Arhiva vesti - Sve vesti

Velika iskušenja čekaju četrnaestogodišnjake

Datum objave: 13.02.2013. // Kategorija: Vesti

 mladarepkatenis-004

Teniska reprezentacija Srbije, dečaci do 14 godina, otputovala je u Koređo (Italija) gde će igrati na finalnom turniru Vinter kupa, odnosno zimskog ekipnog prvenstva Evrope. Selektor Aleksandar Jerinkić poveo je proverenu trojku, Miomira Kecmanovića, Borisa Butuliju i Konstantina Kirovskog, igrače koji su u kvalifikacijama u Budimpešti igrali veoma dobro do finala. U tom poslednjem meču nisu odoleli sjanim vršnjacima iz Velike Britanije i pretrpeli su ubedljiv poraz.

Pored naše i selekcije Velike Britanije nastupiće još reprezentacije Rusije, Španije, Francuske, Belgije, Švajcarske i Turske. Po rečima selektora Jerinkića favoriti, uz tenisere Srbije su V. Britanija, Francuska, Španija i Rusija.

- Po nekim mojim saznanjima favoriti za osvajanje ovogodišnjeg Vinter kupa u kategoriji dečaka do 14 godina su četiri selekcije koje su u kvalifikacijama zauzele prva mesta, a to su reprezentacije Velike Britanije, Francuske, Španije i Rusije. Mada, konkurencija je prilično izjednačena i biće zaista veoma teško doći do finala, a onda i osvojiti titulu. U svakom slučaju, mi smo spremni, ekipa je dobro pripremljena i sa optimizmom odlazimo u Italiju gde ćemo pokušati da postignemo što bolji rezultat. Pripreme kako za kvalifikacioni turnir u Budimpešti, tako i za ovaj finalni u Italiji obavili smo na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu. Moram ponovo da izrazim svoje zadovoljstvo tretmanom koji su mladi teniseri dobili od strane TS Srbije. Sve je bilo maksimalno organizovano. Teniseri su bili u hotelu “Park” gde su imali smeštaj i ishranu, a da se ne bi gubilo vreme za odlazak na ručak, reprezentativci su obrok dobijali na terenima u “Impuls hali”. Dobar rad povlači za sobom i dobar uspeh, a na igračima je da se sada pokažu i dokažu – rekao je selektor Aleksandar Jerinkić pred odlazak za Italiju.


NIS Fed kup tim Srbije izgubio od Slovačke u Nišu

Datum objave: 12.02.2013. // Kategorija: Vesti

DOLONC-HANTUCHOVA_01

Teniserke Srbije poražene su u 1. kolu Fed kupa Svetske grupe I od Slovačke, a konačan trijumf od 3:1 donela im je Danijela Hantuhova pobedom nad Vesnom Dolonc 6:3, 6:2. Izabranice Dejana Vraneša idu u baraž za opstanak u svetskoj grupi Fed kupa, a moguće protivnice su Španija, Švajcarska, Nemačka ili Švedska. Žreb će biti u sredu, 13. februara 2013. godine. 


Ivana s nepunih 16 godina u Fed kupu

Datum objave: 12.02.2013. // Kategorija: Vesti

OFFICIAL_DRAW_12

Ivana Jorović je, svakako, jedna od najperspektivnijih srpskih teniserki. Sa nepunih 16 godina (rođena 3. maja 1997. godine) sa samo četiri odigrana fjučersa stigla je na 757. mesto WTA rang liste najboljih svetskih teniserki. Ivana se sada može pohvaliti da je postala jedna od najmlađih Fed kup reprezentativki. Naime, bila je pozvana da se priključi Fed kup reprezentaciji Srbije za meč sa selekcijom Slovačke u četvrtfinalu Svetske grupe Fed kupa. Za ovu devojčicu to je bio poziv koji ju je prijatno iznenadio, ali i koji pred nju postavlja još veće zahteve.

    - Svakako da sam bila iznenađena pozivom Dejana Vraneša da se priključim reprezentaciji koja je u Nišu igrala u četvrtfinalu protiv Slovačke. Za mene je to bio, u neku ruku, šok. Ja jesam igrala u selekcijama Srbije u kategorijama do 12, 14 i sada 16 godina, Čak sam se sa saigračicama okitila titulom svetskih prvaka do 14 godina, ali da nastupim u seniorskoj reprezentaciji, i to protiv Slovačke, nisam mogla ni da sanjam. Sve je to došlo iznenada, ali to je za mene nezaboravno iskustvo.

    Ivana je oduševljena atmosferom u reprezentaciji, odnosom starijih igračica...

    - Oduševljena sam atmosferom, pozitivnim nabojem, drugarstvom...Osećala sam se kao da sam godinama član Fed kup reprezentacije. Sve igračice su me primile fantastično... Ja sam bila svesna da neću nastupati, ali mi je taj osećaj pripadnosti, ta pozitivna atmosfera i sparingovanje dalo još jednu dodatnu dozu samopouzdanja. Non stop smo se šalile, stalno smo bile pozitivne, nasmejanje. Uz to, okružene smo timom koji radi za nas, sve je iplanirano, sve funkcioniše bez zastoja. Ma, sve je bilo sjajno i ovaj moj debi ću pamtiti kao jedno od najlepših mojih iskustava.

    JOVANOVSKI-CEPELOVA_02

    Ivana ne može a da se ne osvrne na svoj nastup na juniorskom gren slem turniru u Australiji. Izgubila je od hrvatske teniserke Andrijane Lekaj i to na najneobičniji način.

    - Neverovatno. Imala sam set, u drugom vodila 3:0 i imala vođstvo od 40:15 u četvrtom gemu, a onda se dogodio neverovatan preokret. Moja protivnica je zaigrala na sve ili ništa. Jednostavno, “opustila” je ruku, udarala loptu iz sve snage, a šta je pogađala, ma, to ne može da se opiše. Pogađala je sve. Posle meča sam pitala njene trenere, ali i igrače i igračice iz Hrvatske da li ona tako uvek igra. I dobila sam uveravanja da nikada u dosadašnjoj karijeri nije odigrala bolje i kvalitetnije. Ali, na moju nesreću, pogodilo se i dogodilo da taj svoj “meč života” odigra baš protiv mene. Da se razumemo, sve sam pokušala, menjala taktiku, ritam, ama baš sve, ali jednostavno, ona taj meč nije mogla da izgubi.

    Ivana se po povratku iz Niša priključila reprezentaciji do 16 godina koja se priprema za finalni turnir Vinter kupa koji se igra u Češkoj.Zatim, početkom marta odlazi u Englesku gde će učestvovati na tri fjučersa. U planu su joj i nastupi na nekoliko ITF turnira gde joj je cilj da sakupi dovoljno poena da bez kvalifikacija igra na turnirima pod jurisdikcijom ITF. Naravno, pokušaće ponovo da na juniorskim gren slem turnirima na Rolan Garosu i Vimbldonu pokaže i dokaže svoju nesumnjivu klasu.


Evropsko srebro za dečake i devojčice

Datum objave: 12.02.2013. // Kategorija: Vesti

 

Sudeći po rezultatima na Vinter kupovima Evrope u kategorijama 12, 14 I 16 godina Srbija će imati kontinuitet sjajnih rezultata i dostojne zamene za čuvene i svetski priznate i poznate teniske zvezde poput Ane, Jelene, Novaka, Janka, Viktora, Zikija...

Čak četiri selekcije, od šest, plasiralo se za završne turnire i to dečaci i devojčice do 12 godina, kao i teniska reprezentacija dečaka do 14 I devojčica do 16 godina.

Ovog vikenda selekcije do 12 godina (dečaci i devojčice) osvojili su druga mesta na finalnim turnirima. Dečaci su igrali u Češkoj i poklekli su tek u finalnom okršaju od vršnjaka iz Velike Britanije – 1:2. Svakako da bi uspeh momaka selektora Relje Dulića bio potpun da su svi reprezentativci bili zdravi. Na žalost, Mihailo Popović je, tako reći iz postelje (imao virus), bez treninga otišao na put i iscrpljen, trećeg dana takmičenja, kada je bilo najvažnije, u finalu nije mogao da pruži svoj maksimum. U svakom slučaju Kristijan Juhas, Mihailo Popović i Dušan Obradović najavili su da se razvijaju u pravom smeru, smeru šampiona.

Na finalnom turniru, pored naše reprezentacije, učestvovale su selekcije: Austrije, Belorusije, Češke, Velike Britanije, Holandije, Poljske i Rusije.

Devojčice su na finalni turnir u Šefild (V. Britanija) otputovale pod vođstvom selektora Ane Cvetković. Za selekciju Srbije nastupile su Olga Danilović, Ksenija Tmušić i Jovana Babić. I devojčice su, poput svojih vršnjaka stigle do poslednjeg stepenika, ali su nu finalu ubedljivo poražene od “strašnih” Ruskinja, koje su treću godinu za redom postale prvakinje Evrope. Nema sumnje da su Ruskinje u mlađim kategorijama veoma ubedljive i izuzetno jake, ali sve čestitke i našim teniserkama koje su se veoma požrtvovano borile, ali su, na kraju, morale da čestitaju boljem protivniku.

 

 

 



REZULTATI (dečaci):

 

Četvrtfinale: Srbija – Austrija 3:0

 

Kristijan Juhas – Benedikt Emesz 6:1, 6:1;

Mihailo Popović – Filip Misolic 2:6, 6:4, 6:3

Kristijan Juhas / Dušan Obradović - Benedikt Emesz / Filip Misolic 6:4, 6:2

 

Polufinale: Srbija - Češka 2 : 1

 

Kristijan JUHAS -Lukas JIROUSEK 7-6(4) 6-2

Mihailo POPOVIC-Jonas FOREJTEK 0-6 1-6

Kristijan JUHAS / Mihailo POPOVIC-Jonas FOREJTEK / Andrew PAULSON 2:6 7:6(4), 6:4

 

 

 

Finale: Srbija – Velika Britanija 1:2

 

Kristijan Juhas – Jack Draper 7:6(0), 6:0

Mihailo Popović – Jakob Fearnley 3:6, 6:7(2)

Juhas/Popović – Draper/Fearnley 5:7, 3:6

 

 

Četvrtfinale: Srbija – Turska 2:1

 

Ksenija Tmušić – Zeynep Erman 6:2, 4:6, 0:6

Olga Danilović – Betina Tokač 6:3, 6:3

Danilović/Tmušić – Erman/Tokač 6:2, 6:1

 

 

 

Polufinale: Srbija - Rumunija 2 : 1

 

Ksenija TMUŠIĆ -Sabina DADACIU 6-4 6-2 1-0

Olga DANILOVIĆ- Oana Smaranda CORNEANU 6-2 6-1

Jovana BABIĆ / Ksenija TMUŠIĆ - Oana Smaranda CORNEANU / Sabina DADACIU 3-6 6-3 4-6

 

Finale: Srbija – Rusija 0:3

 

Ksenija Tmušić - Ekaterina Makarova 3:6, 0:6

Olga Danilović – Anastasia Potapova 1:6, 1:6

Danilović/Tmušić – Epur/Makarova 1:6, 0:6


Srbija izjednačila protiv Slovačke u Čairu

Datum objave: 09.02.2013. // Kategorija: Vesti

DOLONC-CIBULKOVA_27

NIS Fed kup reprezentacija Srbije izjednačila je danas u Nišu protiv selekcije Slovačke na 1:1, u prvom kolu
Svetske grupe Fed kupa, pošto je Dominika Cibulkova zbog povrede predala meč Vesni Dolonc. 

U trenutku predaje Cibulkova je servirala za pobedu, pošto je vodila sa 6:4, 5:4. 

DOLONC-CIBULKOVA_04

Dolonc, 92. teniserka sveta, dobro je počela prvi set i povela sa 3:1, ali je Slovakinja nakon toga pojačala, osvojila četiri gema uzastopno i povela sa 5:3. Srpska teniserka je odmah vratila brejk, ali u narednom gemu nije uspela da sačuva svoj servis i 15. teniserka sveta Cibulkova je povela u meču. 

DOLONC-CIBULKOVA_07

Dolonc je na početku drugog seta dobro igrala, povela je sa 2:0, ali je njena protivnica uspela da izjednači i ubrzo povede sa 5:3.  Kada se činilo da će Slovakinja posle svog servisa zabeležiti pobedu, ona se povredila i namerno serivrala loptice u aut kako bi dobila lekarsku pomoć. 

DOLONC-CIBULKOVA_06

U narednom, devetom gemu ona se vratila na teren, ali nije mogla da nastavi, pa je predala meč. 

Sutra su na programu dva meča u singlu i jedan u dublu.

TRENING_02.07._03


Slovačka povela 1:0 u Nišu

Datum objave: 09.02.2013. // Kategorija: Vesti

JOVANOVSKI-HANTUCHOVA_15

Teniska reprezentacija Slovačke povela je danas u niškom Čairu protiv NIS Fed kup reprezentacije Srbije sa 1:0, u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Danijela Hantuhova pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2). 
JOVANOVSKI-HANTUCHOVA_27
Jovanovski je dobro počela meč i posle brejka u drugom gemu povela sa 2:0. Hantuhova je uzbrzo uzvratila i izjednačila, nakon čega su teniserke osvajale gemove na svoj servis. Slovakinja je, ipak, u 11. gemu uspela i drugi put da oduzme servis 39. teniserki sveta za 6:5 i posle svog servisa povela je u meču. 

JOVANOVSKI-HANTUCHOVA_32

Hantuhova, 58. igračica na WTA listi, sa dobrom igrom je nastavila i u drugom setu, povela je sa 4:0, a njen niz od sedam gemova Jovanovski je prekinula u petom, kada je posle svog servisa smanjila na 1:4.  Slovačka teniserka nije dozvolila Jovanovskoj da se vrati u meč iako se suočavala sa dve brejk lopte u osmom gemu, sačuvala je servis i za manje od sat i po vremena zabeležila pobedu. 


Pobednik meča Srbije i Slovačke igraće u polufinalu 20. i 21. aprila 2013. protiv boljeg iz duela Japana i Rusije.

DOLONC-CIBULKOVA_11


ODRŽAN ŽREB ZA FED KUP MEČ SRBIJA - SLOVAČKA U NIŠU

Datum objave: 09.02.2013. // Kategorija: Vesti
OFFICIAL_DRAW_19
Meč Srbije i Slovačke u subotu u prvom kolu Svetske grupe FED kupa počeće duelom Bojane Jovanovski i Danijele Hantuhove, odlučeno je žrebom u Gradskoj kući u Nišu.
OFFICIAL_DRAW_31
Taj meč igraće se od 14 sati u niškoj hali Čair, a posle  toga ne teren će izaći Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova.
OFFICIAL_DRAW_30
Gledaoci u Nišu će u nedelju na programu imati tri meča.
U 12 sati počeće duel Jovanovski i Cibulkove, a potom će snage odmeriti Dolonc i Hantuhova. Poslednji duel odigraće dublovi Srbije i Slovačke, a sastaće se Dolonc i Aleksandra Krunić protiv Magdalene Ribarikove i Jane Cepelove.
OFFICIAL_DRAW_23

Plasman u polufinale Fed kupa svetske grupe obezbediće reprezentacija koja prva stigne do tri pobede.

OFFICIAL_DRAW_22



Devojčice idu u Šefild po titulu

Datum objave: 06.02.2013. // Kategorija: Vesti

 

Juniorska reprezentacija Srbije, devojčice do 12 godina, u sredu putuju u Šefild (Engleska), gde će se od 8. - 10. februara održati finalni turnir zimskog prvenstva Evrope. Devojčice su u Češkoj zauzele drugo mesto, a u finalu su izgubile od domaćina Češke rezultatom 2:1 i to tek posle odlučujućeg meča u dublu. Prethodno, Olga Danilović, Ksenija Tmušić i Jovana Babić su u prvom kolu bile bolje od selekcije Litvanije (2:1) I Italije (2:1). O utiscima s tog takmičenja, ali i o narednom nastupu u finalnoj grupi govori selektor najmlađih teniserki Ana Cvetković.

    - U Češkoj smo odigrali sasvim dobro. Svi naši protivnici su kalkulisali pa su svoje najbolje igračice prijavljivali kao “druge table” kako bi izbegli Olgu Danilović, ali im takvi manevri nisu uspeli. Mi smo u finalu izgubili od domaćina, posle igre parova, ali smo, namerno, u “vatru” ubacili Jovanu Babić kako bi stekla određeno iskustvo. Smatram da je to bilo dobro, jer ćemo na taj način imati i na drugoj tabli odličnu teniserku, pored standardne Ksenije Tmušić. To nam onda dozvoljava da kalkulišemo, jer ćemo, sigurna sam, igrati tri meča, a to znači da računamo na finale.

    Selektor Ana Cvetković smatra da su u finalu najbolje selekcije koje su zauzele prva dva mesta u četiri kvalifikaciona turnira.

    - Za finale su se kvalifikovale, po mojoj proceni, zaista najbolje reprezentacije Evrope. Pored nas i selekcije domaćina Engleske, tu su još Rusija, Moldavija, Rumunija, Turska, Švajcarska i Češka. Ruskinje su već dve godine neprikosnovene i ja sam uverena da ćemo s njima igrati u finalu. Ipak, bićemo maksimalno angažovane i oprezne, jer je konkurencija veoma jaka. Nosioci će biti prvoplasirane ekipe na kvalifikacionim turnirima, a mi smo u drugoj grupi i žreb će odrediti s kojom reprezentacijom ćemo se sastati.

    Reprezentacija je na kratkim pripremama i trenira na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu, a smešteni su u hotelu “Park” gde su im obezbeđeni maksimalni uslovi smeštaja i ishrane.


Dečaci desetkovani odlaze na finale

Datum objave: 06.02.2013. // Kategorija: Vesti

 

Reprezentacija Srbije, dečaci do 12 godina, izborila je pravo da igra na finalnom turniru zimskog prvenstva Evrope koje se od 8. do 10. februara održava u Češkoj. A to pravo su izborili u Kazanju (Rusija) na impozantan način. Dobili su sva tri duela, a u finalu su deklasirali domaću reprezentaciju rezultatom 3:0. Na žalost, selektor ove reprezentacije Relja Dulić ima velikih problema da sastavi ponovo najbolji tim zbog povreda i bolesti najboljih tenisera.

    - Desetkovani smo. Mihajla Popovića je za postelju vezao virus, ima visoku temperaturu i neizvesno je da li će se oporaviti do srede kada putujemo u Češku. Na ovim mini pripremama prisutni su samo Kristijan Juhas i Dušan Obradović. Nemanja Subanović je bio s nama na pripremama pred odlazak na kvalifikacioni turnir u Kazanj, ali se i on razboleo, a Goran Živković se na prvom treningu na ovim pripremama povredio. Zaista ne znam s kim ću putovati u Češku. Ukoliko bi Mihajlo Popović ozdravio onda bi nam bilo mnogo lakše, jer je on naš najbolji igrač. Svi želimo da na ovom finalnom turniru damo sve od sebe. Atmosfera je u Kazanju bila izvanredna, dečaci su se ponašali pre svega kao tim, sjajna su to deca i bilo bi mi jako krivo da na finale ne odemo u najjačem sastavu.

    Selektor Relja Dulić ističe da su pripreme ovoga puta bile izuzetno dobro organizovane.

    - Sve je bilo na najvišem nivou, počev od smeštaja i ishrane do termina za treninge na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu. Deca su oduševljena ovom i ovakvom brigom Saveza. U svakom slučaju ove pripreme su do sada najbolje organizovane i sigurno su najkompletnije - rekao je selektor Dulić.


MEČ FED KUPA PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE I ZA 2013. GODINU: SRBIJA – SLOVAČKA (ČAIR, NIŠ  09. I  10. FEBRUAR 2013)

SERBIA_TEAM_PRESS_03

Trećeg dana boravka u Nišu NIS Fed kup reprezentacija Srbije, kao i reprezentacija Slovačke nastavili su sa pre i poslepodnevnim treninzima. Obe reprezentacije su održale i pre-draw konferencije, koje su sastavni deo jedne Fed kup nedelje i događaja.

Pred sedmu silu u press centru Hale Čair izašle su Bojana Jovanovski, Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić predvođene selektorom Dejanom Vranešom. 

"Zahvaljujem se našim domaćinima i gradu Nišu koji su učinili zaista sve da se prijatno osećamo. Obezbeđeni su nam idealni uslovi za rad. Zahvaljujem se i mojim igračicama koje su došle ovde i pored zgusnutog rasporeda u svojim kalendarima. Još jednom su pokazale da im je, reprezentacija i reprezentativni nastupi značajni. Zahvaljujem se i svom stručnom timu i ostalima iz ekipe koji ulažu velike napore da se mi što bolje pripremimo za naredni meč i pored teškoća koje imamo s povredama. Iskoristio bih priliku da poželim dobrodošlicu našem novom članu Vesni Dolonc. Ona je poreklom iz Niša i mogu da kažem da je veliko pojačanje za naš tim. Ona je divna devojka, odlično je primljena i odlično se uklopila u tim . Želim joj sve najbolje i uspešnu karijeru u dresu Srbije. Tačno je, veliki je pritisak na našim devojkama. One su mlade igračice. Imale su već sličnu situaciju protiv Belguije, Kanade pa i Slovačke, gde su pokazale da, iako su mlade mogu uspešno da podnesu taj pritisak . Ja se iskreno nadam da ćemo uz pomoć ostalih članova ekipe, maksimalno da se spremimo. Slovakinje su svakako jedan iskusan tim, dugo su na okupu i, kao što vidite, i ovoga puta su u najjačem sastavu i kao i naše devojke, izuzetno su motivisane. Naša najjača strana je snažna i uvek prisutna motivacija kada dođu da igraju za reprezentaciju, timski duh i atmosfera. Na žalost, naše devojke u poslednje vreme nisu imale nekih većih uspeha na turnirima, izuzev na Australia openu, gde je Bojana zabeležila sjanje rezultate, ali kada igraju za reprezentaciju Srbije onda daju i više od svog maksimuma, što je izuzetno bitno za ovu reprezentaciju. Ja se iskreno nadam i siguran sam da ćemo sve učiniti da se što bolje pripremimo za ovaj meč.

SERBIA_TEAM_PRESS_06

 Na žalost muku mučimo s povredama. I Jelena Janković i Ana Ivanović su povređene. Jelena vuče povredu trbušnog mišića još od Otvorenog prvenstva Australije. Bila je u Beogradu, pokušala je da sanira povredu, međutim, u ponedeljak je, posle finalnog pregleda lekarski tim je doneo odluku da ona, pre petka ili subote ne bi mogla da uzme reket u ruke što je suviše kasno da bi spremna dočekala duel sa Slovačkom. Ana takođe od Australije vuče povredu mišića ramena. Ona je još u Beogradu i mi se nadamo da će sanirati povredu i da će se priključiti timu u ćetvrtak. Na žalost, našim mukama tu nije kraj. I Bojana vuče povredu leđa takođe iz Australije. No, učinićemo sve da se što bolje pripremimo za ovaj meč. Rekao sam već da je Slovačka težak i neugodan protivnik. Dva puta smo izgubili, jednom ih pobedili. I u najjačem sastavu da igramo pa bi bilo teško, a kada nas prate ovi pehovi to još više otežava stvar. Ali, imamo pozitivna iskustva sa gostovanjem Dejvis kup reprezentacijom u vašem gradu. Oni su bili prezadovoljni podrškom i pre svega atmosferom ovde u Hali. Siguran sam da će atmosfera i podrška našem timu biti ista kao i sa Dejvis kup reprezentacijom. I bez obzira u kom sastavu igrali i na teškoće učinićemo sve da se što bolje pripremimo i da, uz dobru atmosferu u timu damo svoj maksimum" - rekao je selektor Vraneš. 

SERBIA_TEAM_PRESS_05

"Naravno da je veliki pritisak na nama. Ja vučem povredu još iz Australije i nisam mogla na odgovarajući način da se pripremim za ovaj duel. Poslednjih četiri - pet dana išla sam dva puta dnevno na terapije. Trenirala sam nešto malo, bez nekog kretanja, na servisu sam isto tako malo radila, ali ću dati sve od sebe da se spremim do vikenda za mečeve i nadam se da ćemo da pobedimo" - rekla je Bojana Jovanovski. 

TRENING_02.06._16

"Izvinjavam što ne govorim baš dobro srpski jer sam rođena u Moskvi, ali je moj tata iz Niša. Pre svega moram da kažem da sam sretna što ću igrati za reprezentaciju Srbije i da nastupim u Fed kupu.To je bio moj san. Takođe sam veoma radosna što će moj prvi meć u Fed kupu biti baš u Nišu, pogotovo što ovde imam prijatelje i rodbinu . Posebno mi je zadovoljstvo što mogu da se predstavim pred mojom publikom" - istakla je debitant u NIS Fed kup timu Srbije Vesna Dolonc.

SERBIA_TEAM_PRESS_07

"Nije nam ovo prvi put da smo u ovakvoj situaciji jer Jelena i Ana imaju svoj raspored turnira koji je veoma zgusnut. Mislim da je najveći problem pred selektorom, koji želi da ima najbolju ekipu, da sastavi tim od najboljih igračica. Ali, mi smo tu da skinemo deo tereta s njega. Vesna i ja smo spremne, a znam i da će Bojana, iako je povređena, dati sve od sebe kako bismo stigle do vredne pobede" - zaključila je Aleksandra Krunić.