Arhiva vesti - Sve vesti

SRBIJA U POLUFINALU FED KUPA

Datum objave: 05.02.2012. // Kategorija: Vesti

fed_kup_tim_Srbije_sarloa_smanjena

PRVO KOLO SVETSKE GRUPE FED KUPA 04. I 05. FEBRUAR 2012.


BELGIJA - SRBIJA 2:3 

PRVI DAN TAKMICENJA, 04.02.2012, početak u 14 časova:

KIRSTEN FLIPKENS - JELENA JANKOVIC 5:7, 5:7

YANINA WICKMAYER - BOJANA JOVANOVSKI 6:4, 6:4


DRUGI DAN TAKMICENJA, 05.02.2012, početak u 13:30 časova:

YANINA WICKMAYER - ALEKSANDRA KRUNIĆ 6:1, 6:0

KIRSTEN FLIPKENS - BOJANA JOVANOVSKI 2:6, 4:6 

DUBL: HENDLER, VAN UYTVANCK - KRUNIC, JOVANOVSKI 6:7(2), 6:4, 1:6

Duel otvara Jelena Janković

Datum objave: 03.02.2012. // Kategorija: Vesti
zreb_fed_kup_meca_belgija_srbija41
Fed kup reprezentacija Srbije ovog vikenda u mestu Šarloa vodiće veliku bitku. U četvrtfinalu ovog renomiranog takmičenja igramo protiv selekcije Belgije. Meč će biti veoma zanimljiv,
ali naše devojke su rešene da trijumfuju. U prvom meču dana u subotu, Jelena Janković se sastaje sa Kirsten Flipkens, a Bojana Jovanovski sa Janinom Vikmajer.
- Što se tiče žreba, meni je sasvim svejedno kada ću i protiv koga da igram. Trenirala sam vredno ovih nekoliko dana i potpuno sam spremna za ono što nas očekuje. Pružiću svoj maksimum,
boriću se za svaki poen. Mečevi neće biti laki, ne igramo kod kuće.Ono što mene posebno raduje je atmosfera i zajedništvo koje vlada u timu. Sve smo spremne i u formi i nadam se da ćemo, po prvi put, ući u polufinale Fed kupa, što nam je cilj. Zaslužile smo da budemo ovde i napravimo rezultat.
zreb5
Bojani Jovanovski kao da se ispunila želja. O optimizmu i da ne govorimo.

zreb2
- Za mene je dobro što igram drugi meč jer volim da osetim atmosferu na tribinama. Nekako, imam više vremena da se koncentrišem, pripremim za meč. Navikla sam se na podlogu koja je malo brža, ali je očigledno da su domaćini izabrali jer im više odgovara. Imala sam pet dana za privikavanje. Igrala sam dva puta s Vikmajer i znam šta mogu da očekujem od nje, odnosno, znam kako igra. Naravno da slede konsultacije sa Jelenom, Dekijem i ostatkom ekipe. Napravićemo plan i taktiku za ova meč, ali i za sve druge. Ipak, više ću se fokusirati na svoju igru, da u meč uđem pozitivna, da od samog početka igram dobro, agresivno, mislim da je to, u principu, najbitnije. Nadam se da ću dobro odigrati, da ćemo već posle prvog dana imati vođstvo
od 2:0 – smatra Bojana Jovanovski.

ODRŽAN ŽREB U BELGIJI - FED KUP

Datum objave: 03.02.2012. // Kategorija: Vesti

zreb_fed_kup_meca_belgija_srbija111

PRVO KOLO SVETSKE GRUPE FED KUPA 04. I 05. FEBRUAR 2012.


BELGIJA - SRBIJA

PRVI DAN TAKMICENJA, 04.02.2012, početak u 14 časova:

KIRSTEN FLIPKENS - JELENA JANKOVIC

YANINA WICKMAYER - BOJANA JOVANOVSKI

DRUGI DAN TAKMICENJA, 05.02.2012, početak u 13:30 časova:

YANINA WICKMAYER - JELENA JANKOVIC

KIRSTEN FLIPKENS - BOJANA JOVANOVSKI

DUBL: HENDLER, VAN UYTVANCK - JANKOVIC, KRUNIC

2012-KONKURS ZA TURNIRE IZ LETNJEG KALENDARA TSS

Datum objave: 03.02.2012. // Kategorija: Vesti

POŠTOVANI PREDSTAVNICI TENISKIH KLUBOVA

Takmičarski odbor TSS usvojio je 

Pravilnik o licenciranju teniskih klubova i organizaciji takmičenja za 2012. godinu

Samim tim stekli su se uslovi za otvaranje KONKURSA za turnire iz Letnjeg Kalendara TSS

 

 

Svi teniski klubovi u Srbiji koji budu konkurisali za turnire iz Letnjeg Kalendara TSS moraće da poštuju odredbe ovog Pravilnika o licenciranju klubova i organizaciji takmičenja

Pravilnik će biti objavljen u rubrici DOKUMENTI na web stranici TSS kao i u delu web stranice TSS za TAKMIČARSKI ODBOR

 

CELOKUPNA DOKUMENTACIJA KOJA JE NEOPHODNA DA BI SE KLUB UPOZNAO SA KONKURSNIM USLOVIMA BIĆE OBJAVLJENA U DELU WEB STRANICE TSS KOJA JE NAMENJENA ZA TAKMIČARSKI ODBOR



 

Raspored konferencija uoči i za vreme meča prvog kola Svetske grupe Davis cup takmičenja 2012. između Srbije i Švedske koji je na programu od 10. do 12. februara 2012. u Nišu – Hala Čair

Konferencija reprezentacije Srbije - utorak 07. februar 2012  – 12:15 časova, Hala Čair, Press centar

Konferencija reprezentacije Švedske - sreda 08. februar 2012 – 12:15 časova, Hala Čair, Press centar

Žreb - četvrtak 09. februar 2012. u 12:00 časova, Skupština grada - Niš

Pobeda - to je cilj - Fed kup tim Srbije

Datum objave: 01.02.2012. // Kategorija: Vesti

pre_draw_Serbia_Fed_cup_team_za_sajt
Fed reprezentacija Srbije je izborila nastup u Svetskoj grupi najznačajnijeg ekipnog takmičenja. U subotu i nedelju, 4. I 5. februara 2012. u mestu Šarloa u Belgiji
naše devojke se sastaju u četvrtfinalnom meču s reprezentacijom Belgije. Naša reprezentacija je već par dana kompletna (Jelena Janković, Bojana Jovanovski,
Aleksandra Krunić, Natalija Kostić)  i trenira se punim kapacitetom. Selektor Dejan Vraneš i devojke su puni optimizma u konačnu pobedu Srbije.
jelena_jankovic_za_sajt
- Imamo još nekoliko dana za pripreme i ja mislim, s obzirom na rad i atmosferu koja vlada u ekipi, da ćemo doneti pobedu Srbiji. Ja sam, kao i uvek, raspoložena da pružim svoj maksimim. Iako igramo u gostima nadam se da će na tribinama biti naših zemljaka koji će nam pružiti podršku. Nama je cilj jasan – želimo da preskočimo ovu prvu prepreku i stignemo do polufinala – kaže najiskusnija, Jelena Janković.

- Trudiću se da maksimalno spremna uđem u mećeve koji su na programu u subotu i nedelju. Potrebno je da se priviknemo na podlogu koja je malo brža, što odgovara Belgijankama, 
ali one su takvu podlogu i odabrale. Uz to, imaće i publiku uz sebe, ali nama to neće predstavljati problem. Navikle smo na takvu atmkosferu. To će biti još jedan motiv više za nas da pobedimo. 
Imamo jako dobar tim, od masera do kondicionog trenera i mislim da ćemo biti spremne – kaže Bojana Jovanovski.

pre_draw_Serbia_Fed_cup_team_za_sajt2
- Ovih par dana, koliko smo u Belgiji radimo izuzetno dobro i spremamo se za taj meč u kome je veliki ulog i za jednu i za drugu reprezentaciju. Podloga je dosta čudna. Prvog dana je bila brza, drugog dana spora, pa će nam biti potrebno nekoliko dana da je osetimo. Spremne smo, imamo mlad tim. Imamo i dobre šanse jer im ne igra Kim Klajsters, a Jelena ima pozitivan skor sa Janinom Vikmajer i Kirsten Flipkens. Ja sam takođe spremna. Možemo dobro da odigramo i ovo četvrtfinale, kao i polufiunale i finale. Mislim da će ovo biti naša godina - izjavila je Aleksandra Krunić.
Natalija Kostić je debitant. Prvi put je dobila poziv u seniorski nacionalni tim.
I ponosna je na tu činjenicu.
- S obzirom da sam prvi put pozvana u Fed kup reprezentaciju Srbije, ovo je za mene velika čast i obaveza. Mnogo mi znači što ću biti u ekipi i što će mi biti omogućeno da učim, stičem iskustvo i osetim atmosferu ekipe, zajedno sa našim najboljim teniserkama, posebno sa Jelenom Janković koja je ne samo sjana teniserka već i veoma dobra i pozitivna osoba. Ipak, šteta što nastupamo nekompletni, bez Ane Ivanović, jer bismo tada bili znatno jači. Najverovatnije da ću biti na klupi, nisam sigurna da ću nastupiti. Trener i selektor Dejan
Vraneš je izuzetan prema nama, imamo sjajnu komunikaciju i saradnju. Smatram da imamo šansu da u ovom četvrtfinalu slavimo, tim pre jer za domaćina ne igra njihova najbolja teniserka Kim Klajsters. A sa ovako pozitivnom atmosferom to možemo – rekla je debitant Natalija Kostić.

aleksandra_krunic_za_sajt

- Zadovoljni smo uslovima s kojima su nas domaćini dočekali, njihovogostoprimstvo. Dobro se radi, i skoro da smo spremni za nastup, ali imamo još par dana da treniramo, da uigramo dublove i da se adaptiramo na podlogu. Ono što znam pouzdano, to je da će se sve igračice koje budu nastupile dati sve od sebe i da će, kako se kaže “ ostaviti srce na terenu”, a ko će na kraju biti radostan ostaje da se vidi. U Fed kupu je teško prognozirati. Takođe, očekujem težak meč, kao nikada do sada. Ono što je najvažnije, ponavljam, je da damo maksimum. I, naravno, idemo na pobedu – rekao je selektor Dejan Vraneš.


OD SUTRA HILJADU KARATA U PRODAJI !

Datum objave: 31.01.2012. // Kategorija: Vesti
Saopštenje povodom dezinformacija u javnosti o prodaji karata za Devis kup meč Srbija - Švedska u Nišu od 10. do 12. februara 2012.

Poslednjih dana špekulisalo se da su ljubitelji tenisa u Nišu i okolini uskraćeni za mogućnost da kupe karte za predstojeći meč Devis kupa prvog kola Svetske grupe, koji se u hali Čair igra za vikend, od 10. do 12. februara 2012.
Takođe su pojedini mediji objavili da su sve karte rasprodate (!!), što takodje ne odgovara istini, obzirom, da će se od sutra (01. februara) na prodajnim mestima Delfi i Indigo u Nišu prodavati 1000 karata.
Kao što je poznato, hala Čair ima ukupno 3.800 mesta, što je po svemu sudeći, obzirom na interesovanje, mali kapacitet, i može se desiti da svi zainteresovani ne uspeju da kupe karte.
U Teniskom savezu Srbije postoji Protokol, po kome, posle obaveznih rezervacija od strane Svetske teniske federacije ( 300 kompleta), zatim gostiju iz Švedske ( 100 kompleta), određeni kontigent ide svim klubovima u Srbiji i svim takmičarima iz tih klubova ( 1800 kompleta), pa zatim jedan deo ide sponzorima, takođe i igračima ( najmanje 500 kompleta), što praktično znači da će se od sutra u prodaji naći kompletan preostali kontignet, obzirom da je većina klubova povukla svoja trebovanja.
Press služba TSS

SRPKINJE VREDNO TRENIRAJU PRED DUEL SA BELGIJANKAMA

Datum objave: 31.01.2012. // Kategorija: Vesti
kostic_jovanovski_krunic_vranes_jankovic2
FED CUP SELEKCIJA SRBIJE DANAS JE U PUNOM SASTAVU ODRADILA TRENINGE U HALI SPIROUDOME U GRADU ŠARLOA (BELGIJA) GDE ĆE 4. I 5. FEBRUARA 2012. ODIGRATI PRVO KOLO SVETSKE A GRUPE PROTIV SELEKCIJE BELGIJE.
BOJANA JOVANOVSKI, ALEKSANDRA KRUNIĆ I NATALIJA KOSTIĆ, KAO I OSTATAK TIMA STIGLI SU SINOĆ U BELGIJSKI GRADIĆ U KOME ĆE BITI ODIGRAN PREDSTOJEĆI FED KUP MEČ, DOK SU JELENA JANKOVIĆ I SELEKTOR DEJAN VRANEŠ U ŠARLOA STIGLI U NEDELJU I ISTOG DANA TRENIRALI.
JUČE SU IMALI DVA TRENINGA, DOK SU DANAS SVE SRPSKE REPREZENTATIVKE BILE NA TERENU.
ZA SUTRA JE ZAKAZANA PRE-DRAW KONFERENCIJA SRPSKOG TIMA.

Trijumf Novaka u Melburnu

Datum objave: 30.01.2012. // Kategorija: Vesti

Najbolji teniser planete i Srbije Novak Đoković odbranio je tron na gren slem turniru u Melburnu.
Srpski reprezentativac je u epskom finalu Otvorenog prvenstva Australije 2012. u pet setova pobedio Španca Rafaela Nadala - 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5. Ovo je Novaku treća pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije.

Novak – teniski bog
Novak Đoković je do nedelje 29. januara 2012. godine bio teniski kralj planete. Sada nosi titulu teniskog Boga.
Vladao je planetom Zemljom, a sada vlada Univerzumom. U epskom finalu, na Rod Lejver Areni u Melburnu, on i podanik mu Rafael Nadal, ispisali su novu istoriju belog sporta.
U skoro šestočasovnom teniskom obračunu u kome je viđen božanski tenis, po treći put u karijeri, Novak je osvojio pehar namenjen najboljem od najboljih na prvom gren slem samitu sezone - 
5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5.
A za taj trofej na startnoj liniji se našlo 128 tenisera uz jednu jedinu želju – da se domognu pehara. Na kraju, dva Titana našla su se u Areni pred 16.000 onih koji su imali priliku i čast da se nađu na tribinama,
ali i preko milijardu ljubitelja tenisa nastanjenih na “trećem kamenu od Sunca” i ovu borbu gledali preko tv ekrana.
Borba je bila, ma to se rečima ne da opisati. U tom dvoboju viđeno je sve ono što ovaj sport čini tako posebnim. Ali, čemu dalja priča. Oni koji su taj okršaj videli, koji su mu prisustvovali, povlašćeni su.
Oni drugi, uskraćeni su za doživljaj, za svu lepotu sporta sublimiranu u tih, skoro šest časova neviđenih iskušenja dvojice istinskih majstora.
Uspehu najboljeg tenisera planete, od sada s titulom teniskog Boga, neizmerno smo se radovali mi Srbi.
Čestitkama nacije pridružuju se, naravno, predsednik TS Srbije, Vuk Jeremić, počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović, članovi UO TSS na čelu s predsednikom Toplicom Spasojevićem.


Ivana Jorović - normalno

Datum objave: 27.01.2012. // Kategorija: Vesti
drzavno_18_devojcice
Ivana Jorović je dokazala da stasava u vrhunsku teniserku. Posle osvojene titule u kategoriji do 16 godina, mlada Čačanka je, samo nedelju dana kasnije, trijumfovala na zimskom prvenstvu Srbije u dvorani “Impuls hale”na Novom Beogradu i u kategoriji igračica do 18 godina. Ona je u finalu savladala Dejanu Radanović,
članicu TK As iz Novog Sada rezultatom 6:3, 6:2.
Ivana Jorović je u polufinalu bila bolja od Ivone Stanković TK Gem 8 – 6:3, 6:2. Finalistkinja Dejana Radanović je u polufinalu lakše došla do trijumfa nad Novosađankom Bojanom Marinković iz TK As koja je, kod rezultata 6:1, 3:0 predala meč zbog povrede.
Pobednica neće imati mnogo vremena da slavi, jer je čeka nastup za reprezentaciju na ekipnom prvenstvu Evrope u Holandiji.
- Pomalo sam umorna, jer sam imala dva jaka turnira za dve nedelje, ali sam jako zadovoljna jer sam uspela da osvojim dve titule. Oba turnira, i onaj do 16, a i ovaj do 18 goidina bio je veoma kvalitetan, s tim što su na ovom za stariji uzrast uglavnom igrale teniserke koje su igrale i turnir u kategoriji od 16 godina. Najveće probleme imala sam u drugom kolu protiv Elizabete Bauer, mada, ni ostali mečevi nisu bili nimalo laki. Sada mi, posle nastupa za reprezentaciju, slede ITF turniri, a cilj mi je da sakupim dovoljno poena na ITF listi kako bih sledeće,
2013. godine mogla i na gren slem turnire – kaže zadovoljno Ivana Jorović.
Dejana Radanović je odigrala dobro ceo turnir, mada nije baš zadovoljna svojom igrom u finalu.
- Do finala je bilo dobro, ali u finalu sam podbacila. Mogla sam, i mogu bolje, ali šta je tu je. Već sam osvajala državna do 10, 12, 14 I 16 godina. Počela sam da igram sa šest godina u Zrenjaninu, a posle četiri godine prešla sam u Novi Sad gde treniram u TK As. Odigrala sam samo dva ITF turnira, a ove godine ću mnogo više, s tim što ću igrati i neke čelendžere. Neću igrati ništa od turnira do aprila jer sam redovna učenica, pohađam gimnaziju i moram na nastavu. Tek kada završim školske obaveze, onda ću krenuti na turnire po Evropi, a čelendžere ću igrati u Srbiji i u zemljama regiona. Što se tiče moje igre problem su mi “ziceri”. Dobro odradim poen i kada treba samo da realizujem dobru poziciju, ja zatajim. Na tome ću morati da poradim sa svojim trenerom. Biće bolje, u to sam uverena – rekla je Dejana.
Što se tiče Ivone Stanković, dobro se pripremila za ovo prvenstvo i pokazala je kvalitet.
- Tri godine nisam igrala na prvenstvima Srbije, a sada sam prvi put nastupila i zadovoljna sam. Imam problem sa kondicijom, jer šest meseci nemam kondicione pripreme zbog bolesti i nekih kompolikacija, pa sam i sa te strane, zadovoljna plasmanom i igrama na ovom državnom prvenstvu. Sa mnogo optimizma čekam nastavak sezone jer ću kondiciono biti spremnija. Bez obzira na ovaj hendikep sa kondicijom, mojim kretanjem, pa čak i izdržljivošću sam zadovoljna. Moj plan je da u prvoj polovini godine odigram nekoliko ITF turnira. Na putovanjima idem s trenerom i sa tatom.
Ivona za sada nema sponzora, čak ni za rekete. Nabavlja celokupnu opremu sama, a nada se da će se to uskoro promeniti. Ovaj rezultat na zimskom prvenstvu je preporučuje.