Arhiva vesti - Sve vesti

ŽREB - PLEJ OF SVETSKE GRUPE A FED KUPA NEMAČKA - SRBIJA, ŠTUTGART

Datum objave: 19.04.2013. // Kategorija: Vesti

NEMAČKA – SRBIJA

ZREB_FED_KUP2

Subota (20. April 2013) igraju se dva singl meča, prvi meč počinje u 14 časova:

BARTEL_I_IVANOVIC2

Mona Bartel – Ana Ivanović

KERBER_I_JOVANOVSKI

Anđelika Kerber – Bojana Jovanovski

Nedelja (21. April 2013) igraju se dva singl meča i dubl, prvi meč počinje u 11 časova:

KERBER_I_IVANOVIC2

Anđelika Kerber  - Ana Ivanović

BARTEL_I_JOVANOVSKI

Mona Bartel  - Bojana Jovanovski

DUBL

Dubl: Gronefeld, Lisicki  -  Dolonc, Krunić



NIS_FED_CUP_TEAM_SERBIA4
Ivanović: Imamo šansu, ali biće teško protiv Nemica

ŠTUTGART, 18. april 2013.

Prvi reket Srbije Ana Ivanović rekla je danas da je optimista uoči duela sa Nemačkom u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa, iako je svesna da protivnik ima igračice iz vrha WTA liste.
"Svi dobro poznajemo nemački tim. Biće jako težak duel, to su igračice iz samog vrha. Pretpostavljam da će igrati Kerber i Bartel. Od Bartel sam vech dva puta izgubila prošle godine na šljaci. Optimisti smo, Fed kup je uvek drugačije takmičenje. Postoji velika šansa, želimo da dobijemo ovaj duel, jer bi nam to puno značilo", rekla je Ivanovićeva u Štutgartu.
Ana_Ivanovic10
 
Ona je dodala da se dobro oseća i da je atmosfera u ekipi odlična, kao i da je pozitivna stvar što ima iskustva igranja u Štutgartu. 
 
Selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš naveo je da su teniserke dobro radile u prethodna tri dana u Nemačkoj.
NIS_FED_CUP_TEAM_SERBIA7
 
"Odlično smo iskoristili to vreme da se što bolje spremimo. Ana je juče došla posle terapije na Majorci i odradila prvi trening. Imali smo i jedan jutros, a čeka nas i popodnevni trening. U odnosu na to kakav je teren bio prvog dana, sada je dobro sređen. Uslovi su savršeni i domaćin je pokazao pravo gostoprimstvo. Sutra je žreb, pa do tada ne bih da pričam o prognozama i željama", istakao je Vraneš.
Druga srpska teniserka Bojana Jovanovski ocenila je da će ekipa morati da pruži i više od trenutnih mogućnosti kako bi savladala Nemačku. 
"Pred nama je vrlo neizvestan vikend tokom kojeg ćemo morati da pružimo možda i više od naših trenutnih mogućnosti  kako bi izborile opstanak u Svetskoj grupi. Od juče smo sve na okupu, dobro treniramo i jedva čekamo da mečevi počnu. Mislim da je manje važno ko će kada na teren i kako će nas žreb rasporediti pod anima, mi ćemo biti jedna uz drugu sve vreme i truditi se da zajedničkom energijom dođemo do potrebne tri pobede. Prošle sezone smo baš zbog te međusobne podrške uspevale da odnesemo prevagu u veoma tesnim mečevima protiv Belgije i Rusije. Nema razloga da tako ne bude i ovog vikenda iako su Nemice protivnik koji po kvalitetu itekako zaslužuje da se nađe u Svetskoj grupi" - zaključila je Bojana.
NIS_FED_CUP_TEAM_SERBIA2

Duel Srbije i Nemačke u baražu Fed kupa igra se 20. i 21. aprila 2013. godine. 

Ana Ivanović priključila se reprezentaciji i trenirala u Porše Areni

Datum objave: 17.04.2013. // Kategorija: Vesti

Ana_Ivanovic2

Prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Ana Ivanović doputovala je u Štutgart i priključila se nacionalnom timu.

Ana_Ivanovic3

Ana je u popodnevnim časovima odradila i prvi trening u Porše Areni gde će se 20. i 21. aprila 2013. godine naše devojke boriti zaopstanak u Svetskoj A grupi ovog takmičenja. 

Ana_Ivanovic4

Ana_Ivanovic9


Dolonc i Krunić: Biće teško, ali nadamo se pobedi

Datum objave: 17.04.2013. // Kategorija: Vesti

 

Štutgart,  17. april 2013 -

NIS Fed kup reprezentacija Srbije nastavila je sa pripremama u Štutgartu za meč plej ofa Svetske grupe ovog takmičenja.

Aleksandra_Krunic6

Danas je naša reprezentacija kompletirana dolaskom Ane Ivanović i sve četiri igračice su trenirale u Porše Areni.

Srpska teniserka Vesna Dolonc rekla je da očekuje težak meč protiv Nemačke i dodala da se nada da će nacionalni tim izboriti opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa.

Vesna_Dolonc2

"Biće teško, igramo protiv Angelike Kerber i Mone Bartel, to su dobre teniserke. Neće biti lako i očekujem da svaki meč bude neizvestan. Osećam se dobro u reprezentaciji, radujem se što ponovo vidim devojke. Trudićemo se da pružimo maksimum i nadam se da ćemo pobediti", rekla je Dolonc.

Ona je dodala da se oseća dobro nakon turnira u Katovicama i da nema problema sa povredama.

Težak meč protiv Nemica očekuje i Aleksandra Krunić.

Aleksandra_Krunic9

"Imamo ozbiljne protivnice, Kerber je trenutno šesta na WTA listi i ona može da bude naš najveći problem. Od nas zavisi kako ćemo se pripremiti za te duele. Za razliku od Nemica, u našoj reprezentaciji je nekada najbolja igračica sveta Ana Ivanović i videćemo kako će se stvari odvijati na terenu", rekla je Krunićeva.

Krunic_A3

Meč plej-ofa Svetske grupe Fed kupa između reprezentacija Nemačke i Srbije na programu je 20. i 21. aprila u "Porše Areni" u Štugratu.


Jovanovski: Borićemo se za opstanak kako znamo i umemo

Datum objave: 17.04.2013. // Kategorija: Vesti

Štutgart (16.04.2013)
Bojana_J1

Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je da će se nacionalni tim u meču plej-ofa protiv Nemačke u Štutgartu boriti kako zna i ume kako bi sačuvao opstanak u Svetskog grupi A Fed kupa.
Taj meč na programu je 20. i 21. aprila 2013. u "Porše Areni", gde su Jovanovski i Aleksandra Krunić danas odradile treninge, a u toku dana očekuje se dolazak Vesne Dolonc.
Bojana_J8
Prvi reket Srbije Ana Ivanović trebalo bi da se priključi ekipi u sredu.

"Veoma mi je drago što smo ponovo na okupu i što imamo priliku da branimo boje nasš zemlje. Puno smo razmisljale o Nemicama, a verujem da su i one o nama, jer je ulog veliki. U pitanju je jedan meč, jedan vikend koji i njima i nama određuje sudbinu za sledeću godinu u ovom takmičenju", izjavila je Jovanovski.
trening_NIS_Fed_kup_tima_Srbije23

Ona je dodala da se ne bi usudila da prognozira ko će na terenu biti u prednosti.

"Šljaka definitivno nije podloga na kojoj se najbolje osećam, ali to su sve stvari koje se zaborave onog trenutka kada počne meč. Mi smo u Nemačku došle da se borimo i kako znamo i umemo izborimo za opstanak. Verujem da ćemo uz veliku borbu i malu dozu sportske sreće biti u stanju da ostvarimo cilj" poručila je Jovanovski.
trening_NIS_Fed_kup_tima_Srbije26
Reprezentacija Srbije održaće konferenciju za medije u četvrtak u 11.10 sati, a žreb parova predstojećeg meča biće odranž u petak od 13 sati.

Deo NIS reprezentacije Srbije doputovao u Štutgart

Datum objave: 15.04.2013. // Kategorija: Vesti

MEČ PLEJ OFA FED KUPA SVETSKE GRUPE ZA 2013. GODINU: NEMAČKA – SRBIJA (PORŠE ARENA, ŠTUTGART  20 – 21. APRIL 2013)

Vranes_Krunic_Jovanovski_u_Stutgartu4

NIS Fed kup reprezentacija Srbije nekompletna je danas stigla u  Štutgart (Nemačka) gde će 20. I 21. Aprila 2013. kao gost igrati meč plej ofa Fed kupa Svetske grupe A 2013. protiv reprezentacije Nemačke. Deo našeg tima stigao je u ovaj grad i odmah krenuo sa pripremama za ovaj jako težak meč. U Štutgart  su u posle podnevnim časovima stigle Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić predvođene selektorom Dejanom Vranešom, kao i ostatak tima u kome su fiziotarapeuti, španer, sparing...

deo_Fed_kup_tima_Srbije_u_Stutgartu

Bojana i Aleksandra su odmah posle sletanja i ručka otišle do Porše Arene, ali teren u ovoj hali nije bio danas na raspolaganju za trening, pa su treninge odradile u pomoćnoj hali koja se nalazi u neposrednoj blizini Porše Arene. Po dolasku u pomoćnu halu, srpski tim je zatekao na treningu kompletnu nemačku reprezentaciju.

Bojana_Jovanovski_u_Stutgartu


NIS Fed kup selekcija Srbije nastavlja sutra sa treninzima, kada će se timu priključiti iz Moskve Vesna Dolonc, a prvi reket reprezentacije Srbije Ana Ivanović timu će se priključiti u sredu.

TRENING_31

„Biće veoma teško izboriti opstanak u Svetskoj grupi I. Već nekoliko godina Nemice imaju veoma jak tim koji može da se suprotstavi svakom, tako da će nam biti jako teško.  Ovo je veliki izazov za nas. Ne igramo pred svojom publikom, tako da nam je to otežavajuća okolnost, ali ipak ćemo osećati i jedan vid domaće atmosfere, jer poznajemo ovaj grad zbog turnira koji se igra ovde svake godine. Uzbuđena sam što sam ponovo u nacionalnom timu, radujem se što ću provesti vikend sa koleginicama iz reprezentacije, kako na, tako i van terena“ – rekla je Ana Ivanović.

Konferencija NIS Fed kup tima Srbije biće održana u četvrtak u 11:10 časova, a uveče će biti održana i svečana večera ovog Fed kup susreta. Žreb je zakazan za petak u Gradskoj kući u 13 časova.

Krunic_u_Stutgartu

Jovana pokorila Meksiko

Datum objave: 14.04.2013. // Kategorija: Vesti

IMG-20130402-WA004

Briljantna Jovana Jakšić! Mlada teniserka Srbije zabeležila je još jedan trijumf u 2013. Jakšićeva je osvojila novu titulu, ovaj put u Meksiku, u Poza Riki, na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara. 

Jovana je briljirala tokom celog turnira, u četvrtfinalu bila je bolja od drugog nosioca, Kanađanke Duboa, dok je u samom finalu posle velike borbe bez trofeja ostavila prvog nosioca Amerikanku Džulijen Koen 2:6, 6:3, 6:4. Amerikanka je 124. na WTA listi. 

Dominacija mlade Beograđanke se nastavlja!!! Jovana je 1. aprila bila na 356. poziciji WTA liste, trenutno je 291, kada se dodaju poeni koje je zaradila trijumfom u Poza Riki Jakšićeva će napredovati za oko 40. mesta. Jovana je u Poza Riki osvojila 11 trofej u karijeri, prvi ovog ranga. 


Jakšić u finalu

Datum objave: 13.04.2013. // Kategorija: Vesti


ITF POZA RICA (MEX) tvrda podloga 25000 dolara

IMG-20130402-WA008

Mlada i velika nada srpskog tenisa Jovana Jakšić nastavlja sa sjajnim partijama u Meksiku. Nakon briljantnih mečeva koje je odigrala na WTA turniru u Montereju, Jovana je ove nedelje krenula u borbu za nove WTA poene na turniru u Poza Rici nagradnog fonda 25.000 dolara. Jovana se plasirala u finale. U četvrtfinalu savladala je drugog nosioca takmičenja, Kanađanku Stefani Duboa 6:1, 6:4, dok je u borbi za plasman u finale bila bolja od domaće predstavnice Marsele Zakarijas 2:6, 7:5, 6:1. 


1. KOLO SINGLA: JOVANA JAKŠIĆ - ANA-CLARA DUARTE (BRA) 6-2 6-3
2. KOLO SINGLA: JOVANA JAKŠIĆ - (6)  FLORENCIA MOLINERO (ARG) 5-7 6-1 6-3 
ČETVRTFINALE SINGLA: JOVANA JAKŠIĆ - (2) STEPHANIE DUBOIS (CAN) 6:1, 6:4

POLUFINALE: JOVANA JAKŠIĆ - (WC) MARCELA ZACARIAS (MEX) 2:6, 7:5, 6:1


Organizator turnira do 12 godina TK Smeč

Datum objave: 11.04.2013. // Kategorija: Vesti

Poštovani,

na terenima TK Smeč u Beogradu od 13. do 16. aprila 2013. godine biće organizovan turnir u konkurenciji do 12 godina za dečake i devojčice, II kategorije.

Teniski tereni Grocka neće biti u mogućnosti da organizuju turnir za devojčice II kategorije zbog vlažnih terena.