Arhiva vesti - Sve vesti

Novak osvojio Masters kup u Londonu

Datum objave: 12.11.2012. // Kategorija: Vesti

DJOKOVICTSONGA02

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na najlepši način završio je sezonu 2012. Osvojio je Masters kup u Londonu bez izgubljenog meča. U finalu prvi reket planete Đoković je u dva seta 7:6, 7:5 savladao drugog nosioca ovog takmičenja, Švajcarca Rodžera Federera. 



Kecmanoviću Kup Kremlja

Datum objave: 10.11.2012. // Kategorija: Vesti

MI4I3665

Šampion države u konkurenciji do 14 godina i najbolji teniser Srbije u ovom uzrastu na Tennis Europe listi Miomir Kecmanović pobednik je Kupa Kremlja, juniorskog turnira u Moskvi u konkurenciji do 14 godina. 

Kao treći nosilac Kecmanović je u finalu savladao sedmog nosioca ovog takmičenja, Rusa Nikolaja Kolobaeva 6:2, 7:5. 

13-godišnji Miomir u sezoni 2012. odigrao je 52 meča i zabeležio 42 pobede, osvojio pet trofeja. 


FED CUP 2012 - SVETSKA GRUPA – FINALE, REZULTATI

Datum objave: 02.11.2012. // Kategorija: Vesti

OFFICIAL_DRAW_55

O2 ARENA - PRAG, DVORANA - TVRDA PODLOGA

ČEŠKA – SRBIJA 3:1

OFFICIAL_DRAW_67

Subota (03.11.2012) LUCIE SAFAROVA – ANA IVANOVIĆ 6:4, 6:3

PETRA KVITOVA – JELENA JANKOVIĆ 6:4, 6:1

Nedelja (04.11.2012) PETRA KVITOVA – ANA IVANOVIĆ 3:6, 5:7 

LUCIE SAFAROVA – JELENA JANKOVIĆ 6:1, 6:1

 DUBL

HLAVACKOVA, HRADECKA – JOVANOVSKI, KRUNIĆ NIJE ODIGRAN

OFFICIAL_DRAW_63


FED KUP, TENIS, ODMOR, FILM...

Datum objave: 02.11.2012. // Kategorija: Vesti

ANA IVANOVIĆ

TRENING_31

Koji trenutak u Fed kupu bi izdovojila kao poseban, da ti je ostao u najvećem sećanju?

Sigurno je da mi je u najlepšem sećanju ostao trenutak kada smo pobedili u Moskvi i plasirali se u finale Fed kupa. To je nešto što ću pamtiti do kraja života. Pobedu smo proslavili u srpskom restoranu, uživali smo i atmosfera je bila sjajna!

Da li si imala priliku da probaš i uživaš u specijalitetima češke kuhinje, u toku sadašnjeg boravka u Pragu?

Nismo imali priliku da probamo tradicionalnu kuhinju Češke. Ručamo, večeramo u hotelu sa timom, ali večeras ćemo ići u posetu srpskoj ambasadi u Pragu, nakon toga i na večeru u jedan restoran, tako da verujem da ćemo imati priliku da probamo i specijalitete češke kuhinje.

Koji i čiji udarac iz muškog tenisa bi želela da imaš?

Mislim da je jedan od najboljih udaraca Noletova bekhend paralela i to bi stvarno volela da imam u mojoj igri.

Tvoj rođendan je 6. novembra. Kako ćeš ga proslaviti?

S obzirom da je moj rođendan odmah neposredno posle Fed kupa volela bi da osvojimo titulu i da na taj način proslavim moj rođendan – rekla je Ivanovićeva koja je prošle godine upravo na njen 24. rođendan osvojila titulu na Baliju.

TRENING_17

JELENA JANKOVIĆ

Koji meč ili trenutak u Fed kupu bi izdovojila kao poseban, da ti je ostao u najvećem sećanju?

Imam dosta lepih sećanja sa Fed kup takmičenja tokom ovih 12 godina igranja. Teško mi je da izdvojim jedan, ali ako baš moram onda bi izdvojila meč u dublu protiv Slovačke 2011, odlučujući, Aleksandra Krunić i ja smo gubile 6:2, 5:1 40:15 i na kraju smo pobedili Slovačku, ušli u Svetsku grupu A i od tada nismo izgubili meč.

I Safarova i Kvitova su levoruke. Šta je tako teško u igranju protiv levorukih protivnika?

Ima izuzetno malo levorukih igračica u prvih 100,  mislim da ih je samo tri. Meni predstavlja problem kod reterna, lakše levom rukom otvaraju poen, naročito slajs, rotacija lopte je drugačija.

Sezona je skoro gotova. Gde bi najviše volela da odeš na odmor?

Volela bi da odem kući, u svoj rodni grad i da spavam u svom krevetu.

Koji je poslednji film koji si gledala?

Divljaci, sa Džon Travoltom i Blejk Lajvli u glavnim ulogama.

Koji i čiji udarac iz muškog tenisa bi želela da imaš?

Servis od Karlovića ili Rodika.

TRENING_21

BOJANA JOVANOVSKI

Koji meč ili trenutak u Fed kupu bi izdovojila kao poseban, da ti je ostao u najvećem sećanju?

Fed kup za mene i moju profi karijeru ima veliki značaj. Mnogo toga je krenulo uzlaznom putanjom upravo kada sam odigrala moj prvi singl meč u nacionalnom dresu. Bilo je to u Areni, aprila 2010. godine protiv Slovačke, zabeležila sam pobedu nad Ribarikovom koja je bila visoko rangirana igračica, opasan protivnik i favorit.  Iako niko nije očekivao, pobedila sam i  to je veoma važan trenutak za mene, tada se sve prelomilo i krenulo u pozitivnom pravcu. Sigurno je da nikada neću zaboraviti meč u Novom Sadu, gde smo kao domaćini važili za autsajdere, igrali smo bez Jelene i Ane, a uspeli smo da pobedimo jake Kanađanke. Tu je i meč u Belgiji ove godine, gde smo igrali u jako teškim uslovima, u hladnoj hali, Jelena nam se povredila i drugog odlučujćeg dana sve se činilo ne moguće, ne moguće da ćemo pobditi, posebno onaj dubl u kome smo Aleksandra i ja odigrale u jednom dahu i pobedile, a Srbija je otišla u polufinale Fed kupa.

I Safarova i Kvitova su levoruke. Šta je tako teško u igranju protiv levorukih protivnika?

Prvo malo je igračica koje igraju levom rukom, drugo razlika je u tome što je teško "čitati" levoruke igrače, teško je predvideti na koju će stranu poslati loptu, mnogo je lakše igrati protiv dešnjakinja.

Sezona je skoro gotova. Gde bi najviše volela da odeš na odmor?

Nakon finala Fed kupa provešću par dana u Beogradu, zatim ću na prad dana otići do Rima, da malo šopingujem, pa ću se vratiti i odmor provesti u Beogradu. Tokom cele godine sam na turnirima i uželela sam se porodice, prijatelja i mog rodnog grada, tako da ću odmor provesti u njemu, a zatim slede pripreme koje ću odraditi u Dubaiju, gde cu imati priliku i da se sunčam, kupam u bazenu, napunim baterije za novu sezonu, sve u svemu mislim da sam napravila dobar plan.

Koji je poslednji film koji si gledala?

"Remember Me".

Koju knjigu trenutno čitaš?

Indijska princeza. Izuzetno emotivno štivo.

Koji i čiji udarac iz muškog tenisa bi želela da imaš?

Servis kao Federer.

TRENING_26

ALEKSANDRA KRUNIĆ

Koji meč ili trenutak u Fed kupu bi izdovojila kao poseban, da ti je ostao u najvećem sećanju?

Ima mnogo lepih sećanja iz Fed kupa naročito jer sam igrala odlučujuće dublove, od svih tih dublova bi istakla Slovačku. Jelena i ja smo gubile set i  5:1, odbranila sam dve meč lopte, treće se i ne sećam jer sam bila u euforiji. Sa Belgijom jako težak meč, tri seta, ali mislim da se ne može uporediti ništa sa Slovačkom obzirom na rezultat.

Sezona je skoro gotova. Gde bi najviše volela da odeš na odmor?

Ostaću u Bratislavi, vezala sam se i za stan i Bratislavu kao grad. Volela bi da spavam  u svom krevetu, što je rekla i Jelena, da spremam sebi doručak, ručak i večeru, da popeglam sebi stvari, da obrišem prašinu, uradim ono što nemam priliku kad sam u takmičarskoj fazi. Možda ću par dana otići i do Beograda, Poljske kod drugarica, ali neću sebe da vežem za neku posebnu zemlju ili grad, hoću da tih 10-15 dana budem svoj čovek i imam svoju slobodu.

Koju knjigu trenutno čitaš?

Učim turski jezik i okupirana sam udžbenikom truskog jezika. Zanimljiva mi je turska kultura, Istambul kao grad i odlučila sam da učim njihov jezik.

Koji i čiji udarac iz muškog tenisa bi želela da imaš?

Obzirom da me moj prvi trener Safonov uvek učio da igram što bliže muškom tenisu, da znam volej slajs i to sam sve naučila, obzirom na moju visinu i sve, potreban mi je jači servis. Tako da mi dobar servis ne bi škodio, recimo servis Džona Iznera.


MEČ ZA ISTORIJU

Datum objave: 02.11.2012. // Kategorija: Vesti

Slobodan Živojinović, počasni predsednik TSS

AMBASADA_04

Proslavljeni nekadašnji Dejvis kup igrač Jugoslavije  i sada počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović jedan je od onih koji sa nestrpljenjem očekuju da meč u Pragu počne. Boba je već stigao u glavni grad Češke, da na licu mesta pruži podršku našim najboljim teniserkama.

“Najlepše trenutke sam doživeo posle završetka moje igračke karijere kada smo u beogradskoj Areni pobedili u finalu Dejvis kupa 2010 godine Francusku i ekipno se popeli na svetski tron. Mislim da je došao trenutak da se nešto slično dogodi u Pragu, da srpski tenis doživi još jedan takav trenutak pa da i naše najbolje teniserke naprave isti podvig”.

Iako su domaće igaćice na papiru favorit u predstojećem meču, Živojinović smatra da su šanse veće na našoj strani.

“Motiv je neobično važan u tenisu, a tako nešto ne nedostaje našim najboljim igračicama, koje su mnogo toga postigle u pojedinačnoj konkurenciji, ostaje samo da se dokažu i na ekipnom planu. Biti favorit u tenisu je mač sa dve oštrice, moje je mišljenje da je to dodatni motiv za ekipu Srbije da prevaziđe sebe i ostvari trijumf u zemlji gde je tenis jedan od najpopularnijih sportova još iz vremena Lendla, Navratilove, Sukove, Mandlikove, Mečira...

Pored Živojinovića našu ekipu će bodriti i ministar sporta Srbije Alisa Marić, kao i karavan navijača koji autobusima stiže u Prag u petak uveče.

“I to je važan faktor za naše igračice, da čuju sa tribina podršku, da shvate da nisu same na terenu, a kada znaju da će u direktnom TV prenosu biti bodrene od milionskog auditorijuma, zar treba nešto više da bi se postigao uspeh” – zaključio je Živojinović .


NIS Fed kup tim Srbije: Glad za pobedama ruši Češku

Datum objave: 31.10.2012. // Kategorija: Vesti

PRE_DRAW_PRESS_03

PRAG, 31. Oktobra 2012.

Danas je održana pre-draw konferencija NIS Fed kup reprezentacije Srbije u press centru O2 Arene (Prag) gde će se naše devojke 3. I 4. novembra 2012. protiv Čehinja boriti za trofej.

PRE_DRAW_PRESS_01

NIS Fed kup reprezentativke Srbije Ana Ivanović I Jelena Janković istakle su danas da je glad za pobedama veliki motiv nacionalnog tima u finalu FED kupa protiv Češke i da ključ okršaja za trofej leži u mečevima singla.

Ana Ivanović navela je da očekuje teške mečeve i veliku borbu na terenu.

PRE_DRAW_PRESS_09

"Veoma sam srećna i ponosna što smu uspele da se plasiramo u finale. Pritisak postoji veliki i sa jedne i druge strane. Želimo da odigramo dobro prvenstveno za naš tim i našu zemlju, da ponovimo uspeh koji su postigli momci u Davis cupu i nadam se da imamo istu podršku iz Srbije kao što su i momci imali. Specifična je situacija, jer igramo protiv dve levoruke teniserke, što je velika slučajnost, obzirom da ih nema puno na WTA takmičenjima. Mi imamo levorukog sparing partnera i pripremićemo se najbolje što možemo. Imamo borbenost i dobru podršku sa klupe, što nam puno znači i ne predajemo se do poslednjeg momenta. Svaki meč je različit, moramo da se fokusiramo i da damo sve od sebe", rekla je Ivanovićeva.

PRE_DRAW_PRESS_10

"Veoma smo motivisane i inspirisane da osvojimo titulu, gladne smo pobede. To nas vuče napred i pomoći će nam u finalu da napravimo korak ka tituli. Ključ duela je u singlu, mi smo tu veoma jake, daćemo sve od sebe da odigramo najbolje. Pritisak je na svima nama, to je normalno u sportu, nećemo previše razmišljati o tome,  skoncentrisaćemo se na svoju igru. Borićemo se za svaki poen, da na kraju vikenda obradujemo narod i donesemo titulu u Srbiju", istakla Jankovićeva.

Selektor NIS FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš naveo je da je najvažniji odličan timski duh i pozitivna atmosfera.

PRE_DRAW_PRESS_14

"Devojke su izuzetno motivisane za ovaj meč i sigurno će dati sve od sebe da pobedimo. Mislim da će svaki meč biti veoma važan. Ono što je bitno je da što bolje odigramo prvog dana.  Ipak, do sada smo više puta dokazali da i bez obzira na rezultat prvog dana, nema predaje. Pokazali smo da možemo i da imamo kvalitet da uspemo", naveo Vraneš.

Vraneš je dodao da pripreme za finale, koje se igra u subotu i nedelju, idu normalnim tokom i da devojke sve bolje osećaju podlogu u Pragu.

Bojana Jovanovski ocenila je da Srbija može do istorijskog rezultata u Pragu.

PRE_DRAW_PRESS_12

"Pred nama je težak rival i branilac titule. Nije nam prvi put da smo pred zidom koji je skoro pa nemoguće preskočiti. Iako su domaćini i aktuelni šampioni, sigurna sam da možemo do pobedničkog pehara jer je ovo naša godina. Prošli smo trnovit put do finala, verujem da ćemo se iz Praga vratiti okićene zlatom", poručila je ona i dodala da joj je duel sa Čehinjama najvažniji trenutak u karijeri.

Njena koleginica Aleksandra Krunić istakla je da je Srbija ekipa koja može da pobedi svakog rivala.

PRE_DRAW_PRESS_13

"Kvitova nam je najteži protivnik. Ključ svega je atmosfera u timu. Mnogo zavisi od naših devojaka, imamo dve bivše prve igračice sveta koje mogu da dobiju bilo koga. Ne razmišljam o dublu, važno je da ih prvo dobijemo u singlu", zaključila je Krunićeva.

Žreb za finale Fed kup meča 2012. Biće održan u Pragu u Gradskoj kući u petak 02.11.2012. sa početkom u 12 časova.


NIS FED KUP REPREZENTACIJU SRBIJE POSETILA AMBASADORKA

Datum objave: 30.10.2012. // Kategorija: Vesti

 

Najbolja ženska selekcija Srbije već drugi dan boravi u Pragu gde će se 3. i 4. novembra 2012. godine boriti za naslov šampiona Fed kup takmičenja za 2012. protiv domaćina i ujedno branioca titule, reprezentacije Češke.

"Srećna sam što sam deo tima, ovo je veliki uspeh za nas i nadam se najboljem. Dobro se osećam posle prvog treninga, podloga je dobra, istina, još malo me muči povreda, ali, tu je moj štab da mi pomogne da se oporavim. Ima još para dana da se spremimo za mečeve koji nas očekuju 3. I 4. Novembra u O2 Areni u Pragu. Finale nikad nije lako, posebno što se Fed kup dosta razlikuje od individualnih turnira. Šanse su 50:50, ali daćemo sve od sebe i sigurna sam da zajedničkim snagama možemo daleko da doguramo. Lepo je što dolazi veliki broj naših navijača iz Beograda, podrška uvek dobro dodje, posebno kada gostujemo i nadam se da će atmosfera biti super" -  zaključila je Ana Ivanović. 


TRENING_01 

Danas su prvi put NIS reprezentativke Srbije stale na teren u O2 Areni i odradile treninge, juče su trenirale u klubu Sparta. 

"Čehinje imaju izuzetno jak tim, ali ja verujem u našu ekipu. Imamo kvalitetne igračice i verujem u naš tim i našu pobedu. Imala sam prvi trening u O2 Areni. Podloga mi se jako sviđa. Ostalo je još nekoliko dana i svi jedva čekamo taj duel. Svi se osećamo dobro, atmosfera u timu je dobra. Ostaje nam nekoliko dana da se uigramo i adaptiramo i nadamo se najboljem. Daćemo sve od sebe i više od toga da obradujemo svoj narod. Borićemo se do kraja. Cilj nam je titula. Zaslužujemo finale i da osvojimo Fed kup jer mislim da smo najbolje. Prešle smo veliki put. Ovo je istorijski trenutak za nas. Ostao nam je još jedan korak, a to je titula. Ako nas zdravlje posluži, uz podršku navijača možemo da obradujemo narod i donesemo titulu u Srbiju" –  rekla je Jelena Janković.


TRENING_16

Treninzi u O2 Areni su protekli u sjajnoj atmosferi, a našu NIS reprezentaciju danas je u toku ručka posetila i ambasadorka Srbije u Češkoj Maja Mitrović. 

RUCAK-AMBASADORKA_01

FOTOGRAFIJE KOJE SVAKODNEVNO BELEŽI OFICIJALNI FOTOGRAF TSS I NAŠE REPREZENTACIJE SRĐAN STEVANOVIĆ MOŽETE POGLEDATI U FOTOGALERIJI. 


NIS FED KUP TIM SRBIJE ODRADIO PRVE TRENINGE U PRAGU, STIGLA ANA IVANOVIC

Datum objave: 29.10.2012. // Kategorija: Vesti

TRENING_01

U posle podnevnim časovima NIS Fed kup selekcija Srbije odradila je prve treninge u Pragu, uoči finala protiv Češke. 

TRENING_25

Prva je na teren izašla Jelena Janković, nakon nje Bojana Jovanovski, a zatim i Aleksandra Krunić. 

TRENING_11

Oko 18 časova u Prag je stigla i Ana Ivanović i priključila se koleginicama iz NIS reprezentacije, selektoru Vranešu i celom timu Srbije. 

DOLAZAK_08

Devojke iz Srbije sutra nastavljaju sa pripremama za finalni meč Fed kupa Svetske grupe 2012. koji će odigrati protiv Češke u O2 Areni 3. i 4. novembra 2012. 




NAJBOLJE TENISERKE SRBIJE KREĆU SA PRIPREMAMA ZA VELIKO FINALE

DOLAZAK_01

Ostalo je šest dana do početka najvažnijeg Fed kup meča u istoriji za Srbiju. Naše najbolje teniserke boriće se u prvom finalu, prvi put u istoriji za trofej namenjen najboljoj reprezentaciji kada je Fed kup takmičenje u pitanju. U godini kada Teniski savez Srbije slavi 90 godina osnivanja i postojanja, šlag na torti je finale Fed kupa koje su izborile NIS reprezentativke Srbije. Put do finala je bio trnovit i protkan višegodišnjim bitkama po različitim zonama takmičenja, više kroz gostovanja, a manje kao domaćin. Prošle su mnogo toga najbolje teniserke Srbije, sada je pred njima i poslednji u ovoj sezoni, ujedno najvažniji ispit u karijeri, finale Fed kupa u Pragu protiv reprezentacije Češke koje će se 3. i 4. novembra odigrati u O2 Areni.

DOLAZAK_04

NIS tim Srbije će danas biti kompletiran u Pragu, a prvi trening zakazan je za 16 časova. Ana Ivanović stiže iz Milana oko 17 časova. Jelena Janković, Bojana Jovanovski i selektor Dejan Vraneš, iz Beograda ranim jutarnjim avionom preko Minhena krenuli su put Praga, kao i ostatak tima: sparing partneri, lekarski tim...u Prag su sleteli u 13 časova. Najmlađi član NIS reprezentacije Srbije Aleksandra Krunić u Prag je doputovala iz Bratislave gde je njena baza već dve godine.

“Raspoloženje u reprezentaciji Srbije je na visokom, pozitivnom nivou. Svi su svesni veličine i težine zadatka koji je pred nama, kao i to da je ovo najveći izazov u našim dosadašnjim karijerama. Svi u timu žele da trijumfujemo i sva naša razmišljanja i stremljenja idu samo u tom pravcu. Godinama smo gradili stazu koja nas je odvela u finale, uvek smo bili svesni da možemo ne samo do finala već i titule. To je naš san, naš cilj i od njega ne odstupamo. Bilo je trenutaka kada su nas otpisivali, potcenjivali, a mi smo pokazali i dokazali da vredimo za najveće domete. Igraćemo  rasterećno i verujemo da ćemo ispuniti naš veliki san. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i verujem u nas, u pobedu” – rekao je selektor Vraneš po dolasku u Prag.

DOLAZAK_02

NIS reprezentacija Srbije u utorak treniraće u O2 Areni od 9 do 12 i od 15 do 17 časova. Za sredu, sa početkom u 11 časova zakazana je pre-draw konferencija selekcije Srbije, dok će žreb biti održan u petak sa početkom u 12 časova u Gradskoj kući u Pragu.

NIS reprezentaciju Srbije u Pragu je dočekalo hladno vreme, sa ostacima snega koji je padao pre dva dana u glavnom gradu Češke. Danas u O2 Areni neće biti treninga, već se trenira u klubu Sparta. Razlog pomeranja treninga u klub Spartu egzibicioni meč između Marije Šarapove i Petre Kvitove koji će biti odigran večeras u O2 Areni.


Milojević na tronu

Datum objave: 27.10.2012. // Kategorija: Vesti

ITF NAGOYA (JPN), TEPIH, JUNIORSKI TURNIR, G2

nikola_milojevic_japan2

Najbolji srpski junior Nikola Milojević popeo se na novi tron, ovaj put u Japanu. Kao prvi nosilac, 17-godišnji Milojević je turnir u Nagoji  završio sa šampionskim trofejom u rukama. U finalu osmi junior sveta Milojević savladao je domaćeg predstavnika, 12. nosioca Takaši Saita 6:4, 4:6, 6:3.