Arhiva vesti - Sve vesti

Šampioni Božićnog turnira

Datum objave: 15.01.2013. // Kategorija: Vesti

DSC08497

Jovan Ćirković iz TK Haron i Emilija Kojčić iz TK Dinamo su ovogodišnji pobednici Božićnog turnira  u organizaciji TSS i TK Crvena Zvezda.  Jovan  je u finalu bio bolji od Luke Malobabića iz TK Elit iz Novog Sada, pobedivši ga rezultatom 7:5, 6:4, a Emilija je osvojila turnir bez izgubljenog seta, savladavši u finalu borbenu Anđelu Skrobonju iz TK Spartak, rezultatom 7:6 (3), 7:5.


Nini dupla kruna u Bratislavi

Datum objave: 12.01.2013. // Kategorija: Vesti

Nina_STOJANOVIC_2

Mlada teniserka Srbije Nina Stojanović osvojila je duplu krunu na  ITF turniru G2 kategorije koji se ove nedelje igrau u Bratislavi. U polufinalu Nina je bila bolja od petog nosioca, ruskinje Aline Silich 6:4, 7:5, dok je u borbi za trofej snage odmerila sa još jednom ruskinjom, Marijom Marfutinom i slavila posle velike borbe 6:4, 2:6, 6:4.  

Stojanovićeva je u Bratislavi došla do još jednog trofeja, reč je o dubl konkurenciji u kojoj je učestvovala u paru sa Marfutinom. U finalu su savladale dubl Grimm, Zagorac (SUI, SLO) 6:3, 7:5. 


Šampionka Nikolina Jović

Datum objave: 11.01.2013. // Kategorija: Vesti

zajednicka_finale_do_16_devojcice

Nikolina Jović, teniserka iz Republike Srpske, sa boravištem u Banjaluci, a članica TK Gemaks iz Beograda nova je prvakinja Srbije. Titulu je osvojila posle prave golgote, kada je poraz visio nad glavom i kada se čudesno spasila od razigrane Jelene Lukić – 3:6, 7:6(4), 6:0. Nikolina je loše otvorila meč, u ranoj fazi izgubila svoj servis, a njena protivnica je to pretvorila u dobijeni set.

I u drugom setu je Jelena igrala dobro, ponovo je napravila brejk i pri vođstvu od 2:0, Nikolina je zatražila medicinski tajmaut. Pauza je dobro došla Nikolini Jović, koja se na teren vratila rešena da preokrene rezultat. Brzo je izjednačila, zatim se igralo gem za gem. Jelena Lukić je imala šansu da kod rezultata 5:4, ali je priliku propustila, baš kao i kod rezultata 6:5. Jednostavno, uplašila se pobede, više nije udarala onako jako i precizno, čekala je da protivnica pogreši i prilika je otišla u nepovrat.

nikolina_jovic2

Iskusna Nikolina Jović je poklon znala da iskoristi, dobila je drugi set u tajbrejku i izjednačila rezultat na 1:1 u setovima.

Treći set je bila puka formalnost. Jelena je obustavila svaki otpor, Nikolina je bila sjajna i bez izgubljenog gema završila duel i stigla do šampionske titule.

    - Mislim da je finalni duel bio na visokom nivou. I ja i moja protivnica pružile smo trenutni maksimum. A posle polufinala, htela sam da predam i da ne igram finale. Razmišljala sam, idem u Češku na ITF turnir i ne treba mi da povredu stomačnih mišića pogoršam. Ali, to nije moj manir. Igrala sam ja i kada sam se osećala mnogo lošije. Zato sam ipak odlučila da igram finale i – posrećilo mi se.

    Jelena i pored izgubljenog finala nije nezadovoljna.

    - Igrala sam dosta dobro, a onda stala. Neobjašnjivo, ali dešava se to. Stigao me umor, vučem i povredu tetive na ruci. Bolelo me sve više, iz meča u meč. Ukupno, mislim da sam ceo turnir odigrala solidno – kaže Jelena Lukić.

    jelena_lukic


Poželeo titulu i želju ostvario

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

stefan_milicevic

Stefan Milićević, teniser Crvene zvezde je novi prvak Srbije u konkurenciji do 16 godina. On je u “Impuls holu” ,posle velike borbe, savladao Milana Drinića iz TK “Elit” rezultatom 6:7(4), 6:3, 6:3. Bio je to meč koji po svom kvalitetu nije bio za pamćenje, ali važnost meča, ali i neke druge okolnosti uticale su da obojica finalista ne pruže svoj maksimum.

    - Veliki ulog, velika želja mog protivnika, moj san da se domognem titule, sve je to uticalo da pružimo manje nego što možemo i moramo. Ali, tenis je takav sport. Kada želiš najbolje, kada hoćeš da pružiš svoj maksimum, krene sve u drugom pravcu. Ali, pobeda je pobeda, mnogo mi znači. Pa ja sam prvak Srbije. Prezadovoljan sam titulom, sada ću malo da se odmorim, par dana, a onda počinju pripreme za prvenstvo u starijoj kategoriji – do 18 godina.

    Stefan je svestan da je konkurencija dve godine starijih tenisera mnogo veća, ali želi da se oproba, da vidi gde je.

    - Čekaju me jaki turniri u nastavku sezone i potrebni su mi jaki mečevi. Zato sam se i prijavio za ovu stariju konkurenciju. U svakom slučaju, titula osvojena ovde mnogo mi znači kada je u pitanju moje samopouzdanje. Titula je znak da mogu, uverio sam se...


Drinić: Idem dalje

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

 sa_finalistom_Dinicem

Milan Drinić, teniser Novosadskog “Elita”, ovodišnji finalista zimskog dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji do 16, održanog u “Impuls holu” na Novom Beogradu, imao je zaista težak put do finala. Samo u prvom kolu prošao je glatko i bez većih napora plasirao se u drugo kolo. A onda, za mladog Novosađanina usledio je “hod po mukama”. Naredna četiri duela, računajući i onaj finalni, igrao je u tri seta. Otežavajuća okolnost bila je činjenica da je dan pre finala igrao čak dva meča, koja su trajala po tri časa, pa je vidno iscrpljen dočekao meč za titulu.

    - Nisam mogao da pronađem ni promil snage u finalu. Jednostavno, umor je bio prevelik i zato sam pružio slabiji otpor. Nije ovo izgovor, već činjenica, niti ovim želim da umanjim zasluženi uspeh pritivnika. Ćestitam Stefanu na pobedi. Zaslužio je titulu, a ja ću čekati neku drugu priliku. Možda već za desetak dana kada počinje prvenstvo do 18 godina.

    Milan je svestan da neke stvari mora da poboljša. Ne samo udarce, već i svoj odnos prema igri u meču.

    - Forhend mi je jak, moje najjače oružje, ali moram da unapredim bekhend i servis. Pravim dosta duplih grešaka. To je nedopustivo. I da, mnogo se nerviram u toku igre. Kada zabrljam, kada odigram “pacerski”, to se onda odrazi i na sledećih par poena. Moram sebe više da kontrolišem.

    Milan Drinić ističe da je konkurencija na ovom prvenstvu bila jaka i da je zadovoljan plasmanom u finale.


Titula Stefanu Milićeviću

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

zajednicka_foto_finala_drzavnog_do_16_za_decake2

Stefan Milićević, teniser Crvene zvezde, osvojio je titulu najboljeg na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije, održanom u “Impuls holu” na Novom Beogradu. On je u finalu savladao Milana Drinića, člana TK “Elit” iz Novog Sada rezultatom 6:7(4), 6:3, 6:3. Meč nije bio kvalitetan, ali iz razumljivih razloga. Ulog za obojicu rivala bio je veliki – titula državnog prvaka, pa je pritisak bio takav da su obojica bili dosta sputani.

    - Svakako da sam zadovoljan osvajanjem titule, ali ne mogu biti zadovoljan tenisom koji sam igrao. Priznajem, sputala me važnost meča, srećom i mog protivnika je savladala trema, ili očekivanja, pa smo obojica pružili manje nego što znamo. U svakom slučaju, ova titula je za mene veliki podstrek. Uložio sam mnogo truda i sada se rad, kroz titule, valorizuje.

    Milan Drinić je, takođe, pružio slabiju igru, mada za to ima opravdanje.

    - Nisam odigrao dobro baš kada sam morao da pružim najviše. Ali, stigao me umor jer sam dan pre finala morao da odigram dva meča i oba su trajala po tri sata. Teško sam se kretao, bio spor, kako je finalni meč odmicao padala mi je koncentracija i desilo se šta se desilo. Žalim za propuštenom prilikom.

    Oba rivala će za desetak dana ponovo na teren. Prijavili su se i igraće na dvoranskom prvenstvu Srbije u kategoriji do 18 godina.


Nikolina bi titulu

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

JOVIC_NIKOLINA-U14_01

Nikolina Jović, članica one sjajne generacije naših četrnaestogodišnjakinja koje su osvojile svetsku titulu i još jednom pokazale svetu da je Srbija nepresušna kolevka izuzetnih sportista, a u poslednje vreme posebno tenisera i teniserki. Svoje prve teniske korake, a onda i afirmaciju stekla je u rodnoj Banjaluci. Sada je članica TK Gemaks u Beogradu i na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije stigla je do finala. Čini se da je najviše problema imala u prvom kolu kadea je u meču protiv Maše Antonijević dobila meč - 6:2, 7:5.

    - Taj meč sam odigrala kao u nekom grču. Ne, nije bila u pitanju trema, već nisam ušla u duel maksimalno koncentruisana, a i protivnica je igrala veoma dobro, bez pritiska tako da mi je, naročito u drugom setu, bilo zaista teško.

    Nikolina se, što je turnir više odmicao, bila sve sigurnija, da bi u polufinalu, čini se bez nekih većih napora, savladala drugaricu iz reprezentacije Tamaru Tomić, ubedljivo i relativno brzo.

    - Dobro, meč sam dobila relativno lako, ali nisam zadovoljna kvalitetom svoje igre, jer mi podloga ne odgovara, pa ne mogu da pružim igru onakvu kakvu ja znam. 

    Nikolina već dugo vuče povredu stomačnih mišića.

    - Pre dva meseca, na kondicionom treningu došlo je do povrede trbušnih mišića i morala sam da prvo zalečim tu povredu koja je i bolna i dugo traje samo lečenje. Ali, i pored protivljenja lekara, otišla sam u SAD, dogurala do četrvtfinala Orange Boula, ali sam povredu pogoršala. Ovo mi je prvi turnir od kako sam zalečila povredu i zato igram slabije.

    Nikolina je napravila plan nastupa u prvoj polovini ove nove sezone.

    - Nastupiću posle državnog prvenstva na nekoliko ITF turnira, a od 3-5. februara nastupiću za reprezentaciju Srbije na zimskom ekipnom prvenstvu Evrope koje se igra u Francuskoj. Prošle godine smo igrale u Turskoj i to na otvaranju s domaćinom, ali nam se dogodio maler da se prtljag sa stvarima i opremom, uključujući i rekete zagubio. Tako smo, praktično, sat pred nastup dobile stvari i onako nespremne izašle na teren. Posle singlova bilo je 1:1, a igru parova smo izgubile i tako su neočekivano Turkinje prošle dalje. Sada idemo da osvojimo trofej.

    U finalu zimskog dvoranskog prvenstva Srbije, koje se igra u “Impuls holu” na Novom Beogradu, Nikolinu čeka visoka i neugodna Jelena Lukić. Ko će poneti titulu najbolje? Nikolina ne želi da se upušta u prognoze. U svakom slučaju mora odigrati najbolje što ume kako bi stigla do trofeja.


Jelena Lukić devojka čeličnih živaca

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

jelena_lukic

Jelena Lukić, finalista zimskog prvenstva Srbije u kategoriji do 16 godina zasluženo je, i reklo bi se bez velikih napora stigla do finala. Jedino je imala malo muke u četvrtfinalu kada se sastala sa drugim nosiocem, Emilijom Dančetović, ali je i tu prepreku savladala što joj je donelo preko potrebnu sigurnost pred finalni okršaj s prvim nosiocem turnira Nikolinom Jović. Visoka, snažna i za svoju visinu veoma pokretljiva, Jelena Lukić ima sve predispozicije da stasa u igračicu visokih dometa.

- Imam 15 godina (rođena 24. februara 1997. godine) i za taj uzrast sam veoma visoka – 174 santimetra i sigurno je da ću još rasti. Koliko, ne znam, ali ova moja visina izaziva respekt kod mojih protivnica gde god se pojavim. Naravno, zbog visine, dugih ruku imam i odgovarajuće jak servis i to je moje moćno oružje. I forhend mi je skoro savršen. Nekako, od kada sam uzela reket u ruke, a to je bilo kada sam napunila sedam godina taj udarac mi je “legao”. Igram ofanzivan tenis, ne volim da samo prebacujem, ponajmanje da se branim. Svaki trenutak u meču koristim da napadnem protivnicu.

Jelena ima jasan cilj. Želi da se profesionalno bavi tenisom i zato trenira s puno elana i na svakom treningu daje sve od sebe.

- Treniram dva puta dnevno, kombinacija tenis i kondicione pripreme. Pohađam srednju ekonomsku školu i sve mi ide dobro, osim francuskog. Prošle godine sam išla vanredno, tako da sam ove godine bukvalno upala u ovaj predmet. Moraću da uzimam privatne časove, ali uspeću.

Jelena bez i trunke samoisticanja i prepotencije tvrdi da gde se pojavi, na bilo kom turniru u domaćoj konkurenciji, uglavnom stiže u završnicu.

- Od većih uspeha imam polufinale ITF turnira u singlu u Skoplju i na istom turniru sam igrala i finale u konkurenciji parova. Imala sam još par četvrtfinala, zatim sam u Danskoj igrala polufinale ETA i osvojila dubl u konkurenciji do 14 godina. Prošle godine nisam igrala državno i sada želim da ga osvojim.

U svakom slučaju Jelena je jedna od mlađih i perspektivnih devojčica. Stručnjaci joj predviđaju sjajnu budućnost, a njena odlika su “čelični” živci.

- Ne nasedam na provokacije suparnica na terenu. Fokusirana sam na meč, na svoju igru i rivalku s druge strane mreže skoro i da ne vidim. Ni sudijske odluke na moju štetu me ne mogu izbaciti iz koncentracije. Te greške su sastavni deo igre i zato se ne opterećujem u toku meča i fokusiram se na sledeću loptu, sledeći poen – kaže Jelena Lukić.


Tamara najzad bez straha

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

TOMIC_TAMARA_01

Tamara Tomić, reprezentativka Srbije, članica one sjajne generacije četrnaestogodišnjakinja koja je osvojila svetsku titulu zajedno sa Ivanom Jolović i Nikolinom Jović, u svom razvoju zaustavljena je, privremeno, zbog teže povrede. Na turneji po SAD iskočio je pršljen, povreda bolna i, što je najgore, nikad se sa sigurnošću ne može prognozirati da li će se takva povreda izlečiti, samo zalečiti, ili da stepen oštećenja pršljena neće izazvati prevremeni oproštaj od karijere.

    - Bila sam duboko nesrećna jer su bolovi bili tako intenzivni da niti jednog trenutka nisam mogla normalno ni da se krećem, a da ne govorim o treniranju i igranju, - priseća se tih januarskih dana 2012. godine Tamara. - Usledilo je lečenje, pa rehabilitacija...Srećom, sve se završilo povoljno. Zahvalna sam neizmerno doktoru Zdenku Milinkoviću koji me je izlečio i vratio me tenisu.

    Ali, lečenje, odnosno dugo odsustvo s terena ostavilo je traga. Tamara je, negde u martu, počela ponovo sa treninzima, ubrzo nastupala i na turnirima, ali pauza je učinila svoje.

    - Na treninge i mečeve odlazila sam sa takvim strahom da, praktično, nisam mogla da se koncentrišem na svoju igru. Strah od povrede bio je tako jak. Ne zna se kada mi je bilo strašnije, kada igram na tvrdoj podlozi, jer sam se u Americi, upravo na takvoj podlozi i povredila, ili na zemljanim terenima kada je bio prisutan strah da ću proklizati i da će se povreda vratiti.

    Taj osećaj pratio je Tamaru kroz ceo prvi deo godine. Ipak, samopouzdanje se ubrzo vratilo, strah od povrede bio sve slabiji, pa je od sredine 2012. godine poboljšala svoju igru do te mere da je skoro postala ona stara Tamara...

    - Kako je vreme odmicalo postajala sam sve sigurnija, vratila igru i samopouzdanje. Naravno, stigli su i prvi uspesi u 2012. godini. Igrala sam finale u Podgorici, polufinale u Mariboru, četvrtfinale u Varšavi... Cilj mi je bio da bar malo poena osvojim, toliko da mi ne propadne cela godina. I uspela sam.

    A onda je usledila hrabra i pametna odluka. Tamara je rešila da već u septembru završi s nastupima po turnirima i krene sa pripremama za narednu sezonu.

    - Kako nisam imala bazične pripreme, zapravo, nisam imala nikakve pripreme za 2012. godinu, odlučila sam da se dobro i kompletno pripremim za narednu sezonu. Dakle, već od septembra 2012. godine krenula sam polako, ali studiozno na se pripremam za ovu 2013. godinu.

    Tamari je zimsko državno prvenstvo prvi turnir od septembra.

    - Želela sam maksimalno da se spremim i fizički i tehnički. Trenirala sam naporno, a želja mi je da prvih šest meseci igram ITF turnire i dobijem dovoljno bodova da uđem u kvalifikacije za gren slem turnire, pod tim podrazumevam nastupe na Roland Garosu i u Vimbldonu. U drugoj polovini sezone igraću manje na ITF turnirima, a oprobaću se na fjučersima od 10.000 dolara. Trenutno, igram na zimskom prvenstvu Srbije i nadam se najboljem – rekla je Tamara.


Sa Olimpa ka zvezdama

Datum objave: 08.01.2013. // Kategorija: Vesti

stefan_milicevic

Uglavnom svi ambiciozni stanovnici ovog, trećeg kamena od Sunca, poznatog u ovom delu svemira pod nazivom “planeta Zemlja”, sebi postavljaju za cilj da se u karijeri popnu na Olimp, a Stefan Milićević je počeo ostvarenje svojih snova na Olimpu.

    - Rođen sam u Beogradu 26. aprila 1997. godine, a prve teniske korake, kao klinac, napravio sam na TK Olimp. Sada sam član TK Crvena zvezda. U karijeri sam osvojio pet turnira, trenutno sam 27. na evropskoj juniorskoj listi u svojoj kategoriji. Za sada sam zadovoljan svojom karijerom.

    Stefan je na dvoransko prvenstvo Srbije došao sa neskrivenim ambicijama da ga u svojoj kategoriji (do 16 godina), osvoji.

    - Gledajući žreb, trebalo bi da bez nekih većih problema stignem do polufinala. Tu me, ako sve ide prema rejtingu čeka teži protivnik, ali se nadam da ću stići do poslednjeg stepenika, a onda, daću sve od sebe da u finalu nadigram protivnika, pa ma ko to bio.

    Mladi teniser je svestan da samo radom, velikim radom, može da stigne na vrh.

    - Ambicije mi se kreću u pravcu da se popnem što više na listi u mojoj kategoriji u ovoj godini. Naravno, moj cilj je da idem postupno. Svestan sam da moram mnogo da radim, da učim. Mislim da mi je najslabiji udarac servis i na tome moram mnogo intenzivnije da radim. Ali, to ne znači da su mi ostali udarci perfektni. Imam zaista mnogo prostora da napredujem i učiniću sve da se usavršim. Svaki udarac želim da unapredim, poboljšam.

    Stefan nema konkretnog uzora. Često, kada god je to moguće, prati igru onih vrhunskih tenisera i pokušava da pronikne uz njihive tajne teniske igre.

    - Pratim igre onih najboljih, naravno Novaka pre svih. Mnogo može da se nauči posmatrajući mečeve vrhunskih tenisera poput Noleta, Federera, Del Potra, Nadala... Od svakog može nešto da se “pokupi”.

    Što se tiče planova za ovu godinu, Stefan je u globalu napravio svoj kalendar nastupa.

    - Posle državnog igraću za reprezentaciju, a onda slede turniri u zemlji i okruženju, a nastupiću i na nekim turnirima u organizaciji ETA. Što više turnira, to bolje za mene. Prvo i najvažnije kroz nastupe mogu da se poredim sa svojim vršnjacima, stičem iskustvo i unapređujem svoju igru. Manje više, svi mi udaramo odprilike isto, po kvalitetu smo tu negde, ali ono što odlučuje je glava, zapravo mentalna snaga. I ta mentalna snaga čini razliku mešu teniserima. Onaj ko je “jak u glavi” stiže visoko. Dakle, uz rad i talenat, moraš imati i taj najvažniji, bar po meni, činilac da bi uspeo – kaže Stefan Milićević.