija biće održana u Pragu u sredu, 31.oktobra.


Jovanovski: Daćemo sve od sebe da osvojimo trofej

Datum objave: 12.10.2012. // Kategorija: Vesti

TSS-PRESS_05

Teniski savez Srbije održao je prvu konferenciju povodom finala Fed kup takmičenja za 2012. u kome će snage odmeriti reprezentacije Češke i Srbije (3. i 4. Novembar, Prag). Srpska NIS Fed kup reprezentativka Bojana Jovanovski izjavila je da je tek sada postala svesna činjenice da će igrati u finalu FED kupa i obećala da će devojke dati sve od sebe da iskoriste istorijsku šansu i osvoje trofej.

"Čast je biti deo tima koji je prvi put stigao do finala FED kupa. Pred nama je veliki i težak zadatak, neće biti lako igrati sa Čehinjama pred njihovim navijačima, pogotovo što su one branioci titule. Međutim, prošle smo težak i trnovit put do finala, već smo dobijale mečeve u gostima i daćemo sve od sebe da osvojimo trofej", rekla je Jovanovski na konferenciji u prostorijama Teniskog saveza Srbije (TSS).

TSS-PRESS_18

Novinarima je trebalo da se obrati i Jelena Janković, ali je zbog bolesti morala otkaže učešće na konferenciji.

"Jelena je bolesna, potpuno je izgubila glas i obećala je da će se prvom prilikom obratiti novinarima", objasnio je Čedomir Šoškić, portparol  TSS.

Selektor Dejan Vraneš rekao je da je pred srpskim NIS FED kup timom istorijski meč koji je kruna zajedničkog sedmogodišnjeg rada.

"Najveća čast za svaku tenisku naciju je učešće u finalu FED ili Dejvis kupa. Igračice su svojim izjavama u poslednje vreme, uprkos obavezama koje imaju na individualnom planu, dokazale koliko im znači ovo takmičenje i sa koliko nestrpljenja očekuju finale. Što se tiče Češke, dovoljno je reći da imaju deset igračica u prvih 100 u singlu i 10 igračica u prvih 75 u dublu", istakao je Vraneš.

TSS-PRESS_06

On je dodao da ništa neće menjati u sastavu tima, što znači da će Srbiju u Pragu predstavljati Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

"Kako igračice budu završavale obaveze na turnirima, dolaziće u Beograd i nadam se da ćemo imati prostora da napravimo zajedničke mini-pripreme uoči polaska u Češku", dodao je Vraneš.

Jovanovski je izrazila nadu da finale FED kupa i osvajanje trofeja može pozitivno da utiče na igračice kao što je bio slučaj sa muškarcima posle osvajanja Dejvis kupa.

"Nadam se da to može da bude odskočna daska u našim karijerama. Lično, meni je FED kup već dosta dao, jer sam imala priliku da treniram i igram sa Anom i Jelenom i dobijem dobre savete od njih", istakla je Jovanovski.

Kako je navela, njen cilj je povratak među najboljih 50 igračica na svetu.

"Mogu da kažem da sam u poslednje vreme prilično napredovala. Neke stvari sam menjala u igri i spremna sam da ponovo budem među 50 najboljih. Nadam se da bi to moglo da se desi već do kraja godine. Takođe, mislim da mi je potrebna jedna velika pobeda protiv neke od najboljih teniserki sveta kako bih probila barijeru i da mi se ne bi dešavali porazi, kao nedavno protiv Karoline Voznijcki", kazala je ona.

Teniski savez Srbije u saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća organizovaće odlazak srpskih navijača u Prag kako bi bodrili reprezentaciju.

Iz TSS pozvali su sve zainteresovane da, ako su u mogućnosti, pomognu devojkama jer je cena četvorodnevnog boravka u Pragu samo 170 evra.

Finale FED kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra 2012. u O2 areni u Pragu.


ODRŽAN NIKE JUNIOR TOUR U NOVOM SADU

Datum objave: 12.10.2012. // Kategorija: Vesti
photo_7
U organizaciji  zastupnika Nike junior toura za Srbiju, Ivana Todorovića, na  11 terena TK AS Novi Sad,
održana su dva turnira  do 12 I do 14 godina.U konkurenciji  najtalentovanijih tenisera prikazan je
vrhunski kvalitet mečeva.U finalu kod dečaka do 14 godina Kecmanović Miomir je pobedio Kirkin Ergija
6:4, 6:2, kod devojaka Jokić Katarina je pobedila Jovanu Bogićević 6:1, 6:0,u konkurenciji do 12 Godina
u finalu Gažo Stefan je pobedio Popović Mihaila 7:5, 6:2, kod devojčica Vuković Jovana je savladala
Soković Nevenu 6:4, 6:4.Pobednici su dobili vredne nagrade, plaćene karte do Floride, nedelju dana
boravka na Masters Nike junior toura kao i brojne nagrade koje će preuzeti od organizatora po dolasku
na turnir gde ce doći pobednici Nike turnira iz celog sveta .

courts
Teniski savez Srbije po osnovu ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji sa IMG tenis akademijom Bolletieri ima mogućnost da odredi povlastice prilikom boravka za vreme turnira "Eddie Herr" po sledećim uslovima:
Članovi A tima - 2 nedelje besplatno + 1nedelja o sopstvenom trošku (max 4 takmičara)
Članovi B tima - 1 nedelja besplatno + 2 nedelje o sopstvenom trošku (min 4 takmičara)
ostali takmičari - 3 nedelje o sopstvenom trošku
Detaljne informacije o boravku mogu da se dobiju isključivo kod zvaničnog predstavnika IMG Bolletieri za Srbiju Zlatka Milačića (tennisconections@yahoo.com)
do datuma 25.10.2012. Sva proceduralna pitanja se vrse isključivo između zainteresovanih takmičara i Zlatka  Milačića po pravilima akademije IMG Bolletieri.

FED KUP FINALE 2012 - PRAG, PAKET ARANŽMAN

Datum objave: 03.10.2012. // Kategorija: Vesti

OFFICIAL_DRAW_08

 

FED CUP - Finale

Češka Republika  -  Srbija

Prag 3. i 4.novembar 2012. O2 Arena

02. -  05. 11. 2012.

4 dana autobusom

 

paket aranžman pogledati ovde

 

Kontakt osoba u TSS-u:

Milorad Lucic

mlucic.tss@gmail.com

064 808 1114 svakog radnog dana od 9-16h


Kojčićevoj trofej

Datum objave: 02.10.2012. // Kategorija: Vesti
DSC07966
Emilija Kojčić, članica TK "Dinamo", pobednica je "Gorocvet" kupa u konkurenciji do 12 godina. Ona je u finalu pobedila, prvog nosioca, Ekatarinu Repinu iz TK "Crvena zvezda" rezultatom
 6:1, 6:1.

 

AKREDITOVANJE MEDIJA - FINALE FED KUPA ČEŠKA/SRBIJA, PRAG

Datum objave: 01.10.2012. // Kategorija: Vesti

POŠTOVANE KOLEGE,

AKREDITACIONI FORMULAR ZA FED KUP MEČ / FINALE SVETSKE GRUPE 2012. ČEŠKA - SRBIJA (3. I 4. NOVEMBAR 2012. GODINE) MOŽETE PREUZETI OVDE.


ROK ZA AKREDITOVANJE JE 12. OKTOBAR 2012. GODINE.

SVI MEDIJI OSIM TV STANICA, AKREDITACIONE ZAHTEVE ŠALJU NA MAIL: akreditacijetss@yahoo.com,

SPISAK SVIH PRIJAVLJENIH DALJE IDE NA ODOBRENJE ITF-U.

TV STANICE ZAHTEVE ŠALJU DIREKTNO ITF-U.

DETALJNO UPUSTVO NALAZI SE U ATTACHMENT-U.


 PR SLUŽBA TSS


Spasojević i Popović na tronu

Datum objave: 26.09.2012. // Kategorija: Vesti

Održan 25. jubilarni turnir Berba grožđa u Vršcu 

berba_grozdja

Na terenima TK Polet u Vršcu održan je tradicionalni teniski turnir, 25. po redu pod nazivom Berba grožđa u Vršcu. 

Trofej u ženskoj konkurenciji osvojila je Tijana Spasojević koja je u finalu savladala Miju Mijatović 6:2, 6:1. 

Kod dečaka titula je otišla u ruke Pavlu Popoviću koji je u tri seta bio bolji od Konstantina Kirovskog. 



seniorke4
Na terenima TK Vojvodina u Novom Sadu održano je Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji seniorki. Učestvovale su četiri ekipe: Partizan, Crvena zvezda, TAŽ i domaćin Vojvodina. Igralo se po sistemu svako sa svakim, a najbolji plasman ostvarila je ekipa TK Partizan koja je zabeležila sve pobede (tri) i osvojila šampionski trofej. Drugo mesto pripalo je TK TAŽ. 
26.09.2012.
TK  Crvena Zvezda - TK Partizan 1:3

SINGL:

1. Kostić Natalija                        1. Spremo Milana             Rezultat: 2:6, 2:6

2.Erić Doroteja                             2. Šunkić Dunja                 Rezultat: 6:7(6), 3:6

3. Tomić Danijela                       3. Boberić Ivana               Rezultat: 6:1, 6:0

4. Polić Ema                               4. Herdzelas Dea              Rezultat: 2:6, 1:6

seniorke3

TK Vojvodina  - TAŽ 2:3

SINGL:

1. Reljić Aleksandra                1. Cvetković Hristina         Rezultat: 6:4, 6:2

2. Drača Zenja                            2.Ristić Miljana                  Rezultat: 0-3 ret

3. Panić Aleksandra                 3. Dančetović Emilija        Rezultat: 0:6, 0:6

4.Krkljec Nataša                        4. Ristić Teodora                Rezultat: 6:2, 5:7 7:6(3)

DUBL:

1.Reljić Krkljec                  1. Ristić,Dančetović              Rezultat: 6:4, 4:6, 4:10

seniorke5

_____________________________________________________________________________________________
25.09.2012. 
TK Vojvodina - TK Crvena Zvezda 0:5

SINGL:

1. Drača Zenja - Gavrilovska Saška 1:6, 0:6

2. Panić Aleksandra - Knoll Xenia  1:6, 0:6

3. Krklec Nataša - Tomić Danijela 0:6, 1:6

4. Majstorović Nataša - Polić Ema 0-0 ret

 

DUBL:

1. Drača, Panić - Polić, Knoll 0:6, 0:6

 

TK Partizan - TAŽ 4:1

SINGL:

1. Spremo Milana - Cvetkovic Hristina 6:1, 6:0

2. Šunkić Dunja  - Jovanović Teodora 6:0, 6:0

3. Boberić Ivana  - Ristić Miljana 5:7, 2:6

4. Herdzelas Dea - Dančetović Emilija 6:0, 7:5

DUBL:

1. Spremo, Šunkić -  Ristić, Dančetović 6:2, 6:1

_____________________________________________________________________________________________
24.09.2012.

Susret između TK Crvena Zvezda i Teniske Akademije Živkovic(TAŽ) završen je službenim rezultatom 4:0 za TAŽ.
Prilikom prijave ekipe TK Crvena Zvezda je imala samo četiri igračice, Erić Doroteja - pozamljeni igrač,
Knoll Xenia - stranac, Tomić Danijela, Polić Ema.
Prema pravilniku Teniskog Saveza Srbije 2012 strana 37.

"Екипа сениорки може ангажовати једног позајмљеног домаћег и једног
страног играча који не могу играти у исто време"

Zbog nedovoljnog broja igračica TK Crvena Zvezda nije mogla da odigra meč.
TK Vojvodina - TK Partizan 0:4
SINGL:
1. Reljić Aleksandra - Spremo  Milana 2:6, 1:6
2. Drača Zenja - Sunkic Dunja 0:6, 0:6
3.Panić Aleksandra - Boberić Ivana 1:6, 0:6
4.Krklec Nataša - Herdezelas Dea 2:6, 3:6